اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحریم‌های تسلیحاتی باید کاملا لغو شوند


یک دیپلمات ایرانی گفت: تحریم‌های اشاعه‌ای و تسلیحاتی مبتنی بر قطعنامه‌های شورای امنیت باید در توافق جامع به طور کامل لغو شوند.

ایسنا: حسن روحانی با ارسال نامه روز پنج‌شنبه خود به رییسان‌ پنج کشور عضو شورای امنیت با اشاره به ضرورت حرکت بر مبنای احترام متقابل، "لغو کامل" تحریم‌ها را اساسی‌ترین عنصر مذاکرات برای گام برداشتن به سمت حل و فصل نهایی برشمرد و خواستار تمرکز مذاکرات بر اعتماد آفرینی و حرکت به سمت ایجاد شرایطی مناسب برای همکاری‌های آتی به جای پافشاری بر تقابل و فشار شد.

آیت‌الله کاظم صدیقی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران اعلام کرد که "مساله رفع تحریم‌ها نتیجه مذاکرات نیست بلکه متن مذاکره است و به محض این که توافق انجام شد بر طرف مقابل واجب است که همه تحریم‌ها را لغو کند و بدون لغو این تحریم‌ها ملت زیربار مذاکره نخواهد رفت."

همان‌طور که رییس‌جمهوری ایران و مقامات و شخصیت‌های سیاسی اعلام کرده‌اند، لغو کامل تحریم‌ها علیه ایران نشانه اعتماد و باور به حسن نیت طرف غربی در پایبندی به تعهداتش در چارچوب مذاکرات و اجرای کامل توافق جامع است.

موضوع لغو کامل تحریم‌های از خطوط قرمزی است که مسوولان عالی نظام برای مذاکره‌کنندگان ترسیم کرده‌اند.

در همین رابطه یک دیپلمات ایرانی گفت که "تحریم‌های شورای امنیت در سه نوع اقتصادی، اشاعه‌ای و تسلیحاتی باید یک جا و فوری برداشته شوند."

او گفت: در حال حاضر برای موضوع تحریم‌های اقتصادی در سطوح چهارگانه راه حل پیدا شده است، اما تحریم‌های اشاعه‌ای و تسلیحاتی هم‌چنان مورد بحث است.

این دیپلمات ایرانی تصریح کرد: برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی ناشی از قطعنامه‌های شورای امنیت به خودی خود ساختمان تحریم‌ها را از هم فرو می‌پاشد اما ضروری است تا تحریم‌های اشاعه‌ای و تسلیحاتی به طور کامل با توافق جامع برداشته شود چرا که باقی ماندن آن‌ها یا وعده برداشته شدن‌شان در طول مدت به این معنی است که تحریم‌های شورای امنیت باقی خواهد ماند.

وی گفت: ایران خواهان برداشته شدن فوری و همه جانبه تحریم‌هاست.

آمریکا و غربی‌ها در ازای اقدامات هسته‌ای و نظارتی ایران در چارچوب توافق جامع وعده برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی را می‌دهند و از سویی درباره تحریم‌های شورای امنیت و کنگره هم‌چنان بر "تعلیق" تحریم‌ها و برداشته شدن آن‌ها در مدت اجرای توافق تاکید دارند.

ایران برای مدت زمانی که کم‌تر از ده سال نیست، محدودیت‌های قابل توجهی را به لحاظ فنی، تکنولوژیکی و نظارتی بر برنامه هسته‌ای خود می‌پذیرد؛ قرار است تعداد سانتریفیوژهای ایران کم‌تر از حجم تعداد سانتریفیوژهای فعال (در حال حاضر بیش از 9 هزار سانتریفیوژ در نطنز فعال است) طی مدت اجرای توافق جامع باقی بماند. راکتور تحقیقاتی اراک برای بازطراحی نیاز به چهار تا پنج سال زمان دارد و هنوز تکلیف سایت غنی‌سازی فردو با ماهیت آلترناتیوی‌اش برای سایت نطنز،‌ تحقیق و توسعه، ذخایر اورانیوم غنی شده 5 درصدی ایران (در حال حاضر ایران 8 تن اورانیوم غنی‌شده 5 درصدی در اختیار دارد) و در نهایت مساله نظارت‌ و بازرسی بر فعالیت‌ها و مواد هسته‌ای نامشخص است.

بنابراین مهم است که در ازای محدودیت‌های قابل توجه در برنامه هسته‌ای نوپای ایران،‌ دیگر چماقی تحت عنوان تحریم‌های شورای امنیت بر سر ایران وجود نداشته باشد. این در حالی است که احتمالا قطعنامه فصل هفتمی که باید به واسطه آن قطعنامه‌های قبلی تحریمی شورای امنیت برداشته شود، دلیلی برای باقی ماندن موضوع در شورای امنیت خواهد بود. از سویی تغییر دولت‌ها در آینده با توجه به این‌که توافق جامع هسته‌ای،‌ توافقی اجرایی خواهد بود می‌تواند متزلزل باشد.

از این رو ضروری است تا حداکثر ضمانت‌های اجرایی هنگام تفاهم و توافق از طرف غربی که اهل «کلک» است گرفته شود.


ویدیو مرتبط :
لحظه شماری تحریم کنندگان ایران برای لغو تحریم ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موضع‌ کشورهای 1+5 در مورد لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

یک دیپلمات اروپایی نزدیک به مذاکرات هسته‌ای، مواضع کشورهای گروه 1+5 در مورد لغو تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در توافق نهایی را بیان کرد.

 این دیپلمات اروپایی در گفت‌وگو با پایگاه خبری آسیاتایمز در این‌باره گفت: در مورد لغو تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران، چین و روسیه هر دو با اتخاذ موضعی مشترک خواستار لغو این تحریم‌ها شده‌اند؛ این در حالی است که آمریکا و انگلیس به شدت با این خواسته ایران مخالفت کرده‌اند.

این دیپلمات اروپایی که خواست نامش فاش نشود تصریح کرد: اما در این میان فرانسه، دیگر کشور مذاکره کننده عضو گروه 1+5 نه با لغو این تحریم‌ها مخالفت و نه با آن موافقت کرده است.

این دیپلمات غربی در توضیح دلیل سردرگمی فرانسه در مورد این موضوع می‌گوید: اگر تصمیم‌گیری در این مورد در اختیار فابیوس، وزیر خارجه فرانسه بود قطعا جواب فرانسه نیز مانند آمریکا و انگلیس منفی بود؛ اما به نظر می‌رسد اولاند، رییس‌جمهور فرانسه تمایل دارد که این تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران لغو شود چرا که هیچ بازاری برای فرانسه در صادرات تسلیحات نظامی مثل ایران نخواهد بود.

دیپلمات‌های ایرانی با اشاره به این که بنابر تفاهم اولیه‌ای که در لوزان حاصل شد، تمام تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران باید لغو شود می‌گویند، پس تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی علیه ایران که به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سال 2007 صادر شد، نیز باید برداشته شود.

به گزارش ایسنا، پیش‌تر قرار بود که طرف‌ها تا 7 ژوییه به یک توافق جامع نهایی دست یابند که البته به دلیل باقیماندن برخی اختلافات اساسی ضرب الاجل تا 9 ژوییه تمدید شد. هم‌چنین امروز نیز فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از احتمال ادامه مذاکرات هسته‌ای تا روز جمعه به دلیل باقی ماندن برخی اختلافات خبر داد.

مقامات تیم هسته‌ای کشورمان همواره تاکید کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال یک توافق خوب است و تا زمانی که نیاز باشد به مذاکرات ادامه خواهد داد.

 

اخبار سیاست خارجی - ایسنا