اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تجمیع دانشگاههای غیردولتی کم کیفیت کلید خورد/ جلوگیری از ادامه فعالیت رشته های موازی



اخبار ,اخبار دانشگاه ,جلوگیری از فعالیت رشته های موازی در دانشگاههای غیردولتی

 

اخبار دانشگاه - یک مقام مسئول خبر داد:
تجمیع دانشگاههای غیردولتی کم کیفیت کلید خورد/ جلوگیری از ادامه فعالیت رشته های موازی

مدیر کل دفتر آموزشهای غیردولتی وزارت علوم از آغاز طرح تجمیع واحدهای غیردولتی در سطح کشور خبر داد و گفت: همچنین از ادامه فعالیت رشته های موازی در دانشگاههای غیردولتی جلوگیری می شود.

کارن ابری نیا در گفتگو با مهر با اشاره به تازه ترین تصمیمات وزارت علوم در خصوص اصلاح روند پذیرش دانشجو در دانشگاههای غیردولتی و سایر دانشگاههای شهریه پرداز، اظهار داشت: ساماندهی ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاههای غیردولتی، پیام نور، غیردولتی و آزاد اسلامی به منظور بازگشت به ماموریت اصلی خودشان در دستور کار قرار گرفته است.

وی درباره تعیین تکلیف ماموریت دانشگاههای غیردولتی، گفت: طی ماههای فروردین و اردیبهشت، صدور مجوز رشته های جدید در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به دانشگاههای غیردولتی آغاز شده که در راستای طرح تجمیع واحدهای غیردولتی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ارائه مجوز به واحدهای کم کیفیت ممنوع می شود، گفت: در تلاشیم با برخی سیاستگذاریها کیفیت را در این واحدها افزایش دهیم، در غیر اینصورت، اقدام به تعطیلی این واحدها می کنیم.

ابری نیا به نحوه تجمیع موسسات کم کیفیت غیردولتی اشاره کرد و افزود: تجمیع غیردولتیها در قالب پردیسهای دانشگاهی در وزارت علوم مطرح شده است. به این صورت که در یک منطقه با ایجاد پردیس دانشگاهی، واحدهای غیردولتی در آن تجمیع می شوند و از امکانات مشترک مثل خوابگاهها، سالنهای ورزشی، سلف سرویس و سایر موارد استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه طرح مذکور از ادامه فعالیت رشته های موازی در دانشگاههای غیردولتی جلوگیری می کند، این اقدام را در عملیاتی کردن طرح آمایش استانی نیز تاثیر گذار دانست.

مدیر کل دفتر آموزشهای غیردولتی وزارت علوم در پاسخ به این سوال که برای تجمیع این واحدها آیا لازم است مکان جدیدی احداث شود، اظهار داشت: برخی از واحدها در کشور، به صورت خودجوش اقدام به تهیه مکان برای پردیسها کرده اند. به عنوان مثال در شهر مشهد پردیس خرد با 33 هکتار مساحت و با کمک استانداری برای تجمیع واحدهای غیردولتی خریداری شده است.

به گفته ابری نیا، تجمیع این پردیسها در یک بازه زمانی 4 تا 5 ساله عملیاتی می شود و راه اندازی این پردیسها با کمک خود دانشگاهها و داوطلبانه انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: سایر مولفه های لازم برای تجمیع واحدهای غیردولتی توسط وزارت علوم در دست بررسی است.
اخبار دانشگاه - مهر

 


ویدیو مرتبط :
دانشگاههای ارایه دهنده رشته مدیریت mba دروس رشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استقبال ایتالیا و فرانسه از روحانی کم نظیر است / فازی جدید از رقابت تهران و سعودی کلید خورد



ایران حتی در زیر تحریم های بین المللی در میدان نبرد در منطقه از عربستان پیشی گرفته و از صرف سرمایه اندک خود بیش از نفعی که سعودی ها از میلیاردها دلار پول خود برده اند نتیجه می گیرد. وقتی ریاض پس از جنجال حمله به مراکز دیپلماتیک عربستان در ایران روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد، تنها بحرین، سومالی در شاخ آفریقا و جیبوتی از آن پیروی کردند.

اخبار,اخبارسیاست  خارجی  ,استقبال ایتالیا و فرانسه از روحانی


فایننشال تایمز نوشت: استقبال نخبگان سیاسی و تجاری ایتالیا و فرانسه از سفر این هفته حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، به این دو کشور کم نظیر بوده است.

به گزارش «انتخاب»، این روزنامه در ادامه آورده است: خاورمیانه همچنان صحنه آشفتگی فرقه گرایانه است و جنگ نیابتی تهران و ریاض در سوریه بیش از پیش شدت گرفته است. باز شدن دوباره درهای ایران به بازار جهانی نویدبخش ظهور بازاری نادر و پرسود است، که در عین حال از گشوده شدن مرحله ای جدید از رقابت بین ایران و عربستان در فاز اقتصادی حکایت دارد.

حسن روحانی و هیات همراهش مقدمات عقد قراردادهایی به ارزش تقریبی ۱۷ میلیارد دلار را در ایتالیا فراهم کرده اند. این قراردادها شامل پروژه های متعددی از جمله خطوط لوله نفت تا خطوط راه آهن است. در فرانسه هم قراردادی برای خرید ۱۱۴ هواپیمای مسافربری ایرباس امضا می شود. ارزیابی بعضی از اقتصاددانان منطقه این است که ایران طی دوره ای پنج ساله به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد. صندوق بین المللی پول پیش بینی می کند که واردات ایران از ۷۵ میلیارد دلار در سال جاری میلادی به ۱۱۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ برسد. عربستان سعودی در واکنش به این روند چه کرده است؟

ریاض اصلاحات سختی را در نحوه اداره اقتصاد و نظام خدمات رفاهی آن کشور در پیش گرفته است. اصلاحات مشابهی در گذشته مورد نظر قرار گرفت، ولی به دلیل خطرات فراوان آن کنار گذاشته شد. البته بعضی یارانه های سوخت که در شرایط کاهش بهای نفت فشار سنگینی به اقتصاد می آورد حذف شده اند. محمد بن سلمان نایب ولیعهد عربستان گزینه واگذاری سهام آرامکو، شرکت نفتی دولتی عربستان، را مطرح کرده است.

هدف از این مهم ممکن است تغییر موضوع برای سرمایه گذاران خارجی از عربستان به ایران باشد. البته دروازه اقتصاد عربستان همچنان به روی سرمایه گذاری خارجی بسته خواهد ماند، اما نباید آن را دست کم گرفت.

اقتصاد فربه عربستان با وجود مبنای بده بستانی اش، در گذشته نمونه های عالی ارائه کرده است؛ سعودی ها شرکت نفتی آرامکو را در دهه هفتاد میلادی از مالک آمریکایی آن خریدند. همین اتفاق در باره مجتمع پتروشیمی عربستان در همان دوره زمانی اتفاق افتاد. آن ماجرا مربوط به سال ها پیش است. اما سقوط بهای نفت، چالش های ناشی از ایران، و ضرورت تامین جمعیت جوان سرکش عربستان که می تواند در دام جهادی گری دوره هزاره داعش بیافتد، رهبری سعودی را در شرایطی قرار داده است که باید دست به کاری بزند.

فرصت های اقتصادی که عربستان و ایران از دست می دهند، نصیب همسایگان شان می شود. بنادر امارات متحده عربی به مرکز داد و ستد و حمل کالا برای ایران بدل خواهند شد. قطر ثروتمند از منابع گاز می تواند به ایران در بهره برداری از ذخایر عظیم گازش کمک کند. بانک های بین المللی از ترس خطرات معامله با تهران احتمالا به ایران پا نخواهند گذاشت؛ این امر فرصت های طلایی را در اختیار بانک های مطلع از اوضاع منطقه از دوبی تا بیروت خواهد گذاشت.

ایران حتی در زیر تحریم های بین المللی در میدان نبرد در منطقه از عربستان پیشی گرفته و از صرف سرمایه اندک خود بیش از نفعی که سعودی ها از میلیاردها دلار پول خود برده اند نتیجه می گیرد. وقتی ریاض پس از جنجال حمله به مراکز دیپلماتیک عربستان در ایران روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد، تنها بحرین، سومالی در شاخ آفریقا و جیبوتی از آن پیروی کردند.

این ایده که غول های خلیج فارس رقابت خود را به عرصه اقتصادی منتقل می کنند، آشکارا خیالی خام است. زمانی که محاسبات ژئوپولتیک جهان در جهت افزوده شدن ایران به تحولات است و رابطه افراط گرایی جهادی و وهابی گری سعودی به شدت زیر ذره بین قرار گرفته است، حاکمان ریاض بهتر است نقاط قوت خود را دوباره ارزیابی کنند.

 

اخبار  سیاست خارجی  -  انتخاب