اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تا سه سال دیگر گاز ایران به اروپا می رسد



 

تا سه سال دیگر گاز ایران به اروپا می رسد

 

بار مالی پروژه احداث خط لوله جدید ایران و تركیه بیش از ۹۸۰ میلیون یورو تخمین زده شده که سهم شرکت ترکیه ای در این طرح ۷۷ درصد و سهم شرکت ملی گاز ۲۳ درصد تعیین شده است.

با احداث خط لوله جدید ایران-ترکیه طی سه سال آینده ایران امکان صادرات روزانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون متر مکعب گاز به این کشور و اروپا را خواهد داشت.

معاون وزیر نفت در امور گاز و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن اعلام مطلب فوق افزود: ترکیه در نظر دارد با احداث خط لوله گاز مستقلی در داخل خاک خود، گاز جمهوری اسلامی ایران را به اروپا انتقال دهد که با امضای قرارداد میان دو کشور در واقع اولین گام عملی را در این راه برداشته شد.

جواد اوجی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران با راه اندازی خط لوله مستقل شرکت ترکیه ای، خواهد توانست گاز خود را با پرداخت حق ترانزیت به شرکت یادشده در اروپا بازاریابی کند، گفت: براساس قراردادی که روز گذشته امضا شد، شرکت ترکیه ای عهده دار احداث بخشی از خط لوله جدید ایران برای گازرسانی به مناطق غربی کشور و نیز صادرات مازاد آن به بازارهای جهانی شد.

اوجی قطر خط لوله گاز میان ایران و ترکیه را ۵۶ اینچ اعلام کرد و گفت: عملیات احداث این خط لوله تا سال ۲۰۱۴ به پایان می رسد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر این که قرارداد مربوط به احداث خط لوله ای به طول ۶۲۰ کیلومتر در حد فاصل میاندواب تا بازرگان است، گفت: بار مالی این پروژه بیش از ۹۸۰ میلیون یورو تخمین زده شده که سهم شرکت ترکیه ای در این طرح ۷۷ درصد و سهم شرکت ملی گاز ۲۳ درصد تعیین شده است.

وی از اتمام کار مهندسی احداث خط لوله جدید گاز میان ایران و ترکیه خبر داد و گفت: این خط لوله ظرفیت انتقال ۱۱۰ میلیون مترمکعب را دارد و ادامه خط لوله ششم سراسری بوده که قرار است ۶۰ میلیون متر مکعب آن برای رفع نیاز گاز استان های در طول مسیر و مابقی برای صادرات مورد استفاده قرار گیرد. قرارداد احداث خط لوله جدید گاز ایران و تركیه به ارزش یك میلیارد یورو در جریان سفر میركاظمی وزیر نفت ایران به تركیه به امضا رسید ...../تحلیل:ایلنا


ویدیو مرتبط :
کلیپ سه نامزد بهترین بازیکن سال اروپا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گاز ایران به اروپا می‌رسد؟


با برنامه ریزی های صورت گرفته برای افزایش تولید گاز در کشور،ایران به دنبال افزایش سهم 1.5 درصدی خود از تجارت جهانی گاز با صادرات به کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس است، اما از سوی دیگر صادرات گاز به اروپا نیز به تازگی مطرح شده است.

خبرگزاری ایسنا: با برنامه ریزی های صورت گرفته برای افزایش تولید گاز در کشور،ایران به دنبال افزایش سهم 1.5 درصدی خود از تجارت جهانی گاز با صادرات به کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس است، اما از سوی دیگر صادرات گاز به اروپا نیز به تازگی مطرح شده است.

بنا به آمار موجود در سال 2014 میلادی مجموع صادرات گاز ایران 9 میلیارد و 750 میلیون متر مکعب و میزان واردات شش میلیارد و 328 میلیون متر مکعب بوده و در نتیجه تراز تجاری گاز ایران در سال گذشته سه میلیارد و 400 میلیون متر مکعب بوده است.

ایران هم اکنون روزانه حدود 25 میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر می‌کند، اما با به تفاهم رسیدن ایران و 1+5 ، ترک‌ها گاز ایران را به عنوان یک منبع احتمالی تامین گاز خط لوله ترنس آناتولین (ترکیه-آذربایجان) که ساخت آن از اواخر سال 1393 آغاز شده، عنوان می‌کنند.

هدف از احداث این خط لوله کمک به اروپا در کاهش وابستگی به گاز روسیه عنوان شده است.

این مسئله در حالی مطرح شده که گفته می‌شود ایران یکی از گزینه های اروپا برای تامین گاز است و زمانی که در اواخر تابستان سال گذشته علی ماجدی، معاون سابق بین‌الملل وزارت نفت به عنوان سفیر ایران در آلمان منصوب شد، بسیاری وی را مسوول اصلی تدارکات انتقال گاز ایران به اروپا اعلام کردند.

صادرات گاز به عراق از اردیبهشت ماه


همچنین طبق وعده‌ها بنا شده از اردیبهشت ماه سال جاری، صادرات به عراق آغاز شود.

بر این اساس عملیات صادرات گاز به عراق با روزانه چهار میلیون متر مکعب در روز آغاز می شود و در نهایت به 25 میلیون متر مکعب می رسد و آنطور که اعلام شده تا 35 میلیون متر مکعب در فصول گرم قابل افزایش است. همچنین مذاکراتی به منظور صادرات گاز به بصره به میزان روزانه 25 تا 35میلیون متر مکعب انجام شده است.

صادرات به عمان نیازمند مذاکرات بیشتر


علاوه بر این عمان نیز یکی از مقاصد صادرات گاز ایران است که البته به نظر می‌رسد در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات دو کشور، عملیاتی شدن صادرات گاز زمان‌بر خواهد بود.

در این راستا مذاکرات اولیه انجام و تفاهم نامه امضا شده است و آنطور که اعلام شده به زودی مشاور برای انجام مطالعات مهندسی پایه و مسائل دریایی صادرات گاز به عمان در آینده نزدیک خبر داده است.

البته آنطور که علیرضا کاملی، مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران اعلام کرده صادرات گاز به عمان نیازمند مذاکره بیشتر دو کشور در این زمینه است.

به گفته او هم اکنون کارهای مربوط به مطالعات مهندسی و پایه خط لوله دریایی برای صادرات گاز به عمان در حال انجام است و با پایان یافتن این بحث، دو کشور بر سر چگونگی صادرات گاز و نحوه خرید گاز عمان از ایران با یکدیگر مذاکره می کنند.

براساس توافق سال ٢٠١٣ میان دو کشور، قرار است برای ٢٥ سال روزانه ٢٠ میلیون مترمکعب گاز ایران از طریق یک خط لوله از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود. ارزش این قرارداد نیز حدود ٦٠ میلیارد دلار است.

در این باره پیش‌تر یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان با بیان این که عملیاتی شدن واردات گاز از ایران نیاز به مذاکرات بیشتری دارد، درباره تلاش این کشور برای خرید گاز از ایران با وجود تحریم‌های بین المللی علیه تهران گفته بود با توجه به نیاز ما به گاز برای صنایع و تولید برق، همچنان در خصوص این مسئله مشغول بحث هستیم اما ما از تحریم‌هایی که علیه ایران وضع شده هم آگاه هستیم.

وی البته اعلام کرده بود: این مسئله زمان می‌برد اما قطعا اگر همه چیز به خوبی پیش برود، ما نیاز به سرمایه گذاری در این باره داریم.

بر این اساس با توجه به برنامه‌های موجود و همچنین گزینه ترانزیت گاز ایران به اروپا که از سوی ترکیه مطرح شده باید دید که آیا ایران می تواند سهم 1.5 درصدی خود از بازار جهانی گاز را به 10 درصد تا 1404 برساند.