اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تایم: هواپیمای بدون سرنشین هدیه آسمانی برای ایران بود



 

 

تایم: هواپیمای بدون سرنشین هدیه آسمانی برای ایران بود

 

به نقل از تایم، اما اکنون که شما چنین گوشی منحصر به فردی را به دست آورده اید، سوال این است که از نحوه کار آن چقدر اطلاع دارید و چگونه می توانید کار کردن با آن را یاد بگیرید؟ این دقیقا همان چالشی است که اکنون ایران در پی اقدام خود برای توقیف هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا که یکی از سری ترین ابزارهای جاسوسی آمریکا است، مواجه شده است.

بر اساس این گزارش، تعداد زیادی از کارشناسان مسائل جاسوسی معتقدند که ارزش هواپیمای توقیف شده از نظر طراحی صنایع هوا فضا و یا ابزارهای جاسوسی خیلی نیست. اما در عوض ارزش آن از نظر سنسورهای به کار رفته در آن و همچنین نرم افزارهایی که برای استفاده از این ابزارها در هواپیما تعبیه شده است، بسیار بالا است. در عین حال تعدادی ابزار جاسوسی بسیار ارزشمند در این هواپیما است که در بدنه هواپیما وجود داشته است. اما با وجود این، این کارشناسان بر این باورند که سه سوال مهم و اساسی باید در این مورد پاسخ داده شود، سوال نخست این که چه نوع سنسورهایی در این هواپیما به کار رفته است؟ سوال دوم این که آیا به محض این که ماموران سیا متوجه شدند این هواپیما از کنترل آنان خارج شده است، این سنسورها به طور خود بخود منهدم شده اند؟ و سوال آخر این که چه میزان از نرم افزارهای باقی مانده در هواپیما پس از فرود آن در خاک ایران سالم و بدون آسیب باقی مانده اند و این که آیا آمریکا توانایی این را داشت که اطلاعات این سنسورها را پیش از در اختیار گرفتن هواپیما توسط ایران به طور کامل پاک کند؟

در عین حال اساسی ترین سوال در این زمینه یک سوال بسیار ساده است، این که آیا مقامات ایران اکنون واقعا یک هواپیمای RQ 170 در اختیار دارند؟ کارشناسان آمریکا در این مورد که آیا ایران حقیقتا این هواپیمای بدون سرنشین را در اختیار دارد یا نه، با یکدیگر اختلافات شدیدی دارند و در مورد این که هواپیمای مفقود شده در غرب افغانستان همان هواپیمایی است که اکنون در اختیار ایران است، به نقطه نظر مشترک نرسیده اند.

برای مثال دیو دپتولا ژنرال سه ستاره بازنشسته ارتش آمریکا که کارشناس مسائل جاسوسی، اطلاعاتی و نظارتی است، در این باره می گوید: من از این بابت که هواپیمای در دست ایران همان هواپیمای مفقود شده باشد، مطمئن نیستم.

اما از سوی دیگر مقامات وزرات دفاع آمریکا به طور غیر رسمی اعلام کرده اند که این هواپیما همانی است که در افغانستان مفقود شده بود. با وجود این، این مقامات در مورد ادعای ایران مبنی بر هک کردن و هدایت این هواپیما به داخل خاک ایران ابراز تردید کرده اند.

علاوه بر این، این نکته که تلویزیون ایران تنها قسمت بالایی این هواپیما را به نمایش گذاشته است، نشان می دهد که احتمالا این هواپیما در یک اقدام از پیش برنامه ریزی شده پیش از سقوط اقدام به چرخش به دور خود کرده باشد.

در عین حال ایران به تنهایی قادر به بررسی سنسورهای موجود در این هواپیما نیست و باید از چین که در این زمینه مهارت بیشتری دارد، کمک بگیرد. پیتر سینگر کارشناس فناوری نظامی موسسه بروکینگز در این باره می گوید: چینی ها تنها یک نسل برای دستیابی به این فناوری فاصله دارند و در صورتی که موفق به بررسی این هواپیما شوند، این برای آمریکا واقعه ناگواری خواهد بود. چرا که چینی ها می توانند با استفاده از آن مدل مشابه آن را آسان تر و سریع تر بسازند.../شفاف


ویدیو مرتبط :
رونمایی ایران از دو موشک و دو هواپیمای بدون سرنشین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا ایران هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را ویروسی کرده بود؟



 

 

آیا ایران هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را ویروسی کرده بود؟

 

به گزارش شفاف به نقل از پایگاه خبری الجزیره، این آلودگی هواپیماهای بدون سرنشین به ویروس می تواند به هکرها این اجازه را بدهد که اطلاعات گردآوری شده توسط این هواپیماها را به دست آورند.

بر اساس این گزارش، این در شرایطی است که با وجودذ اعلام خبری مبنی بر آلودگی هواپیماهای بدون سرنشین به این ویروس، این هواپیماها همچنان در حال گشت زنی در مناطق مختلف و انجام ماموریت های خود هستند. در عین حال مقامات دولت آمریکا همچنان در حال تحقیق بر روی این مسئله هستند که آیا این ویروس یک ویروس بی خطر است یا نه، و این که چگونه این ویروس وارد سیستم های کامپیوتری پایگاه هوایی کریچ در نوادا (جایی که خلبانان ارتش آمریکا هواپیماها را از راه دور کنترل و آنان را برای انجام ماموریت های خود در عراق، افغانستان و یا هر جای دیگر دنیا هدایت می کنند) شده است، در حالی که این سیستم های کامپیوتری به شدت تحت حفاظت قرار دارند.

یک منبع آگاه که خواسته است نامش فاش نشود، در این باره گفته است: در حال حاضر مسائلی در حال رخ دادن است، با وجود این این مسئله هنوز نتوانسته بر روی ماموریت های این هواپیماها در آن سوی مرزهای آمریکا تاثیر منفی بگذارد.

این گزارش در ادامه می افزاید: هواپیماهای بدون سرنشین مسلح در شرایط کنونی به عنوان یک ابزار بسیار ارزشمند در نظر گرفته شده اند که ارتش آمریکا از آن برای رد یابی و حمله به افراد و یا گروه های کوچک استفاده می کند، با وجود این آلودگی سیستم های کامپیوتری به ویروس مذکور باعث شده است مسئله آسیب پذیری شبکه های کامپیوتری که برای هدایت این هواپیماها مورد استفاده قرار می گیرند، بیش از پیش مورد توجه مقامات آمریکایی قرار گیرد.

راب دنس مور فرمانده سابق ناوگان ارتش آمریکا در این باره مدعی شده است: آلودگی این سیستم ها به ویروس یک مسئله عادی است. اما در صورتی که این انتقال اطلاعات توسط این ویروس سر از اینترنت و یا شبکه کامپیوتری در بیاورد، آن زمان است که خطر احساس می شود. چرا که این به آن معنا است که این اطلاعات می تواند در اختیار دیگران قرار گیرد.

از سوی دیگر تحلیل گران نسبت به این مسئله هشدار می دهند که این ویروس می تواند برای هکرها این موقعیت را فراهم کند که فعالیت های افراد حاضر در پایگاه های کنترل کننده این هواپیماها را زیر نظر داشته باشند.

نشریه وایرد که نخستین بار خبر مربوط به آلودگی سیستم های کامپیوتری به ویروس را منتشر کرد، اعلام کرده است که مشکل اصلی این است که این ویروس دو هفته پیش وارد سیستم کامپیوتری ارتش آمریکا شده است، اما تاکنون حادثه ای در مورد از دست دادن اطلاعات محرمانه و یا فرستاده شدن این اطلاعات به خارج مشاهده نشده است.

در عین حال تحلیل گران و متخصصان شبکه های کامپیوتری ارتش آمریکا اعلام کرده اند که هنوز مشخص نیست این ویروس عمدی بوده یا نه و این که چگونه گسترش یافته است، در عین حال آنان از این بابت اطمینان دارند که این ویروس دستگاه های محرمانه و غیر محرمانه را آلوده کرده است. این ویروس همچنین در برابر تلاش های همه جانبه برای از بین بردن آن مقاومت کرده است.

از سوی دیگر برخی گزارش ها حاکی از این است که واحدهای دیگر نیروی هوایی آمریکا استفاده از سیستم های آلوده به این ویروس را متوقف کرده اند.

در ادامه این گزارش به موفقیت های این هواپیماها در ماموریت های انجام شده اشاره شده و آمده است: ارتش آمریکا و نهادهای اطلاعای این کشور از هواپیماهای بدون سرنشین که توسط پایگاه های مخفیانه در سن دیه گو از آنان محافظت می شود، برای افزایش تاثیر حملات بر مقامات القاعده و دیگر اهداف مورد نظر آمریکا در افغانستان، پاکستان و یمن استفاده کرده اند. برای مثال چندی پیش بود که آمریکا موفقیت ماموریت خود در کشتن انوار الاولاکی عضو ارشد القاعده یمن را با کمک این هواپیماها تایید کرد. در ماه آگوست نیز عطیه عبدالرحمان یکی از اعضای ارشد القاعده در شمال غربی پاکستان با حمله این نوع هواپیماها کشته شد. الیاس کشمیری رهبر القاعده در پاکستان نیز دیگر فرد کشته شده توسط این هواپیماهای بدون سرنشین بوده است.../شفاف