اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تایری که سوراخش را ترمیم می‌کند +عکس


این لاستیک که Coreseal نام دارد توسط شرکت ژاپنی Sumitomo تولید شده است. در ظاهر، این لاستیک مشابه لاستیک‌های معمولی است که در خودروهای امروزی استفاده می‌کنیم اما در باطن این لاستیک، مزیتی بزرگ وجود دارد.

وب‌سایت فارنت: مطمئنا شما نیز تجربه ناخوشایند پنچر شدن لاستیک خودرو در صبح‌هنگام و در زمانی که قصد دارید سریعا به محل کار برسید را داشته‌اید.

نمونه اولیه تایری که پس از سوراخ شدن خودش را ترمیم می‌کند

این پنچری ممکن است در اثر ورود اشیای نوک‌تیز به لاستیک در شب قبل اتفاق افتاده باشد. با این وجود هنوز افرادی هستند که معتقدند در سال 2015 تکنولوژی لاستیک‌ها باید به حدی رسیده باشد که حداقل به راحتی پنچر نشوند. این ادعایی است که در صورت تولید نهایی محصول اولیه یک شرکت ژاپنی می‌تواند محقق شود.

این لاستیک که Coreseal نام دارد توسط شرکت ژاپنی Sumitomo تولید شده است. در ظاهر، این لاستیک مشابه لاستیک‌های معمولی است که در خودروهای امروزی استفاده می‌کنیم اما در باطن این لاستیک، مزیتی بزرگ وجود دارد. در صورتی که از روی یک میخ عبور کنید، ورود میخ به لاستیک منجر به سوراخ‌شدن آن خواهد شد اما این لاستیک بدون آنکه شما متوجه شوید، خود را ترمیم خواهد کرد.sumitomo_tire_03

نمونه اولیه تایری که پس از سوراخ شدن خودش را ترمیم می‌کند

اگرچه این موضوع کمی عجیب به‌نظر می‌رسد اما این لاستیک با توانایی خودتعمیری در فرایندی ساده و با اضافه‌کردن درزگیر به ترکیب لاستیک، تولید شده است. این درزگیر با ضخامت سه میلی‌متر به قسمت داخلی (دیواره پشتی) لاستیک افزوده شده و پس از ایجاد سوراخ، به‌طور خودکار و سریعا، منافذ ایجاد شده را می‌پوشاند.

حتی با باقی‌ماندن میخ در لاستیک، دور فلز پوشانده می‌شود و پس از خروج میخ از لاستیک نیز مجددا عملیات درزگیری انجام می‌شود. Sumitomo عنوان داشته اگرچه مقداری از فشار هوا در لاستیک، در نتیجه سوراخ‌شدن آن کم می‌شود اما این امر در زمان رانندگی به‌چشم نخواهد آمد. این پوشش می‌تواند هر سوراخی تا قطر 5 میلی‌متر را بپوشاند. خبر خوب اینکه این درزگیر را می‌توان در هر لاستیکی و نه تنها در لاستیک‌هایی که Sumitomo برای نسخه‌های اولیه استفاده کرده، به کار بست. در واقع از این قابلیت می‌توان در لاستیک‌های تولیدی هر برندی استفاده کرد.sumitomo_tire_02

نمونه اولیه تایری که پس از سوراخ شدن خودش را ترمیم می‌کند

انتظار می‌رود با تکمیل روند تحقیقاتی، در عرض سه سال آینده شاهد بهره‌گیری از این درزگیرها در ابعاد وسیع در لاستیک‌های تولیدی شرکت‌های مختلف باشیم. با این اوصاف، لاستیک‌های جدید نه‌تنها رانندگی را ایمن‌تر خواهند کرد بلکه نیاز به حمل لاستیک زاپاس در خودروها را نیز مرتفع خواهند کرد.


ویدیو مرتبط :
ترمیم و بازسازی عکس های قدیمی/عکس شکسته

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ترمیم زخم‌ها در مدت چند ثانیه با نانوچسب ژله‌ای + عکس



اخبار علمی - ترمیم زخم‌ها در مدت چند ثانیه با نانوچسب ژله‌ای + عکس

دانشمندان موفق به ساخت محلول آبی حاوی نانوذرات شدند که قادر است بافت‌های آسیب‌ دیده را ترمیم کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، محققان فرانسوی موفق به ساخت ماده‌ای ژله‌ای شکل شدند که می‌تواند زخم‌ها را در مدت چند ثانیه ترمیم کند. در این محصول که شبیه چسب است از نانوذرات استفاده شده‌است.
 
یک گروه تحقیقاتی به رهبری لودیک لیبلر از آزمایشگاه مواد مول ات چیمی (Laboratoire Matière Molle et Chimie) و با همکاری پژوهشگران دانشگاه پاریس موفق به ساخت محلول آبی حاوی نانوذرات شدند که قادر است بافت‌های آسیب‌ دیده را ترمیم کند. این محلول که در نهایت به‌ صورت چسب در می‌آید، برای ترمیم زخم‌های موش مورد استفاده قرار گرفته است.
 
این محصول روی زخم مالیده می‌شود و پس از چند ثانیه موجب جوش خوردن زخم می‌شود. این محصول برای درمان بافت‌هایی همچون کبد که معمولاً به سختی جوش می‌خورند، مورد آزمایش قرار گرفته است. یکی از فواید این چسب آن است که می‌توان از آن برای اتصال ادوات پزشکی به قلب در حال تپش استفاده کرد. از دیگر کاربردهای این چسب در رهاسازی دارو و استحکام بخشیدن به بافت‌ها است.
 
این چسب یک ماده‌ی ژله‌ای حاوی نانوذرات است، که بعد از مالیده شدن به روی زخم، نانوذرات به سرعت وارد عمل شده و شبکه مولکولی زخم را به یکدیگر متصل می‌کنند. این فرآیند کاملاً فیزیکی بوده و نیاز به هیچ واکنش شیمیایی ندارد، بنابراین در مدت چند ثانیه اثر خود را روی زخم نشان می‌دهد. این گروه تحقیقاتی، برای آزمایش بالینی این چسب، آن را روی موش‌های آزمایشگاهی به کار گرفتند که نتایج قابل توجهی به‌دست آمد. این نتایج می‌تواند مسیر تجاری‌سازی این چسب را هموارتر کند.
 
در این آزمایش‌ها، محققان روی یک زخم را با این چسب و زخم دیگری را با یک محلول حاوی نانوذرات پوشاندند. نتایج نشان داد که زخم حاوی چسب به سرعت و بدون التهاب و عفونت ترمیم شد.

اخبار,اخبار علمی , ترمیم زخم‌ها


در تصویر بالا چهار مرحله‌ی مختلف این آزمایش مشاهده می‌شود، تصویر اول، زخم روی پوست را نشان می‌دهد، تصویر دوم اعمال چسب و تصویر سوم محکم نگه‌ داشتن چسب را نمایش می‌دهد. در تصویر چهار همان زخم را چند ثانیه پس از اعمال چسب را نشان می‌دهد.
 
در آزمایش دیگری محققان از این چسب روی بافت‌های نرم، نظیر ریه و کبد استفاده کردند. این بافت‌ها به دلیل نرم بودن قابل بخیه زدن نیستند. درحال حاضر هیچ چسبی برای بخیه زدن این بافت‌ها وجود ندارد. اما این چسب جدید موفق به ترمیم این بافت‌های نرم شد. 

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران