اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تامین اجتماعی نحوه دریافت حق بیمه بر مبنای دستمزد 95 را مشخص کرد



 اخباراجتماعی ,خبرهای  اجتماعی , سازمان تامین اجتماعی

سازمان تامین اجتماعی با ابلاغ دستور اداری به واحدهای اجرایی این سازمان در سراسر کشور، نحوه دریافت حق بیمه بر مبنای دستمزدهای سال 95 را مشخص کرد.

به گزارش آنا،‌ این دستور اداری در اجرای مصوبه شورایعالی کار، شورایعالی تامین اجتماعی و ماده 35 قانون تامین اجتماعی تنظیم و طی آن افزایش حداقل و حداکثر دستمزد سنواتی در سال 1395 و همچنین دستمزد مقطوع بیش از 270 فعالیت مشمول دستمزد مقطوع، کارگران ساختمانی و رانندگان تعیین شده است.

در این دستور اداری آمده است: حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق بیمه، بیمه شدگان مشمول قانون تامین اجتماعی به استثنای رانندگان حمل و نقل عمومی بین شهری و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع در سال 1395 مبلغ 270 هزار و 722 ریال اعلام می ‌شود. همچنین سایر سطوح دستمزدی بر اساس آخرین دستمزد روزانه سال 1394، معادل 14 درصد افزایش می‌یابد؛ مشروط بر اینکه از حداقل دستمزد روزانه کمتر نباشد.

بر این اساس، مبنای پرداخت حق بیمه آن گروه از بیمه شدگان اختیاری که مبنای پرداخت حق بیمه آنان در سال 1394 از رقم روزانه 270هزار و 722 ریال بیشتر است، همانند سایر سطوح دستمزدی افزایش یافته است؛ مشروط بر اینکه از حداقل دستمزد روزانه به مبلغ 270 هزار و 722 ریال کمتر نباشد.

بر اساس این دستور ابلاغی ‌با توجه به اینکه طبق بند 3 تصویب نامه شورایعالی کار مقرر شده است، ماهیانه مبلغ یک میلیون و یکصد هزار ریال کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای از سوی کارفرمایان به تمام کارگران اعم از دائم و موقت پرداخت شود به همین منظور کارفرمایان ذیربط می ‌بایست، هنگام تنظیم صورت مزد و مزایا نسبت به درج مبلغ یاد شده در ستون مزایای مشمول ‌همراه سایر اقلام و همچنین کسر حق بیمه متعلقه و پرداخت آن اقدام کنند.

بر اساس این دستور اداری، دستمزد مقطوع روزانه رانندگان مشمول قانون تامین اجتماعی رانندگان حمل بار و مسافر بین شهری معادل 351 هزار و 940 ریال، بابت رانندگان مینی بوس و سواری معادل 297 هزار و 800 ریال، سایر رانندگان و رانندگان تاکسی، وانت بار و مینی بوس درون شهری معادل 270 هزار و 722 ریال تعیین شده است.

با توجه به بخشنامه شماره 7،4 مشترک فنی و درآمد، حق بیمه کارگران ساختمانی براساس سطح مهارت اعلام شده در کارت مهارت فنی آنان و بر اساس دستمزد مقطوع روزانه شغل مربوطه با اعمال ضرائب 2 /1 ، 3 /1 و 4 /1 برابر حداقل دستمزد سال 94 به ترتیب برای کارگران درجه سه 324 هزار و 870 ریال، درجه 2، 351 هزار و 940 ریال و درجه یک 379 هزار و 10 ریال محاسبه و وصول می‌شود.

با عنایت به مصوبات شوایعالی تامین اجتماعی و هیات امناء سازمان تامین اجتماعی حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق بیمه در سال جاری هفت برابر حداقل دستمزد روزانه معادل یک میلیون و 895 هزار و 54 ریال تعیین و رعایت موضوع در ماه‌های 31، 30 و 29 روزه الزامی است.


 اخبار اجتماعی  -  آنا 


ویدیو مرتبط :
نحوه جمع آوری سوابق بیمه تامین اجتماعی - مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نحوه دریافت کمک هزینه ایام بارداری از تامین اجتماعی



اخبار,اخباراجتماعی,کمک هزینه بارداری


 اخباراجتماعی  - نحوه دریافت کمک هزینه ایام بارداری از تامین اجتماعی

تامین اجتماعی به بیمه شده زن در مدت استراحت ایام بارداری، در صورتی که حائز شرایط قانونی لازم باشد، کمک هزینه بارداری پرداخت می‌کند.

به گزارش ایسنا، شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری به بیمه شدگان زن به این شرح است:

- ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه 60 روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند.

- در مدت استراحت مشغول کار نبوده مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند.

- در تاریخ اعلام بیماری، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشند.

- زایمان مربوط به فرزند چهارم به بعد نباشد مگر اینکه فرزندان قبلی فوت شده باشند.

- در دوره استرحت مزدی برای وی مطرح باشد.

روش محاسبه میزان کمک هزینه بارداری
میزان کمک هزینه بارداری، معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه شده با در نظر گرفتن روزهای استراحت است که بدون کسر سه روز اول پرداخت می‌شود. نحوه محاسبه آخرین مزد یا حقوق بیمه شده به این ترتیب است که کل مبالغ مشمول کسر حق بیمه که بیمه شده در آخرین 90 روز قبل از استراحت دریافت کرده است، با هم جمع می‌شود و بر تعداد روزهای کارکرد بیمه شده در این مدت تقسیم می‌شود.

مدت مرخصی استراحت زایمان
کمک هزینه بارداری از اولین روز شروع استراحت، محاسبه و پرداخت می‌شود. مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که فرزاندانشان را از شیر خود تغذیه می‌کنند، شش ماه است که سه ماه آن باید بعد از دوران زایمان باشد.

براساس مصوبه سال 86 مجلس شورای اسلامی، مدت استراحت دوران بارداری، زایمان و شیر دهی (موضوع ماده 3 قانون ترویج تغذیه با شیر مادر) از چهار به شش ماه افزایش یافته است. مدت مرخصی زایمان برای وضع حمل‌های دوقلو شش ماه و برای زایمانهای سه قلو یا بیشتر یکسال خواهد بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان تامین اجتماعی، چنانچه بیمه شده زن در طول دوره بارداری به عوارضی دچارشود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید کند و طبق نظرپزشک معالج و تائید شورای پزشکی سازمان نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد، غرامت دستمزد این ایام پرداخت خواهد شد.

مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری و غرامت دستمزد ایام بارداری
- دفترچه درمانی

- گواهی پزشک معالج

- تائیدیه مراجع پزشکی ذیربط (حسب مورد)

چند نکته مهم :
- مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری، جزو سوابق بیمه‌ای بیمه شدگان زن محسوب می‌شود.

- چنانچه بیمه شده زن شاغل به استناد گواهی پزشک معالج قبل از تاریخ زایمان به دلیل استعلاجی (غیر از مسأله بارداری) نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد، مدت مرخصی استعلاجی از شش ماه استراحت زایمان آنان کسر نخواهد شد و مطابق ضوابط و پس از تأیید مرجع پزشکی ذیربط ایام بیماری قابل پرداخت خواهد بود.


 اخباراجتماعی  - ایسنا