اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تاجران آمریکایی در راه ایران


رئیس مرکز ملی فرش ایران از ورود تاجران فرش آمریکایی در بهمن ماه امسال به ایران خبرداد و گفت: هیات تجار آمریکایی که ترکیبی از بازرگانان و پژوهشگران و نویسندگان فرش دستباف هستند، به ایران می‌آیند.

خبرگزاری مهر: رئیس مرکز ملی فرش ایران از ورود تاجران فرش آمریکایی در بهمن ماه امسال به ایران خبرداد و گفت: هیات تجار آمریکایی که ترکیبی از بازرگانان و پژوهشگران و نویسندگان فرش دستباف هستند، به ایران می‌آیند.

حمید کارگر در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: براساس هماهنگی‌های انجام شده، هیاتی از تجار و بازرگانان آمریکایی قرار است در نیمه دوم امسال و به احتمال زیاد، بهمن ماه به ایران بیایند که در این هیات، ترکیبی از بازرگانان، پژوهشگران و نویسندگان فرش دستباف حضور دارند. بر این اساس، هدف ما این است که پیوند مجدد فرش دستباف ایران با بازار سنتی آمریکا، دوباره حفظ شود و صادرات ایران به این کشور رونق گیرد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر افزود: بر این اساس در بازدیدی که تجار آمریکایی از ایران خواهند داشت، تور آشنایی با بافت فرش دستباف برگزار خواهد شد و بازدیدی را هم از مناطق فرش دستباف خواهند داشت، ضمن اینکه برنامه‌های متنوعی از جمله بازدید از بازار بزرگ فرش تهران و موزه فرش برای آنها تدارک دیده شده است.

وی تصریح کرد: ظرف دو سه سال اخیر، فرش دستباف ایران با دشواری‌های مختلفی مواجه شده و صادرات در فاصله سالهای ۹۱ و ۹۲ به شدت افت داشته است اما از سال ۹۳ به مرور روند افزایش صادرات فرش دستباف ایرانی آغاز شده و در پایان سال ۹۳ صادرات فرش دستباف به ۳۳۰ میلیون دلار و به وزن ۵ هزار و ۱۰۰ تن رسیده است که در مقایسه با پایان سال ۹۲ که صادرات به ۳۱۲ میلیون دلار رسیده بود، رشد را تجربه کرد.

به گفته کارگر، این کاهش متاثر از عوامل مختلفی از جمله تورم داخلی، بالا رفتن بهای مواد اولیه داخل، پرداخت نقدینگی به قالیبافان و خروج بخشی از تولیدکنندگان قالیباف از دایره تولید نیز از جمله این کاهش صادرات بوده است، ضمن اینکه تحریم فرش دستباف ایران از سوی آمریکا نیز مسبب دیگر پایین آمدن میزان صادرات فرش دستباف بوده است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به زمینه‌های مثبت سیاسی که در کشور ایجاد شده است، صادرات فرش دستباف ایران هم رونق گرفته و این امر، نویدبخش روزهای خوب برای صادرات فرش دستباف ایرانی است تا جایی که پیش بینی می شود که صادرات فرش دستباف ایران به ۵۰۰ میلیون دلار برسد.  

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: اگرچه در دو سه ماه اخیر و به نوعی از ابتدای سال ۹۴، صادرات فرش دستباف به شدت با کاهش مواجه شده که دلیل آن نیز کاهش کل صادرات غیرنفتی بوده، این در حالی است که به نظر می رسد این دورخیزی برای جهش صادراتی فرش دستباف باشد.

به گفته کارگر، هم اینک فرش دستباف ایرانی به ۸۰ کشور دنیا صادر می شود اما آنچه که از تجار و بازرگانان فرش دستباف برمی آید، تشنگی و اشتیاق نسبت به صادرات فرش به بازار آمریکا به شدت افزایش یافته است و انتظار می رود جهش صادراتی به آمریکا آغاز شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه از برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف از یکم تا هفتم شهریورماه خبرداد و گفت: این رویداد به طور قطع بزرگترین رویداد بین المللی و جهانی فرش دستباف است، چراکه در هیچ زمانی در هیچ کجای دنیا، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان، تجار و صادرکنندگان فرش دستباف گردهم نمی آیند؛ بنابراین فرصت مناسبی است تا بتوان مجدد بازار صادراتی فرش دستباف ایرانی را احیا کرد.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه که بیش از ۳۰ هزار مترمربع فضا دارد، ۷۰۰ تولیدکننده و صادرکننده فرش دستباف حضور خواهند داشت و بر این اساس، دعوت از بازرگانان و تجار خارجی فرش دستباف با هماهنگی سفارتخانه های ایران در خارج از کشور نیز صورت گرفته است. بر این اساس، ۷۱ بازرگان شامل ۵۴ بازرگان غیر ایرانی و ۱۷ ایرانی مقیم خارج شهریورماه به ایران خواهند آمد و از نمایشگاه بازدید می کنند.

به گفته کارگر، بازرگانانی از کشورهای چین، ژاپن، آذربایجان، ازبکستان، پاکستان، امارات، هند، کویت، دانمارک، سوئد، کرواسی، چک، یونان، آلمان، روسیه، رومانی، آفریقای جنوبی، امریکا، اروگوئه در این نمایشگاه حضور خواهند یافت.

وی افزود: پیرو انعقاد تفاهم نامه ای با صندوق ضمانت صادرات ایران و مرکز ملی فرش، تسهیل و بسترسازی بهتر صادرات فرش دستباف ایرانی صورت خواهد گرفت که در این راستا نشستی با صادرکنندگان فرش دستباف برگزار خواهد شد، ضمن اینکه پنجمین جشنواره انتخاب فرش برتر نیز برگزار می شود. در کنار این، از ویکی فرش دستباف هم رونمایی می شود.


ویدیو مرتبط :
ایران هراسی اندیشکده آمریکایی درباره انرژی اتمی ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخواست تاجران آمریکایی از دولت برای حضور در ایران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

پس از توافق وین سرمایه گذاران و بازرگانان خارجی تمایل خود را برای حضور در ایران نشان دادند مضاف بر اینکه بنا بر آمار بین المللی پول های بلوکه شده ایران در خارج بیش از 100 میلیارد دلار است و همین امر سبب شده که شرکت های خارجی برای حضور در ایران رقابت کنند..

شرکت‌های آمریکایی اکنون بیش از همتایان اروپایی خود اشتیاق حضور در ایران را دارند. با اینکه توافق بین المللی صورت گرفته است؛ اما همچنان شرکت‌های آمریکایی برای حضور در  بازار ایران تردید دارند که این امر به سبب مجازات های سنگینی است که دولت برای آنها در نظر گرفته است.

ویلیام ماکلون وکیل حقوقی در امور تحریم‌ها در گفتگو با این روزنامه از مراجعه زیاد صاحبان مشاغل به وی و همکارانش در خصوص چگونگی حضور در بازار ایران خبر داد.

وی گفت: سوال رایج این شرکتها معمولا نحوه چگونگی شراکت و یا سرمایه گزاری مشترک با شرکت‌های ایرانی است.

ویلیام ماتکینز یکی دیگر از حقوقدان‌های امور تحریم نیز با اشاره به اشتیاق شرکت‌های آمریکایی برای حضور در ایران می‌گوید: ما به تمامی آنها هشدار دادیم که فقط قرار است تحریم‌هایی که مختص به فعالیت هسته‌ای ایران است لغو شود و هنوز تحریم‌های نقض حقوق بشر و تروریستی که در سال 2005 وضع شده بر قوت خود باقی است؛ اما این شرکتها می‌توانند با همکاری شرکت یا کشور واسطه به نوعی در بازار ایران حضور داشته باشند، تمایل این شرکتها خرید نفت و صنایع وابسته به آن و سیستم بانکی است.

به گزارش واشنگتن پست اقتصاد آمریکا در آستانه فصل جدیدی است تا چندی دیگر تحریم‌های کوبا به طور کامل رفع می‌شود و با توجه به نزدیکی این دو کشور با یکدیگر انتظار می‌رود حتی شرکت‌های کوچک آمریکایی در کوبا نمایندگی تاسیس کنند، در بازار ایران نیز با توجه به تحریم‌های باقی مانده ایران شرکت‌های آمریکایی با اندکی خلاقیت و کمک از دیگر شرکای خود می‌توانند از بازار ایران استفاده کنند.

شرکت‌های اروپایی
شرکت‌های اروپایی برای حضور در ایران از همین حال برنامه‌ریزی خود را آغاز کرده‌اند و با حمایتی که از سوی سیاستمداران این کشورها به عمل آمده؛ به نظر می‌رسد حضور پرقدرتی در ایران داشته باشند، هرچند برای اتمام پروسه تحریم و جابجایی سرمایه‌ها از طریق سیستم بانکی به 6 ماه زمان نیاز دارند.

ماکلون با بیان اینکه شرکت‌های آمریکایی نمی‌توانند با همتایان اروپایی خود رقابت کنند پیشنهاد داد که این شرکتها تمرکز خود را بر روی مسائل دیگر بگذارند زیرا اروپاییان از قبل سابقه حضور در ایران را دارند و برخی از تحریم‌های اعمال شده آمریکا فقط مختص به شرکتهای ثبت شده در این کشور است و شامل اروپاییان نمی‌شود.

کریس شرودر یکی از سرمایه‌گذاران آمریکایی که به تازگی سفری تفریحی به ایران داشته است در این باره می‌گوید:  فضای سرمایه‌گذاری در ایران بسیار مساعد است و می‌توان گفت اکثریت مردم اعم از کارگران و صاحبان مشاغل از حضور شرکت‌های آمریکایی استقبال می‌کنند؛ اما اقلیتی محدود مخالف این امر هستند و این افراد و گروه‌ها بیشتر ابزارهای قدرت را در دست دارند و به طور کلی وضعیت ایران بسیار شبیه روسیه است که جوانان با استعداد و مستعد در اختیار دارد ولی امکان فضا دادن به آنها را ندارد.

شرودر به شرکت‌های روسی و چینی اشاره می‌کند و به اروپایی‌ها در این خصوص هشدار می‌دهد.

وی با بیان اینکه یکی از علل مخالفت اقلیت‌ها با حضور آمریکایی‌ها و اروپایی در ایران قراردادهای مشترک اقتصادی است که افراد این طیف با شرکت‌های روسی و چینی دارند و بیشتر منافع آنها از این طریق تامین می‌شود در صورتیکه با حضور شرکت‌های غربی و تکنولوژی و تنوع که آنها در اختیار دارند عملا مصرف کننده و صنایع تولیدی ایران به سمت آنها تمایل پیدا می‌کنند همانطور که در سال 2000 این شرکت‌های اروپایی بودند که ماشین آلات و لوازم فنی صنایع ایران را تامین می‌کردند.

شرودر در پایان به مقامات آمریکایی هشدار می‌دهد که با توجه به وضعیت داخلی آمریکا و رکود اقتصادی حاکم بر چین اگر به کمپانی‌های آمریکایی اهمیت می‌دهد می‌بایست راهکاری برای حضور در بازا ایران فراهم کند و این بازار بکر را به اروپاییان نسپارد.


اخبار اقتصادی - ایلنا