اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تاثیر وام 160 میلیونی بر قیمت مسکن



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی, بازار مسکن

کارشناسان معتقدند مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار برای دو برابر کردن تسهیلات مسکن با توجه به عدم شمولیت و میزان بالای اقساط، تاثیر بلندمدتی بر بازار مسکن ندارد و نمی‌تواند به قیمت‌ها شوک بدهد.

به گزارش ایسنا، شب گذشته شورای پول و اعتبار در جهت افزایش تحرک در بخش مسکن برای سال 1395 با پرداخت وام به هریک از زوجین موافقت کرد و میزان تسهیلات 80، 60 و 40 میلیون تومانی را به دو برابر افزایش داد.

در این خصوص نظر کارشناسان مسکن را جویا شدیم که شهریار شقاقی گفت: اگر طبق تخمین‌ها هریک زوجین بخواهند از وام 80 میلیون تومانی استفاده کنند باید ماهیانه 2.3 میلیون تومان قسط بدهند که درصد اندکی از زوجین توان پرداخت چنین اقساطی را دارند.

وی درخصوص تاثیر این تسهیلات بر قیمت مسکن افزود: عوامل موثر زیادی هستند که می‌توانند بر قیمت مسکن تاثیرگذار باشند. وام یکی از آن عوامل است اما به تنهایی قادر به تکانه دادن به بخش مسکن نیست. مضافا این‌که دایره تسهیلات 160 میلیون تومانی به قدری کوچک است که اثری بر افزایش قیمت نخواهد داشت. چنین اخباری اثرات زودگذر بر بازار ایجاد می‌کند ولی بعدا با افت مواجه می‌شود.

به گفته‌ی شقاقی، عدم شمولیت و میزان بالای اقساط، جامعه هدف این تسهیلات را محدود کرده است؛ به طوری که شاید حدود یک درصد جمعیت کشور بتوانند از این وام‌ها استفاده کنند.

اما رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران با بیان اینکه وام های 60 میلیونی کمتر از 12 درصد ارزش بهای یک آپارتمان را تامین می کرد گفته است: اگرچه افزایش سقف تسهیلاتی که در این طرح پیش بینی شده مناسب است اما محدود کردن آن به زوج های جوان شمولیت دهک های درآمدی به ویژه درآمدهای پایین را کاهش می دهد و اگرچه نمی توان درصدی معین برای متقاضیانی که در این طرح مشمول می شوند را تعیین کرد اما باید گفت درصد زیادی از متقاضیان واقعی مسکن را پوشش نمی دهد.

حسام عقبایی با اشاره به اینکه امیدواریم رقم سود کاهش بیشتری پیدا کند، افزود: اتفاق دیگری که افتاد این بود که رقم وام حساب ممتاز مسکن افزایش یافت که این هم یک اقدام خوب و موثر برای خروج از رکود مسکن است ضمن آنکه با پرداخت تسهیلات بدون سپرده هم موافقت شده که این تسهیلات می‌تواند تاثیر زیادی را در خانه دار شدن متقاضیان داشته باشد که البته سود آن را ۲۰ درصد در نظرگرفتند که کاهش آن نقش زیادی بر بازار مسکن دارد.

بنا بر این گزارش، شورای پول و اعتبار در جلسه یازدهم اسفندماه سال 94 با امکان اعطای تسهیلات مسکن از محل صندوق پس انداز مسکن یکم به زوجین خانه اولی بر روی یک پلاک ثبتی از 800 ، 600 و 400 میلیون ریال به ترتیب1.600 میلیون‌ریال در شهر تهران (هریک از زوجین حداکثر 800 میلیون‌ریال)، 1.200 میلیون‌ریال در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200هزار نفر (هریک از زوجین حداکثر600 میلیون‌ریال) و 800 میلیون‌ریال در سایر مناطق شهری (هریک از زوجین حداکثر 400 میلیون‌ریال) با رعایت حداکثر تسهیلات معادل 80 درصد ارزش ملک موافقت کرد.

همچنین شورای پول و اعتبار با امکان اعطای تسهیلات مسکن به زوجین جوان از محل اوراق گواهی حق تقدم مسکن ( حساب سپرده سرمایه گذاری ممتاز) از 600 ، 500 و 400 میلیون ریال به ترتیب 1000 میلیون‌ریال در شهر تهران (هریک از زوجین حداکثر 500 میلیون‌ریال)، 800 میلیون‌ریال در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200هزار نفر (هریک از زوجین حداکثر 400 میلیون‌ریال) و600 میلیون‌ریال در سایر مناطق شهری (هریک از زوجین حداکثر 300 میلیون‌ریال)بر روی یک پلاک ثبتی و با رعایت حداکثر تسهیلات معادل 80 درصد ارزش ملک موافقت کرد .


اخبار اقتصادی  -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
وام 80 میلیونی مسکن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیر وام 60 میلیونی بر قیمت مسکن


عضو هیات مدیره و خزانه‌دار کانون انبوه‌سازان کشور با بیان این‌که وام 60 میلیون تومانی معادل 20 تا 25 درصد قیمت مسکن در تهران است، این رقم را برای خانه‌دار شدن متقاضیان موثر ندانست.

خبرگزاری ایسنا: عضو هیات مدیره و خزانه‌دار کانون انبوه‌سازان کشور با بیان این‌که وام 60 میلیون تومانی معادل 20 تا 25 درصد قیمت مسکن در تهران است، این رقم را برای خانه‌دار شدن متقاضیان موثر ندانست.

سید محمد مرتضوی اظهار کرد: متوسط قیمت مسکن در تهران متری 4 میلیون تومان و در شهرستان‌ها متری 2.5 میلیون تومان است، لذا ارقام 60 میلیون و 50 میلیون تومان وام بانکی فاصله‌ی قابل ملاحظه‌ای با قیمت یک دستگاه آپارتمان در حد الگوی مصرف دارد.

وی با اشاره به افزایش وام 35 میلیون تومانی خرید مسکن به 60 میلیون تومان در تهران، 50 میلیون تومان در مراکز استان‌ها و 40 میلیون تومان در شهرهای کمتر از 200 هزار افزود: در کشورهای توسعه‌یافته بین 70 تا 80 درصد قیمت مسکن را وام می‌دهند؛ در حالی که در ایران با وجود مصوبه‌ی اخیر شورای پول و اعتبار و افزایش وام خرید مسکن از 35 به 60 میلیون تومان این رقم 20 تا 25 درصد قیمت خانه را پوشش می‌دهد.

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان کشور اظهار کرد: قبل از مصوبه شورای پول و اعتبار نیز وام‌های 60 میلیون تومانی تصویب شده بود اما با توجه به صحبت بانک‌ها مبنی بر کمبود منابع، اجرا نمی‌شد که شاید با مصوبه اخیر که بر الزامی شدن این مساله تاکید دارد این مشکل حل شود.

مرتضوی با بیان این‌که وام باید حداقل 50 درصد قیمت مسکن باید را پوشش دهد، گفت: پیشنهاد انبوه‌سازان به بانک مسکن و بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات 100 میلیون تومانی در تهران و 90 میلیون تومانی در شهرستان‌ها با قابلیت انتقال به خریدار می‌تواند تا حدودی راه خرید مسکن را هموار کند.

وی هم‌چنین پرداخت 10 میلیون تومان برای ارتقای بهره‌وری و صنعتی‌سازی را در کاهش مصرف انرژی و صرفه‌جویی در پرداخت یارانه انرژی که هم‌اکنون به دولت تحمیل می‌شود موثر دانست.

عضو هیات مدیره و خزانه‌دار کانون انبوه‌سازان کشور تاکید کرد: اگر تسهیلات 100 و 90 میلیون تومانی به انبوه‌سازان پرداخت شود متقاضیانی که به دلیل ناتوانی از چرخه تقاضا خارج شده‌اند به بازار برمی‌گردند. البته کاهش سود بانکی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و دولت با همان مدل بافت‌های فرسوده که میزان 11 درصد بهره بانکی را به صورت یارانه پرداخت می‌کند این مساله را در میزان سود به ساخت و ساز آزاد نیز اختصاص دهد.