اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تاثیر افزایش قیمت دلار بر قیمت مسکن


علیرغم وعده‌های داده شده در ارتباط با ثبات قیمت مسکن و تنظیم این بازار اما همچنان واقعیت‌های موجود در این بازار از چیز دیگری حکایت می‌کند.

خبرگزاری ایسنا / فارس: علیرغم وعده‌های داده شده در ارتباط با ثبات قیمت مسکن و تنظیم این بازار اما همچنان واقعیت‌های موجود در این بازار از چیز دیگری حکایت می‌کند، رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور ثبات بازار مسکن را مشروط به ثبات نرخ ارز در کشوردانست و این درحالی است که به گفته سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور هرگونه افزایش قیمت برای کالا و خدمات به استناد تغییرات نرخ ارز من‌ بعد توجیه اقتصادی ندارد.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور پیش از این بارها و بارها وعده تثبیت نرخ ارز تا پایان سال را داده بود، ولی موضوع مهم این است که به راستی نرخ ارز تا چه میزان بر بازار مسکن و تثبیت قیمت آن موثر است؟

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با بیان اینکه بررسی‌های انجام یافته روی صورت‌های مالی شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس حاکی از آن است که نسبت هزینه‌های مالی شامل سود (بهره) و کارمزد به میزان فروش برای بنگاه‌های ایرانی به‌طور متوسط پنج درصد است، گفت: به عبارت دیگر علی‌رغم این‌که از نیمه‌ی دوم سال 89 تاکنون نرخ ارز افزایش یافته و ریال به اندازه کافی کاهش ارزش یافته از یکسو و هم‌چنین نظر به این‌که قیمت کالا و خدمات و قیمت دارایی شامل دارایی فیزیکی و مالی به سرعت تعدیل می‌شود و این تعدیل اتفاق افتاده است، هرگونه افزایش قیمت برای کالا و خدمات به استناد تغییرات نرخ ارز من‌ بعد توجیه اقتصادی ندارد.

صمد کریمی افزود: ضمن این‌که با توجه به سهم هزینه‌های ارزی بنگاه‌های ایرانی این افزایش می‌توانست براساس اصول اقتصادی کمتر نیز در بخش‌های مختلف اقتصادی صورت بگیرد.

اما سوال این‌جاست با توجه به اینکه حدود 80 درصد مصالح ساختمانی تولید داخل بوده و از خارج وارد نمی‌شود، بنابراین مرتبط دانستن قیمت مسکن به نرخ ارز نیز کمی واقعی به نظر نمی‌رسد! که این نیز جای بررسی بیشتری دارد.

کارشناسان مسکن معتقد به بهتر شدن روند رکود طی دو ماه پایانی سال بوده و بر این باورند هنگامی که بازار دلار و طلا تثبیت شود، مردم با آرامش خیال بهتری خرید و فروش‌ را ادامه می‌دهند و این تثبیت بازار رونق را هم به دنبال دارد.

آن‌ها می‌گویند که با ملاک قرار دادن تثبیت قیمت ارز و طلا در کشور و اینکه مرکز مبادلات ارزی،‌ تثبیت قیمت ارز را وعده داده است، امید می‌رود که بازار مسکن به رونق ماه‌ها و سال‌های گذشته خود برگردد.

نگرانی از افزایش قیمت مسکن در ماههای پایانی سال، بیش از دیگر ماه‌های گذشته مشهود است که اعلام رسمی افزایش یا کاهش قیمت تنها از سوی سازمان‌های ذیربط امکانپذیر است اما پیش‌بینی‌های بازار مسکن نشان می‌دهد به دلیل ‌ترس از گران شدن قیمت مسکن در سال آینده، علاوه بر رونق خرید و فروش در سه ماهه پایانی،‌ افزایش قیمت مسکن را به همراه خواهد داشت.

صعود قیمت مسکن در تهران طی ما‌ه‌های اخیر نشان داد بیشتر از آنکه ساخت‌وسازهای وسیع دو سال گذشته، در تعادل‌بخشی به بازار کنونی مسکن نقش داشته باشد، عواملی از درون بازار هستند که خواسته یا ناخواسته در تحریک قیمت آپارتمان موثر واقع شده‌اند.

اما به‌رغم رفع چالش کمبود مسکن در بازار، قیمت مسکن در نیمه‌اول سال91 آنچنان رشدی از خود به جا گذاشت که از نرخ تورم 27درصدی هم فراتر رفت و به مرز 33درصد رسید که البته در برخی مناطق شهر تهران، میزان افزایش قیمت مسکن در این مدت تا 42 درصد هم بوده است.

فاز دوم مسکن ویژه کلید خورد

از مسکن ویژه نیز خبر می‌رسد وزیر راه و شهرسازی آغاز ساخت 2 هزار مسکن ویژه تهران در منطقه «آتی شهر» را ابلاغ کرده است.

پس از اتمام فاز اول مطالعه،شناخت زمین، طراحی و تایید نقشه‌های مسکن ویژه تهران در منطقه «آتی شهر»وزیر راه و شهرسازی و اداره کل راه و شهرسازی با انتخاب دو پیمانکار،کار ساخت این واحدهای مسکونی را به تعداد 2 هزار واحد مسکونی ابلاغ کردند.بر اساس این گزارش،این مرحله از ساخت مسکن ویژه تهران در ادامه سایت مسکن تهرانسر است که مطمئنا در شرایط فعلی نقش بسیار زیادی در کنترل و ثبات قیمتها در تهران خواهد داشت.

واریز قسط دوم مسکن تهرانسر به میزان 20 میلیون تومان از هفته آینده آغاز می‌شود. موضوع اصلی در مسکن ویژه تهران شرائط پرداخت بها و اقساط مورد نظر است که باید مبلغ کل هر واحد شامل بهای تمام شده ساخت اعیان با احتساب کلیه هزینه‌های مربوط و بهای کارشناسی روز قدر السهم عرصه باشد که بصورت نقد و اقساط پرداخت شود.


ویدیو مرتبط :
گزارش با موضوع افزایش تسهیلات مسکن و تاثیر آن بر قیمت م

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرکز پژوهش ها اعلام کرد: تاثیر ۳۷ درصدی دلار ۳۵۰۰ تومانی بر افزایش قیمت تولیدکننده



تغییرات نرخ ارزعقیمت دلار,دلار

مرکز پژوهش ها اعلام کرد: تاثیر ۳۷ درصدی دلار ۳۵۰۰ تومانی بر افزایش قیمت تولیدکننده

مرکز پژوهشهای مجلس آثار و تبعات قیمتی تغییرات نرخ ارز بر شاخص قیمت (هزینه) تولیدکننده در اقتصاد ایران را بررسی کرد.

به گزارش نامه، نتایج حاصل از بررسی مرکز پژوهش های مجلس که بر مبنای روش تحلیلی داده – ستانده و بر اساس پایه های آماری سال 1389 ارائه شده است، نشان می دهد که افزایش نرخ ارز از 12,260 به نرخ 20,000ریال به واسطه تاثیرگذاری بر قیمت کالاهای واسطه ای و سرمایه ای ناشی از افزایش هزینه واردات کالاها و خدمات به تنهایی منجر به افزایش شاخص قیمت تولیدکننده به میزان 12.62درصد در کل اقتصاد می شود که باید نرخ افزایش شاخص قیمت کنونی تولیدکننده را نیز به آن اضافه کرد. با انحراف بیشتر نرخ ارز از نرخ 12,260 ریال به ازای هر دلار با افزایش قیمتی بیشتری در کل اقتصاد مواجه خواهیم بود.

بر اساس نتایج این پژوهش، بخش های صنایع وابسته به کشاورزی، ساخت مواد و محصولات شیمیایی و فرآورده های نفتی، سایر معادن، سایر صنایع، کشاورزی و حمل و نقل و ارتباطات، بیشترین تاثیرات قیمتی را از نوسانات نرخ ارز دریافت کرده‌اند.

با توجه به نتایج ارائه شده، نمی توان از این میزان افزایش قیمت و هزینه در بخش های مختلف اقتصادی که عمدتا جزء بخش های کلیدی تولید در کشورند چشم پوشی کرد.

افزایش شاخص قیمت تولیدکننده در کل اقتصاد بر اساس چهارسناریوی هر دلار 20000 ، 25000، 30000 و 35000 ریال به ترتیب افزایش 12.62 ، 20.78، 28.93 و 37.09 درصدی را نشان می دهد. علاوه بر این ، نتایج مطالعات مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهند که به طور متوسط به ازای هر 10 درصد افزایش نرخ ارز، شاخص قیمت تولیدکننده حدود 2 درصد افزایش خواهد یافت.

ذکر این نکته نیز ضروری است که نتایج این مطالعه تنها افزایش شاخص قیمت تولیدکننده در نتیجه افزایش واقعی در هزینه های تولید بخش های تولیدی را نشان می دهند. بنابراین افزایش شاخص قیمت مصرف کننده که مبین نرخ تورم است، ممکن است از آن بالاتر باشد. این تفاوت می تواند عمدتا به دلیل توان قیمت گذاری بنگاه های خرده فروش در اقتصاد ایران به خصوص در شرایط آشفتگی حاصل از افزایش نرخ ارز باشد./نامه نیوز