اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تاثیرات مثبت موافقت کشورهای عربی با توافق هسته ای ایران



موافقت کشورهای عربی منطقه با توافق هسته ای، استدلال های مخالفان توافق در داخل آمریکا را از بنیان سست می کند، چون مخالفان این توافق مدعی اند این توافق با مخالفت متحدان منطقه ای آمریکا روبروست.

6 کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس دیروز اعلام کردند توافق هسته ای با ایران بهترین گزینه ممکن بوده و از جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به خاطر تلاش های دو سال گذشته برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران قدردانی کردند.

به گزارش عصر ایران در نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که دیروز (دوشنبه) در شهر دوحه قطر انجام شد وزیر امور خارجه آمریکا توضیحاتی درباره مفاد توافق هسته ای با ایران ارایه داد و وزرای خارجه 6 کشور عضو شورای همکاری (عربستان، قطر،امارات، کویت،بحرین و عمان) نیز نظرات و دیدگاه های خود را در این زمینه اعلام کردند.

در نشست مشترک کری و وزیر امور خارجه قطر ، شیخ خالد العطیه وزیر امور خارجه قطر تاکید کرد : ما اطمینان داریم آنچه (به منظور توافق) انجام داده اند موجب امنیت و ثبات بیشتر منطقه می شود.

تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر حمایت از توافق هسته ای گروه 1+5 با ایران، تاثیرات مثبتی در داخل آمریکا روی موضوع تصویب این تواف در کنگره خواهد داشت.

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا در گزارش خود از نتایج این نشست می نویسد اعلام موافقت کشورهای عربی منطقه با توافق هسته ای، استدلال های مخالفان توافق در داخل آمریکا را از بنیان سست می کند، چون مخالفان این توافق مدعی اند این توافق با مخالفت متحدان منطقه ای آمریکا روبروست. از سوی دیگر به نوشته این روزنامه این اعلام حمایت انزوای منطقه ای اسراییل را به عنوان تنها مخالف پرو پا قرص توافق هسته ای با ایران، بیش از پیش خواهد ساخت.

نشست وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا در دوحه

اخبار,اخبار سیاست  خارجی,نشست دوحه


دیروز جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید با اشاره به این موضوع گفت حمایت کشورهای عربی همسایه ایران از این توافق، استدلال مخالفان توافق هسته ای در آمریکا و نیز لابی طرفدار اسراییل در زمینه مخالفت متحدان آمریکا با این توافق را سست می کند.

او گفت:" این موضع گیری (موضعگیری العطیه) استدلال مخالفان توافق را که مدعی اند این توافق تاثیر منفی بر وضعیت امنیتی متحدان آمریکا در منطقه خواهد داشت، تضعیف می کند.

باراک اوباما رییس جمهور آمریکا روز های سه شنبه و چهارشنبه به تلاش های خود برای تصویب نهایی این توافق در کنگره ادامه خواهد داد. او روز سه شنبه (امروز) با سازمان های یهودی آمریکا دیدار دارد و فردا (چهارشنبه) بار دیگر به منظور تشریح توافق هسته ای با ایران یک گفت و گوی تلویزیونی دارد.

اعلام حمایت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از این توافق می تواند در شرایطی که توافق هسته ای با ایران برای تصویب و بررسی به کنگره فرستاده شده، به نفع حزب دموکرات و حامیان این توافق در کنگره باشد.

در ماه های گذشته یکی از مهم ترین استدلال های مخالفان توافق هسته ای در آمریکا این نکته بوده که متحدان عرب آمریکا در منطقه از این توافق احساس نگرانی دارند و با این توافق همراه نیستند.

 قرار است در ماه سپتامبر درباره این توافق در کنگره رای گیری شود. کاخ سفید که به نظر می رسد از تغییر نظر حزب جمهوریخواه در مخالفت با این توافق دلسرد شده است بیشتر تلاش خود را روی وحدت نمایندگان حزب دموکرات در دفاع از این توافق متمرکز کرده است.

احتمال رای نیاوردن این توافق در کنگره بالاست و در این صورت اوباما می تواند با وتوی این رای، بار دیگر متن توافق را به کنگره بفرستد و در این صورت رای دو سوم اعضای کنگره برای عبور از سد وتوی اوباما نیاز خواهد بود که در صورت حمایت حزب دموکرات از این توافق، امکان کسب دو سوم آرای اعضای کنگره برای حزب جمهوریخواه غیر ممکن خواهد بود.
 
 اخبار سیاست  خارجی  -  عصر  ایران


ویدیو مرتبط :
ترس و وحشت دولت های عربی از توافق هسته ای ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیرات مثبت توافق هسته‌ای روی ورزش ایران



اخبار,اخبار ورزشی,تاثیرات مثبت توافق هسته‌ای روی ورزش

به‌عنوان اعضایی از ورزش که شاهد رشد و شکوفایی بیشتر آن از این پس خواهند بود. بی‌تردید توافق هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران از جنبه‌های مختلف روی ورزش کشور نیز تاثیرگذار خواهد بود. البته باید برای نمایش این تاثیرات منتظر گذر زمان باشیم تا متوجه شویم که این اتفاق تا چه حد می‌تواند نمودار مشکلات ورزش را نزولی کند..

خداحافظی با مشکلات پروازی
هر ساله شاهد برگزاری برخی از مسابقات ورزشی در قاره آمریکا و حتی کشور آمریکا هستیم که تیم‌های ورزشی ایران نیز باید از طریق کشورهای اروپایی خود را برای حضور در این رقابت‌ها به قاره دیگر برسانند.

 

در این میان شاهد برخی کارشکنی‌ها از سوی کشورهای مختلف بودیم که باعث می‌شد با ایجاد مشکلات پروازی تیم‌های ایرانی با تأخیر و با بدنی خسته به این رقابت‌ها برسند. به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین تاثیرات رفع تحریم‌ها از بین رفتن این مشکلات پروازی است.


حضور اسپانسرهای قدرتمند در ایران
جذب اسپانسر و درآمدزایی از این طریق برای تیم‌ها و فدراسیون‌های ورزشی جزو مسائل مهم ورزش کشور به حساب می‌آید. شاید اگر قبل از این در بخش بازاریابی فدراسیون‌ها ریز می‌شدیم،‌ یکی از موانع اصلی برای حضور اسپانسرهای مشهور در ورزش ایران با تحریم‌های به وجود آمده بود که درنهایت باعث حضور برخی اسپانسرهای بی‌کیفیت می‌شد. حالا باید منتظر بمانیم تا از این پس با رفع تحریم‌ها شاید کسب و کار بازاریاب‌ها در ورزش ایران رونق بیشتری بگیرد.


آزاد شدن پول‌های بلوکه شده
مشکلات مالی در فدراسیون‌ها هم جزو مسائلی بود که در سال‌های تحریم ورزش ایران را به‌شدت اذیت می‌کرد. پاداش‌ها و دیگر پول‌هایی که باید از سوی نهادهای بین‌المللی به فدراسیون‌ها برسد،‌ با موانعی روبه‌رو بود و وقت و انرژی زیادی از مسئولان ورزشی می‌گرفت.

 

اوج این اتفاق را می‌شد در فوتبال و والیبال کشورمان مشاهده کرد. بعد از گذشت یکسال از برگزاری جام‌جهانی ٢٠١٤ هنوز پاداش فیفا با وجود تلاش فراوان به ایران نرسیده است. همچنین فدراسیون والیبال پاداش خود در حضور در ٣ دوره لیگ جهانی را دریافت نکرده است و به همین شکل مشکلات اینچنینی در همه فدراسیون‌ها وجود دارد. با رفع موانع می‌توان امیدوار بود که مشکلات مالی فدراسیون‌ها به حداقل برسد.


بازی‌های تدارکاتی
عدم برگزاری بازی‌های تدارکاتی و دوستانه با تیم‌های بزرگ جهان در رشته‌های گروهی به‌ویژه فوتبال، انتقادات زیادی را در بر داشته است. این درحالی است که بخش بین‌الملل فدراسیون‌ها بارها درخواست‌هایی را به تیم‌های بزرگ دنیا ارسال کرده است اما این درخواست‌ها بی‌پاسخ مانده یا با بهانه‌هایی رد شده است. به نظر می‌رسد این بهانه‌ها از سوی کشورهای خارجی از بین برود و همچنین فدراسیون‌ها نیز دیگر بهانه‌ای برای کم‌کاری خود در دست نداشته باشند.


ترابیان:  بهانه‌ها کنار می‌رود
عباس ترابیان، دبیر کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال درباره تأثیر تحریم‌ها روی فوتبال کشورمان به «شهروند» می‌گوید: «قطعا توافق هسته‌ای و در پی آن کنار رفتن تحریم‌ها اثر مثبتی روی ورزش ایران و ازجمله رشته فوتبال خواهد داشت. تا قبل از این شاهد کارشکنی از سوی کشورهای مختلف در همکاری با فدراسیون فوتبال بوده‌ایم. البته این‌که ورزش روی دیپلماسی تاثیرگذار است،‌ غیرقابل کتمان است. بارها دیده‌ایم که بازی تیم‌های ملی یک کشور در سطح بالا روی مسائل سیاسی تأثیر داشته است.»


وی همچنین می‌افزاید: «در زمینه‌های مختلف تحت‌تأثیر فشارهای سیاسی قرار داشتیم. یک نمونه جذب اسپانسرها بود که ما چند باری با برندهایی چون پوما و آدیداس به توافق رسیدیم اما در مراحل پایانی آنها صراحتا اعلام می‌کردند که به خاطر فشارها نمی‌توانند قرارداد را نهایی کنند. همین حالا چند صد‌میلیون دلار پول ایران در فیفا بلوکه شده است و حالا با تزریق آن به ایران می‌توان به آینده‌ای خوب دل بست. فدراسیون حتی در پرداخت حقوق کارمندان خود هم مشکل دارد.

 

ما با ترفندهای مختلف توانستیم بخشی از پول‌های خود را وارد ایران کنیم اما حتی مبلغی مثل دستمزد داوران ما در جام‌جهانی و جام ملت‌های آسیا هم هنوز پرداخت نشده است. حتی بارها با بلاتر درباره این مسأله صحبت کردیم و ‌سال ٢٠١٠ خودم صراحتا به او گفتم که شما نهاد سیاسی نیستید اما او اذعان کرد که طبق مقررات نمی‌توانند پولی به ما بدهند.»


هاشمی‌طبا:  باید منتظر تأثیر عملی توافق روی ورزش باشیم
مصطفی‌هاشمی‌طبا،‌ رئیس اسبق سازمان تربیت‌بدنی نیز به تأثیر توافق هسته‌ای روی ورزش ایران می‌پردازد و به «شهروند» می‌گوید: «باید خوش‌بین باشیم اما خیلی هم نباید انتظارات بالا باشد که همه مشکلات حل می‌شود چون خیلی از ضعف‌ها از داخل ایران و نهادهای ورزشی خودمان است. مثلا می‌توان از بازگشت پول‌های بلوکه شده،‌ اطمینان داشت اما این‌که هر چیزی را به رفع تحریم‌ها ربط دهیم،‌ درست نیست.»


وی همچنین می‌افزاید:‌ «مثلا در تیراندازی در چند‌سال اخیر شاهد مشکل کمبود فشنگ بودیم که ورزشکاران ایران را حتی از تمرین هم منع می‌کرد. قطعا این مسائل در آینده با دید مثبت‌تری بررسی می‌شود اما باید دید که در کل چه تاثیرات عملی از لغو تحریم‌ها روی ورزش ایران شاهد خواهیم بود.»


خوش‌بین باشیم
با اتفاقاتی که در سیاست کشورمان رخ داده،‌ می‌توان به رشد ورزش کشور نیز خوش‌بین بود اما این مسأله نباید دستمایه‌ای برای برخی از اهالی ورزش باشد تا از آن استفاده‌ای به نفع خودشان کنند. در فاصله یکسال تا برگزاری المپیک ٢٠١٦ که بزرگترین رویداد ورزشی جهان به حساب می‌آید،‌ خبر خوشحال‌کننده‌ای به ورزش ایران رسید که می‌تواند به ورزشکاران و مسئولان در راه رسیدن به موفقیت در این رقابت‌ها کمک کند.

اختار ورزشی-شهروند