اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تأثیر قطعی شدن آمدن پژو بر قیمت خودروهای داخلی و خارجی



اخبار,اخبار اقتصادی , خبرهای  اقتصادی,بازار خبر

 قرارداد ایران خودرو با شرکت پژو در حالی منعقد شد که بازار خودرو طی هفته جاری به‌دلیل انتظار مشتریان برای ورود خودروهای جدید در رکود عمیق تری فرو رفت.

در شرایطی معاملات در بازار خودرو روز‌های نامساعدی دارد که آغاز رکود کنونی بازار خودرو، دو هفته پیش به‌دنبال اجرایی شدن برجام و افزایش حجم انتظارات مشتریان کلید خورد. آنگونه که فعالان بازار می‌گویند، پس از اجرای برجام، به‌دلیل افزایش انتظارات مشتریان، مراجعه برای خرید خودرو در بازار به‌شدت کاهش یافت اما امضای قرارداد پژو با ایران خودرو عمق رکود در این بازار را افزایش داد. آنگونه که به‌نظر می‌رسد، انتشار خبر عرضه 3 خودرو مدل جدید پژو به نام‌های 301، 208 و 2008 در بازار خودروی کشور باعث شده تا مشتریان برای خرید خودروهای قدیمی این شرکت کمتر تمایل داشته باشند.

به گفته فعالان بازار، از آنجا که لغو تحریم‌های بین‌المللی، امیدواری در میان مشتریان بازار خودرو را افزایش داده، بخشی از آنها ترجیح می‌دهند فعلا خودرو خریداری نکنند و منتظر بمانند تا محصولات جدید از راه برسند. از سوی دیگر، بسیاری از مشتریان همچنان به افت قیمت خودرو در بازار امید دارند. این امید ظاهرا با اظهارات یکی از اعضای ناظر شورای رقابت که طی هفته جاری با خبرگزاری فارس گفت‌و‌گو کرده بود و تاکید بسیاری بر کاهش قیمت خودرو به‌دنبال اجرایی شدن برجام داشت، بیشتر نیز شده است همچنین روند کاهنده قیمت‌ها در بازار طی سال جاری نیز موجب شده تا این تصور آنها تقویت شود. در شرایطی که قیمت‌ها در بازار به کف خود و در برخی مقاطع به زیر قیمت کارخانه رسیده، اما مشتریان انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها را دارند، حال آنکه تجربه رفتار خودروسازان نسبت به توقعات مشتریان نشان‌دهنده آن است که آنها توجهی به تحولات بازار خودرو و انتظاراتی که در آن شکل گرفته است نداشته‌اند.

از سوی دیگر، هرچند مشتریان در انتظار ورود خودروهای جدید، دست از خرید کشیده‌اند اما بنا به گفته خودروسازان ورود خودروهای جدید به بازار پروسه‌ای زمانبر است؛ بنابراین مشتریان باید بین یک سال و نیم تا دو سال صبر کنند. در شرایطی در بهمن‌ماه سال جاری به‌دلیل رکود کام فعالان بازار خودرو تلخ شده است که هر ساله با آغاز بهمن‌ بازار خودرو شاهد حضور متقاضیانی بود که قصد خرید خودرو به‌صورت قطعی را داشتند. حال آنکه فعالان بازار تاکید دارند با انتشار خبر ورود خودروهای جدید شرکت پژو طی روزهای اخیر، مراجعه یکی دو نفره مشتریان طی هفته‌های گذشته به صفر تبدیل شده است.

افت‌و‌خیز قیمت‌ داخلی‌ها
اما به بازار برویم و ببینیم این هفته قیمت‌ها چه تغییراتی را به خود دیده‌اند. آن طور که فعالان بازار روایت می‌کنند، در حال حاضر پژو 206 تیپ 5 با قیمتی برابر با 37 میلیون و 300 هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع از کاهش قیمت 100 هزار تومانی خودروی موردنظر در هفته‌جاری حکایت می‌کند.

 

همچنین مدل صندوقدار 206 با نام V8 نیز که 100 هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده، در حال حاضر 37 میلیون و 500 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. پژو 405 نیز به‌دنبال روند کاهشی که در بازار حاکم شده با کاهش 100 هزار تومانی در حال حاضر 29 میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد. از سوی دیگر، سمند که طی هفته‌ گذشته ثبات قیمت خود را حفظ کرده بود، این هفته با کاهش 400 هزار تومانی، در حال حاضر 29میلیون و 800 هزار تومان به فروش می‌رسد.

 

از بازار رانا هم خبر می‌رسد، این خودرو با توجه به عدم تغییر قیمتش در هفته جاری، در حال حاضر 32 میلیون و 200 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. به گفته نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت، اما دنا طی هفته جاری 100 هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است؛ به‌طوری‌که این خودرو هم‌اکنون 43 میلیون و 100 هزار تومان قیمت دارد. از دنا که بگذریم، این هفته طبق معمول تغییری در قیمت تیبا رخ نداد، چه آنکه به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، تیبا در مدل صندوقدار خود هم‌اکنون 23 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد. تیبا چند هفته است که با این قیمت خرید و فروش می‌شود و نوسان خاصی را به خود ندیده است. برای خرید پراید در مدل 131 نیز باید 19 میلیون و 800 هزار تومان هزینه کرد که این موضوع از ثبات قیمت این خودرو در هفته جاری حکایت می‌کند. مدل 111 پراید نیز با کاهش 100 هزار تومانی همراه بوده است؛ بنابراین برای خرید این خودرو هم‌اکنون باید 20میلیون و 200 هزار تومان هزینه کرد. از بازار سراتوهای مونتاژی سایپا نیز خبر می‌رسد که این خودروها تغییر قیمت خاصی طی هفته جاری نداشته‌اند. به گفته فعالان بازار، سراتوی اتومات با قیمتی برابر با 90 میلیون و 500 هزار تومان خرید و فروش می‌شود و برای مدل دنده‌ای آن نیز باید 75 میلیون و 600 هزار تومان پرداخت.

سری هم به خانواده تندر90 بزنیم که اعضای آن به جز یکی، کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند. به گفته فعالان بازار، قیمت تندر-90 مدل E2 نه ارزان شده و نه گران بنابراین برای خرید این خودرو باید 39‌میلیون تومان هزینه کرد. با این وجود، پارس‌تندر که طی هفته گذشته با حفظ قیمت معامله می‌شد، در هفته جاری با کاهش 200 هزار تومانی 39میلیون و 800 هزار تومان به فروش می‌رسد. این خودرو به لحاظ کیفی و فنی تفاوت خاصی با دیگر مدل‌های معمولی تندر-90 ندارد و تنها ظاهر آن در بخش مربوط به صندوقش تغییر کرده است، اما از بازار تندر-90 مدل اتومات خبر می‌رسد که این خودرو کاهش را تجربه کرده است بنابراین در حال حاضر برای خرید آن باید 46میلیون و 300 هزار تومان هزینه کرد. به گفته فعالان بازار، تندر اتومات طی هفته جاری 200 هزار تومان کاهش قیمت را به خود دیده است.

سیر صعودی قیمت وارداتی‌ها
بازار خودروهای وارداتی اما در وضعیت مبهمی به‌سر می‌برد. از یک سو قیمت برخی از خودروها توسط شرکت‌های نمایندگی افزایش یافته است، حال آنکه در بازار قیمت‌ها ثبات خود را حفظ کرده‌اند. به این ترتیب، هم‌اکنون در بازار خودروهای وارداتی مدل 2016، هیوندایی توسان با قیمت 162 میلیون تومان به فروش می‌رسد. النترا نیز قیمتی برابر با 130میلیون تومان دارد. هیوندایی سوناتا که تنها مدل 2015 آن در بازار موجود است، قیمتی برابر با 165میلیون تومان دارد. برای خرید کیا اپتیما باید 165 میلیون تومان هزینه کرد.

 

سراتو نیز هم‌اکنون با قیمت 126میلیون تومان به فروش می‌رسد. محصولات تویوتا نیز در مدل 2016 به‌دلیل نبود تقاضا در بازار همچنان ثبات قیمت خود را حفظ کرده‌اند؛ به‌طوری‌که تویوتا کمری هیبریدی به قیمت 190 میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. قیمت قبلی کمری در مدل بنزینی 180میلیون تومان بود که مدل بنزینی این خودرو دیگر وارد کشور نمی‌شود. یاریس هاچ‌بک در مدل 2016 نیز 112 میلیون تومان قیمت دارد.


  اخبار اقتصای  -  دنیای اقتصاد 


ویدیو مرتبط :
قیمت خودرو - قیمت خودروهای داخلی و خارجی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین قیمت خودروهای داخلی و خارجی/ بیشترین و کمترین کاهش قیمت



آخرین قیمت خودروهای داخلی و خارجی/ بیشترین و کمترین کاهش قیمت

به عقیده فعالان بازار این فروکش قیمت‌ها در بازار صرفا به دلایل مذهبی و فرهنگی اتفاق افتاده است و منطق عرضه و تقاضا در آن بی‌تاثیر بوده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

بازار خودرو که طی چند ماه گذشته سرکشی‌های فراوانی داشت، حالا آرامش پیشه کرده، تا جایی که خرید و فروش با افت محسوسی در بازار روبه‌رو شده است و آنچنان که باید و شاید خرید و فروشی در بازار جریان ندارد.

این مساله در حالی اتفاق افتاده است که به گفته فعالان بازار، فروش بازار خودرو نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۶۰ درصد کاهش داشته است.

افت نسبی قیمت‌ها طی هفته گذشته هم پیامد تمایل نداشتن مشتری‌ها به خرید و فروش در این ماه بوده است. به عقیده فعالان بازار این فروکش قیمت‌ها در بازار صرفا به دلایل مذهبی و فرهنگی اتفاق افتاده است و منطق عرضه و تقاضا در آن بی‌تاثیر بوده است. چرا که عرضه‌ای به بازار صورت نگرفته است.

هرچند گفته می‌شود که روند تولید طی روزهای گذشته افزایش داشته است اما هنوز این افزیش تولید به افزایش عرضه منجر نشده است تا کاهش قیمت‌ها را در پی داشته باشد.

اما سری به بازار وارداتی‌ها می‌زنیم تا ببینیم کاهش قیمت دلار طی روزهای گذشته چه تاثیری بر قیمت‌ها گذاشته است. سوناتا در میان خانواده هیوندایی بیشترین کاهش قیمت را داشته، بر همین اساس قیمت سوناتا با ۸ میلیون افت قیمت به ۱۱۷ میلیون تومان رسید. آزرا گرانجور هم با ۵ میلیون تومان کاهش قیمت ۱۶۰ میلیون تومان شد، IX55 هم با همین میزان کاهش قیمتش به 133 میلیون تومان رسید. IX33 اما بر خلاف هم خانواده‌های خود با افزایش قیمتی ۲ میلیون تومانی به ۱۳۵ میلیون تومان رسید. I30 هم با ۵ میلیون افت قیمت، این روزها ۸۵ میلیون تومان معامله می‌شود. اما قیمت هیوندایی جنسیس با افزایش ۱۵ میلیون تومانی به ۱۶۵ میلیون تومان رسیده که دلیل این مساله عرضه کم این خودرو است.

خانواده کیا اما بر خلاف جهت بازار عمل کرده است، بر همین اساس اسپورتیج با ۷ میلیون افزایش قیمت به ۱۳۲ میلیون تومان رسید. سانتافه اما یک میلیون کاهش قیمت را تجربه کرد و به ۱۲۹ میلیون تومان رسید. سراتو هم با یک میلیون تومان افزایش قیمت ۸۶ میلیون تومان شد. اپتیما اما از ۱۱۳ میلیون تومان به ۱۲۵ میلیون تومان جهش داشته است که در بازار فعلی و با وجود افت قیمت دلار کمی عجیب به نظر می‌رسد.

اما از تویوتاهای بازار بشنویم که اوریون و کرولا با قیمت‌های ۱۳۰ و ۹۰ میلیون تومان تغییری نداشته‌اند،هر چند قیمت شرکتی اوریون به ۱۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است اما از آنجا که ارز با افت همراه بوده است قیمت این خودرو در بازار افزایشی نداشته است. تویوتا یاریس هم در مدل صندوق‌دار و اتوماتیک خود ۷۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

اما چینی‌های بازار هم این روزها قیمتی پیدا کرده‌اند، بر همین اساس MVM دنده اتوماتیک ۱۷ میلیون تومان قیمت دارد و مدل دنده‌ای آن هم ۱۶ میلیون تومان معامله می‌شود. MVM۵۳۰ هم ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش و MVM۳۱۵ ۳۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. اما قیمت تنها شاسی بلند این خانواده یعنی X33 هم به ۳۴ میلیون رسیده است.

از خانواده پژو چه خبر؟

همانطور که در ابتدا هم اشاره شد و به گفته فعالان بازار طی هفته گذشته افت قیمتی جزیی در بازار اتفاق افتاد که پژو هم از آن مستثنی نبود. بنابراین ۲۰۶ تیپ ۲ با یک و نیم میلیون تومان افت قیمت همراه بود و به ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. تیپ۶ اما با یک میلیون افزایش قیمت به ۴۰ میلیون تومان رسید. V8 و V9 هم به ترتیب ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار و ۴۰ میلیون تومان قیمت دارند.پژو ۴۰۵ بنزینی هم ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و مدل دوگانه سوز آن هم ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شده است. اما پژو پارس سال ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و مدل اتوماتیک آن ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. پارس دوگانه سوز هم ۲۹ میلیون تومان قیمت دارد. اما بشنویم از خانواده سمند و قیمت‌های آن در بازار این روزها. سمند EF7 پایه گازسوز طی این روزها ۲۲ میلیون تومان شده است و سمند EF7 هم ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. سمند SE هم با ۵۰۰ هزار تومان افت قیمت ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده است.

جهش پراید در هفته‌ای که گذشت

پراید که روزگاری ارزان‌ترین خودروی بازار بود و همه می‌توانستند به خرید آن امیدوار باشند این روزها رکورد 14 میلیون تومان را نیز شکست به این ترتیب پراید ۱۱۱ به ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. دیگر اعضای این خانواده هم البته از قافله افزایش قیمت عقب نماندند، به این ترتیب ۱۳۱ در حال حاضر ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شده است، ۱۳۲ هم ۱۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان.

تیبا، اولین خودروی ملی سایپا هم روند صعودی خود را حفظ کرده است و این هفته به ۱۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. اما تندر ۹۰ پارس خودرو در مدل E2 به ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید تا به این ترتیب یک میلیون تومان از تندر ایران خودرو گران‌تر باشد. مدل E1 هم ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. دیگر محصول پارس خودرو یعنی تیانا هم با ۳ میلیون افزایش قیمت ۱۱۸ میلیون تومان شد، ماکسیما ۹۰ میلیون و مگان هم ۵۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده است.

ژاپنی‌های بازار این روزها کمی افزایش قیمت داشته‌اند. به این ترتیب مزدا ۲ با ۵ میلیون تومان افزایش قیمت ۶۱ میلیون تومان شده است و مزدا ۳ هم در مدل فول صندوقدار خود ۸۵ میلیون تومان شده است این در حالی است که هاچ بک این خودرو ۹۰ میلیون تومان قیمت دارد.

دیگر ژاپنی‌های بازار دو مدل از محصولات سوزوکی هستند که مدل جدیدتر آن یعنی سوزوکی کیزاشی در مدل فول خود ۱۱۶ میلیون و در مدل نیمه فول خود ۱۱۰ میلیون تومان قیمت دارد. گراند ویتارای اتوماتیک هم ۹۳ میلیون تومان شده است. اما رانا هم که این روزها جدیدترین خودروی عرضه شده ایرانی به بازار است ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

اما در نهایت نیسان وانت هم به ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است و وانت پیکان هم همچنان ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد تا ارزان‌ترین خودروی بازار باشد./دنیای اقتصاد

 

قیمت انواع خودرو در بازار ایران