اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بی‌ قراری ذاتی عباس کیارستمی


عباس کیارستمی می‌گوید: کارهای مختلف‌ام از بی‌قراری ذاتی نشات می‌گیرد.

خبرگزاری ایسنا: عباس کیارستمی می‌گوید: کارهای مختلف‌ام از بی‌قراری ذاتی نشات می‌گیرد.

این هنرمند با اشاره به سرودن شعر، عکاسی و طراحی کردن جدا از ساختن فیلم در گفت‌وگویی مطرح کرده است:من قصد ندارم به هر شاخه‌ای سرک بکشم.

همه‌ی این کارهایی را که انجام می‌دهم نشات گرفته از یک بی‌قراری ذاتی است و باتوجه به این که فیلمسازی یک پروسه زمان‌بر، انرژی بر و سخت است و من هر دوسال یکبار فیلم می‌سازم پس به ناچار به شعر روی می‌آورم.

کیارستمی یادآور شده است: اوایل به بیابان سفر می‌کردم بعدها با خودم هم دوربین بردم بعد از آن عکس‌هایم را چاپ کردم و بعد هم نمایشگاه گذاشتم و عکاس شدم، کارهایی که من انجام می‌دهم یک نوع بی قراری بیمارگونه است، به عبارتی با این‌ها زندگی را سر می‌کنم.

بی‌ قراری ذاتی عباس کیارستمی

عباس کیارستمی که اول تیر ماه 75 ساله می‌شود، متولد 1319 تهران است، با ساخت فیلم‌های کوتاه و بلند به‌عنوان شاخص‌ترین فیلم‌ساز ایرانی در عرصه‌ی بین‌المللی مطرح شده است.

او در کارنامه‌ی فیلم‌سازی‌اش ساخت فیلم‌های کوتاه «نان و کوچه»، «زنگ تفریح»، «تجربه»، «دو راه حل برای یک مساله» و .. و فیلم‌های بلند «گزارش» 1356، «اولی‌ها» 1362، «خانه‌ی دوست کجاست؟» 1365، «مشق شب» 1366، «کلوز‌آپ، نمای نزدیک» 1368، «زندگی و دیگر هیچ» 1370، «زیر درختان زیتون» 1373، «طعم گیلاس» 1376، «باد ما را خواهد برد» 1377، «ABC آفریقا» 1379 را دارد.

عباس کیارستمی 5 سال قبل، «کپی برابر اصل» را در جشنواره‌ی فیلم کن به نمایش گذاشت که جایزه بهترین بازیگر زن را برای «ژولیت بینوش» به‌همراه آورد و پس از آن در جشنواره‌های متعددی چون ریودوژانیرو، ملبورن، نیویورک، ابوظبی و شیکاگو به نمایش درآمد و به تازگی در گروه هنر و تجربه در سینماهای ایران به نمایش درآمده است.

«مثل یک عاشق» آخرین ساخته‌ی کیارستمی که در ژاپن ساخته شد و سه سال گذشته در جشنواره‌ی فیلم کن به نمایش درآمد.

عباس کیارستمی می‌گوید: من در فیلمسازی برای طبقه خاصی فیلم می‌سازم و انتظار فروش هم ندارم اما در کار تبلیغاتی باید مردم را وادار به انجام کار کرد. باید بدانید با فیلمی که می‌سازید چه تاثیری را می‌توانید روی مخاطب بگذارید.

این کارگردان سینما همچنین در رابطه با ارتباط‌ش با مخاطبان جوان و برگزاری کارگاه‌های آموزشی می‌گوید: آنچه برایم در کار کردن با هنرجویان جوان جذابیت دارد لذت تجربه کردن و بازگشت به دوره نوجوانی‌ام است زمانی که تازه سینما را تجربه کردم و دوست دارم یک بار دیگر به دوره جوانی‌ام برگردم و باز هم تجربه به دست آورم.

عباس کیارستمی که قصد دارد فیلم جدیدش را در چین بسازد سال گذشته چند روز پس از هیجانی که با محوریت ابراهیم حاتمی‌کیا (و پس از انتشار فیلمی از یکی از کارگاهش) به هجمه‌ای علیه او بدل شد، پاسخ داد.

در بخش‌هایی از مصاحبه‌ای که حبیب احمدزاده با این سینماگر انجام داده بود، کیارستمی تاکید کرده بود که از هیچ جنگی دفاع نمی‌کند اما بحث دفاع را موضوعی جدا می‌داند و بر همین اساس، خود را مدیون جوانانی می‌داند که در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، از جان خود برای دفاع از میهن گذشتند.


ویدیو مرتبط :
‫دست نوشته ای که اجازه نداد عباس کیارستمی در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شود سینمای ایران کیارستمی را‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین نمایش فیلم جدید عباس کیارستمی در جشنواره کن



اولین نمایش فیلم جدید عباس کیارستمی در جشنواره کن + آلن رنه در ۸۹ سالگی برای نخل طلا رقابت می‌کند + عکس

 

سینما - فیلم سینمایی «مثل یک عاشق» ساخته عباس کیارستمی و «هنوز هیچی ندیده‌ای» به کارگردانی آلن رنه در جشنواره فیلم کن به نمایش درآمدند.

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

به گزارش خبرآنلاین، کیارستمی فیلمساز مولف ایرانی این روزها خارج از ایران دنبال منبع الهام می‌گردد.

 

فیلم قبلی او «کپی برابر اصل» در ایتالیا فیلمبرداری شد و فیلم جدیدش «مثل یک عاشق» در توکیو با حضور بازیگران ژاپنی و به زبان ژاپنی ساخته شده است.

 

این فیلم که یکی از 22 فیلم بخش مسابقه اصلی شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن است، اولین بار در دنیا دوشنبه شب به طور رسمی روی پرده رفت.

 

فیلمساز 72 ساله در نشست مطبوعاتی «مثل یک عاشق» که عصر دوشنبه چند ساعت پیش از اولین نمایش رسمی این فیلم در جشنواره کن برگزار شد، گفت: «در سال‌های اخیر به دلایل کم و بیش مشخص فیلم‌هایم را خارج از ایران کار می‌کنم.»

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

عباس کیارستمی در نشست مطبوعاتی فیلم «مثل یک عاشق»

 

کیارستمی افزود: «بدون جغرافیا چگونه می‌توانم آنچه در تخیل دارم به شما منتقل کنم؟»

 

کیارستمی که با فیلم‌های ساده چون «زندگی و دیگر هیچ» و «زیر درختان زیتون» در دنیا به شهرت رسید، گفت روایت داستانی که در ژاپن اتفاق می‌افتد به او اجازه داد ثابت کند همه ما به لحاظ شرایط انسانی شبیه هم هستیم.

 

او گفت: «این خلاف چیزی است که در گذشته فکر می‌کردم. فکر می‌کردم ژاپن و ژاپنی‌ها کشور و آدم‌هایی هستند که هیچ نسبتی با من ندارند.»

 

«مثل یک عاشق» که عنوان آن از یک ترانه الا فیتزجرالد گرفته شده، درباره یک دختر دانشجو، دوست مکانیک او و یک استاد سالخورده دانشگاه است که وارد زندگی دختر می‌شود. هرچند فیلم شلوغی و زرق و برق توکیو را دارد، اما ضرب‌آهنگ کند و نقش آفرینی‌های ناتورالیستی را  که مشخصه فیلم‌های کیارستمی است، نگه می‌دارد.

 

تاداشی اوکونو بازیگر نقش استاد دانشگاه گفت: «ما فیلمنامه‌ای نداشتیم. اولین بار بود که چنین اتفاقی می‌افتاد.»

 

رین تاکاناشی نقش زن جوان و ریو کاسه - بازیگر فیلم «بی‌قرار» ساخته گاس ون سنت و «نامه‌هایی از ایوو جیما» به کارگردانی کلینت ایستوود – نقش دوست کارگر او را بازی می‌کنند.

 

اوکونو گفت: «کیارستمی گفت ما باید خودمان باشیم، باید خیلی طبیعی باشیم. او یک شخصیت ساختگی نمی‌خواست. برای همین کار کردن با بازیگری مثل من برای او خوب بود، چون من بلد نیستم آن قدر خوب بازی کنم.»

 

طرفداران کیارستمی خوشحال خواهند شدند اگر بدانند این فیلم یکی دیگر از مشخصه‌های این کارگردان را هم دارد: صحنه‌هایی از شخصیت‌ها که در حال رانندگی حرف می‌زنند و گاهی هم می‌خوابند.

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

کیارستمی و بازیگران فیلمش در مراسم فرش قرمز اولین نمایش جهانی «مثل یک عاشق»

 

کیارستمی درباره علاقه‌اش به این نوع صحنه‌ها گفت: «ماشین جایی مثل هر جای دیگر است و فکر می‌کنم حتی از خیلی جاهای دیگر بهتر است.»

 

او افزود: «آدم‌ها نمی‌توانند از مکالمه دربروند چرا که کمربندهایشان را بسته‌اند. وقتی در ماشین هستید، اگر جوابی نداشته باشید نمی‌توانید همین طور بلند شوید و بروید.»

کیارستمی سال 1997 برای فیلم «طعم گیلاس» جایزه نخل طلای کن را دریافت کرد، اما فیلم جدید او با واکنش متفاوت منتقدان مواجه شد. پایان ناگهانی فیلم گروهی از منتقدان را گیج کرد.

پیتر برادشاو منتقد روزنامه بریتانیایی گاردین، گفت: «درست وقتی داستان داشت جالب می‌شد، پرده دلبخواهی پایین می‌افتد»

 

کیارستمی گفت حس می‌کرد این پایان، مناسب است، اما خودش هم از اینکه توانست این کار را انجام بدهد، کمی شگفت‌زده شد.

 

او گفت: «انتظار داشتم تهیه‌کنندگان بگویند، "فیلم تو پایان ندارد." بعد به تدریج متوجه شدم فیلم من شروع هم ندارد. بعد متوجه شدم این چیزی است که در زندگی واقعی اتفاق می‌افتد.»

 

روز دوشنبه فیلم «هنوز هیچی ندیده‌ای» تازه‌ترین آلن رنه فیلمساز پیشکسوت فرانسوی هم در بخش مسابقه جشنواره کن نمایش داده شد. این فیلم نامه‌ای عاشقانه به عرصه بازیگری و درباره گروهی بازیگر است که بر مبنای اورفه و اوریدیس، عشاق اساطیر یونان نمایشنامه‌ای را به صحنه می‌برند.

 

چند «نمایش در نمایش» در فیلم جدید رنه هست و گروهی بازیگر سرشناس فرانسوی چون لمبرت ویلسن، میشل پیکولی و متیو آمالریک در آن بازی می‌کنند.

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

آلن رنه کارگردان فیلم «هنوز هیچی ندیده‌ای» و ژیل ژاکوب رئیس جشنواره فیلم کن

 

کارگردان 89 ساله به خبرنگاران گفت در این فیلم تلاش کرده شباهت‌های سینما و تئاتر را نشان دهد، دو عرصه که اغلب به عنوان دو قالب هنری کاملا متفاوت ترسیم می‌شوند.

 

رنه گفت: «مردم اغلب می‌گویند تئاتر یک هنر اصیل است، اما سینما این طور نیست، اما شما در هر دو مورد به بازیگر نیاز دارید و هر دو باید تماشاگر را مفتون کنند.»

 

او ادامه داد: «وقتی یک نمایش در حال اجراست، نمی‌توانید دست‌تان را بالا ببرید و بگویید، "من واقعا متوجه نشدم. می‌شود صحنه را تکرار کنید؟" باید گوش بدهید و سعی کنید بفهمید. در سینما هم تا به حال ندیدم کسی پیش مسئولان فنی برود و بگوید، "می‌شود لطفا سکانس دوم را دوباره نشان بدهید، برای اینکه من وسط فیلم خوابم برده بود؟!" این یکی از شباهت‌های سینما و تئاتر است.»

 

رنه نیم قرن پیش با فیلم‌های ماجراجویانه چون «هیروشیما عشق من» و «سال گذشته در ماری‌ین باد» یکی از چهره‌های پیشرو سینمای فرانسه شد. او در 1980 برای فیلم «عموی آمریکایی من» برنده جایزه بزرگ داوران جشنواره کن شد و سال 2009 هم جایزه یک عمر دستاورد این جشنواره را دریافت کرد.

 

او ماه ژوئن 90 ساله می‌شود، اما فعلا قصد بازنشستگی ندارد. رنه قصد دارد فیلمی کمدی از روی نمایشنامه‌ای نوشته آلن ایکبورن بسازد.

 

شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن 16 تا 27 مه (27 اردیبهشت تا 7 خرداد) برگزار می‌شود. نانی مورتی فیلمساز ایتالیایی برنده جایزه نخل طلا ریاست هیئت داوران بخش مسابقه اصلی را به عهده دارد.

 

اسوشیتدپرس / 21 مه / ترجمه: علی افتخاری

 

منبع:khabaronline.ir