اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بی‌پولی بوکس ایران را ناک‌اوت کرد


تیم ملی بوکس به دلیل مشکلات مالی سرانجام با تعطیلی اردوها قبل از اعزام به مسابقات جهانی در گوشه رینگ ناک اوت شد.

خبرگزاری فارس: تیم ملی بوکس به دلیل مشکلات مالی سرانجام با تعطیلی اردوها قبل از اعزام به مسابقات جهانی در گوشه رینگ ناک اوت شد.

اینکه گفته می‌شود این روزها ورزش ایران به دلیل تحریم‌هایی که برای کشورمان در نظر گرفته شده چندان حال و روز خوبی از لحاظ مالی ندارد شاید چندان قابل قبول نباشد، چرا که قرارداد‌های میلیونی و میلیاردی فوتبالیست‌‌ها عکس این موضوع را نشان می‌دهد. بستن قرارداد میلیاردی ‌با فوتبالیست‌ها آن هم از بودجه دولتی نشان می‌دهد که همچنان ورزش کشورمان مثل سال‌های قبل از تحریم‌ها از بودجه کافی و بافی برخوردار است، اما اینکه چرا تقسیم منابع مالی به یک فدراسیون از سوی مسئولان ورزش قطره چکان است و به یک فدراسیون دیگر مثل فوتبال سیل به راه انداخته‌ شده جای سؤال دارد؟!

بوکس از جمله رشته‌های المپیکی است که‌ فدراسیونش همیشه با مشکلات مالی روبه‌رو بوده و همیشه به روش قطره چکان به آن پول تزریق شده است و اگر سرمایه‌گذاری خوبی مثل فوتبال به این رشته شود قطعا مدال‌های خوش‌رنگی در انتظار بوکس ایران در المپیک‌های بعدی است، اما متاسفانه بودجه یک سال فدراسیون‌های المپیکی مثل بوکس، تکواندو و جودو که همه آنها با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند را باشگاه‌های فوتبال برای جذب یک بازیکن هزینه می‌کنند.

حالا این روزها شاهدیم که تیم ملی بوکس ایران در راستای برنامه‌های آماده سازی خود به منظور حضوری قدرتمند در مسابقات قهرمانی جهان با 10 بوکسور قرار بود بامداد روز سه‌شنبه هفته گذشته برای حضور در تورنمنت دستکش طلایی راهی رومانی شود، اما به دلیل صادر نشدن روادید تیم ملی از حضور در این مسابقات جا ماند. هر چند مسئولان فدراسیون بلافاصله اعلام کردند که تیم ملی را برای حضور در اردوی مشترک به ارمنستان اعزام می‌کنند و در حالی که تعدادی از بوکسورها نیز از روز گذشته (دوشنبه) در اردوها حضور پیدا کردند مسئولان فدراسیون اعلام کردند که به دلیل بی‌پولی و نداشتن توان مالی لازم این اردو لغو شده و بعد از این مسئله با بوکسور‌هایی که قرار بود به این اردو بیایند تماس گرفته و به آنها نیز اعلام کردند که فعلا به اردو نیایند. البته بی‌پولی و مشکلات فدراسیون به لغو این اردو ختم نشد، چرا که اعزام به اردوی مشترک ارمنستان هم بلافاصله پس از تعطیلی اردوها لغو شد. تیم ملی قرار بود امروز 19 شهریور ماه با 13 بوکسور برای برپایی اردویی یک هفته‌ای به ارمنستان برود.

البته با شرایط مالی فعلی فدراسیون،‌ اعزام تیم ملی به مسابقات قهرمانی جهان در قزاقستان که یک ماه دیگر برگزار خواهد شد نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. امیدواریم که با بی‌پولی که در فدراسیون بوکس وجود دارد مسئولان ورزش طوری برنامه‌ریزی کنند که تیم ملی با زمان کمی که تا برگزاری مسابقات باقی مانده است بتواند در آلماتی محل برگزاری مسابقات جهانی حضور داشته باشد.

اگر تاریخچه بوکس را بخواهیم مرور کنیم رشته بوکس به طور رسمی در 677 سال قبل از مسیح در بیست و سومین بازی المپیک در هاین که اولین نبرد این ورزش است شروع شده.

اینکه قدیمی‌ترین نبرد بوکس به چه نوع صورت گرفت و چگونه با یکدیگر می‌جنگیدند معلوم نیست، اما چنانکه در تواریخ روم ذکر شده است که طرفین مشت‌های خود را به چرم‌های خامی محکم بسته و سعی می‌کردند که با ضربات محکمی از این مشت‌های سخت و سنگین حریف را از پای در آورند. حال اگر بخواهیم وضعیت بوکس کشورمان را با آن سال‌ها مقایسه کنیم می‌بینیم که بارها و بارها مسئولان فدراسیون انتقاد کرده‌اند که این رشته به دلیل مشکلات مالی با دستکش‌های پوسیده تمرین می‌کند. البته با شرایط مالی که این روزها برای بوکس ایران حاکم است احتمال اینکه در آینده‌ای نزدیک بوکسورها به جای استفاده از دستکش، مشت‌های خود را به چرم‌های خام محکم بسته و به جنگ حریفان خود بروند زیاد است.

اگر به تاریخ و قدمت بوکس ایران بخواهیم نگاه کنیم شاهدیم از سال 1318 مسابقات قهرمانی کشور رشته‌های مختلف ورزشی شروع شد و تا سال 1324 بوکس جز برنامه‌ها نبود. بوکس ایران برای اولین بار در المپیک 1948 لندن شرکت کرد و بوکسورهای ملی‌پوش نیز به مسابقات اعزام شدند که به موفقیتی دست نیافتند. پس با این حساب مسئولان ورزش باید برنامه‌ای در نظر بگیرند تا این رشته المپیکی با تعطیلی اردوها برای همیشه به کما نرود.

بوکس در ایران پس از فعالیتی 34 ساله با پیروزی انقلاب اسلامی تعطیل شد و از سال 1368 دوباره راه‌اندازی شد و احمد ناطق نوری که چندین سال نمایندگی مجلس را بر عهده داشت ریاست فدراسیون آن را بر عهده گرفت و تا به امروز همچنان سکان هدایت فدراسیون را بر عهده داشته است.

البته در طول این سال‌ها فدراسیون‌نشین‌ها در کل نتایج ضعیفی را کسب کرده‌اند، اما مهم‌ترین دلیلی که بوکس در مسابقات مختلف نمره قبولی نمی‌تواند کسب کند و همیشه جزو ورزش‌های رفوزه کشورمان محسوب می‌شود این است که مسئولان ورزش حمایت همه‌جانبه‌ای از این رشته انجام نمی‌دهند. در واقع عدم پخش مستقیم مبارزات بوکسور‌ها باعث شده تا از لحاظ درآمدزایی خانواده بوکس دچار مشکل شود.

اولین پخش مستقیم این رشته به دیدار فینال وزن 91- کیلوگرم  بازی‌های آسیایی دوحه بین علی مظاهری و حریف سوریه‌ای بازمی‌گردد. البته چند باری هم این مبارزات به طور کوتاه پخش مستقیم داشت که از جمله آن المپیک 2012 لندن است.

نداشتن پخش مستقیم در بوکس باعث می‌شود تا هیچ اسپانسری نیز حاضر به سرمایه‌گذاری در این رشته نشود. همان‌طور که دیدیم نداشتن پخش مستقیم در لیگ برتر بوکس باعث شد تا طی این دو سال گذشته چراغ لیگ برتر این رشته خاموش شود. چرا که هیچ اسپانسری حاضر به سرمایه‌گذاری در لیگ برتری که پخش مستقیم ندارد، نیست.

حالا با گذشت چند دهه از فعالیت این رشته در ایران این روزها شاهد آن هستیم که هر روز اتفاقات جدیدی در بوکس ایران رخ می‌دهد، یک روز فدراسیون از درد مشکلات مالی می‌نالد و روز دیگر از درد نداشتن خوابگاه و غذا برای ارائه سرویس به اردونشینان گلایه می‌کند.

حالا شاهدیم که مشکلات مالی یک ‌ماه مانده به اعزام تیم ملی به مسابقات قهرمانی جهان در گوشه رینگ بوکس را ناک اوت کرده. هرچند که فدراسیون بوکس سه ماه پیش برای اعزام تیم ملی بزرگسالان به مسابقات قهرمانی آسیا در اردن نیز با مشکلات بسیار زیاد روبه‌رو بودند و در روز آخر با کمک کمیته‌ ملی المپیک به مسابقات اعزام شد، اما این بار فدراسیون بوکس برای اعزام به مسابقات قهرمانی جهان به صورت جدی اعلام کرده پولی در بساط ندارد، چرا که نه کمیته ملی المپیک نه وزارت ورزش و جوانان برای اعزام تیم ملی به اردوهای مشترک و مسابقات جهانی از لحاظ مالی چراغ سبزی نشان نداده و به همین دلیل اردوی تیم ملی برای حضور در مسابقات جهانی تعطیل شده است.


ویدیو مرتبط :
ناک اوت های حرفه ای ولادیمیر کلیچکو |ناک اوت بوکس بسیار زیبا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خروج ایران چک 100 هزار تومانی از چرخه پولی از سه شنبه



 

 

 

ایران چک

 

 

 

ایران چکهای 100 هزار تومانی به منظور مبارزه با پولشویی از سه شنبه هفته جاری از چرخه پولی کشور خارج می‌شوند.

به گزارش مهر، جمع آوری ایران چکهای 100 هزار تومانی از چرخه پولی کشور در راستای مبارزه با جرم پولشویی از 5 بهمن ماه جاری (سه شنبه هفته جاری) توسط سیستم بانکی لازم الاجرا است، اما ایران چکهای 50 هزار تومانی فعلا مشمول خروج از چرخه اقتصادی کشور نیست.

پیش از این، قرار بود جمع‌آوری چک پولهای 100 هزار تومانی از بازار از تاریخ 15 آبان ماه امسال اجرایی شود که به دلیل اینکه در آستانه اجرای هدفمندی یارانه‌ها قرار داشتیم، اجرای این برنامه توسط بانک مرکزی به تعویق افتاد.

بر اساس برنامه های اعلام شده، مقرر شده است که در اولین مرحله چک پول 100 هزار تومانی و در مرحل دیگر چک پولهای 50 هزار تومانی از چرخه پولی کشور خارج شوند.

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در این خصوص گفته است: پشت نویسی ایران چک‌های 100 هزار تومانی با هدف جلوگیری از پولشویی آغاز می‌شود.

بهمنی درباره ایران چکهای 50 هزار تومانی نیز اظهارداشت: تا زمانی که به اندازه نیاز اسکناس 10 هزار تومانی وارد بازار نشود، این ایران چکها جمع آوری نمی شوند، زیرا از آنها در خودپردازها استفاده می شود و در رفع نیاز مردم موثر هستند.

پیش از انتشار چک پول توسط بانک مرکزی، 12 بانک ایرانی اقدام به انتشار چک پول می کردند که این کار از بهارسال 87 به انحصار بانک مرکزی درآمد.

بانک مرکزی عنوان می کند که به منظور رفع مشکلات ناشی از انتشار چک پولهای بانکی و تسهیل بیشتر مبادلات در کشور در پی مصوبه هیئت وزیران مبادرت به انتشار چک پولها می کند. البته بانک مرکزی سیاست چاپ ایران چک توسط این بانک را سیاستی موقتی عنوان کرده بود.

در پی این اقدام برای اولین بار در مردادماه سال 87 چک پولهای بانک مرکزی روانه بازار و جایگزین ایران چکهای متعدد و بدون پشتوانه بانکها شد. انتشار چک پول توسط بانکها نه تنها باعث اضافه برداشت آنها از منابع بانک مرکزی شده بود و هر روز به میزان آن افزوده می شد، بلکه بانکها بدون پشتوانه خلق پول می کردند.

براساس اعلام بانک مرکزی رواج گسترده ایران چکها تبعات منفی زیادی به همراه داشت که از آن جمله می توان به تشدید رشد بی رویه نقدینگی، تضعیف انضباط و ثبات پولی، کاهش کارآمدی سیاستهای پولی و افزایش تورم در کشور اشاره کرد.

بانک مرکزی برای مقابله با این شگرد بانکها وارد عمل شد و اعلام کرد از این پس بانکها دیگر اجازه چاپ چک پول را ندارند و این کار را بانک مرکزی انحصاری انجام خواهد داد؛ بدین ترتیب انتشار چک پول توسط بانک مرکزی از آن زمان آغاز و تاکنون ادامه داشته است.

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی به انتشار چک پول اعتقادی ندارد و انتشار اینگونه چک پولها را از وظایف بانک مرکزی نمی داند و دلیل آن را این طور اعلام می کند: " این کار تنها برای ساماندهی وضعیت انتشار چک پولهای بانکها که بدون پشتوانه اقدام به انتشار می کردند و به افزایش نقدینگی در جامعه دامن می زد، انجام شد."

چک پولهای منتشر شده توسط بانک مرکزی از آن زمان تاکنون با توجه به فقدان اسکناس درشت و اینکه پشت نویسی نمی شد، عملا نقش پول درشت را ایفا می کرد، هم اکنون نیز این دغدغه به وجود آمده که با خروج چک پولها از بازار مبادلات پولی مردم با مشکلاتی مواجه شود.

البته برخی از مسئولان بانک مرکزی بر فقدان اسکناس درشت در کشور صحه می گذارند و مطرح می کنند که هنوز مجوزی برای انتشار اسکناس درشت دریافت نکرده اند، این در حالی است که یکی از نیازهای فعلی جامعه در زمینه پولی را انتشار اسکناسهای درشت همچون 50 و 100 هزار تومانی می دانند ولی در عین حال عنوان می کنند که مجوزی برای انتشار این اسکناسها دریافت نکرده اند.

در این خصوص محمود احمدی دبیرکل بانک مرکزی گفته است: با توجه به اینکه هم اکنون چک پول 50 هزار تومانی در دستگاه‌های ATM قابل ارائه به مردم است، این دغدغه وجود دارد که پس از جمع آوری این چک پولها، مبادلات مردم از نظر نقدینگی دچار مشکل شود.

بانک مرکزی حدود دو سال پیش چک پولهای 200 هزار تومانی را نیز به چاپ رسانده که هیچگاه وارد جامعه نشده است و مشخص نیست این چک پولها که به گفته مسئولان بانک مرکزی با هزینه های بسیاری به چاپ می رسد با چه هدفی چاپ شده است؟

در قوانین و دستورالعملهای مربوطه در بانک مرکزی برای انتشار چک پول هیچگونه دستورالعملی مبنی بر انتشار ایران چک توسط این بانک وجود ندارد و تمام مقررات در این زمینه از جمله نحوه انتشار، خرید و فروش و سایر مقررات خطاب به بانکها است..../تحلیل:عصرایران