اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بیشترین تلفات رانندگی در کدام ماه است؟


در حالی به آغاز دور دوم سفرهای تابستانی نزدیک می‌شویم که بررسی آمارها حکایت از آن دارد 30 درصد از فوتی‌های ناشی از تصادفات رانندگی در طول سال مربوط به فصل تابستان بوده و بیشترین کشته شدگان را شهریورماه با سهم 12.8 درصد به خود اختصاص داده است.

خبرگزاری مهر: در حالی به آغاز دور دوم سفرهای تابستانی نزدیک می‌شویم که بررسی آمارها حکایت از آن دارد 30 درصد از فوتی‌های ناشی از تصادفات رانندگی در طول سال مربوط به فصل تابستان بوده و بیشترین کشته شدگان را شهریورماه با سهم 12.8 درصد به خود اختصاص داده است.

با نزدیک شدن به نیمه دوم تابستان و آغاز سفرهای تابستانی، جلساتی در این مورد در وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با همکاری دیگر ارگان‌های مرتبط برگزار شده است تا سوانح و تلفات رانندگی در راه‌های برون شهری کاهش پیدا کرده و هماهنگی های در زمینه پیشگیری و جلوگیری از سوانح رانندگی انجام گیرد.

البته در سال های گذشته با اقداماتی که ارگان های مختلف در این زمینه انجام دادند، تعداد تلفات با کاهش مواجه شده است اما بازهم نسبت تعداد تصادفات و تلفات ناشی از آن، آمار تکان دهنده‌ای دارد و زندگی بخش زیادی از افرادی که در جریان یک سانحه قرار دارند را برای همیشه دستخوش تغییر می‌کند.

با توجه به اینکه امسال ماه مبارک رمضان از تیرماه آغاز شد، بخش زیادی از مسافرت‌های تابستانی به بعد از این ماه موکول شده است که همین موضوع می‌تواند حجم زیادی از مسافرت‌ها را در شهریورماه به دنبال داشته باشد که در صورت بی احتیاطی رانندگان زمینه ساز، تعداد بیشتری تصادف و سانحه در جاده‌های برون شهری است.

از سوی دیگر، کارشناسان عامل انسانی را بیشترین دلیل تصادفات جاده ای می دانند و اینکه بیش از 70 درصد از تصادفات به دلیل بی احتیاطی رانندگان و عابران پیاده بوده است. ضمن آنکه عبور و مرور عابران پیاده از برخی مسیرها ممنوع است اما دیده می‌شود که فوتی های زیادی از عابران پیاده در جاده‌های برون شهری بوده است.

براساس آخرین آمار 30 درصد فوتی‌های ناشی از تصادفات در فصل تابستان اتفاق می‌افتد که ماه‌ شهریور 12.8 درصد و فروردین 9.5 درصد از تصادفات را شامل می شود همچنین سه چهارم فوتی‌ها آقایان و یك چهارم فوتی‌ها هم خانم‌ها هستند.

بیشترین کشته در میان جوانان و بی ‌سوادان

از سوی دیگر، میانگین سنی تلفات رانندگی هم نشان می دهد بیشترین مرگ ناشی از سانحه رانندگی در میان سنین 21 تا 30 سال قرار دارد که براین اساس  25 درصد فوتی‌ها در این سن قرار دارند و 17.5 درصد هم مربوط به گروه سنی 31 تا 40 سال هستند.

همچنین افراد با شغل آزاد بالاترین میزان فوتی‌ها یعنی رقم 28.9 درصد را به خود اختصاص داده اند و پس از آنها خانم‌های خانه‌دار 15.8 درصد و كارگران 10.3 درصد در ردیف‌های دوم و سوم هستند.

از سوی دیگر، تحصیلات افراد نقش زیادی در چگونگی رانندگانی آنها دارد به طوری‌که آمارها نشان می دهد 24 درصد فوتی‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای بی‌سواد هستند و 22.7 درصد آنها تحصیلات ابتدایی، 20 درصد تحصیلات راهنمایی، 7.5 درصد دبیرستانی، 13 درصد زیردیپلم و 10.3 درصد دانشجو و یا بالاتر از لیسانس هستند.

بنابراین 87.2 درصد از فوتی‌ها را افراد دیپلم و یا زیردیپلم تشکیل می‌دهد که در نهایت این آمارها نقش عوامل انسانی در رانندگی و تصادفات جاده ای را بیشتر نشان می‌دهد.

مرگ 59 درصد در محل تصادف

براساس این گزارش، تعدادی از فوتی‌ها در زمان سانحه اتفاق می‌افتد و تعداد زیادی هم در راه بیمارستان و یا پس از بستری شدن در بیمارستان، فوت می شوند ضمن آنکه تعداد زیادی از مجروحان سانحه تا پایان عمر با مشکلاتی مانند نقص عضو روبرو هستند که مشکلات زیادی را برای آنها و اطرافیان بوجود می آورد.

براین اساس 59 درصد فوتی‌ها در محل حادثه، 31.6 درصد در بیمارستان، 8 درصد هم هنگام انتقال به بیمارستان اتفاق افتاده است که 58.6 درصد از فوت ناشی از ضربه به سر و 25.2 درصد از مرگ ها هم به دلیل شكستگی سایر اعضای بدن بوده است همچنین درمیان افراد فوت شده 13.2 درصد سهم عابر پیاده، 50.4 درصد سواری، 10.7 درصد وانت بار، 17.9 درصد موتور سیكلت، 6.7 درصد ناوگان عمومی است.

از سوی دیگر، بیشترین تعداد کشته‌ها در سوانح رانندگی مربوط به رانندگان با سهم 42 درصدی است، پس از آن 13.2 درصد عابران پیاده و 43 درصد سرنشینان وسیله نقلیه کشته شده اند.

براساس این آمار، 56.8 درصد تصادفات منجر به فوت در روز اتفاق افتاده و 29.9 درصد هم در شب که نشان دهنده توجه بیشتر رانندگان در شب است، ضمن آنکه تردد در شب کمتر از روز است، بنابراین تعداد تصادفات کمتری هم اتفاق می افتد. از سوی دیگر، 10.1 درصد تلفات رانندگی هم درطلوع و یا غروب آفتاب بوده است.

مطابق با آمار، بیشترین تصادف منجر به فوت در راه های اصلی با سهم 66 درصدی اتفاق افتاده و پس از آن 12.7 درصد تلفات در بزرگراه ها، 9.9 درصد در آزادراه ها و 8.6 درصد در راه های فرعی بوده است.


ویدیو مرتبط :
‫10 کشور با بیشترین تلفات جاده ای در جهان‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كاهش تلفات رانندگی در ۲ ماه تابستان



 

 


همزمان با اجرای طرح تابستانه پلیس، تلفات تصادف ها در تیرماه ۳/۲درصد و در مرداد ۵/۳درصد كاهش یافته است.

سردار اسكندر مؤمنی رئیس پلیس راهور با اعلام این خبر گفت: سرعت غیر مجاز ، سبقت غیر مجاز ، حرکت مارپیچ ، استفاده از تلفن همراه نبستن کمربند و کلاه ایمنی وعدم توجه به جلو علت ۸۰ درصد حوادث رانندگی است.

وی تصریح کرد : چنانچه راننده ای به طور همزمان مرتكب دو مورد از این تخلفات شود خودرواش دستكم سه روز توقیف می شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی افزود: خودرویی که سرعتش بیش از ۱۵۰ کیلومتر باشد نیز توقیف می شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با بیان اینکه در برخی جاده ها برای خودروهای سنگین محدودیت خاصی اعمال می شود ، اضافه کرد: با این حال متأسفانه تصادفات ناشی از خستگی و خواب آلودگی افزایش داشته است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: با وجود دوبرابر شدن تعداد خودروها تعداد تلفات سالانه از ۲۷ هزار نفر به حدود ۲۳ هزار نفر کاهش یافته اما این آمار همچنان بسیار زیاد است..../تحلیل:روزنامه ایران