اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بیانیه پایانی نشست ائتلاف ضد داعش در بروکسل



اخبار,اخباربین الملل, نشست ائتلاف ضد داعش در بروکسل


اخبار بین الملل -  بیانیه پایانی نشست ائتلاف ضد داعش در بروکسل

تلاش‌های نیروهای ارتش لبنان در مبارزه با داعش موفقیت‌آمیز بوده و سرمایه‌گذاری و جذب نیرو توسط داعش به طور جدی با همکاری‌های بین‌المللی به چالش کشیده شده است.

شرکت‌کنندگان در اولین نشست وزیران خارجه ائتلاف مبارزه با داعش در بروکسل در بیانیه پایانی خود بر تعهداتشان در راستای همکاری با یکدیگر و براساس یک استراتژی مشترک، چند جانبه و درازمدت با هدف تضعیف و نابودی داعش تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی وزارت امور خارجه آمریکا، 60 شرکت‌کننده در ائتلاف ضدداعش به دعوت جان کری، وزیر خارجه آمریکا در بروکسل گرد هم آمدند. حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق و جان آلن، نماینده ویژه اوباما در این ائتلاف و نمایندگانی از شرکای ائتلاف در این نشست آخرین پیشرفت‌ها در مبارزه با داعش و تصمیم‌ها برای این مبارزه طی ماه‌های آتی را مورد بررسی قرار دادند.

شرکت کنندگان در بیانیه پایانی خود اعلام کردند که تلاش‌هایشان در ائتلاف جهانی بر پایه 5 اصل اساسی استوار باشد:

1- حمایت از عملیات‌های نظامی، توانمندی‌سازی و آموزش

2- توقف هجوم شبه‌نظامیان تروریست خارجی

3- قطع دسترسی داعش به منابع مالی و سرمایه‌گذاری

4- ارائه کمک‌های بشردوستانه و رسیدگی به بحران‌ها

5- برخورد جدی با ماهیت واقعی داعش(غیرمشروع سازی ایدئولوژی این گروه)

حاظران در این کنفرانس تاکید کردند که تمامی شرکت‌کنندگان در ائتلاف به یک یا تمامی اصول ارائه شده در این بیانیه متعهد هستند و تصمیم جدی دارند که به این مشارکت خود ادامه داده و آن را تقویت کنند و این مشارکت براساس تصمیم‌گیری‌های ملی، توانمندی‌ها و اولویت‌های هر کشور انجام خواهد شد.

آنها همچنین از نقش و همکاری جدی شرکای ائتلاف در این راستا از جمله کویت با برگزاری نشستی درخصوص مبارزه با داعش در 28 اکتبر 2014 ، بحرین با برگزاری کنفرانسی درخصوص مبارزه با منابع مالی تروریست‌ها در 29 نوامبر 2014 ، مراکش با میزبانی میزبان اولین نشست ضدتروریسم جهانی درخصوص مبارزان خارجی و ارائه یک کارگروه در این باره در 15 دسامبر 2014 و برگزاری کنفرانس هماهنگی ائتلاف در مراکز فرماندهی مرکزی آمریکا از 12 تا 21 نوامبر 2014 با مشارکت 200 طراح از 33 کشور عضو ائتلاف تقدیر کردند.

شرکت‌کنندگان همچنین اعلام کردند که مبارزه جهانی علیه داعش به نتایج آشکاری رسیده است. پیشروی‌های داعش در سراسر سوریه و عراق متوقف شده، نیروهای عراقی و نیروهای منطقه‌ای کردستان با حمایت حملات هوایی ائتلاف توانستند بخش‌هایی از خاک عراق را پس بگیرند. تلاش‌های نیروهای ارتش لبنان در مبارزه با داعش موفقیت‌آمیز بوده و سرمایه‌گذاری و جذب نیرو توسط داعش به طور جدی با همکاری‌های بین‌المللی به چالش کشیده شده است.

شرکت‌کنندگان در این کنفرانس تایید کردند که موفقیت مبارزه با داعش به زمان نیاز دارد و یک مبارزه موفق علیه داعش نیازمند یک پاسخ هماهنگ، متحد و جدی می‌باشد بنابراین همگی شرکای ائتلاف به تعهد درازمدت خود بر این تلاش‌ها ضروری است. آنها همچنین متعهد به اجرای قطعنامه‌های 2170 و 2178 شورای امنیت سازمان ملل بخصوص بند مبارزه با هجوم تروریست‌های خارجی، حمایت‌های مالی از داعش و دیگر گروه‌های تروریستی مقابله با اشاعه ایدئولوژی خشونت توسط داعش در سراسر جهان شدند و اعلام داشتند که سازمان‌دهندگان منطقه‌ای می‌توانند نقش مهمی در حمایت از اجرای این موارد داشته باشند.

آنها همچنین از مشارکت حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق که طرح دولتش برای شکست داعش در یک مبارزه امنیتی، سیاسی و اقتصادی را ارائه داده بود، استقبال کردند و همچنین حضور ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق و خالد عبیدی، وزیر دفاع این کشور در این نشست را مورد تقدیر قرار دادند و بر حمایت کامل خود از دولت عراق و برنامه ملی این کشور در مبارزه با داعش تاکید کرده و اعلام داشتند که از تلاش‌های دولت عراق برای حفظ وحدت جامعه این کشور حمایت می‌کنند. در این راستا آنها تلاش‌های رهبران عراق برای مشارکت تمامی جوامع و قبایل عراقی در این روند و بسیج نیروهای مردمی برای مبارزه با داعش و حفظ خاک این کشور را مورد تقدیر قرار دادند.

شرکت‌کنندگان با اشاره به نقض سیستماتیک و گسترده حقوق بشر توسط داعش از جمله جنایت علیه اقلیت‌های مذهبی و قومی و دیگر اقشار آسیب‌پذیر تاکید کردند که استفاده سیستماتیک از خشونت‌های جنسی و جنسیتی توسط داعش باید به طور جدی در جریان مبارزه با این گروه تروریستی مورد نظر قرار گرفته و تلاش‌های جدی بین‌المللی در این راستا صورت گیرد.

آنها همچنین با اشاره به رنج روزافزون مردم سوریه از تمامی گروه‌های سوری که در حال جنگ هستند، خواستند به قوانین بین‌المللی بشردوستانه احترام گذاشته و دسترسی گروه‌های امدادی به مناطق مورد نیاز براساس قطعنامه‌های 2139 و 2165 شورای امنیت سازمان ملل را تسهیل کنند. در این کنفرانس همچنین نست به تداوم رنج آوارگان و لزوم ارائه کمک به مراکز مورد نیاز تاکید شده و اعلام شد که باید اقدامات بیشتری برای پشتیبانی از تلاش‌های سازمان ملل در ارتباط با بحران آوارگان در عراق و سوریه و کشورهای میزبان آوارگان از سوریه صورت گیرد.


 اخبار بین الملل  -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
ائتلاف ضد داعش یا کمک به داعش !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

متن بیانیه پایانی نشست ضد ایرانی ریاض


نشست اعضای شورای همکاری خلیج فارس به درخواست عربستان و با هدف موضع‌گیری علیه جمهوری اسلامی ایران در ریاض برگزار شده است که این موضع‌گیری‌در بیانیه‌ پایانی این نشست، به وضوح دیده می‌شود.

خبرگزاری تسنیم: نشست اعضای شورای همکاری خلیج فارس به درخواست عربستان و با هدف موضع‌گیری علیه جمهوری اسلامی ایران در ریاض برگزار شده است که این موضع‌گیری‌در بیانیه‌ پایانی این نشست، به وضوح دیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری عربستان، وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گردهم آمدند.

نشست امروز شورای همکاری در ریاض به درخواست عربستان و با هدف موضع‌گیری علیه جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است که در بیانیه‌ پایانی این نشست، به وضوح دیده می‌شود که سعودی‌ها دیگر اعضا را برای همراه شدن با سیاست‌های خصمانه خود تحت فشار گذاشته‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری عربستان،‌شرکت کنندگان در نشست فوق العاده شورای همکاری خلیج فارس که چهل و دومین نشست آنها به شمار می‌رود، اعلام کردند همچون یک صف واحد در کنار پادشاهی سعودی قرار دارند و از تصمیمات و تدابیری که سعودی‌ها برای مبارزه با تروریسم(ادعایی آل سعود) اتخاذ کرده و پیگرد تمام کسانی که مرتکب اقدامات تروریستی و فتنه‌افکنی شده اند، حمایت می‌کنند و از دستگاه قضایی سعودی و استقلال و بی‌طرفی آن! تمجید می‌کنند.

در نشست امروز ریاض، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، شیخ خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه، یوسف بن علوی بن عبدالله، خالد بن محمد العطیه، شیخ صباح الاحمد الصباح وزیران خارجه امارات، بحرین، عمان، قطر و کویت حضور داشتند.

خبرگزاری عربستان آورده  است : شورای وزیران(شورای همکاری خلیج فارس) در این نشست، پیامدهای حمله به سفارت پادشاهی سعودی و کنسولگری ‌آن در تهران و مشهد را بررسی و به شدت آن را محکوم کردند و مقامات ایرانی را مسئول کامل این اقدامات تروریستی! بر اساس پایبندی به توافق‌نامه‌های وین صادره در سال‌های 1961 و 1963 و قوانین بین‌المللی می‌دانند که کشورها را مسئول حمایت از هیئت‌های نمایندگی دیپلماتیک می‌داند.

در این بیانیه فریبکارانه ادعا شده است : شورای وزیران همچنین دخالت‌های آشکار ایران در امور داخلی پادشاهی سعودی را محکوم می‌کند که در اظهارات خصمانه و تحریک‌آمیز علیه  اقدام پادشاهی سعودی در اجرای احکام شرعی صادره در حق شماری از تروریست‌ها(این بیانیه شیخ باقرنمر النمر روحانی برجسته شیعی عربستانی را که تنها جرمش بیان حقوق تضییع و سرکوب شده شیعیان بخش مهمی از مردم عربستان و درخواست وی برای برابری در حقوق شهروندی و رفع تبعیض بود، تروریست خوانده  است) نمایان بود و این اظهارات را تحریک مستقیم برای حمله به دفاتر نمایندگی دیپلماتیک پادشاهی سعودی می‌داند!

این بیانیه مدعی شده است چنین اقداماتی کمکی به صلح و امنیت منطقه و جهان نمی‌کند و مغایر با اصول حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی کشورها و احترام به حاکمیت آنهاست و منجر به تشدید مواضع و شعله‌ور شدن آتش بحران‌های بیشتری در منطقه می‌شود.

این بیانیه با بیان این‌که کشورهای عضو شورای همکاری همچون یک صف واحد از عربستان سعودی و تصمیمات و تدابیرش در زمینه مبارزه با تروریسم و پیگرد کسانی که مرتکب اقدامات تروریستی شده و به فتنه‌افکنی دست می‌زنند، حمایت می‌کند، تهدید کرده است که کشورهای عضو شورای همکاری اقدامات مناسب بیشتری را برای مقابله با این حملات اتخاذ خواهد کرد.

بیانیه ریاض از همراهی  تعداد معدودی از کشورهای عربی همچون جیبوتی، سودان، کومور، سومالی و رژیم بحرین با تحرکات خصمانه آل سعود تمجید کرده و به زعم خود از تمام کشورها و جامعه بین المللی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی خواسته‌ است آنچه گام‌های جدی و موثر برای جلوگیری از وقوع حملات به هیئت‌های دیپلماتیک در ایران خوانده شده، بردارند.

شرکت کنندگان در نشست ضد ایرانی ریاض به زعم خود آنچه را ادامه اشغال جزایر سه گانه به دست ایران خواندند، محکوم کردند و از ادعاهای بی اساس شیخ نشین امارات درباره این جزایر ایرانی که جزء لاینفک حاکمیت کشورمان است، حمایت کردند.

این بیانیه فریبکارانه در راستای منحرف کردن افکارعمومی منطقه و جهان از نقش ویرانگر و تخریبی رژیم آل سعود در منطقه و حتی جهان از طریق نشر  افکار وهابی تکفیری و تشکیل و سازماندهی صدها گروه تروریستی مسلح در کشورهای مختلف اسلامی و ارتکاب جنایت و تشدید موج ناامنی و بی‌ثباتی و کشتار در این کشورها به ویژه سوریه و عراق و لیبی، مدعی شده است که "اقدام ایران در نشر فتنه طایفه‌‌ای و حمایت از گروه‌های تروریستی افراطی و آموزش و حمایت مالی از آنها برای برهم زدن امنیت و ثبات در کشورهای عضو شورای همکاری را که اخیرا پادشاهی بحرین از خنثی شدن یک طرح تروریستی برای انفجارهای تروریستی خبر داده" محکوم می‌کند.

این بیانیه آورده است که "شورای همکاری از جامعه بین المللی خواسته است تدابیر لازم را برای ملزم کردن ایران به رعایت اصل حسن همجواری در حرف و عمل و توقف فعالیت‌هایش در بی‌ثبات کردن منطقه و توقف حمایت از تروریسم و دخالت در امور داخلی کشورهای عضو شورای همکاری و منطقه و عدم به کارگیری زور یا تهدید اتخاذ کند".