اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بیانیه قوه قضاییه درباره مرگ ستار بهشتی



بیانیه قوه قضاییه درباره مرگ ستار بهشتی

پیرو گزارش های دریافتی درمورد فوت آقای ستار بهشتی در زمان تحقیق از وی در اداره پلیس، با دستور قاطع و ویژه حضرت آیت الله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه، تمام ابعاد قضیه تحت بررسی دقیق قرار گرفته است که نتایج آن بزودی اعلام خواهد شد.ستادحقوق بشر با صدور بیانیه ای از عزم جدی دستگاه قضایی کشور برای برخورد سریع، قاطع و بدون  اغماض با مقصر یا مقصرین فوت یک شهروند ایرانی خبر داد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

این بیانیه از بخش  خبری ساعت 22 و 30 شبکه دو سیما نیز به همراه تصویری از ستار بهشتی پخش شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر در این بیانیه با تاکید براینکه هر فردی که قصورا یا تقصیرا در این واقعه دخالت داشته است، مورد پیگرد سریع، قاطع و بدون اغماض دستگاه قضایی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: با دستور قاطع و ویژه حضرت آیت الله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه تمام ابعاد قضیه تحت بررسی دقیق قرار گرفته است که نتایج آن بزودی اعلام خواهد شد.

متن کامل بیانیه ستادحقوق بشر قوه قضائیه به شرح ذیل است.

به نام خدا

ستادحقوق بشر جمهوری اسلامی ایران پیرو گزارش های دریافتی درمورد فوت آقای ستار بهشتی در زمان تحقیق از وی در اداره پلیس، این مسئله را با جدیت کامل پیگیری کرده و خوشبختانه با دستور قاطع و ویژه حضرت آیت الله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه، تمام ابعاد قضیه تحت بررسی دقیق قرار گرفته است که نتایج این تحقیقات به زودی از سوی سخنگوی قوه قضائیه و سایر مسئولان ذیربط به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

برهمین اساس هر فردی که قصورا یا تقصیرا در این واقعه دخالت داشته، سریع، قاطع و بدون اغماض از سوی دستگاه قضایی مورد پیگرد قرار خواهد گرفت .

در جمهوری اسلامی ایران حقوق همه شهروندان، حتی متهمین و دستگیر شدگان، طبق قوانین حاکم بویژه مقررات قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی مصوب سال 1383 و دستور العمل اجرایی آن، محفوظ بوده و خواهد بود.

ستادحقوق بشر امیدوار است که پیگیری سریع و قاطع این پرونده نمونه روشنی از عزم جدی تشکیلات قضایی برای برخورد با هرگونه تخلفی از اجرای قانون و رعایت حقوق شهروندان باشد.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران

عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
انتقاد رییس قوه قضاییه به بیانیه:تفاسییر عجیب طرف ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سخنگوی دستگاه قضاتوضیح داد: رابطه پرونده ستار بهشتی و فردی که اخیرا در زندان فوت شده،تشکیل پرونده‌ برای فاطمه هاشمی در قوه قضاییه



سخنگوی دستگاه قضا,محسنی اژه ای

مجرمین فتنه 88 اگر به ایران بازگردند، تحت تعقیب قرار می‌گیرند

سخنگوی دستگاه قضا گفت: قرار مجرمیت برای پرونده ستار بهشتی صادر شده و کیفرخواست نیز اگر دادستان در آن اشکالی نبیند به زودی صادر می‌شود.

به گزارش ایسنا، خبرنگاری با اشاره به مجرمینی که در خارج از کشور وجود دارند خطاب به محسنی‌اژه‌ای‌ گفت که برای این مجرمین چه برنامه‌ای دارید که سخنگوی دستگاه قضا پاسخ داد: مجرمین طبق آیین‌نامه داخلی قابل تعقیب هستند و اگر مرتکب جرمی علیه جمهوری اسلامی ایران شده باشند وقتی به ایران بازگردند به حکم غیابی آن‌ها رسیدگی می‌شود.

وی افزود: همچنین پس از مساله فتنه 88 افرادی مرتکب جرم شدند و به خارج از کشور رفتند که اگر این افراد به ایران بازگردند تحت تعقیب قرار می‌گیرند و برای برخی از آن‌ها نیز غیابی حکم صادر شده است.

خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که یکی از دیپلمات‌های عربستانی در یک تصادف یک شهروند ایرانی را کشته است،‌ در حال حاضر پرونده در چه مرحله‌ای قرار دارد که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: مسائل بین ایران و عربستان توسط وزارت امور خارجه دنبال می‌شود اما در رابطه با این موضوع پرونده تشکیل شده است.

سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه صحبت‌هایی در رابطه با راه‌اندازی رسانه قوه قضاییه مطرح است در حال حاضر این موضوع در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: موضوع راه‌اندازی رسانه قوه قضاییه به شدت لازم است که در این رابطه با چند نفر صحبت شده و اگر افراد قبول مسئولیت کنند کار شروع خواهد شد.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد پرونده ستار بهشتی و فردی که اخیرا در زندان فوت شده و پزشکی قانونی علت آن را خفگی اعلام کرده، ارتباطی وجود دارد؟ گفت: اطاله دادرسی زمانی است که بر روی پرونده کار نشود و یا کارهای غیرضروری انجام شود، اما اگر پرونده‌ای در جهت روشن شدن جزئیات طول بکشد این موضوع به نفع همه اطرافیان پرونده خواهد بود.

وی ادامه داد: پرونده ستار بهشتی نه تنها طول نکشیده بلکه به نفع خود متوفی است که عامل اصلی مشخص شود. همچنین به لحاظ اهمیت موضوع قوه قضاییه و قاضی مربوطه سعی کرده‌اند تا هر راهی را بروند تا هیچ ابهامی در این پرونده باقی نماند؛ بنابراین این اطاله یک اطاله بی‌وجه است.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: قرار مجرمیت در این پرونده صادر شده که بیش از 10 صفحه است و کیفرخواست نیز به زودی صادر می‌شود؛ البته این در حالیست که دادستان اشکالی را در پرونده مشاهده نکند.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده ستار بهشتی با پرونده دیگری که در سوال مطرح شد، ربطی به یکدیگر ندارد، همچنین در رابطه با کشته شدن فرد دیگری در زندان اطلاعی ندارم اما اگر اتفاقی افتاده باشد قطعا پرونده‌ای تشکیل می‌شود.

تشکیل پرونده‌ برای فاطمه هاشمی در قوه قضاییه

... سخنگوی دستگاه قضا در مورد احضار فاطمه هاشمی از دیگر فرزندان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به دادگاه،‌ گفت: در رابطه با ایشان پرونده تشکیل و شکایت صورت گرفته اما اینکه احضار شدند یا خیر، اطلاعی ندارم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد پرونده کرسنت و اتهامی که به یک نهاد نظامی در رابطه با موضوع اورینتال کیش وارد شده، گفت: در رابطه با پرونده کرسنت از سال‌ها قبل پرونده تشکیل شده و افرادی نیز در این پرونده محکوم شدند و پرونده برخی از افراد نیز مفتوح مانده است. در حال حاضر یک بخش از این پرونده به دادگاه رفته و بخش دیگرش در دادسرا است.

وی در مورد اتهام به یک نهاد نظامی در این پرونده، گفت: این موضوع مربوط به صحن مجلس است و اینکه چه پاسخی را بدهند مربوط به مجلس شورای اسلامی است، من صاحب‌نظر نیستم.

خبرنگاری با اشاره به زندانیانی که در خارج از کشور هستند از سخنگوی دستگاه قضا پرسید آیا کمکی به این زندانیان تعلق می‌گیرد؟ که وی گفت: وزارت امور خارجه یک بخشی را در رابطه با این مسائل دارد. ما نیز با برخی از کشورها قراردادهایی داریم که طبق آن قراردادها مسائل پیگیری می‌شود و با بعضی از کشورها که قراردادی نداریم وزارت امور خارجه موضوع را پیگیری می‌کند تا حقی از آنها ضایع نشود.

وی ادامه داد: همچنین در خصوص بعضی از زندانیانی که در کشورهای خارجی هستند و در داخل کشور نیز تحت تعقیب قرار دارند که هم دستگاه قضایی، روابط بین‌الملل و هم وزارت امور خارجه موضوع را دنبال می‌کنند.

محسنی‌اژه‌ای در رابطه با سرنوشت پناهنده‌های استرالیایی که سوال یکی دیگر از خبرنگاران بود، گفت: به افراد توصیه می‌کنیم که به صورت قاچاق از کشور خارج نشوند، لذا برخی از این افراد با مشخصات غیرواقعی از کشور خارج می‌شوند و وقتی ایران می‌خواهد موضوع را پیگیری کند متوجه می‌شوند که تبعه ایرانی نیست و دیگر ایران نمی‌تواند از آنها دفاع کند.

وی افزود: اگر ما قرارداد انتقال محکومین را با کشور مربوطه داشته باشیم زمانی که محکوم به ایران بیاید باید ادامه تحمل کیفر را در ایران بگذارند اما گاهی اوقات مجازات‌ها متفاوتند و بعضی از کشورها مانند عربستان مجازات‌شان در رابطه با مواد مخدر بسیار سنگین‌تر از کشور ماست؛ بنابراین قراردادها متفاوت است، همچنین در حال حاضر آمار دقیق و تفکیک شده‌ای در رابطه با اینکه با چند کشور قرارداد داریم حضور ذهن ندارم.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با خانواده هاشمی که در هفته گذشته سه تن از آن‌ها اخبار مهمی را در قوه قضاییه داشتند، گفت: فائزه هاشمی محکومیتی داشتند که تحمل کرد و آزاد شد، همچنین در مدت زمانی که وی در زندان بود پرونده دیگری با عنوان اخلال در نظم عمومی برایشان تشکیل شد که در تاریخ شانزدهم مرداد در دادگاه حضور پیدا کردند که دادگاه حکم تبرئه ایشان را صادر کرد.

وی همچنین در مورد پرونده مهدی هاشمی، گفت: پرونده مهدی هاشمی بعد از رفع نقایص به دادگاه می‌رود.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه در فیسبوک موضوعی مطرح شده که فردی به نام طاهری در زندان اعتصاب غذا کرده است آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: هر از چند گاهی اینگونه اخبار در فضاهای مجازی مطرح می‌شود که اکثرا صحیح نیست. در حال حاضر در رابطه با این فرد در جریان جزئیات نیستم و نمی‌دانم که اعتصاب غذا کرده‌اند یا خیر؟

خبرنگاری با اشاره به واگذاری زمین‌های تامین اجتماعی در مدیریت وقت به بهانه حسینیه یا دانشگاه به برخی از مسئولان از سخنگوی دستگاه قضا خواستار پاسخ شد که وی گفت: این موضوع در دولت رسیدگی می‌شود و اگر دولت احساس کرد چیزی را برخلاف مصوبه واگذار کرده‌اند مصوبه را لغو می‌کند، اما اگر بدون مصوبه این اتفاق افتاده باشد این موضوع خلاف قانون است و مدعی‌العموم می‌تواند وارد شود، همچنین در رابطه با این موضوع هنوز قوه قضاییه ورود پیدا نکرده است.
ایسنا