اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بچه دار شدن مردان را «سوپرمن» می کند!


محققان دانشگاه نورت وسترن در تحقیقات خود به نكته‌ای دست یافتند كه دلیل وظیفه‌شناس‌تر شدن مردان، با تولد فرزندانشان را آشكار می‌كند. محققان مجموعه ملی آکادمی علوم، ۶۲۴ مرد جوان را قبل و بعد از پدر شدن مورد مطالعه قرار دادند.


یافته ها حاکی از آن بود که با تولد نوزاد، سطح تستسترون مردان به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد و بخصوص در مردان دارای نوزادانی کمتر از یک ماه، سطح این هورمون کاهش بیشتری را نشان می‌دهد که این کاهش در افرادی که بیشتر درگیر مراقبت از فرزندان خود هستند، شدت می‌گیرد.

محققان همچنین بر این باورند که کاهش سطح تسترون ممکن است مردان متاهل و پدران را نسبت به برخی بیماری های مزمن در مقایسه با افراد مجرد در همان سن، محافظت کند.

کاهش تستسترون در مردان کمک می‌کند که سیستم ایمنی بدنشان تقویت شود و در نتیجه امکان انتقال عفونت‌ها و عوامل بیماری‌زا به نوزادان تازه متولد شده که سیستم ایمنی آنها در حال توسعه است، کاهش یابد.

این پژوهش به صورت آنلاین در مجله proceedings of the national academy of science منتشر شده است.

منبع: ایسنا



ویدیو مرتبط :
بچه ی سوپرمن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کدام زنان و مردان نباید بچه دار شوند؟


آیا همسرانی وجود دارند که روانشناسان به آنها توصیه کنند در شرایط کنونی شان بچه دار نشوند؟ جواب مثبت است. متاسفانه برخی از همسران دارای شرایطی هستند که به دنیا آمدن بچه آن را وخیم تر می کند. در ذیل به معرفی این شرایط پرداخته ایم

سپیده دانایی: آیا همسرانی وجود دارند که روانشناسان به آنها توصیه کنند در شرایط کنونی شان بچه دار نشوند؟ جواب مثبت است. متاسفانه برخی از همسران دارای شرایطی هستند که به دنیا آمدن بچه آن را وخیم تر می کند. در ذیل به معرفی این شرایط پرداخته ایم:



1- اختلافات زناشویی:


اگر فکر می کنید که به دنیا آمدن بچه اختلافات شما با همسرتان را از بین می برد یا حداقل آن را کاهش می دهد، باید بگوییم که بر اساس تحقیقات روانشناسان اشتباه می کنید. دکتر لارنس اومبرگ، روانشناس کودک آمریکایی، در تحقیقات خود این فرضیه را بررسی کرد و متوجه شد که تفاوت معناداری بین میزان اختلافات قبل و بعد از به دنیا آمدن بچه وجود ندارد و در برخی از مواقع حضور بچه کار را خرابتر و تقابل همسران را بیشتر می کند.

بنابراین اگر اختلافات زناشویی زیادی با همسرتان دارید، ابتدا با کمک یک روانشناس این اختلافات را حل کنید و بعد تصمیم به فرزنددار شدن بگیرید.

2- اعتیاد:

علاوه بر خطرات جسمی اعتیاد والدین بر جنین، که در تحقیقات متعددی به آنها اشاره شده است، روانشناسان به تاثیرات روانی و رفتاری والدین معتاد بر جنین و نوزاد اشاره کرده و هشدار داده اند.

دکتر لارنس اومبرگ، نتایج تحقیقی را ارائه می کند که در آن مشخص شده نوزادان دارای والدین معتاد به مواد مخدر یا الکل احتمال بسیار بیشتری دارد که نسبت به نوزادان دارای والدین غیرمعتاد در نوجوانی و بزرگسالی به اقدامات بزهکارانه دست بزنند. برخی از زنان افراد معتاد به این باور اشتباه اعتقاد دارند که در صورت بچه دار شدن، همسرشان اقدام به ترک کرده و بهبود می یابد. علاوه بر آنکه هیچ تحقیقات معتبری این باور را تایید نمی کند، پذیرش خطرات پیش گفته بر اساس چنین احتمال کاذبی عقلانی نیست.

3- وضعیت شغلی و اقتصادی آشفته و نابسامان:

این سخن درستی است که روزی فرزند را خداوند می دهد و مشکلات اقتصادی نباید مانع از فرزنددار شدن همسران شود اما در مورد برخی از همسران مشکل اقتصادی قبل از فرزنددار شدن موجب مشکلات دیگری از جمله اختلافات زناشویی نیز شده و به نوعی به آشفتگی اقتصادی تبدیل شده است. دکتر همسبر نادالی، روانشناس کودک نروژی، در تحقیقات خود دریافته است که همسران دارای آشفتگی اقتصادی که از لحاظ مالی بسیار تحت فشارند در صورت فرزنددار شدن زندگی پرتنش تری را پیش رو خواهند داشت.

4- بلافاصله بعد از ازدواج:


تحقیقات متعدد روانشناسان و مشاوران خانواده نشان می دهد که همسران بعد از ازدواج نیازمند زمانی هستند که رابطه خود را بسنجند و نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کنند. برخی از همسرانی که قبل از ازدواج رابطه بسیار خوبی با هم داشته اند ممکن است بعد از ازدواج و رو در رو شدن با واقعیت های زندگی زناشویی و نداشتن مهارت های ارتباطی یا تفاوت های شخصیتی بسیار بزرگی که قبل از ازدواج به آنها بی توجهی کرده اند، رابطه شان دستخوش اختلافات شود و به جدایی بکشد.

بنابراین، بهترین زمان مناسب برای فرزنددار شدن حداقل دو سال بعد از ازدواج است که البته این زمان میانگین است و برخی از همسران ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشند.