اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بوی مرموز در شهر اهواز از کجاست؟


مدیرعامل کارخانه الکل‌سازی رازی گفت: نمی‌توان گفت که انتشار بوی نامطبوع در سطح شهر اهواز فقط از محل این کارخانه بوده است. خبرگزاری ایسنا: مدیرعامل کارخانه الکل‌سازی رازی گفت: نمی‌توان گفت که انتشار بوی نامطبوع در سطح شهر اهواز فقط از محل این کارخانه بوده است.


احتشام در جلسه‌ای که به منظور بررسی موضوع انتشار بوی بد در سطح اهواز در معاونت عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد، در پاسخ به سوال معاون عمرانی استانداری خوزستان در خصوص این‌که با توجه به حکم صادر شده از سوی دادگاه و هم‌چنین بررسی‌های انجام شده توسط محیط زیست، آیا می‌پذیرید که انتشار این بوی بد از حوضچه‌های جمع‌آوری ویناس بوده است؟ اظهار کرد: به طور کامل نمی‌توان گفت که انتشار بو فقط از این مکان بوده، چون تخمیر در جاهای دیگری جز حوضچه‌های ویناس صورت می‌گیرد که می‌توان به عملیات تخمیر در رودخانه کارون و حتی زباله‌های شهری اشاره کرد.

وی با اشاره به این که ویناس، پسماند کارخانه الکل‌سازی به عنوان عامل اصلی انتشار این بو معرفی شده است، گفت: ویناس ماده ارزشمندی است و طرح‌های بسیار خوبی برای استفاده از این ماده در دست داریم.

احتشام توضیح داد: کارخانه الکل‌سازی رازی در 35 کیلومتری اهواز احداث شده است و تولیدکننده خمیرمایه و الکل به روش بیوتکنولوژیک است و در رده کارخانجات غذایی و دارویی قرار دارد و در منطقه محروم سویسه واقع است.

وی ادامه داد: حوضچه‌های جمع‌آوری ویناس 32 هکتار بوده که به تازگی به 40 هکتار افزایش یافته‌اند. ما ویناس را یک ماده ارزشمند می‌دانیم و به همین دلیل یک کمیته حفاظت محیط زیست در شرکت تشکیل دادیم و طی 2 سال گذشته پیگیری‌ها و مکاتباتی با آژانس انرژی‌های تجدیدپذیر جهت تولید بیوگاز و نیروگاه‌های برق صنعتی کوچک انجام شده است.

مدیرعامل کارخانه الکل‌سازی رازی افزود: در خواست یک وام ارزی بلندمدت برای این کار شد که باید برای این امر یک نهاد دولتی فعالیت ما را تایید می‌کرد تا وام که حدود 2 تا 3 میلیون دلار بوده به ما داده شود اما هیچ نهاد دولتی ضمانت ما را نپذیرفت.

احتشام عنوان کرد: واحد تولید خمیرمایه این کارخانه در سال 91 و الکل در سال 86 به بهره‌برداری رسید؛ میزان تولید الکل در سال بر اساس ظرفیت تعیین شده 33 میلیون لیتر است که تولید با 30 میلیون لیتر محقق شد. هم‌چنین در سال، 10 هزار تن تولید خمیرمایه تعیین شده که در حال حاضر 8 هزار تن تولید می‌شود. هم‌چنین در حال حاضر 260 نفر به طور مستقیم و به همان میزان نفر به طور غیرمستقیم در این کارخانه مشغول به کار هستند که آمار نمایندگی‌های استان‌ها و عوامل حمل و نقل را نیز باید به این تعداد نیروی انسانی اضافه کرد.

وی به صادرات محصولات این شرکت اشاره کرد و گفت: تا سال گذشته نیمی از ظرفیت تولیدی الکل به کشورهای اروپایی، ترکیه و عراق صادر می‌شد اما به دلیل مشکلاتی که در بحث صادرات با کشتی پیش آمد، صادرات الکل به حداقل رسید و اکنون توسط تانکر انجام می‌شود که بسیار هزینه‌بر است اما با این حال، 30 تا 40 درصد از تولید الکل امسال صادر می‌شود. در خصوص صادرات خمیرمایه نیز با توجه به این‌که برند جدیدی در رقابت داخلی به حساب می‌آییم، در تلاشیم رقابت خوبی در داخل کشور با برندهای معروف داشته باشیم.

مدیرعامل کارخانه الکل‌سازی رازی عنوان کرد: صادرات خمیرمایه در سال گذشته به سوریه به میزان 2500 تن که 25 درصد تولیدات خمیرمایه محسوب می‌شود، انجام گرفت. هم‌چنین خمیرمایه تولید این کارخانه به کشورهای افغانستان و پاکستان نیز صادر شده است.

دادگاه تشکیل شده در خصوص انتشار بوی بد در شهر اهواز، پس از بررسی‌، مدیریت کارخانه الکل‌سازی رازی را محکوم کرده است. پس از تشکیل دادگاه تجدیدنظر، بار دیگر دادگاه همان حکم را صادر کرده و 2 سال حبس و 4 ماه تعلیق از فعالیت برای مدیرعامل کارخانه الکل‌سازی رازی تعیین شده است.

به گفته معاون عمرانی استانداری خوزستان؛ بر اساس این حکم، مدیرعامل اگر نتواند ظرف مدت تعیین‌شده مشکل را حل کند، 2 سال حبس درباره او اجرا خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
ملا باسم کربلایی کلیپ اهل اهواز در شهر اهواز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بوی مرموز از کجا به شهر اهواز می‌آید؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,محیط زیست

 

اخبار اجتماعی - بوی مرموز از کجا به شهر اهواز می‌آید؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با پیگیری‌های بسیار، عامل انتشار بوی بد در سطح اهواز شناسایی و اقدامات قضایی در این‌باره به نتیجه رسید.

به گزارش ایسنا «احمدرضا لاهیجان‌زاده» در جلسه‌ای که امروز(چهارشنبه) بمنظور بررسی موضوع انتشار بوی بد در سطح اهواز در معاونت عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: یکسالی است که شکایت‌هایی از سوی عموم مردم در سطح اهواز بعلت انتشار بوی بد به محیط زیست ارائه شده است. هم‌چنین اکنون با آغاز فصل گرما تعداد موارد انتشار این بو نامطبوع افزایش یافته است. هم‌چنین در 6 ماهه‌ی نخست پارسال نیز تعداد شکایت‌ها از این بابت افزایش یافت.

وی افزود: میزان دفعات انتشار این بو به حدی رسید که از دفتر امام‌جمعه‌ی اهواز، استانداری و حتی معاون دادستان اهواز پیگیری‌ کردند و درخواست شد که عامل انتشار این بو شناسایی و با آن برخورد شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: برای بررسی موضوع، 4 تیم تشکیل شدند و در محورهای مختلف به فاصله 30 تا 40 کیلومتری از هم به بررسی موارد پرداختند. در این بررسی‌ها مکان‌های دفن زباله، فعالیت‌های نفتی و دیگر موارد ارزیابی شد. 2 کانون بعنوان عامل شناسایی شدند که یکی از این کانون‌ها محل قدیمی دفن زباله در منطقه برومی است. برای بررسی موضوع جلسه‌ای تشکیل شد که شهرداری فعالیتی در جهت برطرف کردن این موضوع انجام داد.

لاهیجان‌زاده افزود: بر اساس جهت بادی که اطلاعات آن را از هواشناسی دریافت کردیم نهایتاً به بحث اصلی کانون عامل انتشار این بو رسیدیم که کارخانه‌ی الکل‌سازی رازی بود، این کارخانه، تولیدکننده‌ی خمیرمایه و الکل است. «ویناس» ماده‌ای بسیار بدبو است که به عنوان پسماند تولیدات کارخانه بر جا می‌ماند و وارد حوضچه‌هایی می‌شود که برای جمع‌آوری این ماده در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: البته به جز این کارخانه، 2 کارخانه‌ی دیگر الکل‌سازی در شهرک صنعتی خرمشهر در مقیاس کوچک‌تر و فعالیت کمتر فعالیت می‌کنند اما آلودگی و انتشار بوی بد را به همان میزان دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: کارخانه‌ی الکل‌سازی رازی در سال، 30 تا 32 میلیون لیتر ظرفیت دارد اما ویناسی که تولید می‌کند، حجم بسیاری است و با توجه به این‌که کارخانه فاقد سیستم تصفیه است جمع‌آوری ویناس در حوضچه‌ها صورت می‌گیرد که همین حوضچه‌ها عامل انتشار بوی بد در سطح شهر هستند.

لاهیجان‌زاده افزود: 40 هکتار وسعت حوضچه‌ها است که 600 هزار مترمکعب ویناس در آنها جمع شده و کارخانه در شبانه‌روز 100 مترمکعب تولید فاضلاب دارد. با این شرایط، عامل اصلی انتشار بوی بد در اهواز همین کارخانه الکل‌سازی است.

وی ادامه داد: اقداماتی که در محیط زیست در این زمینه انجام داد، اقدامات کارشناسی و تحقیقاتی بود که پس از حصول نتیجه‌ی قطعی، اقدام قضایی در این زمینه صورت گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: علیه این شرکت در دادگاه شکایت کردیم و دادگاه نیز پس از بررسی‌ها، مدیریت کارخانه را محکوم کرد که مدیرعامل شرکت نیز به حکم صادر شده اعتراض کرد.

وی ادامه داد: پس از آن، دادگاه تجدیدنظر تشکیل شد که بار دیگر دادگاه همان حکم را صادر کرد و 2 سال حبس و 4 ماه تعلیق از فعالیت، حکم صادر شده از سوی دادگاه برای مدیرعامل کارخانه الکل‌سازی رازی تعیین شد.

لاهیجان‌زاده تصریح کرد: بر اساس این حکم، مدیرعامل اگر نتواند ظرف مدت تعیین‌شده مشکل را حل کند، 2 سال حبس درباره او اجرا می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش معاون عمرانی مبنی بر این‌که آیا این واحد صنعتی دارای مجوز ارزیابی زیست محیطی است یا خیر؟ اظهار کرد: صنایع نیشکر برای 7 واحد توسعه‌ی نیشکر طرح توسعه‌ی واحدهای خود، یک مجوز ارزیابی زیست محیطی اخذ کرده و این مجوز را برای همه‌ی واحدها به صورت انفرادی صادر نشده است. 

اخبار اجتماعی - ایسنا