اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بوسه‌ دردسرساز بر پیشانی آیت الله هاشمی


این روز‌ها هر خبری از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با حاشیه همراه می‌شود؛ چه هنگامی که وی درباره رویکردهای فرهنگی‌اش سخن می‌گوید و چه وقتی که وی با سفیر جدید عربستان در ایران دیدار می‌کند، درد‌سر‌های تازه‌ای برای وی پدید می‌آورد.

خبرگزاری ایسنا: این روز‌ها هر خبری از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با حاشیه همراه می‌شود؛ چه هنگامی که وی درباره رویکردهای فرهنگی‌اش سخن می‌گوید و چه وقتی که وی با سفیر جدید عربستان در ایران دیدار می‌کند، درد‌سر‌های تازه‌ای برای وی پدید می‌آورد.

تابناک در ادامه نوشت: چند روزی است، یک بوسه بر پیشانی هاشمی رفسنجانی از سوی سفیر جدید عربستان در ایران برای وی درد‌سر‌ساز شده است و توییت‌ نویس‌های ایرانی و سعودی دو سه روزی هست که به انواع مختلف به این بوسه می‌پردازند!

تازه‌ترین درد‌سر برای هاشمی رفسنجانی از دیدار وی با سفیر جدید عربستان سعودی در ایران آغاز شده است؛ جایی که سفیر سعودی‌های پیشانی آیت‌الله را می‌بوسد تا موج انتقاد از عربستان و ایران برای این بوسه بر پیشانی‌ به راه افتد.

نخستین انتقادات از این بوسه، از سوی سعودی‌ها در توئیتر آغاز شد. سعودی‌ها در توییت‌های خود از دیدار گرم سفیر جدیدشان با یکی از عالی‌ترین مقامات کشور دشمنشان انتقاد کردند. برخی از خبرگزاری‌های داخلی نیز به سرعت توییت‌های سعودی‌ها را به فارسی ترجمه کردند و از قول آنان نوشتند، چرا باید سفیر ما با مقامات ایران، اینگونه دوستانه دیدار داشته باشد و در این میان، تصویر بوسه سفیرشان بر پیشانی آیت‌الله و این ملاقات را زیر سؤال بردند.

در ایران هم وضع بهتر از این نبود و با اینکه روزنامه‌های اصلاح‌طلب به استقبال دیدار هاشمی و سفیر جدید عربستان در ایران رفتند،‌ برخی‌ رسانه‌های اصولگرا به انتقاد از این دیدار گرم پرداختند؛ دیداری که در آن سفیر عربستان، مواضع رفسنجانی در قبال عربستان سعودی را ستود و از وی دعوت کرد ‌به عربستان سعودی سفر کند.

این در حالی است که رقابت دو کشور پس از سقوط صدام حسین بالا گرفته ‌و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد این اختلافات روندی افزایشی داشته است. با ‌وجود این، هاشمی رفسنجانی همواره بر جلوگیری از ایجاد تنش‌های بیشتر با سعودی‌ها تأکید دارد و می‌گوید که اگر این دو کشور بتوانند مسائل دنیای اسلام را با همدیگر هماهنگ کنند، کمتر فتنه‌ای در دنیای اسلام پدید خواهد آمد.

نکته مهم اما این است که سال‌های اخیر تنش فقط بین حکومت‌های ایران و سعودی وجود نداشته است، بلکه این تنش‌ها به افکار عمومی جوامع طرفین هم سرایت کرده است؛ هرچند این بار آغازکننده تنش، توییت‌نویس‌های سعودی بوده‌اند، افکار عمومی ایرانیان نیز از سعودی‌ها بسیار آزرده‌خاطر است. سعودی‌هایی که مشخص شده نه تنها با هزینه مبالغ گزاف در صدد تضعیف ایران و ایرانیان هستند، بلکه بار‌ها برخی از کشور‌ها را بر پایه اسناد ویکی لیکس، دعوت به حمله نظامی به ایران کرده‌اند.


ویدیو مرتبط :
بوسه آقای هاشمی رفسنجانی بر پیشانی رهبری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بوسه دردسرساز بر پیشانی آیت الله هاشمی


معاون وزیر خارجه درباره بوسه دردسرساز سفیر عربستان بر پیشانی هاشمی گفت: اینطور گفته شد که عربستان سفیرش را بخاطر بوسیدن پیشانی هاشمی فراخواند.

بخشی از مصاحبه روزنامه شرق با امیرعبداللهیان معاون عربی-افریقایی وزیر خارجه را می خوانید:

آقای «عبدالرحمن غرمان‌شهری» هشت‌ماه پیش تهران را ترک کرده‌اند. علتش چه بود؟

منظورتان سفیره...؟ ‌

 منظورم سفیر عربستان است.

 سفیر عربستان بعد از معرفی، استوارنامه خودشان را گرفتند و وارد کشور شدند و کارشان را شروع کردند. آنچه مقامات عربستان در مورد ترک تهران توسط ایشان به‌طور رسمی به ما گفتند، این بود که ایشان برای ماموریت دیگری تعیین شدند و از این تاریخ ماموریتشان در تهران خاتمه پیدا می‌کند.

این عجیب نبود؟ ‌

رفتارشان، رفتار متعارفی نبود. ضمن اینکه برخی از سفرای کشورهای عربی در تهران همچنین برخی از مقامات کشورهای عربی در منطقه از چندهفته قبل مطالبی به ما منعکس کرده بودند که سفیر عربستان در تهران به‌دلیل عدم‌رعایت پروتکل‌های کشور خودش و سوالاتی که برای مقامات کشورش ایجاد شده به ریاض فراخوانده شده. ظاهرا سفیر عربستان که دیدار خوب و مثبتی با آقای هاشمی‌رفسنجانی داشتند، در پایان این‌دیدار، گویا پیشانی آقای هاشمی‌رفسنجانی را بوسیدند. آن سفرا یا مقامات کشورهای عربی برای ما توضیح ‌دادند که این اقدام سفیر، در حوزه پروتکلی‌شان و حفظ شوونات کشورشان سوالاتی در ریاض ایجاد کرده، به این دلیل این فرد را برگرداند‌ه‌اند.

یعنی بوسیدن پیشانی در بین کشورهای عربی رفتاری خارج از عرف دیپلماتیک است؟


در حوزه کشورهای عربی وقتی در کشوری برای تبریکی به حضور مقام اول آن کشور می‌رسند، روی بینی او را می‌بوسند و بالاتر از بینی، یعنی پیشانی را نمی‌بوسند و بوسیدن پیشانی، نشان‌دهنده جایگاه ویژه و بالایی است که برای برخی از آنها قایل می‌شوند. البته اینها چیزهایی است که در افواه گفته ‌شد و در برخی سایت‌ها دیدیم تصاویری از این دیدار گذاشتند.

 بعد از آن ملاقات هم سفیر عربستان دیداری با من داشت و از محتوای آن گفت‌وگو خیلی به نیکی یاد کرد. این ملاقات تاثیر مثبتی در ذهن سفیر عربستان برجای گذاشته بود. مقامات عربستان‌سعودی صرفا به این بسنده کردند که چون ایشان برای ماموریت دیگری عازم است به ماموریتش در تهران خاتمه داده شده که البته رفتار متعارفی نبود و طبیعی‌تر این بود که حتی اگر قرار بود این سفیر به ماموریت دیگری اعزام شود، فرصت پیدا می‌کرد که با مقامات کشورمان به‌طور رسمی و در چارچوب پروتکل‌های موجود خداحافظی و به‌طور طبیعی کشور را ترک کند.

 در این چندماه، تلاشی برای انتصاب سفیر جدید عربستان‌سعودی در تهران شده است یا نه؟

بله، سه تا چهارهفته بعد از یادداشتی که دریافت کردیم، سعودی‌ها فرد دیگری را به‌عنوان سفیر معرفی کردند و ما با توجه به اینکه موافقت با ورود سفیر جدید، باید مسیر اداری خود را طی می‌‌کرد و البته با توجه به این مساله که در رفتار عربستان‌سعودی در نحوه خاتمه‌دادن به پایان کار سفیر قبلی با سوالات و ابهاماتی مواجه بودیم، خیلی در صدور موافقت سفیر جدید، تعجیل نکردیم و بعد از اینکه مدت‌زمان معمولی و طبیعی طی شد، موافقت با سفیر جدید را اعلام کردیم. روند لازم در کشورشان در حال طی‌شدن است تا سفیرشان وارد کشور شود.