اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

به کارگیری امکانات دفاعی ویژه در سایت قدس



تسلیحات هسته ای ایران,انرژی هسته ای,ایران و انرژی هسته ای

به کارگیری امکانات دفاعی ویژه در سایت قدس

دیوید ترچتنبرگ، که 30 سال در زمینه سیاست امنیت ملی فعال بوده، می گوید: تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که سطح پیشرفت ایران در برنامه های هسته ای تسلیحاتی بسیار بیشتر از تصور عمومی است.

گروهی از کارشناسان آمریکایی که در زمینه تسلیحات هسته ای فعالیت می کنند، مدعی شده اند که تاسیسات هسته ای «قدس» در ایران، تاسیساتی مخفی است که در آن فعالیت های مورد تردید انجام می شود.

پیش از این دبلیو ان دی، در گزارش های در ماه های مارس و آوریل از وجود این سایت هسته ای خبر داده و مدعی شده بود دانشمندان ایرانی می کوشند کلاهک های هسته ای را در این تاسیسات که پیش از این غرب از آن مطلع نبوده؛ تولید کنند.

بنا بر ادعای دبلیو ان دی به نقل از منبعی ناشناس، این سایت 14 مایل طول و 7.5 مایل عرض دارد و شامل دو سایت است که در اعماق زمین بنا شده است. همچنین سامانه ای شامل 380 موشک از این تاسیسات پشتیبانی می کنند که با سیم خاردار احاطه شده و به 45 برج امنیتی مجهز است.

این منبع خبری همچنین مدعی شده است که جمهوری اسلامی نه تنها در تولید اورانیوم با غنای مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته ای موفق بوده، بلکه اورانیوم غنی شده را نیز به فلز تبدیل کرده است.

علاوه بر این وی مدعی شد کار بر روی تولید بمب پلوتونیوم نیز ادامه دارد. این در حالی است که مقامات تهران همواره ادعای تسلیحاتی بودن اهداف هسته ای را تکذیب کرده اند. اما این منبع خبری ادعا می کند ایران 24 کیلوگرم پلوتونیوم در اختیار دارد که می تواند برای تولید چند بمب اتمی کافی باشد. به گفته وی، دانشمندان در مراحل پایانی نصب اجزای کلاهک هسته ای قرار دارند.

یک کارشناس هسته ای که تصاویر مربوط به سایت قدس را مشاهده کرده، می گوید وجود تونل ها و گاراژها برای سیستم بارگیری مجدد ، بسیار شبیه تاسیساتی است که در دیگر کشورهای مجهز به سلاح هسته ای به کار گرفته می شود.

برخی منابع دیگر همچنین ادعا کرده اند همکاری نزدیکی بین ایران، چین و کره شمالی در زمینه کلاهک های هسته ای وجود دارد و ایران و کره شمالی در جهت مجهز کردن موشک ها به کلاهک هسته ای حرکت می کنند. به این ترتیب پیش بینی می شود برای مذاکره با ایران در مورد برنامه های هسته ای اش، زمان سپری شده باشد.

دیوید ترچتنبرگ، که 30 سال در زمینه سیاست امنیت ملی فعال بوده، می گوید: تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که سطح پیشرفت ایران در برنامه های هسته ای تسلیحاتی بسیار بیشتر از تصور عمومی است. واضح است که ایران در ایجاد تاسیسات هسته ای در اعماق زمین و ایمن نگاهداشتن این تاسیسات در برابر حمله های هوایی پیشرفت داشته است. به این ترتیب میزان موفقیت حمله نظامی کاهش می یابد. وی این نکته را خاطرنشان می کند که با توجه به اطلاعات به دست آمده، دولت آمریکا نمی تواند از نتیجه گزینه نظامی در مورد برنامه های هسته ای ایران اطمینان داشته باشد.

فریتز ارمارٍث، مقام سابق سیا نیز با اشاره به این تصاویر ماهواره ای می گوید، این تصاویر نشان می دهد که ایران تلاش هدفمندی را برای توسعه برنامه های تسلیحاتی هسته ای دنبال می کند.گروهی دیگر از تحلیلگران نیز می گویند سایت قدس، یکی از سایت هایی است که بیشترین امکانات دفاعی برای آن به کار گرفته شده است./دیپلماسی ایرانی

 

 

 


ویدیو مرتبط :
آموزش بخش امکانات ویژه در پنل مدیریت سایت آریا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صالحی:هیچ بازرسی ویژه‌ای را از سایت‌های هسته‌ای نمی‌پذیریم



اخبار,اخبار سیاسی, علی‌اکبر صالحی

 

اخبار سیاسی  - صالحی:هیچ بازرسی ویژه‌ای را از سایت‌های هسته‌ای نمی‌پذیریم

صالحی اضافه کرد: ایران ان پی تی و قرارداد پادمان را امضا کرده است، دو سال و نیم پروتکل الحاقی را اجرا کرد، 3/1 را نیز همواره اجرا می کرد که مشکلاتی را ایجاد کردند. بیش از هفت هزار ساعت بازدید داشته اند و دوربین های آنها فعال است، پس چرا باید برای ما قواعد ویژه ای بگذارند؟

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: هیچ نوع بازرسی ویژه‌ای را از سایت‌های هسته‌ای‌مان نمی‌پذیریم.

 علی‌اکبر صالحی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره قرارداد هسته‌ای اخیر جمهوری اسلامی ایران و روسیه با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی تاکید کرده که باید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای داشته باشیم، گفت: از سال گذشته با روسیه درباره احداث واحدهای جدید نیروگاهی گفت‌وگوهای سختی داشتیم.

صالحی افزود: هفته پیش یک قرارداد با روس‌ها امضا شد که مربوط به توافقنامه 1992 درباره استفاده صلح آمیز هسته ای به ویژه ساخت نیروگاه هسته ای است. روس‌ها در قرارداد جدید متعهد شدند که دو نیروگاه دیگر در بوشهر بسازند.

صالحی گفت: سایت هسته ای بوشهر پیش از پیروزی انقلاب اسلامی برای بیش از یک نیروگاه آماده شده که در آن زمان ساخت دو نیروگاه به وسیله آلمان‌ها آغاز شده بود، اما با پیروزی انقلاب متوقف شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ساخت نیروگاه نخست 108 ماه زمان می‌برد.

وی اضافه کرد: نیروگاه بوشهر عادی و در جنگ تحمیلی آسیب دیده بود و غربی‌ها آن را ساخته بودند و کار برای روس ها مشکل بود، اما به دلیل وضع بد روسیه پس از فروپاشی شوروی، روس‌ها ساخت این نیروگاه را آغاز کردند.

صالحی گفت: نیروگاه بوشهر صنعت هسته‌ای روسیه را که پس از فروپاشی شوروی متوقف شده بود، احیاء کرد.

وی افزود: زمانی که ساخت نیروگاه عادی بیش از هشت سال زمان می برد، طبیعی است که ساخت نیروگاه بوشهر که شرایط ویژه‌ای داشت 5 - 6 سال بیشتر زمان ببرد.

صالحی افزود: کار ساخت نیروگاه نخستینی که قراداد آن اخیرا امضا شده آغاز شده است، اما بتن ریزی آن حدود یکسال و نیم دیگر آغاز می‌شود. ساخت نیروگاه دوم نیز به دلیل گسترش انتقال فناوری و تجربه، دو سال پس از آغاز ساخت نیروگاه نخست آغاز می شود.

صالحی گفت: افزون بر امضای قرارداد ساخت دو نیروگاه یک پروتکل نیز درباره سوخت این نیروگاه‌ها با روسیه منعقد شده است.

وی با بیان اینکه روسیه برای هشت سال دیگر سوخت نیروگاه بوشهر را تامین می کند اضافه کرد: برای نیروگاههای جدید پروتکل جدیدی امضا شده است و روس ها پذیرفته اند برای ساخت مجتمع سوخت این نیروگاه‌ها یا بخش‌هایی از آن در ایران با ما همکاری کنند.

صالحی با بیان اینکه امضای این پروتکل قدم بزرگ و تحول قابل توجهی است، گفت: امکانات ساخت سوخت در کشور گسترده است.

وی افزود: سوخت راکتور تهران را ساخته‌ایم، بخشی از سوخت راکتور اراک را نیز ساخته ایم که ساخت بقیه آن به دلیل مذاکرات متوقف شده است و مقدمات ساخت سوخت بوشهر را نیز فراهم کرده ایم تا مجتمع های سوخت این نیروگاه را نیز بسازیم.

صالحی گفت: ساخت سوخت 20 درصد یک معجزه بود و اکنون راکتور تهران با سوخت تولید خودمان اداره می شود.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: نیاز عملی ما تامین سوخت نیروگاه بوشهر و راکتور تهران است و توافق ما درباره تامین سوخت نیروگاه بوشهر با روس‌ها این است که اگر مجتمع‌های سوخت این نیروگاه را ساختیم در راکتور قرار دهیم.

وی گفت: هر سوخت 300 -400 کیلو اورانیوم می خواهد و چهار مجتمع بیش از هزار کیلو اورانیوم غنی شده است.

صالحی گفت: امضای قرارداد اخیر با روس ها موضع ما را در گفت‌وگو با 5 + 1 قوی‌تر می کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: نیاز عملی ما کاملا روشن است و در هشت سال آینده باید سوخت دو نیروگاه را تامین کنیم.

صالحی اضافه کرد: در مذاکرات با 5+1 چند نکته مهم از جمله راکتور اراک و غنی سازی مطرح است.

وی گفت: آنها ادعا می کنند که نیروگاه اراک راه را برای انحراف فعالیت های صلح آمیز فراهم می کند که به آنها گفتیم این نیروگاه را طوری طراحی می کنیم که دغدغه شما رفع شود.

صالحی اضافه کرد: در بخش فنی مذاکرات، استدلال ها به اندازه ای قوی بود که جایی برای گفت‌وگوی بیشتر نیست.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: در زمینه غنی سازی نیز پیشنهاد پلکانی را ارائه کردیم که ما پس از هشت سال باید دست کم نیازهای سوخت هسته‌ای را تامین کنیم که میزان آن 190 هزار سو ( واحد جداسازی ) است.

صالحی اضافه کرد: جزئیات این روش پلکانی در مذاکرات روشن خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: مذاکرات درباره انتقال سوخت به خارج از کشور شایعه است.

صالحی افزود: اگر قرار باشد پودر سوخت را به مجتمع های سوخت تبدیل کنیم چه دلیلی دارد آن را به خارج ارسال کنیم؟

وی گفت: خنده دار است که قرص سوختی را که تولید می کنیم به خارج بفرستیم که آن را داخل لوله سوخت قرار دهند؛ زیرا ما لوله های سوخت را ساخته ایم و قرص را همین جا داخل لوله ها قرار می دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ایران آمادگی دارد برای تامین سوخت با کشورهای دیگری به جز روسیه قرارداد امضا کند.

صالحی اضافه کرد: ایران ان پی تی و قرارداد پادمان را امضا کرده است، دو سال و نیم پروتکل الحاقی را اجرا کرد، 3/1 را نیز همواره اجرا می کرد که مشکلاتی را ایجاد کردند. بیش از هفت هزار ساعت بازدید داشته اند و دوربین های آنها فعال است، پس چرا باید برای ما قواعد ویژه ای بگذارند؟

وی گفت: با توجه به این موضوع ما هیچ نوع بازرسی ویژه ای را از سایت های هسته ای مان نمی پذیریم و قبول نمی کنیم کشور ویژه ای در این زمینه باشیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: این سازمان به مرحله ای از تکامل فنی و علمی دست یافته است که آرام آرام دستاوردهای آن به بازار عرضه می شود.

صالحی گفت: افزون بر سانتریفیوژهای تحویل داده شده، 20 فروردین آینده سانتریفیوژهای توبولار دیگری به حوزه واکسن سازی تحویل داده می شود.

وی افزود: لیزرهای ساخته شده در سازمان انرژی اتمی در عرصه سلامت به‌کار گرفته شده است و رادیو داروهای ما نیاز 800 هزار بیمار را رفع می کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز نتایج خوبی در آزمایش‌ها به دست آورده‌ایم، گفت: در عرصه صنعت نفت و سیمان نیز فعالیت‌های خوبی داریم.

صالحی اضافه کرد: واحد تولید مبتکرانه تجهیزات صنایع مختلف را در سازمان انرژی اتمی ایجاد کرده ایم.

رئیس سازمان اتمی با بیان اینکه برخی در رسانه‌ها طوری القا می کنند که تاکنون نیروگاه بوشهر راه اندازی نشده است، گفت: تا چند ماه پیش این نیروگاه هفت میلیارد کیلو وات ساعت برق تولید کرده بود.

وی اضافه کرد: این نیروگاه در بزنگاه‌ها، برق مطمئنی را وارد شبکه می‌کند و تولید برق آن پایدار است.

صالحی گفت: در زمستان گذشته می خواستیم برای سوخت‌گذاری فعالیت این نیروگاه را متوقف کنیم اما وزارت نیرو و نفت گفتند دو سه هفته این کار را به تعویق بیاندازید.

وی افزود: اگر نیروگاه برق بوشهر متوقف می‌شد باید شش میلیون متر مکعب گاز یا شش میلیون لیتر گازوئیل را در نیروگاه‌های دیگر برای تولید برق می سوزاندیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یک‌هزار نفر نیروی متخصص داخلی در نیروگاه بوشهر فعال هستند اضافه کرد : از نظر نیروی انسانی وضع بسیار خوبی داریم.

وی گفت : 15 هزار نفر نیز در سازمان انرژی اتمی فعال هستند.

صالحی افزود: با توجه به قراردادهایی که با روسیه امضا شده است فارغ التحصیلان هسته ای نباید دغدغه ی شغل داشته باشند.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره بهای ساخت نیروگاه جدید هسته ای گفت : قیمت ساخت این نیروگاه بسیار مناسب است.

صالحی اضافه کرد : در آمریکا و اروپا ساخت نیروگاه بیش از 6500 دلار ، در آسیا بین 4 تا 5 هزار دلار و در خاورمیانه بین 5 تا 6 هزار دلار برای هر کیلو وات هزینه دارد اما قیمت قرارداد ساخت نیروگاه ما بسیار مناسب است.

وی درباره سهم ایران درقرارداد ساخت نیروگاه جدید گفت : 5 درصد قیمت قرارداد را یک شرکت ایرانی هزینه می کند ، حداقل 3 درصد قیمت قرارداد نیز برای قرارداد با پیمانکاران ایرانی به ریال تبدیل می شود و 10 درصد قرارداد را نیز به صورت یورو یا دلار با پیمانکاران ایرانی قرارداد می بندند که بستگی به توان متخصصان ایرانی تا 30 درصد افزایش می یابد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، صالحی افزود: فناوری هسته ای میعادگاه فناوری هاست و همه علوم در علم هسته ای جمع می شود.

وی اضافه کرد: صنعت هسته ای اگر پیشرفت کند همه ابعاد علمی پیشرفت می کند و صنایع کشور کامل می شود.


  اخبار سیاسی  - واحد مرکزی خبر