اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بهرام بیضایی همواره مورد غضب است


محمد رحمانیان گفت: بهرام بیضایی به دلیل نگاه جامعه‌ستیزی که در آثارش دارد مورد غضب واقع شده است.

ایسنا: محمد رحمانیان، بازیگر وکارگردان تئاتر در مراسم نمایشنامه‌خوانی بهرام بیضایی گفت: اندوهگینم که امروز بیضایی نیست تا خودش پاسخ محبت‌تان را بدهد. نمایشنامه‌ «افرا» نمونه خوبی از مجموعه آنچه بیضایی از اسطوره‌شناسی، ادبیات مردم، تاریخ و دیدگاه‌های شخصی‌اش را می‌توان دریافت کرد.

او با اشاره به آنچه که بیضایی به دلیل آن مورد هجمه منتقدینش قرار گرفته است گفت: بیضایی به دلیل دیدگاهی که در مورد جامعه دارد همواره از طرف روشنفکران، بخشی از نیروهای چپ و دولتی و همچنین منتقدین حرفه‌ای مورد غضب قرار گرفته است. چرا که آن‌ها او را به جامعه‌ستیزی متهم می‌کنند اما واقعا باید پرسید چرا نباید با این جامعه‌ای که بیضایی در آثارش تصویر می‌کند، ستیزه نکرد.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: از نمایشنامه رگبار و نخستین آثار او درگیری‌اش با این جامعه دیده می‌شود. در رگبار جامعه‌ معلمی را به خاطر کوچک‌ترین حرکت نمی‌پذیرد و با او از در خشونت درمی‌آید. در نمایشنامه وقتی همه خوابیم جامعه سینمایی را به تصویر می‌کشد که باید با آن ستیزه کرد. بیضایی در واقع جامعه‌ای را که ما در آن زندگی می‌کنیم، توضیح می‌دهد.

رحمانیان با اشاره به تغییر لحن در آثار بیضایی گفت: بیضایی در آثار اخیرش تلخ‌تر شده است، اما این تلخی به دلیل شرایطی است که جامعه برایش فراهم کرده است و او را مجبور به مهاجرت کرده است. در این جامعه خشن بیضایی مجبور است تلخ‌تر شود. امیدواریم شاهد جامعه‌ای باشیم که قهرمانان آثار بیضایی فرجام تلخی نداشته باشند.


ویدیو مرتبط :
شاید وقتی دیگر - بهرام بیضایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خاطره نگاری بهرام بیضایی از توقیف «باشو»+عکس



خاطره نگاری بهرام بیضایی از توقیف «باشو»+عکس

باید پرسید چه کسی در گوشِ چه کسی چه گفت که فیلمِ « باشو غریبه کوچک » پس از پنج جلسه پیش نمایشِ موفقیت آمیز و هیجان آور یک باره توقیف شد!

بهرام بیضایی کارگردان سرشناس سینمای ایران حدودا سه سالی هست که به تدریس در دانشگاه استنفورد مشغول است و طی این مدت هر از گاه گفتگوها و یادداشتهایی از او در صفحه فیسبوکی که به نام وی ایجاد شده انتشار می یابد. در یکی از تازه ترین مطالب ارائه شده در صفحه بیضایی، بخشهایی از خاطرات او درباره توقیف «باشو؛ غریبه کوچک» ارائه شده است. متن کامل این خاطره نگاری را در ادامه می خوانید:

فیلمی که به گونه ای اهانت بار توقیف شد

باید پرسید چه کسی در گوشِ چه کسی چه گفت که فیلمِ « باشو غریبه ی کوچک » پس از پنج جلسه پیش نمایشِ موفقیت آمیز و هیجان آور یکباره توقیف شد! و آن چنان هم اهانت بار ، توسطِ کسانی که معنویت رویِ پیشانی شان جا مانده بود . هفتاد و پنج مورد تغییر ! اول اینکه نمی خواستند اسمِ سوسن تسلیمی در عنوان بندی بیاید . چون ایشان زن است ! یک آقایِ ادریِ پشت میز نشین به من گفت در ابتدایِ فیلم باید هر طور شده اول اسمِ مرد بیاید که من آن را دو هزار سال بعد از مرگم هم نخواهم فهمید ! در حالی که الان عکسِ تمامِ بانوان به صورتِ تمام رنگی و بسیار از نزدیک رویِ جلدِ مجلاتِ هر روزه چاپ می شود ، اما در آگهی هایِ باشو هیچ نشانی از بازیگرِ نقشِ اول که سوسن تسلیمی باشد نیست.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

بهرام بیضایی در کنار علی اصغر میرزایی(فیلمبردار) در پشت صحنه «باشو؛ غریبه کوچک»

75 مورد ممیزی

این حذفِ شخصیت حدودِ بیست سال بر ما سایه افکند. خودِ من بیست سال در تئاتر ممنوع الشغل بودم . اما اینکه کسی که این تصمیم را می گیرد کیست و از کجا آمده ، و اصلا از این حرفه چه می داند ، موردِ اعتراضِ هیچ کس نیست .

به هر حال در شرایطی شکنجه آمیز حدودِ هفتاد و پنج مورد را گفتند که باید عوض شود . من مقاومت کردم تا پس از چهار سال و نیم ، با عوض شدنِ دو مورد فیلم آزاد شد . منظورشان درست همین بود ؛ متوقف کردن! و ریشه کن کردنِ فیلمسازی که تا آن روز همه ی فیلمهایِ پیشینش توقیف بود .

یکی از مواردِ اصلاحیه در تیتراژ فیلم بود که مجموعه بمب افکن هایی از راست به چپِ تصویر حرکت می کردند . و بعد از چهار سال و نیم گفتند که معنیِ این تصویر این است که ما به عراق حمله کرده ایم ! من پرسیدم یعنی چه ؟ گفتند در نقشه ی جغرافیا ما در سمتِ راست هستیم و عراق در سمتِ چپ ! بهتان بگویم هیچ منظوری جز متوقف کردنِ این فیلم در بین نبود ؛ و من می دانم چرا ! چون اگر باشو فیلمِ خوبی در نیامده بود ، توقیف نمی شد .../شبکه ایران