اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بهترین خاطرات در چه سنی ثبت می‌شوند؟


نتایج جدیدترین پژوهش محققان نشان می‌دهد‌، بهترین خاطرات زندگی افراد به سن 25 سالگی مربوط می‌شود.

ایسنا: اغلب افراد با رسیدن به دوره میانسالی و گذر از سن 30 یا 40 سالگی احساس افسردگی می‌کنند، اما تحقیقات جدید بر روی افراد بازنشسته نشان می‌دهد که بهترین خاطرات عمر انسان به سال‌ها قبل و دوره جوانی باز می‌گردد.

این مطالعه نخستین نمونه در نوع خود محسوب می‌شود که از یک روش طبیعی استفاده و اقدام به جمع‌آوری داستان‌های آزاد از شرکت‌کنندگان کرده است.

از داوطلبان بازنشسته 59 تا 92 ساله خواسته شد که شرح حالی از زندگی خود در مدت 30 دقیقه ارائه کنند؛ یک هفته بعد، افراد، اقدام به فصل‌بندی این شرح حال کردند.

نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، اصلی‌ترین خاطرات مربوط به محدوده سنی 17 تا 24 سالگی افراد است.

در یک بازه زمانی که از 15 سالگی آغاز می‌شود و در 30 سالگی پایان می‌یابد، اغلب خاطرات مثبت، منفی مورد انتظار یا غیر منتظره روی می‌دهند.

ازدواج و صاحب فرزند شدن از مهمترین رویدادهای مهم زندگی هستند که در این مقطع زمانی روی می‌دهند و بطور میانگین سن 25 سالگی اوج خاطرات مهم زندگی را شامل می‌شود.

«کریستینا اشتاینر» از روانشناسان دانشگاه همپشایر تأکید می‌کند: زمانی که افراد به گذشته خود نگاه کرده و خاطرات مهم زندگی را مرور می‌کنند، این خاطرات را به فصول مختلفی تقسیم‌بندی می‌کنند که اغلب آنها به زمان ورود به دانشگاه، یافتن اولین شغل، تجربه سربازی، ازدواج و صاحب فرزند شدن باز می‌گردد.

به گفته «اشتاینر»، اغلب خاطرات مربوط به مقطع سنی 15 تا 30 سالگی هستند که روایتگر سبک زندگی و هویت هر فرد است؛ نگاه به نوع روایت هر فرد از زندگی، سطح رفاه و سازگاری روانی فرد را مشخص می‌کند.

نتایج این مطالعه در مجله Memory منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
ممل و یک روز بارانی (ثبت خاطرات )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خاطرات کودکی از چه سنی در مغز جا خوش می‌کنند؟



اخبار ,اخبار علمی , خاطرات کودکی

 

اخبار علمی - خاطرات کودکی از چه سنی در مغز جا خوش می‌کنند؟

قدیمی‌ترین خاطرات کودکی ممکن است پیش از سن سه‌ سالگی رخ‌ داده باشند.

به گزارش ایسنا، بسیاری از کودکان می‌توانند خاطراتی را از سن 3.5 سالگی‌ به یاد آورند اما چنانچه از آن‌ها خواسته شود خاطراتی پیش از آن را به یاد آورند، قیافه‌ای سردرگم را به خود می‌گیرند. این امر ناشی از پدیده‌ای به نام «فراموشی دوران کودکی» است که محققان معتقدند به دلیل فقدان مهارت‌های زبانی در نوزدان رخ می‌دهد.

با این حال، مطالعه جدید نشان می‌دهد این موضوع تحت تأثیر تاریخگذاری نادرست قرار گرفته و در واقع، افراد می‌توانند خاطراتی زودتر از آنچه تصور می‌کنند را به یاد آورند.

در پژوهش جدید تیمی از دانشمندان از افراد چهار تا 13 ساله در نیویورک و نیوفاوندلند کانادا درباره قدیمی‌ترین خاطرات و سنشان در آن زمان سوال کردند. محققان یک یا دو سال بعد درباره قدیمی‌ترین خاطرات و سن کودکان در زمان رخداد همان وقایع دوباره سوال کردند.

کی وانگ از دپارتمان روانشناسی دانشگاه کورنل بر این باور است تخمین سن قدیمی‌ترین خاطرات کودکی بر خلاف آنچه معمولا تصور شده، دقیق نیست.

وی و همکارانش با استفاده از تخمین‌های خود کودکان از سنشان به عنوان مرجع، دریافتند تاریخگذاری خاطره با گذر زمان به سن‌های بعدی تغییر کرد. پروفسور وانگ بر این باور است این موضوع برای خاطرات کودکی بزرگسالان نیز رخ می‌دهد.

وانگ گفت: تمامی ما رویدادهایی را از کودکی‌مان به یاد می آوریم و هنگامی که زمان این وقایع را بازسازی می‌کنیم، شاید آن‌ها را به زمانی نزدیک‌تر از آنچه واقعا رخ داده‌اند، نسبت ‌دهیم، گویی از خلال یک تلسکوپ به رویدادها نگاه می‌کنیم.

وی ادامه داد: گرچه هیچ یک از ما خاطراتی از روز تولدمان به یاد نداریم، فراموشی دوران کودکی ممکن است زودتر از سن 3.5 سالگی که به طور عمومی پذیرفته شده، رخ دهد و در این میان، والدین می‌توانند به کودکانشان در تاریخگذاری تجاربشان کمک کنند. 

اخبار علمی - ایسنا