اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بهای گزاف یک تصمیم



اخبار,اخباراجتماعی, سقوط هواپیما

 

حامد سعیدی . عضو هیات‌مدیره اتحادیه صنایع هوافضای ایران
 اخباراجتماعی - بهای گزاف یک تصمیم

 پس از شنیدن خبر سقوط هواپیمای «ایران 140»، از همان ساعت‌های اول در محل حضور یافتم تا از نزدیک در جریان ماجرا باشم، البته برای تهیه گزارش فنی ابتدا باید جعبه‌های سیاه هواپیما به هواپیماسازی اصفهان رفته و پس از بازشدن فایل‌ها، مکالمات، دما، فشار، ارتفاع و... بررسی ‌شود.

در این حالت، خیلی علمی می‌توان به علت سانحه پی برد، با این‌همه باید تاکید کرد این حادثه برای هیچ‌یک از صاحبان فناوری هوایی یا خلبان‌ها غیرقابل پیش‌بینی نبوده است.  نکته جالب ماجرا این است که پس از سقوط هواپیما، تا حوالی ظهر، نامی از هواپیما و خط هوایی برده نشد. در هرکجای جهان وقتی هواپیمایی سقوط می‌کند، ابتدا نام هواپیما و اسم خط هوایی گفته می‌شود.

 

یک لابی پرقدرتی در جریان است که توانست تا ظهر جلو انتشار خبر درست درباره سانحه‌ای که درون شهر تهران به‌وقوع ‌پیوست را بگیرد و از اسم هواپیما و خط هوایی سخنی به میان نیاید تا سر فرصت تصمیم بگیرد که چه بگوید و خبر چگونه باید منتشر شود. این لابی همان لابی‌ای است که 15سال است در مقابل عیب این هواپیما مقاومت می‌کند. علاوه بر این هواپیمایی که سقوط کرد، «ایران140» نام دارد که در شرکت هواپیماسازی ایران «هسا» تولید می‌شود، اما پس از سقوط، آن را «آنتونوف» اوکراینی معرفی کردند.

 

در زمان گرفتن لوح تقدیر و جایزه، همه‌چیز ملی است و محصول خودکفایی، اما به‌محض وقوع حادثه این نام به «آنتونوف» تغییر می‌کند. پس از بستن قرارداد با اوکراین، تحمیل‌هایی از جانب این کشور به ایران صورت گرفت، از جمله اینکه موتور این هواپیما موتور هلیکوپتر است که باعث می‌شود هواپیما توان کافی برای پرواز نداشته باشد. طبق قوانین جهانی، همه هواپیماهای مسافربری جهان باید دست‌کم دو موتور داشته باشند، علاوه بر این، موتور هواپیما باید به‌قدری قدرتمند باشد که در صورت ازکارافتادن یک موتور، موتور باقیمانده بتواند هواپیما را به سلامت به زمین بنشاند.

 

اما از آنجایی که موتور این هواپیما توان کافی نداشت، پس از وقوع نقص‌فنی در این هواپیما، موتور دوم نتوانست آن را سالم به زمین بنشاند. نکته بسیار مهم دیگر آن است که این هواپیما برای وضعیت آب و هوای سرد اوکراین طراحی شده و تاب تحمل هوای گرم تهران را ندارد. به گفته کارشناسان، این هواپیما حتی اگر به سلامت فرودگاه تهران را ترک می‌کرد، حوالی ظهر که هوا گرم است، به طبس (که در منطقه گرمسیری است) می‌رسید و به احتمال بسیار در آنجا دچار مشکل می‌شد. علاوه بر این، هواپیمای یادشده برای 30 مسافر طراحی شده بود.


 اما از آنجا که پرواز با این تعداد مسافر به لحاظ اقتصادی به‌صرفه نیست، سازندگان، تعداد صندلی‌ها را به 50 صندلی افزایش دادند که با توجه به ضعف موتور هواپیما، ضریب خطر را افزایش داده است. گذشته از این، هواپیمای «ایران 140» برای مسیرهای کوتاه مانند تهران- اصفهان مناسب است نه مسیرهای طولانی مانند تهران- تبریز یا تهران- طبس. جمیع این عوامل باعث شده که این هواپیما به یک تابوت پرنده تبدیل شود.

 

با توجه به همین مشکلات بود که بسیاری از کارشناسان نسبت به تولید این هواپیما در داخل کشور، ابراز نگرانی کردند اما وقتی سخنانشان شنیده نشد، پیشنهاد کردند لااقل تا مدتی از هواپیمای یادشده، به‌عنوان هواپیمای باری استفاده کنند و اگر این هواپیما توانست کارآیی و ایمنی خود را در پروازها به شکل عملی اثبات کند، آن‌گاه آن را وارد خطوط هواپیمایی مسافربری کنند.
  اخباراجتماعی - شرق


ویدیو مرتبط :
فیلم مستند کمپانی اچ اند ام لباس ارزان بهای گزاف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دو تصمیم مهم کمیسیون کشاورزی



 

 

 

دو تصمیم مهم کمیسیون کشاورزی درباره نرخ تعرفه

 

 

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از اتخاذ دو تصمیم مهم در نشست اخیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با حضور وزرای بازرگانی و جهاد کشاورزی درباره نرخ تعرفه و تعیین تکلیف بازار میوه شب عید خبر داد.

 


عباس رجایی دیروز در گفت‌وگو با «ایرنا»، گفت: در این نشست مقرر شد کارگروهی متشکل از پنج نماینده از وزارتخانه‌های بازرگانی و جهاد کشاورزی، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران و نایب‌رییس کمیسیون کشاورزی و نماینده معاونت نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری پس از ارزیابی مدل پیشنهادی این کمیسیون برای ساماندهی واردات محصولات کشاورزی آن را برای تصویب نهایی آماده کنند. وی افزود: بر همین اساس مقرر شد نتایج کارشناسی این کارگروه روز چهارشنبه هفته‌جاری و با حضور وزرای بازرگانی و جهاد کشاورزی به تصویب برسد.

 


رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این نشست موضوع تعرفه واردات میوه در ایام عید نیز مورد گفت‌وگو قرار گرفت و مقرر شد کارگروهی سه نفره در این خصوص با نگاه به تولید و حمایت از مصرف‌کننده موضوع را بررسی کند. رجایی تصریح کرد: این کارگروه باید تعرفه‌های موثر را مشخص و نتیجه را برای ارائه به هیات‌وزیران ارائه کند.

 


وی افزود: با مشخص شدن نتایج کارگروه به طور قطع نیاز به مصوبه جدید هیات‌وزیران خواهد بود و در آن صورت برنامه سالانه وزارت بازرگانی در خصوص تعرفه فصلی در بهمن و اردیبهشت ماه تغییر خواهد کرد. رجایی ابراز امیدواری کرد با توجه به نزدیک شدن به ایام عید به زودی کمیسیون به نتایج موردنظر خود برسد. پیش از این وزارت بازرگانی اعلام کرده بود که تعرفه واردات میوه از ۱۵ بهمن ماه امسال تا ۱۵ اردیبهشت ماه سال آینده به ۴ درصد کاهش خواهد یافت.

 


از سوی دیگر رییس اتاق تهران با اشاره به اینکه تعرفه تنها ابزاری است که دولت برای تنظیم نظام عرضه و تقاضا در دست دارد تا در مواقع لزوم با افزایش یا کاهش آن جلوی رشد قیمت‌ها یا انزوای تولید را بگیرد، خاطرنشان کرد: تعرفه به مثابه مثلثی است که تولید، مصرف و تعامل جهانی سه وجه آن را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین برای تعیین تعرفه بهینه باید نقطه اشتراک این سه موضوع را یافت. وی متذکر شد: به این ترتیب برای تدوین تعرفه مناسب، باید هم منافع تولیدکننده هم منافع مصرف‌کننده و هم بحث تعامل با بازار جهانی را مدنظر قرار داد. به اعتقاد آل‌اسحاق، نمی‌توان دروازه‌های کشور را به روی محصولات خارجی بست و انتظار داشت که محصولات صادراتی ما مورد توجه بازار جهانی قرار گیرد. رییس اتاق بازرگانی تهران افزود: تجارت امری دوسویه است که باید هر دو سمت آن مورد توجه قرار گیرد و ما زمانی باید انتظار داشته باشیم کالاهای ما در بازار جهانی خریدار داشته باشد که خریدار کالاهای سایر کشورها باشیم. وی عنوان کرد: افزایش یا کاهش تعرفه‌ها باید با توجه به سه وجه ذکر شده و بر پایه ملاحظات زمانی و مکانی تعریف شود.