اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بهانه ای که از دست مسؤولان گرفته شد ؛ حالا نوبت اقدام است



 

 

بهانه ای که از دست مسؤولان گرفته شد ؛ حالا نوبت اقدام است

 

در ماه های اخیر این سخن ، بسیار در محافل رسانه ای و سیاسی مطرح بوده است که چون "آقا" با فلان موضوع مخالفت می کنند ، مجلس وارد نمی شود یا در پرونده قضایی فلان مقام دولتی ، نظر رهبری این است که قوه قضاییه دست نگه دارد و نظایر این ها.

حتی در قضیه سوال از رئیس جمهور نیز این موضوع به طور گسترده مطرح بود ، به طوری که علی مطهری در استعفانامه اش نیز به این موضوع اشاره و از این که برخی اصرار دارند در این قضیه نیز از رهبری هزینه کنند انتقاد کرد.

در پی گسترش این قبیل مباحث ، رهبر انقلاب در سخنرانی خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به صریح ترین بیان ممکن پاسخی علنی و نهایی به این مسائل دادند و تأکید کردند که هرگز وارد این امور نمی شوند و تنها در مسائل راهبردی مانند قضیه هسته ای یا موضوع آمریکا ، آن هم در مواردی که مساله انحراف از خط انقلاب در میان باشد. بخوانید:

ایشان با اشاره به سخنان برخی در مورد اینكه فلان مسئله بدون نظر رهبری تصمیم گیری نمی شود افزودند : مسئولان قوه مجریه – نمایندگان مجلس ، مسئولان قوه قضاییه ، با اختیارات كامل و قانونی ، وظایف خود را انجام می دهند و ممكن است تصمیماتی بگیرندكه رهبری با آن مخالف باشد اما رهبری نه حق دارد نه می تواند و نه قادر است كه در این مسائل دخالت كند مگر در جاییكه اتخاذ سیاستی، به كج شدن راه انقلاب منجر می شود كه طبعا در این هنگام به مسئولیت های خود عمل خواهد كرد.

(پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب)

این سخن ، صریح ترین سخنی بود که می شد در این باره زد ، مضاف بر این که در یک تریبون عمومی بیان شد و این گونه نیست که فلان مسوول مثلاً بگوید "رفته بودیم خدمت رهبری ایشان فرمودند من مداخله نمی کنم و ...".

رهبر انقلاب می توانستند این سخن را درجلسات کاری مسوولان مطرح کنند ولی طرح عمومی و علنی آن ، دستکم واجد دو جنبه مهم است:

اول آن که این اعلام عمومی مُهر پایانی بود بر تمام شایعات و تحلیل هایی که بر مبنای ورود رهبری در امور قوا استوار بودند

و ثانیاً با این موضع گیری ، مسوولان قوا را در برابر مطالبه گری مردم به پاسخگویی عملی فراخواندند.

اگر تا دیروز "گفته می شد و شنیده ها حاکی بود " که فلان مقام ارشد دولتی که پرونده مفتوح در قوه قضاییه دارد و متهم به فساد مالی هم هست ، به واسطه مخالفت رهبری با رسیدگی ، محاکمه نهایی و مجازات نمی شود یا طرح سوال از رئیس جمهور یا استیضاح و ... در مجلس به دلایل مشابه عملی نمی شود و بدین ترتیب برخی مسوولان برای قصور و تقصیرها و محافظه کاری های خود ، حاشیه امن درست می کردند اینک نمی توانند در برابر مطالبه گری مردم برای اجرای قانون و عدالت ، از رهبری هزینه کنند و باید پاسخگوی کلامی و عملی مردم باشند چه آن که اگر هم مواردی باشد که رهبری ناگزیر از ورود شوند ، مانند مساله هسته ای آن را علناً مطرح و با مردم در میان می گذارند و لذا دیگر جایی برای این بهانه که ما می خواهیم ولی بزرگان نظام صلاح نمی دانند وجود ندارد.

سخنان رهبر انقلاب در دانشگاه رازی از آن جهت نیز اهمیت مضاعف پیدا می کند که مصداقی از شفاف سازی به شمار می رود و از این رو ، همه کسانی که همواره سخن از لزوم شفافیت می گویند ، باید از آن استقبال کنند.

اینک ، مردم هستند و مسوولان و البته پرونده های ناتمامی که برخی مسوولان با انتساب برخی مواضع به رهبری ، از پیگیری آن خودداری می کردند..../تحلیل:عصرایران



ویدیو مرتبط :
MGR Reveangeance حالا دست دست حالا دستا بالا هخخخخخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برخی به بهانه تخلیه ناراحتی دست به قتل خانوادگی می زنند



 

  برخی به بهانه تخلیه ناراحتی دست به قتل خانوادگی می زنند

 

برخی افراد به بهانه تعصبات خانوادگی این اجازه را به خود می دهند كه یكی از اعضای خانواده را از بین ببرند. برخی افراد به بهانه تعصبات خانوادگی این اجازه را به خود می دهند كه یكی از اعضای خانواده را از بین ببرند.

دكتر غنچه راهد در گفت وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این كه قتل یكی از اشكال افراطی خشونت است، گفت: هر پرونده قضایی درباره قتل های خانوادگی علت و علل مشخصه خود را دارد و نمی توان علت خاصی را برای همه قتل های این چنینی عنوان كرد.

وی با بیان این كه به طور كلی می توان خشونت پنهان در فرد را عامل اصلی بروز قتل های این چنینی عنوان كرد ، افزود: كنترل كلیه رفتارها، انزوای اجتماعی، عدم حمایت اجتماعی، می توانند زمینه های بروز قتل را مهیا كند.

راهد با بیان این كه اعتیاد و مصرف مشروبات الكلی می تواند یكی از علل مهم در بروز قتل های خانوادگی باشد، گفت: فرد با مصرف مواد مخدر در حالت عادی قرار ندارد و جرات بسیاری از كارها حتی قتل یكی از اعضای خانواده در وی زنده می شود.

وی با اعلام این كه مسایل ناموسی و سوءظن هایی كه افراد خانواده نسبت به یكدیگر دارند، نیز یكی از دلایل اصلی بروز قتل های خانوادگی است، تصریح كرد: با وجود تغییراتی گسترده ای كه در سطح فرهنگی مردم جامعه ایجاد شده است، اما همچنان سلطه گری مردان در روابط خانواده های ایرانی وجود دارد.

این روانشناس به ایسنا گفت: بسیاری از افراد به بهانه دفاع از ارزش های خانوادگی و وجود تعصبات بیجا كه از توجه بیش از حد خانواده ها به این فرد نشات گرفته است، دست به جنایات به ویژه قتل های خانوادگی می زند.

وی با بیان این كه پرخاشگری و خشونت در خانواده ناشی از ناامیدی است، افزود: گاهی فشار اجتماع و خانواده به قدری زیاد است كه فرد تنها راه حل برای برون رفت از این فشارها را ازبین بردن یكی از اعضای خانواده می داند.

وی افزود: گاهی سرپرست خانواده تصور می كند كه چون منابع اقتصادی و حمایتی در دسترس او قرار دارد و می تواند با این بهانه در زندگی تمام افراد خانواده دخالت كنند.

دبیر انجمن سلامت روان ایران با استناد به مطالعاتش مدعی شد كه در سال های اخیر قتل های خانوادگی افزایش یافته و اظهار كرد: متاسفانه مشكلات اجتماعی و فشارها موجب شده است كه افراد خانه را امن ترین مكان برای بروز خشونت بدانند.

وی در مورد چرایی خشن بودن برخی از قتل های خانوادگی، خاطرنشان كرد: هنگامی كه فرد از مساله ای ناراحت باشد به بهانه تخلیه خود دست به حداكثر خشونت می زند تا از لحاظ روحی ارضاء شود و به همین دلیل ممكن است دست به جنایات هولناك همچون مثله كردن یا آتش زدن بزند.

عضو هیات مدیره انجمن ملی مددكاری ایران درباره عدم انتشار این گونه اخبار، تاكید كرد : انتشار چنین مسایلی به دلیل این كه موجب الگوبرداری دیگران و رواج خشونت در جامعه می شود، صحیح نیست.

وی با بیان این كه افراد مایل نیستند مسایل درون خانواده به صحنه عمومی جامعه كشانده شود، ادامه داد: انتشار چنین اخباری احساس ناامنی را افزایش می دهد .... / تحلیل : خبرگزارى ایسنا