اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بشار اسد: من به هیچ وجه تغییر نکرده‌ام


رئیس جمهوری سوریه در مصاحبه با روزنامه لیترارنی نووینی تاکید کرد که مشکل کشورش با غرب مساله جدیدی نیست و این مشکل مربوط به سوء استفاده آنها از استقلال کشورها است.

خبرگزاری ایسنا: رئیس جمهوری سوریه در مصاحبه با روزنامه لیترارنی نووینی تاکید کرد که مشکل کشورش با غرب مساله جدیدی نیست و این مشکل مربوط به سوء استفاده آنها از استقلال کشورها است.

 بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در مصاحبه با روزنامه لیتیرارنی نوفینی جمهوری چک که مشروح آن امروز منتشر شده با بیان این که وی به هیچ وجه تغییر نکرده است،‌ گفت: نه من و نه سیاست‌ها و ارزش‌ها و اصول ما تغییر نکرده است، چرا که مشکل با غرب مشکل جدیدی نیست و مربوط به استقلال کشور ما است و این در واقع مشکل غرب با تعدادی از کشورها از جمله سوریه است.

وی افزود: در دوره روابط ما با غرب در میان سال‌های 2008 تا 2010 روابط ما خوب بود، اما مبتنی بر احترام متقابل نبود. به عنوان مثال،‌ فرانسه از سوریه می‌خواست تا در خصوص پرونده هسته‌ای با ایران به ایفای نقش بپردازد، اما آنها فقط خواهان مشارکت در این پرونده نبودند، بلکه می‌خواستند ما ایران را به اتخاذ اقداماتی قانع کنیم که با منافع این کشور همخوانی نداشت،‌ به همین دلیل ما این مساله را نپذیرفتیم.

اسد تصریح کرد: آنها همچنین از ما می‌خواستند تا موضعی علیه مقاومت در منطقه قبل از پایان اشغال‌گری‌ها و حمله اسرائیل به فلسطینی‌ها و کشورهای مجاور اتخاذ کنیم، اما ما این مساله را نیز رد کردیم. آنها از ما خواستند تا توافق شراکت اروپایی را که با منافع ما مغایرت داشت و کشور ما را به بازاری آزاد برای تولیدات آنها تبدیل می‌کرد، امضا کنیم و در مقابل می‌خواستند بخش بسیار کوچکی از بازارهایشان را به ما بدهند. ما این مساله را نیز نپذیرفتیم چرا که با منافع مردم سوریه همخوانی نداشت، و اینها همه نمونه‌های اندکی برای این روابط است و به همین دلیل آنها تصمیمشان را نسبت به ما اتخاذ کردند.

رئیس جمهوری سوریه تصریح کرد: همین مساله در حال حاضر برای روسیه مطرح است، پیش از دو دهه قبل، روسیه دوست نزدیک به غرب بود،‌ اما به صورت ناگهانی روسیه برای آنها تبدیل به یک دشمن شد و تلاش کردند که ولادیمیر پوتین،‌ رئیس جمهوری روسیه را بد جلوه دهند و علیه روسیه و سوریه کمپین تبلیغاتی به راه انداخته‌اند. بنابراین مشکل در استقلال کشورهاست، غرب می‌خواهد که کشورها وابسته باشند و بازیچه‌هایی بر آنها حکم‌رانی کنند.‌ این ماهیت مشکل با غرب است. این مساله مربوط به دموکراسی یا آزادی و یا حمایت از ملت‌های منطقه نیست. نمونه آشکار این مساله هم رخدادهای لیبی و کشتارهای پی در پی در سوریه با حمایت غرب است.

وی عنوان داشت: ما بیش از پنج دهه است که از رادیکالیسم و تندروی رنج می‌بریم و تروریسم به نحوی فجیع در سوریه در دهه‌های 70 قرن گذشته ظاهر شد. از آن زمان، ما خواهان همکاری بین المللی برای مبارزه با تروریسم شدیم اما در آن هنگام هیچ کس به خواست ما توجه نکرد. در غرب از این مشکل اطلاعی نداشتند، به همین دلیل ما همواره آماده بودیم تا با هر کشوری که خواهان مبارزه با تروریسم باشد،‌ همکاری کنیم. به همین دلیل ما به آمریکایی‌ها کمک کردیم،‌ و همواره آماده بودیم با هر کشوری که صادقانه برای مبارزه با تروریسم تلاش می‌کند،‌ همکاری کنیم.

بشار اسد در ادامه خاطرنشان کرد: ما چه قبل از بحران سوریه یا در جریان آن و یا پس از آن، موضع خود را در قبال تروریسم و بحران کشور تغییر نداده و نخواهیم داد. مشکل غرب این است که چگونگی تعامل با این مساله را درک نکرده است. آنها معتقدند که مبارزه با تروریسم شبیه یکی از بازی‌های کامپیوتری است و این مساله درست نیست. مبارزه با تروریسم باید از طریق فرهنگی و اقتصادی و در عرصه‌های مختلف صورت بگیرد.

وی افزود: باید میان مبارزه با تروریست‌ها و مقابله با تروریسم تفاوت قائل شویم. اگر بخواهیم در مورد واقعیت کنونی سخن به میان آوریم باید با تروریست‌ها بجنگیم چراکه آنها مردم بی‌گناه را می‌کشند و ما باید از این مردم دفاع کنیم و این روشی است که در حال حاضر برای حل این مشکل بسیار با‌ اهمیت‌تر است. اما اگر بخواهیم در مورد مبارزه با تروریسم صحبت کنیم این مساله به ارتش نیاز ندارد بلکه نیازمند سیاست‌های جدیدی است و اینکه از طریق راهکارهای فرهنگی با جهالت موجود مقابله کرد. همچنین باید اقتصاد خوبی را در مقابله با فقر بنا کرد و تبادل اطلاعاتی میان کشورهای ذی‌ربط در مبارزه با تروریسم صورت بگیرد.

وی عنوان داشت: این مشکل آن طور که در افغانستان صورت گرفت حل و فصل نمی‌شود، منظور من اقدامات آنها در افغانستان در سال 2001 است. من به گروهی از اعضای کنگره آمریکا که در آن هنگام به دمشق آمدند و در مورد حمله به افغانستان برای گرفتن انتقام از رخدادها در نیویورک صحبت می‌کردند، گفتم این مشکل اینگونه حل نمی‌شود چراکه مبارزه با تروریسم بسیار شبیه به درمان بیماری سرطان است. سرطان با برداشتن غده یا از بین بردن بخشی از آن معالجه نمی‌شود بلکه باید کاملاً ریشه‌کن شود. آنچه که در افغانستان صورت گرفت این بود که آنها جراحتی را در این سرطان برداشتند و نتیجه این شد که این بیماری به سرعت زیادی شیوع پیدا کرد. همان‌طور که گفتم باید برروی سیاست‌های درست و اقتصاد و فرهنگ تمرکز شود.

رئیس‌جمهوری سوریه افزود: تغییر کند و شرم‌آوری در سیاست‌های اتحادیه اروپا صورت گرفته است و برخی از مقامات اروپایی اعلام کردند که سیاست‌های اروپا اشتباه بوده است اما آنها علناً به این امر اذعان نمی‌کنند که آنها اشتباه کردند و جسارت چنین کاری را ندارند چراکه با گام‌های استوار در مسیر حرکت کردند و کشور و نظام سوریه و رئیس‌جمهور و ارتش این کشور و همه چیز را بد جلوه دادند. آنها در حال حاضر پس از 4 سال چه می‌توانند به افکار عمومی بگویند. آیا می‌گویند که اشتباه کردند، نمی‌توانند این کار را انجام دهند چراکه از این طریق به وجود تروریسم در منطقه اذعان می‌کنند اما در ادامه نیز می‌گویند که علت آنچه که رخ داد رئیس‌جمهور بود و دیگر به هیچ مساله دیگری اذعان نمی‌کنند.

وی افزود: تغییراتی صورت گرفته است و تماس‌هایی با برخی از مسوولان در سطوح مختلف داریم و این تماس‌ها طبیعتاً غیرعلنی است و ما نام این افراد و یا کشورها را ذکر نمی‌کنیم. آن مسوولان اعلام کردند که سیاست‌های اروپایی اشتباه بوده است و می‌خواهند این سیاست‌ها را تصحیح کنند. ما مشکلی نداریم چراکه این مساله دوست داشتن یا تنفر نیست بلکه مربوط به منافع کشورهاست اما من معتقد نیستم که آنها دست به تغییرات سریعی بزنند چراکه شاهد هیچ تلاش جدی از سوی هیچ کشور اروپایی تا کنون نبوده‌ایم.

رئیس‌جمهوری سوریه خاطرنشان کرد: زمانی که به صورت کلی به اتحادیه اروپا می‌نگریم می‌بینیم که کشورهای این اتحادیه در جریان بحریان سوریه مواضع مشابهی را اتخاذ نکرده‌اند. جمهوری چک و رومانی از کشورهایی هستند که رابطه خود را با سوریه در هنگام بحران حفظ کرده‌اند و این مساله مهم است و علی‌رغم آن است که این موضع‌گیری آنها به این معنا نیست که آنها از دولت ما حمایت کردند یا اینکه درخصوص همه چیز یا برخی از مسائل با دولت ما توافق داشته‌اند بلکه به این معناست که تا زمانی که این روابط پابرجا بماند این دو کشور می‌توانند آنچه که رخ می‌دهد به نحوی بهتر درک کنند. اینگونه است که من می‌توانم درخصوص جمهوری چک بگویم که روابط ما تا قبل از بحران سوریه بسیار خوب نبود اما در جریان بحران مشخص شد که این کشور دیدگاهی شفاف‌تر نسبت به دیگر کشورها دارد و این امر نیز به چندین علت برمی‌گردد اما علت مهمتر این است که از طریق حفظ این روابط می‌تواند شرایط را ببیند و آن را تحلیل و درک کند و از این طریق نسبت به دیگر کشورهای اروپایی واقعبینانه‌تر عمل کند.

اسد گفت: رئیس‌جمهوری نمی‌تواند در چنین بحرانی در جایگاه خود بدون حمایت افکار عمومی سوریه و ملت آن باقی بماند. به ویژه اینکه ما در آماج اقدامات خصمانه‌ای از سوی آمریکا و بیشتر کشورهای اروپایی و تعدادی از کشورهای منطقه از جمله ترکیه، اردن و برخی طرف‌ها در لبنان قرار داریم و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز با میلیاردها دلار علیه ما هزینه می‌کنند بنابراین چگونه پایداری بدون حمایت مردم سوریه ممکن است؟ این امری بدیهی است و هیچ کس نمی‌تواند آن را انکار کند مگر اینکه آنها در مورد سوپرمن صحبت کنند. اما ما در سوریه سوپرمنی نداریم بلکه یک انسان وجود دارد و این مساله خود تاکید می‌کند که مردم سوریه از رئیس‌جمهور خود حمایت می‌کند.

وی با طرح این سوال که آیا می‌توان در مورد مردمی صحبت کرد که از رئیس‌جمهور خود حمایت می‌کنند تا دست به کشتار و تروریسم بیشتری بزند؟ عنوان داشت: ما در اینجا در مورد اکثریت مردم سوریه که میلیون‌ها تن هستند صحبت می‌کنیم. آیا تمامی آنها می‌تواند از رئیس‌جمهور خود حمایت کنند تا بیشتر به تروریسم بگروند. آیا این اتهام علیه مردم مطرح نمی‌شود که نگرش واقعبینانه‌ای ندارند؟ این مساله غیرمنطقی است.

اسد تصریح کرد: در واقع آنها از رئیس‌جمهورشان حمایت می‌کنند چراکه از آغاز فهمیدند آنچه که در سوریه رخ می‌دهد به دلیل پول‌هایی است که قطر جهت حمایت از تظاهرات و شکل‌گیری یک وضعیت تبلیغاتی علیه نظام هزینه می‌کند تا بگوید که انقلابی در سوریه رخ داده است و پس از آن پول‌هایی از سوی قطر و عربستان برای حمایت مالی، تسلیحاتی و لجستیکی از تروریست‌ها هزینه شد و پس از آن نیز ترکیه آمد و هرگونه حمایت لجستیکی و شبکه‌های امدادرسانی را در اختیار تروریست‌ها در سوریه قرار داد و اینجا بود که اردن و برخی از طرف‌ها در لبنان نیز دست به اقداماتی زدند. این واقعیت است. این چیزی ات که در سوریه رخ داده است و مربوط به رئیس‌جمهور و یا تصدی این منصب از سوی وی نمی‌شود.


ویدیو مرتبط :
پشت كردن بشار اسد به نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پاریس(خیلی با بشار اسد حال كردم دمش گرم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آماده شدن روسیه برای انجام حملات هوایی در سوریه/ تغییر موضع آلمان در قبال بشار اسد



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,بحران در سوریه

آماده شدن روسیه برای انجام حملات هوایی یکجانبه در سوریه و نگرانی آمریکا از اقدامات روس ها در سوریه، تأکید آلمان بر ضرورت گفت و گو با بشار اسد، احتمال هماهنگ شدن ترکیه و روسیه برای مبارزه با داعش در سوریه، دستور کار مقامات ایرانی در نیویورک و پیوستن یک جمهوری خواه دیگر به جمع حامیان تمدید قانون تحریم های ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، بخش قابل توجهی از مطالب امروز مطبوعات جهان به موضوع سوریه اختصاص دارد. در این زمینه، شبکه خبری «بلومبرگ» از آمادگی روسیه برای انجام حملات هوایی در سوریه خبر داده است. بر اساس این گزارش، دو منبع آگاه خبر دادند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خود را برای انجام یکجانبه حملات هوایی علیه داعش در سوریه، در صورتی که آمریکا پیشنهاد مسکو را در خصوص هماهنگی تلاش ها رد کند، آماده می کند. پوتین ترجیح می دهد دولت آمریکا و همپیمانانش در خصوص هماهنگی حملات خود علیه داعش، با روسیه، ایران و ارتش سوریه موافقت کند. با این حال، پوتین از خودداری آمریکا در پاسخ دادن به این طرح احساس نا امیدی کرده است و خود را برای اقدام یکجانبه در سوریه در صورت لزوم آماده می کند.

*****

در همین حال، خبرگزاری «اسپوتنیک» اظهارات وزیر خارجه آمریکا را بازتاب داده که نسبت به احتمال تقابل و وقوع درگیری میان نیروهای روس و آمریکایی در سوریه ابراز نگرانی کرده است. به نوشته این خبرگزاری، جان کری گفته واشنگتن از حمایت روسیه از نظام بشار، اسد رئیس جمهور سوریه که می تواند رویارویی احتمالی بین نیروهای روس و نیروهای ائتلاف ضد داعش را به دنبال داشته باشد، احساس نگرانی می کند. اظهارات جدید کری با اظهارات گذشته وی که حضور نیروهای روسیه را در سوریه کم اهمیت دانسته بود، تناقض دارد. کری افزود به سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نگرانی واشنگتن را از حمایت از نظام اسد اعلام کرده است.

*****

این در حالی است که مواضع برخی دیگر از کشورهای غربی درباره سوریه نیز اخیراً در حال تغییر بوده و آلمان، جدیدترین نمونه از این دست به شمار می رود. به نوشته خبرگزاری فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اظهار داشت برای پیدا کردن راه حلی برای بحران سوریه که این کشور را ضعیف کرده و باعث فرار افراد بسیاری از جنگ در این کشور شده، باید با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه گفت و گو کرد. وی گفته: «باید با بسیاری از عوامل گفت و گو کرد و این موضوع بشار اسد را نیز شامل می شود. اما دیگرانی نیز وجود دارند. نه تنها باید با آمریکا و روسیه گفت و گو کرد، بلکه باید با شرکای منطقه ای مهم، ایران و کشورهای سنی مانند عربستان نیز صحبت کرد».

*****

احتمال گفت و گوی روسیه و ترکیه بر سر یافتن راه حلی جهت هماهنگی تلاش ها برای مبارزه با داعش در سوریه، مطلب دیگری درباره این موضوع است که خبرگزاری «اینترفاکس» به آن پرداخته است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرده ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه‌ به زودی در خصوص ائتلاف برای مبارزه مشترک با داعش با یکدیگر گفت‌وگو خواهند کرد. پسکوف در شرایطی این اظهارات را مطرح کرده که اردوغان هم اکنون در مسکو به سر می‌برد و برای حضور در مراسم افتتاح بزرگترین مسجد روسیه به همراه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان به دعوت ولادیمیر پوتین در این کشور حضور دارد.

*****

اما در مطلبی درباره ایران، پایگاه خبری «ورلد تریبیون» مدعی شده ایران تصمیم گرفته با گشودن باب مجدد گفت‌وگوهای هسته‌ای، در پی رفع کامل تحریم‌ها تا تعلیق آن‌ها برآید. بر همین اساس، وزاری خارجه ایران و کشورهای شرکت کننده در مذاکرات هسته‌ای قرار است هفته آینده در نیویورک به ارزیابی میزان پیشرفت برجام بپردازند. ورلد تریبیون معتقد است ایران در پی لغو همه تحریم‌ها است، نه تعلیق آن ها. همچنین براساس برخی فعل و انفعال‌های رخ داده و انجام دیدار پیش بینی شده «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران با وزرای گروه «1+ 5» می‌تواند نشانی از تغییر موضع کاخ سفید و تمایل به بحث درباره درخواست ایران برای گرفتن امتیاز بیشتر از قدرت‌های جهانی باشد.

*****

در نهایت، پایگاه اینترنتی «هیل» از پیوستن یکی دیگر از سناتورهای تندرو جمهوری خواه آمریکایی به جمع حامیان تمدید قانون تحریم های ایران خبر داده است. به نوشته این سایت، تِد کروز، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا به جمع حامیان طرح «کرک- منندز» برای تمدید 10 ساله تحریم‌های ایران پیوست.  کروز که نماینده ایالت تگزاس در سنا نیز هست، پس از آنکه کنگره هفته گذشته نتوانست مانع از توافق هسته‌ای با ایران شود، حمایت خود را از طرح تمدید 10 ساله تحریم‌های ایران اعلام کرد.  فیل نواک، سخنگوی کروز گفت که تصمیم این جمهوری‌خواه اهل ایالت تگزاس برای حمایت از این طرح با قانون قبلی تحریم‌های ایران که وی ارائه کرده بود همخوانی دارد.

 

اخبار سیاست خارجی - تابناک