اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بریتیش پترولیوم مشتری نفت ایران شد


مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و بریتیش پترولیوم انگلیس برای امضای قرارداد فروش نفت خام آغاز شد.

خبرگزاری مهر: پس از شرکت شل، برتیش پترولیوم دومین شرکت انگلیسی است که مذاکراتی را با شرکت ملی نفت ایران به منظور خرید نفت خام آغاز کرده است.

سیدمحسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران هم در گفتگو با مهر با تایید آغاز گفتگوها با این شرکت انگلیسی، گفته است: در صورت توافق امکان فروش نفت به شرکت برتیش پترولیوم و تامین خوراک نفت خام یکی از پالایشگاه‌های این شرکت انگلیسی در آفریقای جنوبی و یا سایر نقاط جهان وجود دارد.

در همین حال، بیژن زنگنه وزیر نفت هم هفته جاری با اشاره به مذاکرات انجام گرفته با «تینا جومت پترسون» وزیر انرژی آفریقای جنوبی بر سر قیمت فروش نفت خام در تهران، تاکید کرده است: هم اکنون بحث اصلی بر سرقیمت نفت بوده و ایران هم اعلام کرده است قیمتی را می‌پذیرد که قیمت رقابتی بازار باشد.

به گزارش مهر، در شرایط فعلی مالکیت اکثر پالایشگاه‌های نفت آفریقای جنوبی در اختیار شرکت‌های بزرگ نفتی جهان همچون شورون آمریکا، شل و برتیش پترولیوم انگلیس قرار دارد و ایران برای فروش نفت به این کشور آفریقایی باید با شرکت‌های نفتی شاغل در این کشور وارد مذاکره شود.

از سوی دیگر، قمصری مدیر امور بین الملل شرکت نفت تاکید کرده است: در صورت توافق با شرکت‌های نفتی اروپایی همچون شل و برتیش پترولیوم، ایران بخشی از نفت پالایشگاه‌های نفت در آفریقای جنوبی را تامین می‌کند.

شرکت برتیش پترولیوم انگلیس در ردیف یکی از بدهکاران گازی ایران قرار دارد به طوری‌که با وجود ازسرگیری تولید گاز از میدان مشترک رهوم در دریای شمال از حدود دو سال قبل تاکنون، اما منابع مالی متعلق به شرکت ملی نفت ایران از محل استخراج گاز از این میدان با دستور مستقیم دولت انگلیس تا اطلاع ثانوی توسط شرکت برتیش پترولیوم در حسابی بلوکه شده است.

این در حالی است که پیش از این با وجود تصویب تحریم‌های نفتی در کاخ سفید و اتحادیه اروپا، شرکت برتیش پترولیوم انگلیس نسبت به مشارکت با شرکت ملی نفت ایران در میدان گازی شاه دنیز جمهوری آذربایجان هم از گزند تحریم‌ها معاف شده بود


ویدیو مرتبط :
روش های جذب مشتری .مدیریت ارتباط با مشتری و مشتری مداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات پیشنهاد جدید شل و بریتیش پترولیوم به ایران


شرکتهای انگلیسی شل و برتیش پترولیوم با ارسال نامه ای به وزارت نفت پیشنهاد جدیدی برای ساخت و توسعه جایگاههای زنجیره ای بنزین، گازوئیل و سی.ان.جی در ایران را مطرح کرده اند.

 شرکتهای انگلیسی شل و برتیش پترولیوم با ارسال نامه ای به وزارت نفت خواستار سرمایه گذاری در ساخت و توسعه جایگاههای زنجیره ای عرضه بنزین، گازوئیل، CNG و برخی از فرآورده های نفتی در ایران شده اند.

بر این اساس پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و اصلاح قیمت حاملهای مختلف انرژی، دولت طرح جدیدی برای توسعه فعالیت تجاری جایگاههای سوخت و پرداخت حق العمل به جای کارمزد را در دستور کار خود قرار داده است.
 
با نهایی شدن این دو پروژه علاوه بر افزایش حاشیه سود جایگاههای سوخت در سراسر کشور امکان مشارکت بخش خصوصی در ساخت و توسعه جایگاههای سوخت فراهم می شود و از این رو برخی از شرکتهای صاحب نام بین المللی حاضر به سرمایه گذاری در این بازار سودآور شده اند.
 
تاکنون پاسخی به این پیشنهاد نفتی شرکتهای انگلیسی داده نشده است و بررسی کارشناسی این پیشنهاد نفتی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
 
در حال حاضر بیش از سه هزار جایگاه بنزین و گازوئیل و حدود یکهزار و 700 جایگاه سی.ان.جی در سطح کشور در مدار بهره برداری قرار دارد که به زودی با ساخت و تجهیز جایگاههای جدید تعداد کل مجاری های عرضه سوخت کشور از مرز هفت هزار بابا عبور می کند.
 
از سوی دیگر با توجه به خودکفایی ایران از واردات بنزین و گازوئیل، با ساخت جایگاههای مرزی امکان افزایش صادرات فرآورده های مختلف نفتی به ویژه در مرز کشورهای همسایه برای کشور فراهم می شود.
 
علاوه بر این متنوع سازی سبد سوخت خودروها با ورود فرآورده های جدید نفت همچون گازوئیل کم گوگرد، اتانول و بنزین E پنج هم یکی از برنامه های محوری وزارت نفت در برنامه پنجم توسعه است.
 
پیشتر اعلام شده بود: سال گذشته بسته پیشنهادی پرداخت حق العمل به جای کارمزد فروش بنزین و سایر فرآورده های نفتی توسط وزارت نفت به ستاد هدفمندی یارانه ها ارسال شده بود.
 
بر اساس این طرح پیشنهادی، قرار بود به جای پرداخت سالانه بالغ بر 300 میلیارد تومان کارمزد فروش، هزینه های انتقال و جا به جایی فرآورده های نفتی، دولت درصدی را به عنوان حق العمل در قیمت نهایی فرآورده نفتی محاسبه و اعمال کند به طوری که بنزین با قیمت پنج تا 10 درصد کمتر از قیمت تکلیفی به جایگاهها عرضه شود جایگاهداران هزینه کارمزد خود را به بر روی قیمت فروش بنزین به مردم دریافت کنند.
 
ناصر رئیسی فرد رئیس انجمن جایگاهداران سوخت هم پیشتر با بیان اینکه با ابلاغ طرح حق العمل کاری علاوه بر افزایش حاشیه سود جایگاههای سوخت امکان ارائه خدمات بیشتر جانبی به مردم فراهم می شود به مهر گفته بود: جایگاهداران سوخت از اجرای این طرح جدید استقبال می کنند.

منبع: خبرگزاری مهر