اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بدون دارو سرماخوردگی تان را درمان کنید!


تغذیه سالم علاوه بر درمان ، عامل جلوگیری‌کننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است.

باشگاه خبرنگاران جوان: تغذیه سالم علاوه بر درمان ، عامل جلوگیری‌کننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است.

مریم مرادی کارشناس تغذیه درباره چگونگی تقویت سیستم ایمنی در برابر سرماخوردگی گفت: برخی مواد غذایی و میوه‌های مفید برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان آن موثر هستند ،به همین دلیل برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به مبارزه علیه ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا بپردازد باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.

وی افزود: مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم،دریافت زیاد و منظم ویتامین «C »به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند. همچنین غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامین‌های گروه B هستند، مصرف نکردن این مواد در بدن سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی میشود. مصرف شلغم ،آویشن، زنجبیل و عسل برای سرماخوردگی بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف سیر که دارای آهن و روی(Zn) است، سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونت‌های ویروسی میشود عنوان کرد: همچنین نوشیدن زیاد مایعات از کمبود آب بدن که عامل بروز تب است پیشگیری می‌کند. آب، چای همراه با لیمو و عسل، دمنوش و جوشانده، آبمیوه‌های طبیعی و شیر کم چرب بهترین مایعات هستند.

وی بیان کرد: در زمان سرماخوردگی باید از مصرف غذاهای آماده، بسته‌بندی شده و کنسروها که از لحاظ ویتامین‌ها و مواد معدنی فقیر هستند خودداری کرد و بهتر است به جای مصرف این نوع غذاها بهتر است از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغزها و دانه‌ها استفاده شود.

مرادی در پایان خاطرنشان کرد: هم چنین به افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شده‌اند توصیه می‌شود در طول دوره درمان از مصرف محصولات شیرین و حاوی شکر که توانایی سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد و می‌تواند پاسخ ایمنی بدن را تقلیل دهد خودداری کنند.


ویدیو مرتبط :
علت سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان و درمان سرماخوردگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سوپ جوجه دارویی برای درمان سرماخوردگی



 

 

سوپ جوجه دارویی برای درمان سرماخوردگی

 

عجیب ولی واقعی!

اگرچه ممكن است تصور كنید كه خوردن سوپ جوجه نمی‌تواند درمان موثری برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا باشد، اما بهتر است به سوپی كه مادرتان برای شما تهیه كرده اطمینان داشته باشید، چرا كه طبق بررسی‌ها خوردن سوپ جوجه می‌تواند نقش موثری در بهبود سرماخوردگی داشته باشد. بسیاری از افراد بر این باورند كه توصیه مادربزرگ‌ها برای خوردن یك كاسه سوپ جوجه در روزهایی كه احساس بیماری می‌كنند، ریشه در باورهای ذهنی نادرستی دارد كه از گذشته‌های دور از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.

اما حقیقت این است كه این سوپ حاوی تركیبات مختلفی است كه می‌تواند سیستم ایمنی بدن افراد را تحت تاثیر خود قرار د هد. جالب است بدانید این سوپ كه از قرن‌ها پیش به عنوان غذای بیماران تهیه می‌شده است، دارای موادی با ویژگی‌های ضدالتهابی است و به همین علت می‌تواند موجب تسكین گلودرد و كاهش عوارض ناشی از ابتلا به سرماخوردگی یا حتی آنفلوآنزا شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت برای تهیه این سوپ از موادی استفاده می‌شود كه زمینه مناسبی را برای تاثیرگذاری داروهای تجویز شده برای درمان سرماخوردگی فراهم می‌كنند.

اغلب در تهیه این نوع سوپ از گوشت مرغ، پیاز، سیب‌زمینی، هویج، شلغم، كرفس و جعفری استفاده می‌شود. بررسی‌های انجام شده درباه تاثیر هریك از این مواد بر انجام واكنش‌های طبیعی بدن در شرایط آزمایشگاهی نشان داده است كه این تركیبات مانع حركت گلبول‌های سفید خون می‌شوند و این در حالی است كه گلبول‌های سفید خون از باكتری‌ها و بقایای سلولی كه مقدار آنها بر اثر ابتلا به عفونت‌های ویروسی نظیر سرماخوردگی افزایش خواهد یافت، تغذیه می‌كنند.

فعالیت گلبول‌های سفید خون اغلب موجب افزایش میزان ترشحات مخاطی می‌شود كه سرفه و آبریزش بینی از پیامدهای آن محسوب می‌شوند. در حقیقت می‌توان گفت كه خوردن سوپ جوجه به عنوان یك عامل بازدارنده مانع گسترش بیماری در بدن می‌شود.

به گفته محققان، سوپ جوجه همچون دیگر مواد غذایی پروتئینی دارای اسید آمینه‌ای به نام سیستئین است كه با پخته شدن گوشت مرغ از آن خارج می‌شود. سیستئین یك تركیب شیمیایی است و از جمله فرآورده‌های دارویی است كه همانند بسیاری از دیگر انواع داروهای خلط‌آ‌ور می‌تواند نقش بسیار مهمی در خارج شدن ترشحات مخاطی از ریه‌ها داشته باشد. به این ترتیب می‌توان گفته‌های مادربزرگ‌ها‌ درباره این‌كه سوپ جوجه می‌تواند داروی سرماخوردگی باشد را مورد تایید قرار داد.