اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بدهی وزارت نیرو به‌جای کاهش افزایش یافت!



اخبار,اخبار اقتصادی ,وزیر نیرو

 

اخبار اقتصادی - وزیر نیرو خبر داد
بدهی وزارت نیرو به‌جای کاهش افزایش یافت!

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که براساس قانون برنامه پنجم و اصل 44 بنگاه‌های اقتصادی ملزم به متناسب و عادلانه کردن قیمت محصولات هستند گفت: دولت در برخی موارد که باید مابه التفاوت قیمت واقعی و نرخ فروش برق را پرداخت می کرد، از سال 89 تا دو سال بعد این اصل را اجرا نکرد.

به گزارش ایسنا، حمید چیت‌چیان در حاشیه دهمین همایش بین المللی انرژی در جمع خبرنگاران گفت: در آغاز کار دولت یازدهم توجه زیادی به بدهی وزارت نیرو صورت گرفت این درحالی بود که با بیش از 16 هزار میلیارد تومان بدهی در بخش برق مواجه بودیم.

وی افزود:‌اکنون نیز به دلیل وضعیت تعرفه‌ها بدهی به جای کاهش کمی افزایش داشته است؛ درلایحه حمایت از تولید و خروج از رکود دولت این مساله مورد توجه قرار گرفته و در دستور کار دولت قرار دارد.

آب و گاز تهاتر نمی‌شود
وزیر نیرو در مورد مساله تهاتر آب و گاز با تاجیکستان تاکید کرد: ایران دارای ذخایر عظیم گازی است و می تواند صادرات گاز داشته باشد اما در ازای گاز آب نمی‌گیریم و این تهاتر صورت نمی پذیرد.

هنوز برخی پرمصرفان توجه به کمبود آب ندارند

چیت‌چیان با تاکید بر این‌که با دوره طولانی خشکسالی مواجه ایم گفت: در حال حاضر در تمام کشور با مشکل آب مواجه هستیم و وزارت نیرو تمام اقدامات لازم را برای عرضه بهتر آب انجام می‌دهد.

وی با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف آب گفت: با قیمت بالا آب را تامین و استحصال می کنیم و در منازل به دست مردم می رسانیم اما هنوز برخی افراد که مصرف بالا دارند توجهی به مساله کمبود آب و اهمیت آب ندارند. پیگیر تصویب جریمه بالای برای پرمصرفان هستیم و ممکن است ناچار شویم جریمه بالایی را برای پرمصرفان اعمال کنیم.

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که با 20 درصد صرفه جویی می توانیم هزینه‌ها را کاهش دهیم گفت: در حال حاضر سرانه مصرف آب در ایران 250 لیتر است در حالی که همین شاخص در آلمان که یک کشور پیشرفته صنعتی است و استانداردهای بالای بهداشت است 159 لیتر می‌شود. مردم با صرفه جویی می توانند به مشکل کمبود آب کمک کنند و ما نیز با اقداماتی که انجام می دهیم در تلاشیم که محدودیت‌ها زندگی را برای مردم تلخ نکنند.

چیت‌چیان در مورد برخورد با مشترکین پرمصرف گفت: ابتدا اقدامات لازم را به منظور هشدار دادن به مشترکین پرمصرف انجام می دهیم و تلاش می‌شود از قطع آب جلوگیری شود چرا که نمی خواهیم مردم را دچار مشکل کنیم.

وی در مورد این که چرا پس از قطعه چند ساعته مشترکین پرمصرف این طرح دیگر اجرا نشد گفت: ما می خواستیم از این طریق پرمصرفان هشدار را دریافت کنند.

سال آینده برنج در اصفهان کشت نمی‌شود
وزیر نیرو با تاکید بر این‌که تعاملات خوبی بین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاروزی است در مورد اقدامات درباره نجات زاینده رود و سایر حوضه‌های آبریز گفت: وزارت جهاد کشاورزی اعتبارات مربوط به بهسازی آبیاری و استفاده از آبیاری تحت فشار را افزایش داده و قرار است کشت‌های پر آب‌بر در مناطق نامناسب حذف شوند.

وی تاکید کرد: در این راستا در اصفهان از سال آینده کشت شالی و برنج ممنوع می‌شود.

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که از همکاری خود با جهاد کشاورزی و از سمت و سوی حرکت راضی هستیم گفت: امیدواریم این امورات سرعت بیشتری به خود بگیرد.

بررسی واردات آب
چیت‌چیان در مورد واردات آب نیز گفت: این موضوع در بخش همسایگان ایران در حال بررسی است و باید ببینیم نتایج بررسی چیست. اکنون در تلاشیم که از محل واردات آب مجازی به مشکل کنونی کمک کنیم.
اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
پاداش کاهش مصرف برق 5 برابر افزایش یافت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش 7 ریالی تعرفه مکالمه یکسان پس از 7 سال/افزایش قیمت آب و برق در دستور کار وزارت نیرو نیست‌



همراه اول,نرخ تعرفه های همراه اول

مدیرعامل همراه اول:
کاهش 7 ریالی تعرفه مکالمه یکسان پس از 7 سال/این نرخ از سال 85 کمتر است

به گفته مدیر عامل همراه اول، در سال 85 سقف تعرفه هر دقیقه مکالمه داخل شبکه دائمی ۶۲۵ریال به اپراتور دوم ابلاغ شد؛ تعرفه‌ 618 ریالی که اردیبهشت 92 ابلاغ و متوقف شد، نسبت به 7 سال پیش 7 ریال نیز کمتر بود.

وحید صدوقی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اعلام نظر خود در مورد تعیین سقف تعرفه 618 ریالی برای هر دقیقه مکالمه داخل شبکه سیم‌کارت دائمی اپراتورهای موبایل، اظهار داشت: در سال 85 که اپراتور دوم با تعرفه فلت (یکسان) کار خود را آغاز کرد، سقف تعرفه مکالمه داخل شبکه سیم‌کارت دائمی به اپراتور دوم 625 ریال ابلاغ شده بود، در اردیبهشت 92، سقف تعرفه 618 ریال به اپراتورها از جمله اپراتور اول ابلاغ شده است.

مدیرعامل همراه اول گفت: به این ترتیب پس از 7 سال تعرفه 7 ریال کمتر تعیین شده است.

وی تأکید کرد: هم‌اکنون شبکه همراه اول مانند 2 اپراتور دیگر فلت (یکسان) شده و جابه‌جایی و بین‌شهری از شبکه این اپراتور حذف شده است. همراه اول دیگر نمی‌تواند به طرح قدیم (استانی و بین‌استانی) بازگردد و ادامه اجرای طرح فلت (یکسان) قطعی است.

صدوقی گفت: اکنون با توقف تعرفه ابلاغی، منتظر هستیم تا کارگروه بررسی مجدد تعرفه‌ها، تعرفه‌ مکالمه را ابلاغ کند.

قائم مقام وزیر نیرو:
افزایش قیمت آب و برق در دستور کار وزارت نیرو نیست‌

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش قیمت آب و برق در نیمه دوم سال در گردش کار وزارت نیرو نیست،‌ گفت: کار وزارت نیرو ارائه خدمات با کیفیت و ارزان قیمت در راستای ارتقاء معیشت مردم است.

ستار محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود، در شش ماه دوم سال جاری قیمت آب و برق افزایش می‌یابد، افزود: پاسخ این سوال‌ها را باید از حوزه مربوط به آن بپرسید، اما بنده چنین موضوعی را در سیستم و گردش کار وزارت نیرو ندیده‌ام و شاید هم علت آن این است که به تازگی وارد این مسند شده‌ام.

وی ادامه داد: وزارت نیرو در حال برنامه‌ریزی‌ و سازماندهی کارها است و حداقل بنده در جریان افزایش قیمت آب و برق در نیمه دوم سال نیستم.

ستار محمودی به تازگی با حکم چیت چیان به عنوان قائم مقام وزیر نیرو منصوب و مشغول کار شده است.

*تغییر و تحول در حیطه اختیارات وزیر است

وی در مورد تغییر و تحولات ایجاد شده توسط وزیر نیرو گفت: هر تغییر و تحولی در وزارت نیرو در حیطه اختیارات و تصمیمات وزیر نیرو است و در حال حاضر با انتصاب برخی افراد، کارها به صورت عادی در حال انجام است.

*برنامه‌های وزارت نیرو منوط به یک یا دو اولویت نمی‌شود
محمودی در پاسخ به این سوال که اولویت کاری وزارت نیرو چیست، اظهار داشت: وزارت نیرو یک وزارتخانه بزرگ و چند سیستمی است که در حوزه آب، برق، فاضلاب و انرژیهای نو فعالیت گسترده و برنامه‌های متعددی دارد.

قائم مقام وزیر نیرو ادامه داد: بنابراین باید برنامه منسجم و منظمی در ظرفیت و چارچوب برنامه‌های بالادستی تهیه می‌شد، تا به دولت و مجلس ارائه می‌شد که وزیر نیرو در قالب قانون‌ها و سیاستهای بالادستی قانون پنجم، برنامه های آب،برق ، انرژی‌های نو و فاضلاب را تنظیم و به روز کرد و تقدیم مجلس و رئیس جمهوری کرد.

وی اضافه کرد: این برنامه‌ها میثاق وزارت نیرو برای اجرا است، چون حرکات پایدار و مداوم و سازنده منوط به این است که در قالب یک برنامه و سلیقه در اجرای یک برنامه هماهنگ شود.

وی خاطر نشان کرد: لذا این موارد موضوعاتی است که وزارت نیرو به عنوان میثاق به آن نگاه می‌کند، تا این برنامه‌ها را پیش ببرد، بنابراین طبیعی است که خیلی از فعالیتها و اولویت‌ها در داخل این موارد است و منوط به یک یا دو اولویت نمی‌شود.

*آیا وزارت نیرو برنامه تامین معیشت را تهیه کرده؟ما وزارتخانه خدماتی هستیم
محمودی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نیرو برنامه تامین معیشت مردم را تهیه کرده است یا خیر، گفت: اقدامات معیشتی به وزارتخانه‌های ذیربط بر می‌گردد، بنابراین وزارت نیرو یک وزارتخانه خدماتی است و کار وزارت نیرو تامین آب و برق مردم است.

وی افزود: اگر این کار را خوب انجام دهد و به عبارتی با کیفیت بالا این خدمات را ارائه دهد، این طبیعتاً کمک بزرگی به مردم در راستای سلامت و رفاه مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: ارائه خدمات با کیفیت و ارزان قیمت از جمله موارد تامین معیشت است، بنابراین هرجایی که هزینه افزایش نیابد خود می‌تواند در راستای بالا بردن معیشت مردم باشد.

محمودی گفت: پس تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، گران شدن آب و برق را در سیستم گردش کار وزارت نیرو ندیده‌ام و تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، این موضوع در دستور کار نیست.
فارس