اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بدهی های سنگین، هزینه ندانم کاری دولت قبلی برای دولت فعلی است



اخبار,اخباراقتصادی ,رئیس کل اسبق بانک مرکزی

طهماسب مظاهری رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه دولت به این جمع بندی رسیده که برای خروج از رکود باید کاری بکند که این برنامه به نظرم کوتاه مدت است گفت:اگر 50 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران و شرکت ها پرداخت نشود، شرکت های ما با یک سقوط و ورشکستگی بزرگ مواجه خواهند شد.

  طهماسب مظاهری در برنامه تیتر امشب که با موضوع "واقعیت های اقتصاد کشور" برگزار شده بود در پاسخ به سئوال مجری برنامه که از او پرسید گفته شده بود که از 15 آبان طرح های بسته خروج از رکود آغاز می شود، اما هنوز آئین نامه این طرح ها ابلاغ هم نشده است گفت: این به معنی این است که از سوی دولت یک ایده ای مطرح شده، اما جزئیات اجرایی و فکر عملی کردن آن کامل و پخته نشده بود.

*طرح خروج از رکود خیلی هیجانی مطرح شد
وی ادامه داد: قاعدتا دولت، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی وقتی ایده ای را مطرح می کنند، باید آیین نامه آن را نیز اعلام کند، یک مقدار این خبر زود و به صورت هیجانی مطرح شد پس باید بانک مرکزی وقت بیشتری بگذارند تا زودتر این برنامه به ثمر برسد.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال که نظر شما در خصوص کاهش نرخ سود سپرده بانکی که مدتی است از دستور کار شورای پول و اعتبار خارج می شود چیست گفت: به نظرم بانک مرکزی مقاومت ندارد اما نگرانی دارد که اگر نرخ پول در بازار عددی بالاتر از وضع فعلی است و عواملی که باعث افزایش این نرخ شده است، نرخ مصوب شورای پول و اعتبار اگر وارد شود، اگر بین نرخ بهره بازار و نرخ شورای پول فاصله داشته باشد، زمینه را برای تخلف بانک ها فراهم می کند.

مظاهری تاکید کرد: یکی از اقدامات جدی که بانک مرکزی می تواند انجام دهد، این است که با موسسه های مالی غیرقانونی برخورد جدی بکند.

وی سپس خاطر نشان کرد: از عواملی که نرخ پول در بازار و نرخ تورم به اضافه حاشیه سود را دچار مشکل می کند، بدهی دولت است چرا که عرضه پول توسط بانک ها بسیار کم است. چون عرضه پول کم است، کسانی که می توانند پول را در بازار ارائه بکنند، می توانند نرخ را افزایش دهند.

* دولت هر چه سریعتر نسبت به پرداخت بدهی های خود به بانک ها و پیمانکاران اقدام کند
وی افزود: بانک ها نیز باید مطالبات معوق خودشان را از دولت وصول کنند. یکی از دلایل بسیار مهم تعیین کننده این است که بانک ها نمی توانند منابع بدهند، این است که نتوانسته اند مطالبات خود را از دولت بگیرند. لذا باید دولت هر چه سریعتر نسبت به پرداخت بدهی های خود به بانک ها و پیمانکاران اقدام کنند.

مظاهری افزود: نرخ سود بانکی به اضافه یک حاشیه 3 درصدی باشد بهتر است و راه حل کاهش نرخ سود درست است پس نرخ سود بانکی باید متعادل بشود و بانک مرکزی با هماهنگی هیات مدیره بانک و قوه نظارت بانک مرکزی حداقل موسسات بانکی تحت نظارت خود را مجبور به رعایت این نرخ بکند.

وی در خصوص پرداخت بدهی دولت افزود: من قبول دارم که دولت پول ندارد، اما نداشتن پول دلیل عدم پرداخت پول نیست اینکه با چه روشی با نداشتن پول، حداقل به صورت معنی دار بتواند بدهی اش را جبران کند. اوراق صکوک بدون اینکه پایه پولی خود را بالا ببرد یکی از راه حلها است.

مظاهری در پاسخ به این سئوال که دولت قرار است که بدهی خود را پرداخت کند آیا مشخص است چه میزان گفت:بنده شنیدم که دولت می خواهد 1000 میلیارد تومان بدهی را پرداخت کند، اما این رقم در مقایسه با رقم کل 180 هزار میلیارد تومان بدهی دولت رقمی نیست.

وی افزود:گفته شده خرداد 1395 بدهی ها را پرداخت می کند، اما سئوال من این است که این زمان مناسبی نیست چرا که احتمال دارد اعضای مجلس تغییر کنند پس الان بهترین زمان اجرایی کردن این طرح است.

 مظاهری تصریح کرد:پس اگر 50 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران و شرکت ها پرداخت نشود، شرکت های ما با یک سقوط و ورشکستگی بزرگ مواجه خواهد شد.


  اخبار اقتصادی  -  فارس


ویدیو مرتبط :
شیوه صحیح نقد دولت فعلی و دولت های سابق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مقایسه هزینه‌های اقامت سفر احمدی‌نژاد با سفر روحانی به نیویورک/ از هزینه‌های میلیاردی رییس جمهور سابق تا هیات 70 نفره رییس دولت فعلی +جدول



هزینه  سفر روحانی به نیویورك ,هزینه سفر احمدی نژاد به نیویورك

مقایسه هزینه‌ سفر احمدی‌نژاد و روحانی به نیویورک

درست سال پیش همین روزها بود که از عریض و طویل بودن هیئت همراهان احمدی نژاد در نهمین سفرش به نیویورک و هزینه‌های سنگین آن نوشتیم. از سفری پنج روزه با همراهی ۱۴۰ نفر و هزینه‌ای یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومانی در یکی از گران قیمت ترین هتل های منهتن.

 امروز در آستانه نخستین سفر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور جدید ایران به نیویورک برای شرکت در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد هستیم، سفری با همراهی ۷۰ نفر از جمله یکی از نمایندگان کلیمی مجلس شورای اسلامی.

 

سفر روحانی به سازمان ملل از جهات مختلفی که در مجال این نوشتار نمی گنجد با سفرهای احمدی نژاد به نیویورک متفاوت است اما بی شک همه در انتظار آن هستند که رئیس جمهوری جدید ایران که از زمان آمدنش بر مسند قدرت نسیمی از رخدادهای خوب و شیرین در کشور شروع به وزیدن گرفته است، شگفتی دیگری بیافریند و گامی مهم و سرنوشت ساز در عرصه سیاست داخلی و بین المللی کشور بردارد.

سفر ۵ روزه احمدی نژاد به نیویورک در سال ۹۱ با همراهی بیش از ۱۲۰ نفر که در میان آنها همسران و فرزندان برخی از مقامات نیز دیده میشد، با انتقادات فراوانی همراه شد. پرونده بررسی تخلف از قانون و هزینه‌های هنگفت در آخرین سفر احمدی نژاد در قامت رئیس جمهوری به نیویورک به محلس شورای اسلامی نیز کشیده شد.

محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس خرداد ماه امسال درباره این پرونده در مجلس، گفت: نادر قاضی‌پور نسبت به سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به نیویورک با ۱۲۵ همراه معترض بود از این رو به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کرد، به جز هزینه هواپیما، هزینه هر اتاق که در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور در اختیار همراهانش قرار گرفت شبی ۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار بود. وی با بیان اینکه حضور این تعداد همراه در سفر به نیویورک ضروری نبود، افزود: بسیاری از همراهان خانواده و اقوام مسولان دولتی بودند.

با اینکه تاکنون هتل محل اقامت روحانی و همراهیانش در نیویورک مشخص نشده است، اما برخی از رسانه ها به گمانه زنی در این باره پرداخته و اعلام کردند که هتل Millennium UN Plaza ، یکی از مجلل ترین هتل های شهر نیویورک و همچنین هتل طرف قرارداد سازمان ملل متحد، برای ۷۰ نفر از همراهان روحانی در نظر گرفته شده است.

رسانه ها در ادامه این گمانه زنی همچنین اعلام کردند که یک طبقه کامل از این هتل به صورت کامل برای رییس جمهور و همراهانشان رزرو شده است. از سوی دیگر «مارک والاس» نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل که هم اکنون مدیر موسسه اتحاد علیه ایران اتمی است پذیرایی از رئیس جمهور ایران و تیم همراهش در هتل سازمان ملل را برای این هتل نامناسب اعلام کرده و با ارسال نامه ای به هتل سازمان ملل (میلنیوم) نوشته است چرا باید هتل سازمان ملل از رئیس جمهور کشوری پذیرایی کند که هولوکاست را انکار کرده، تهدید به کشتن سربازان آمریکایی کرده و به صورت پنهانی به دنبال ساخت تسلیحات اتمی است که احتمالا می خواهد از آنها برای ضربه زدن به آمریکا و اسرائیل استفاده کند.

 

تلاش هایی که پیش از این نیز در خصوص سفر احمدی نژاد به نیویورک شاهد آن بودیم، نامه نگاری ها و تجمعاتی در اطراف هتل محل اقامت رئیس‌جمهور از سوی گروه های تندرو و افراطی برای تحت شعاع قرار دادن رئیس جمهوری ایران.

محل اقامت هیئت همراه محمود احمدی‌نژاد سال گذشته «هتل وارویک» در منهتن بود. گفته می شد هیئت همراه احمدی نژاد برای اقامت ۵ روزه خود در هتل وارویک ۱۰۰ الی ۱۱۰ اتاق را در اختیار داشتند. با نگاهی به سایت هتل وارویک نیوروک و قیمت انواع اتاق ها و سوئیت های موجود در این هتل می توان گفت که در آن وقت از سال هزینه اقامت در یک اتاق برای یک شب نزدیک به ۷۰۰ دلار بود. سایت هتل میلنیوم پلازا اما قیمت هرشب برای یک اتاق را ۳۰۰ دلار عنوان کرده است.

در جدول زیر حداقل هزینه‌های ناشی از اقامت پنج روزه هیئت ۱۴۰ نفره ایران در آخرین سفر احمدی نژاد به نیویورک در هتل وارویک منتهن آمده است. باتوجه به این آمار می‌توان گفت هزینه اقامت پنج روزه هیئت ۱۴۰ نفره ایرانی در این هتل که تنها شامل هزینه اتاق و دو وعده غذا می‌شود، مبلغی در حدود یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومان خواهد بود.

در این جدول همچنین به هزینه اقامت ۷۰ نفر از همراهان رئیس جمهور طی ۵ روز حضور در نیویورک در هتل میلنیوم پلازا نیز اشاره شده شده است که بر این اساس، کل هزینه حضور در هتل به همراه دو وعده غذا با احتساب هر دلار به قیمت ۲۹۰۰ تومان ۵۰۷ میلیون تومان است که اختلاف فاحشی با هزینه های آخرین سفر احمدی نژاد که به بیش از یک میلیارد تومان رسیده بود، دارد.


هزینه ها در سفر احمدی نژاد

 

قیمت به دلار

قیمت به تومان

هزینه ها در سفر روحانی

قیمت به دلار

قیمت به تومان

هزینه یک شب اقامت در هتل برای هر نفر

 

700 دلار

یک میلیون و 750 هزار تومان

هزینه یک شب اقامت در هتل  برای هر نفر

 

300 دلار

870 هزار تومان

هزینه 5 شب اقامت در 100 اتاق هتل برای هر نفر

 

350 هزار دلار

هشتصد و 75 میلیون تومان

هزینه 5 شب اقامت در 70  اتاق هتل برای هر نفر

 

 

105 هزار دلار

304 میلیون تومان

هزینه دو وعده غذا برای یک نفر

 

200 دلار

500 هزار تومان

هزینه دو وعده غذا برای یک نفر

 

200 دلار

500 هزار تومان

هزینه دو وعده غذا برای 140 نفر

 

28 هزار دلار

70 میلیون تومان

هزینه دو وعده غذا برای 70 نفر

 

14 هزار دلار

40 میلیون و 600 هزار تومان

هزینه دو وعده غذا برای 140 نفر به مدت 5 روز

 

140 هزار دلار

350 میلیون تومان

هزینه دو وعده غذا برای 70 نفر به مدت 5 روز

 

70 هزار دلار

203 میلیون تومان

کل هزینه هتل و دو وعده غذا  به مدت 5 روز  برای 140 نفر

 

490 هزار دلار

میلیارد و 225 میلیون تومان

کل هزینه هتل و دو وعده غذا  به مدت 5 روز  برای 70 نفر

 

175 هزار دلار

507 میلیون و 500 هزار تومان

نامه