اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

با اقدامات دولت امیدواری به جامعه بازگشت


رییس کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: دولت یازدهم به لحاظ تخصصی و فنی می تواند با برنامه ریزی دقیق تر مطالبات مردم را محقق کند.

خبرآنلاین: رییس کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: دولت یازدهم به لحاظ تخصصی و فنی می تواند با برنامه ریزی دقیق تر مطالبات مردم را محقق کند.

محمد علی پورمختار در خصوص اصلی ترین موضوعی که در شرایط فعلی باید مورد توجه دولت و مجلس قرار بگیرد گفت: اصلی ترین موضوع همکاری و هم افزایی دولت و مجلس و قوه قضائیه برای تحقق شعاری است که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده و به عنوان یک ضرورت فوری و اساسی باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

وی افزود: باید تلاش کرد در حوزه قانونگذاری و رفع موانع مزاحم فعال تر شویم و از سوی دیگر دولت نیز باید تدابیر لازم و تصمیمات مقتضی را در فرصت چند ماهه ای که از سال باقی مانده اتخاذ نماید تا در عمل شاهد تحقق شعارهای دولت به ویژه در حوزه اقتصاد باشیم.

وی در پاسخ به این که آیا دولت توانسته است در میان مردم با اقدامات یکساله اخیر ایجاد امیدواری نماید خاطر نشان کرد: این امیدواری به صورت واضح در میان مردم ایجاد شده است و همچنان منتظرند تا دولت با تصمیماتی که می گیرد مخصوصا درحوزه مسائل اقتصادی کشور رفع مشکل بیکاری فرزندان این مرز و بوم قدم های موثر و مثبت و فوری برداشته شود.

وی در خصوص اینکه مطالبات مردم در شرایط فعلی چه اولویت هایی دارد گفت: مطالبات مردم در حوزه اقتصادی وکسب و کار و اشتغال جوانان و همراه تر شدن بانکها با مردم است که به شدت منتظر تحقق آن ها هستیم.

پورمختار افزود: این دولت توان پاسخگویی مطالبات مردم را دارد.


ویدیو مرتبط :
آخوندی: دولت با اقدامات شوک آمیز مخالف است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محسن رضایی: روحانیت بطور مستقل ولی هماهنگ با نظام و دولت، جامعه اسلامی را بسازد



 

 

روحانیت بطور مستقل ولی هماهنگ با نظام و دولت، جامعه اسلامی را بسازد

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ظرف 100 سال اخیر، به خصوص از دوران امیرکبیر تا پیروزی انقلاباسلامی، نوعی بیداری در ایران صورت گرفته است و یکی از رهبران اصلی این خیزش، روحانیت بوده است.

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن رضایی در گفت‌وگویی با بیان این‌که موضوع روحانیت و انقلاب اسلامی، مقوله شناخته شده‌ای است، اظهار كرد: جامعه و مردم ایران، به این مساله به منزله یک موضوع بدیهی نگاه می‌کنند، اما بازخوانی این ارتباط؛ آن هم در شرایط کنونی جامعه ما و مشخص شدن رسالت کنونی روحانیت در جامعه ایران و بین‌الملل می‌تواند آثار مثبتی به همراه داشته باشد.

 

وی ادامه داد: طی 300 ساله اخیر، یک نوع فروپاشی تمدنی در حوزه تمدن اسلام و ایران رخ داده و همزمان با این فروپاشی، تمدن جدیدی در غرب، ظهور پیدا کرده و این تمدن غربی با استثمار و استعمار در جهان اسلام، به خصوص در ایران، از بازسازی و ترمیم تمدن اسلامی و ایرانی جلوگیری کرده است.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که ظرف 100 سال اخیر، به خصوص از دوران امیرکبیر تا پیروزی انقلاب اسلامی، نوعی بیداری در ایران صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی از رهبران اصلی این خیزش، به خصوص از 15 خرداد 42 به بعد، روحانیت بوده است؛ بنابراین می‌توان گفت روحانیت، محوریت، رهبری و مدیریت بیداری ایرانیان را از 15 خرداد به بعد در دست خود گرفته است.

 

رضایی گفت: در تفکر اسلامی ما، از اسلام سیاسی در جهان اسلام، دو نوع تفسیر وجود داشت و آ‌ن‌ها را بر اساس آیه شریفه «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» می‌توان در دو مورد خلاصه کرد نخست تفسیر اهل سنت؛ هر کسی می‌تواند اولی الأمر باشد؛ دوم تفسیر روحانیت شیعه؛ اولی الأمر، خاص معصومان (علیهم السلام) است و به دلیل عدم حضور معصوم، وظیفه‌ای برای تشکیل حکومت بر عهده ما نبود، بنابراین باید تقیه کرد؛ مگر این که نیاز و تکلیفی برای قیام حاصل شود.

 

وی با بیان این‌که ویژگی‌های اصلی ورود روحانیت به صحنه انقلاب را می‌توان در دو محور خلاصه کرد، بیان كرد: نخستین محور اصلی، خود روحانیت بود و دیگران (نهاد بازار و...) در حاشیه بودند و دوم، این‌که روحانیت با یک اندیشه سیاسی اثباتی وارد مبارزه شده و برای اداره کشور طرح دارد.

 

وی ادامه داد: این مساله، نشان‌گر نقطه عطفی بعد از غیبت امام معصوم (عج) و در واقع، تفسیر جدیدی نسبت به اسلام سیاسی است که تولید یک نظریه را به دنبال داشت و این نظریه‌ها در طی 30 سال اخیر به نهاد تبدیل شدند؛ بنابراین، در این 30 سال، اندیشه سیاسی اسلامی به نهادهای سیاسی (مانند نهادهای دولت، ملت و مردم سالاری دینی) تبدیل شد.

 

رضایی با بیان این‌که در کنار پیشرفت‌های عظیم جمهوری اسلامی ایران، خطراتی هم وجود دارد که شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و قضایی می‌شود، یادآور شد: با پایان جنگ تحمیلی، جامعه سازی در ایران با طرح شعارهای سازندگی، جامعه مدنی و عدالت آغاز شد تا جمهوری اسلامی و در کنار آن جامعه اسلامی در ایران بتواند مبنای یک تمدن سازی در آینده باشد.

 

وی گفت: خلأ روحانیت در این بیست سال در صحنه جامعه سازی به شدت احساس می‌شد که این مساله به کارکرد سنتی روحانیت باز می‌گردد، اگر روحانیت، دولتی شود، دیگر نمی‌تواند به شکل صحیح، جامعه سازی کند، بلکه روحانیت، همان طور که جمهوری اسلامی را مستقل از دولت درست کرد، در ساختن جامعه هم باید بطور مستقل ولی هماهنگ با نظام و دولت، جامعه اسلامی را بسازد./ایسنا