اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بانکها امسال چقدر وام دادند


تسهیلات پرداختی بانک‌ها در 5 ماهه سال جاری به بخش‌های اقتصادی معادل 1135 هزار میلیارد ریال می‌باشد که در مقایسه با دوره مشابه سال 1392 (مبلغ 808 هزار میلیارد ریال) افزایش قابل ملاحظه‌ای به میزان 40.5 درصد داشته است.

ایسنا: بانک مرکزی اعلام کرد: سهم پرداختی تسهیلات بانکی به بخش صنعت و معدن در 5 ماهه اول سال جاری بالغ بر 363 هزار میلیارد (معادل 32 درصد تسهیلات پرداختی ) است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته بالغ بر 126 هزار میلیارد ریال (53.2 درصد) تسهیلات بیشتری به بخش صنعت و معدن کشور پرداخت شده است.

سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی در پایان مرداد ماه سال جاری معادل 673 هزار میلیارد ریال ( معادل 59.3 درصد کل تسهیلات پرداختی) است که در مقایسه با دوره مشابه سال 1392 ( مبلغ 381 هزار میلیارد ریال) سهم مذکور معادل 47.1 درصد بوده است. این امر بیانگر افزایش پرداخت سرمایه در گردش در 5 ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل به میزان 292 هزار میلیارد ریال (76.6 درصد) است.

سهم تسهیلات اعطایی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در 5 ماهه سال جاری معادل 289 هزار میلیارد ریال بوده که حاکی از تخصیص حدود 43 درصد منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ 673 هزار میلیارد ریال) است.

شایان ذکر است با توجه به سهم تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن به مبلغ 363 هزار میلیارد ملاحظه می‌شود که بالغ بر 79.5 درصد سهم تسهیلات مزبور به تأمین سرمایه در گردش (معادل 289 هزار میلیارد ریال) تخصیص یافته که نشانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.

لازم به ذکر است تسهیلات پرداختی در 6 ماهه دوم هر سال (به خصوص 3 ماهه چهارم) از روند صعودی برخوردار می‌گردد. با تداوم روند صعودی حاصل شده تا پایان سال جاری می توان مشارکت قابل ملاحظه‌ای از نظام بانکی را در تامین مالی اقتصاد پیش بینی کرد.

با این وجود از آنجا که اقتصاد از عمق رکود اقتصادی در حال خارج شدن است و به چرخه رونق رهنمون می‌شود، لازم است ضمن تداوم مسیر جاری ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان خلق پول بانکها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانکها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانکها، افزایش بهره وری بانکها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانکها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه‌ای کرد.


ویدیو مرتبط :
کلیپی از نحوه سود آوری بانکها از طریق وام دادن پول مجاز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وام‌های فعلی مسكن چقدر از قیمت خرید خانه را تامین می‌كند؟



وام‌های فعلی مسكن چقدر از قیمت خرید خانه را تامین می‌كند؟

هر خریدار مسكن كه از قشر متوسط و پایین جامعه باشد در هنگام خانه خریدن بر روی وام كمك خرید خانه حساب می‌كند. ولی آیا به راستی این وام‌ها با مبالغ 18 و 20 میلیون‌ تومانی قیمت یك خانه را تا چه حد پوشش می‌دهد؟!

 

زمانی‌كه متقاضی خرید خانه‌ای با شرایط مطلوب، در مكانی مناسب و با قیمتی ایده‌آل هستید، حتما علاوه بر داشته‌های خود بر روی مبلغ وام مسكن نیز حساب می‌كنید. به بانك عامل مراجعه می‌كنید و با سپرده‌گزاری مشخص مبلغ 18 یا 20میلیون تومان را پس از گذشت چند ماه دریافت می‌كنید.

 

به گزارش ایسنا، بازار مسكن روزهای شلوغی را سپری می كند. هر سال با نزدیك شدن به خرداد ماه دغدغه جابه‌جا شدن‌ها از یك طرف و دغدغه تامین منابع مالی برای خرید و پرداخت ودیعه و اجاره‌بها از سوی دیگر مطرح می‌شود.

 

خرید مسكن امروز كمی سخت‌تر از قبل است و پای حرف هر خریداری كه می‌نشینی تامین منابع مالی خرید مسكن را بزرگ‌ترین دغدغه خود می‌داند.

هر خریدار مسكن كه از قشر متوسط و پایین جامعه باشد در هنگام خانه خریدن بر روی وام كمك خرید خانه حساب می‌كند. ولی آیا به راستی این وام‌ها با مبالغ 18 و 20 میلیون‌ تومانی قیمت یك خانه را تا چه حد پوشش می‌دهد؟!

 

احمدرضا سرحدی –كارشناس اقتصاد مسكن- معتقد است كه در كلانشهرهایی نظیر تهران كه مسكن با قیمت هر متر كمتر از دو میلیون تومان یافت نمی‌شود، عرضه وام‌های 18 و 20 میلیون تومانی در خوشبینانه‌ترین حالت تنها 10 درصد از قیمت مسكن را پوشش می‌دهد.

به گفته ‌او درحالی كه این وام‌ها در ایران از پوشش ‌دهی كمتری برخوردار هستند،در سایر كشور‌هایی كه مشكل مسكن خود را حل كرده‌اند وام‌ها 90 تا 95درصد از میزان قیمت یك خانه را شامل می‌شود.

 

البته گرچه به اعتقاد این كارشناش میزان وام‌های مسكن در ایران باید افزایش یابد، ولی این سوال پیش می‌آید كه آیا ممكن است افزایش مبلغ وام بر افزایش قیمت خانه نیز تاثیر بگذارد؟!

محمد عدالتخواه در این‌باره به صراحت اعلام كرد افزایش سطح وام موجب افزایش قیمت مسكن می‌شود.

 

به اعتقاد او درحالیكه وام‌های 18 و 20 میلیون تومانی مسكن تنها 20 تا 25 درصد قیمت خانه را پوشش می‌دهد، افزایش آن نیز موجب افزایش قیمت مسكن در بازار آزاد است.

به گفته‌ او با افزایش قدرت خرید متقاضیان خرید مسكن، رقابت بیشتری برای واحدهای مسكونی به وجود می‌آید كه این خود عاملی برای بالا رفتن قیمت خانه است.

این كارشناس اقتصاد مسكن درحالیكه عرضه مسكن را كشور محدود می‌داند، این راهكار را موجب افزایش تقاضا و در نهایت بالا رفتن قیمت مسكن و كاهش تعداد خریداران بالقوه می‌داند.

 

به گزارش ایسنا، زمانی كه قرار است میزان پوشش‌دهی وام‌ها بر قیمت مسكن را بررسی كنیم باید این نكته را مورد توجه قرار داد كه این وام برای خرید چه خانه‌ای در كدام منطقه از شهر مصرف می‌شود.

قطعا با توجه به تفاوت چشمگیر قیمت خانه در نقاط مختلف شهر تهران، بررسی میزان پوشش‌دهی تغییر می‌كند. به‌طور مثال تاثیر این وام در یك خانه 100 متری با قیمت هر متر چهار میلیون تومان در منطقه سهروردی به میزان 20درصد است. این پوشش‌دهی به مراتب در خیابان‌های شمال شهر كمتر و در مناطق پایین‌تر شهر بیشتر می‌شود.

 

برهمین اساس بیت الله ستاریان معتقد است در واحدهای مسكونی با قیمت هر متر 500 تا 600 هزار تومان، 20 میلیون وام مسكن می‌تواند به خریدار كمك كند ولی در دهك‌های دو، سه و چهار این مبلغ وام هیچ پوشش‌دهی نداشته و بی ارزش است.

 

این كارشناس اقتصاد مسكن می‌گوید: در آپارتمان‌های متری حداقل یك میلیون و 500 هزار تومان 20 میلیون ،وام تنها 10 درصد پوشش قیمت مسكن را می‌دهد، این درحالی است كه در سایر كشورها وام خرید مسكن برای رونق و تولید بیشتر دراین بخش 90 تا 95 درصد از قیمت آن را پوشش می‌دهد.

 

به گزارش ایسنا، می‌توان گفت در مسكن‌هایی كه مورد تقاضای طبقه متوسط به بالای جامعه است و در بخش‌های شمالی شهر تهران قرار دارند، وام‌ها هیچ پوشش‌دهی ندارند. عرضه این مسكن‌ها با قیمت بالا صورت می‌گیرد و تابع عرضه و تقاضا نیست. در نتیجه قطعا وام 18 و 20 میلیونی تاثیر چندانی در پوشش‌دهی قیمت این مسكن‌ها ندارد و اغلب نیز شاهدخالی و بدون سكنه بودن آنها هستیم.

بر این اساس كارشناسی می‌گوید اغلب طبقات آسیب‌پذیر و كارگر از این وام‌های استفاده می‌كنند زیرا گرانی، قدرت خرید طبقات جامعه مخصوصا طبقه متوسط و زیرمتوسط را كاهش داده است. حتی اگر وام 20 میلیونی بخشی از قیمت مسكن را پوشش دهد، این طبقه قادر به باز‌پرداخت اقساط آن نیست.

 

بنا بر اظهارات جام‌ساز با این وام كسی صاحب‌خانه نمی‌شود، مگر این‌كه متقاضی، خودش استطاعت پرداخت بقیه پول مسكن را داشته باشد.

 

با توجه به این‌كه این روزها شواهد حكایت از افزایش قیمت مسكن و ركود بازار دارد، همچنان میزان وام‌های مسكن ثابت است. شاید همین موضوع است كه باعث افزایش خرید فروش وام‌ها در بازار شده‌ است. امروزه وام‌های مسكن با نرخ‌هایی متفاوت خرید و فروش می‌شوند هرچند كه رییس اتحادیه كشوری مشاوران املاك خرید و فروش وام در بازار آزاد را ممنوع اعلام كرده و هشدار برخورد با متخلفان را داده‌ است.

شاید وام كمك هزینه مسكن نیز از آن دسته موضوعاتی است كه باید بیش از پیش مورد توجه برنامه‌ریزان قرار گیرد و در نحوه و میزان پرداخت آن سیاست‌های جدیدتری اتخاذ شود./ایسنا