اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بامداد خمار در زندگی مشترک


چند سال پیش مسئول اتاق فكر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها درباره طولانی شدن دوران عقد و تبعات آن هشدارهایی داد.

روزنامه آرمان: چند سال پیش مسئول اتاق فكر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها درباره طولانی شدن دوران عقد و تبعات آن هشدارهایی داد. موضوعی كه شاید این روزها بیشتر از هر زمان دیگری به دلیل مشكلات مالی و بیشتر شدن خرج و مخارج و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها گریبانگیر خانواده‌ها باشد. دوران عقد می‌تواند باشد یا نباشد، اما در هر صورت نباید خیلی طولانی باشد.

این عقلانی نیست كه زن و شوهری كه جوانند و نیازهای مختلفی دارند به بهانه‌های واهی از هم جدا زندگی كنند. خانه و تامین مسكن به هر حال مشكل مهمی برای همه آنهایی است كه می‌خواهند زندگی خود را شروع كنند، در حالی كه مراسم عروسی و كیفیت برگزاری آن هم چالش‌های بزرگی را پیش روی زوج‌های جوانی كه می‌خواهند زندگی مشترك خود را شروع كنند، قرار داده است. طولانی شدن دوران عقد گاهی باعث می‌شود ازدواجی كه هنوز شكل نگرفته در نطفه خفه شود.
 
برای بسیاری آدم‌ها دوران نامزدی یكی از شیرین‌ترین و خاطره‌انگیزترین دوران‌هاست. بسیاری از افرادی كه پا به سن گذاشته‌اند و می‌توانند برای بچه‌ها یا نوه‌های خود خاطراتشان را تعریف كنند، ممكن است از دورانی حرف بزنند كه به تازگی با فردی كه به او علاقه مند بوده‌اند آشنا شده و خاطرات مشتركی را در كنار او رقم زده‌اند.

دوران نامزدی از زمانی كه خانواده‌های دو طرف با هم آشنا می‌شوند تا روز ازدواج و مراسم آن بخشی از زندگی هر زوجی است كه كیفیت و نحوه گذران آن تاثیری شگرف بر آینده زوجین و ادامه زندگی مشترك دارد. برای مثال بعضی‌ها به محض خواستگاری و به فاصله كمتر از چند ماه عقد و عروسی می‌گیرند، اما برای بعضی دیگر این فرایند و طی كردن هر كدام از مراحل (نامزدی، عقد و ازدواج رسمی) ممكن است سال‌ها به درازا بكشد.

شروع زندگی با قرض و قسط

پدرش هر ماه به او می‌گوید باید زودتر تكلیفت را مشخص كند و آنها تقریبا هر روز با هم دعوا می‌كنند. مرد جوان می‌گوید نمی‌تواند عروسی بگیرند و به خانه خودشان بروند. امسال پنجمین سالی است كه با هم عقد كرده‌اند، اما هر كدام در منازل پدر و مادر خودشان زندگی می‌كنند و فقط به شكل مهمان به منزل یكدیگر رفته و بعد از چند ساعت ماندن برمی‌گردند و آخر هفته‌ها با هم بیرون می‌روند. وقتی عقد كردند قرار بود تا یك سال بعد خانه‌شان آماده شود و با وام و قرض بتوانند مراسم عروسی گرفته و سرخانه زندگی خودشان بروند، اما این روند یك ساله الان بیش از پنج سال است كه به درازا كشیده و همین مشكلات زیادی را برای هر دوی آنها ایجاد كرده است.

زن جوان درباره مشكلاتی كه بعد عقد كردن و طولانی شدن مدت آن برایش ایجاد شده می‌گوید: تا یك سال اول اصلا فكر نمی‌كردم همه‌چیز تا اینجا طول بكشد و هر روز منتظر بودم تا خانه‌مان آماده شود و سر زندگی خودمان برویم، اما بد قولی صاحبخانه و تامین نشدن مخارج عروسی كه حتی در بهترین حالت هم باید 30 تا 40 میلیون تومان برای آن كنار بگذاری، باعث شده امسال پنجمین سالی باشد كه ما شرعا و رسما زن و شوهریم ولی چون مراسم ازدواج نگرفته و خانه نداریم همه‌جا نامزد تلقی می شویم. او درباره مشكلات عقد طولانی می‌گوید: بی‌اغراق باید بگویم این نوع رابطه به‌شدت باعث سردی ارتباط من و همسرم شد.

من مطمئن هستم ما اگر زیر یك سقف زندگی می كردیم هیچ‌وقت این مشكلات این همه عمیق نمی شد. زنانی كه عقد كرده‌اند ولی با همسرشان زندگی نمی‌كنند عین همان كارهایی را كه همه زنان دیگری كه سر خانه و زندگی خودشان هستند باید درباره همسرانشان انجام دهند، ‌درباره همسران خود انجام می دهند؛ بی‌آنكه در قالب روابطی مشخص و در خانه و زندگی خود فرد این اتفاق بیفتد و این هزار مشكل ریز و درشت ایجاد می كند.

این دعواها بیشتر مال بی‌سوادهاست!

یكی از قضات دادگاه خانواده تهران درباره طولانی شدن دوران عقد می‌گوید: این ازدواج ها محكوم به شكست است. بر اساس تجربه این را به شما می‌گویم كه همه زوج‌هایی كه زندگی خودشان را به این شكل و كیفیت شروع می‌كنند در ادامه زندگی هم همین‌طور كج‌دار و مریز ادامه می‌دهند تا به جایی می‌رسند كه مسالمت‌آمیز از هم جدا می‌شوند. قاضی محبی ادامه می‌دهد: تا كی می‌خواهیم اصل را رها كرده و به فرعیاتی از این دست بپردازیم؟ مراسم ازدواج در ایران منحصر به شام دادن به یك عده آدم تحت عنوان فامیل دور و نزدیك شده كه حالا اگر این آدم‌ها این وعده شام را بخورند یا نخورند فرقی به حال هیچ كسی ندارد.

 این قاضی دادگستری در ادامه می‌گوید: معلوم است كه با این شرایط بد اقتصادی و جو نامناسب روانی كه علیه ازدواج در جامعه ایجاد شده و به همان نسبت آزادی‌ها و بی‌بند و باری‌هایی كه علنی شده دیگر كسی میل به ازدواج و زندگی زیر یك سقف نداشته باشد. چرا هیچ خانواده ایرانی در باورش نمی‌گنجد دخترش بدون مراسم ازدواج راهی خانه بخت شود یا پسرشان دختری را بگیرد كه جهیزیه آن‌چنانی ندارد و با هر حداقلی در كنار هم زندگی‌شان را شروع كنند. این قاضی معتقد است: همه مشكلات دیر ازدواج كردن و طلاق مادی نیست و حتی در جاهایی هم كه مادی است باز ریشه فرهنگی دارد. این قاضی خانواده می‌گوید: افرادی كه سواد و شعور اجتماعی بالایی دارند زندگی‌شان را زیر یك سقف با هر شكلی و با هر وسیله‌ای كه هر كدامشان بتوانند تهیه كنند شروع می‌كنند و این دعواها بیشتر مال بی‌سوادهاست!

نداشتی بیخود زن گرفتی!

در مقابل مرد جوان درباره مشكلات این مقطع و دلیل طولانی شدن زمان عقد می‌گوید: پنج سال است آماده شدن خانه و تهیه پول مراسم عروسی تبدیل به كابوس شب‌ها و فكر ناراحت‌كننده همه روزهای من شده است و همین مساله باعث شده تا حد زیادی درباره ازدواج و همسری كه خودم آن را انتخاب كردم دچار شك شوم. همسرم خیلی زیاده‌خواه نیست، اما نمی‌تواند خودش را قانع كند كه بدون هیچ جشن و مراسمی به خانه خودمان برویم و من و خانواده‌ام هم واقعا نداریم كه بخواهیم الان سرویس 10 میلیونی بخریم و لباس عروس و خرج شام میلیونی بدهیم. وقتی حرف‌های مرد به اینجا می‌رسد زن با لحنی اعتراض‌آمیز می‌گوید: نداشتی بیخود زن گرفتی! جر و بحث بین آنها آن‌قدر بالا می‌گیرد كه متوجه رفتن من نمی‌شوند.

طولانی شدن این دوران آثار و تبعاتی دارد

سال 90 مسئول اتاق فكر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینكه نمی‌توان گفت به درازا كشیده شدن دوران عقد بد است، گفته بود: طولانی شدن این دوران آثار و تبعاتی دارد كه معلوم نیست دختران و پسران امروزی بتوانند به خوبی آن را تحمل كنند. حجت‌الاسلام پناهیان تصریح كرد: این برخورد در برخی خانم‌ها حتی ممكن است طبیعی هم باشد در حالی كه اگر زیر یك سقف زندگی كنند نوسانات در مرزهای منفی زیاد اوج نمی‌گیرد یا ممكن است آقایان و خانم‌ها دچار محاسبه‌هایی شوند، اینكه درست انتخاب كردند یا نه. او درباره آسیب‌های طولانی شدن دوران عقد گفت: از نظر عاطفی ممكن است برای دخترخانم‌ها طولانی شدن دوران عقد مشكلاتی به وجود آورد. خانمی كه علاقه‌مند به تشكیل زندگی و ارتباط عاطفی با همسر خود باشد، ممكن است دچار مشكلاتی شود كه مردان به خوبی آن ضرورت‌ها را درك نكنند و به این ترتیب سوءتفاهم‌هایی برای خانواده‌های نوپا به وجود‌ آید.

او شكل نگرفتن عواطف و احساسات خانم‌ها به‌طور كامل نسبت به همسر و زندگی مشترك در دوران عقد را دلیل دیگر به وجود آمدن این آسیب دانست و گفت: به همین علت ممكن است كه دختران، بعضی اوقات در تمایل خود به آغاز زندگی مشترك دچار نوساناتی شوند و ناراحتی‌های خاصی پیش ‌آید و حتی از همسر خود بدون دلیل خاصی احساس تنفر كنند. او در ادامه تصریح كرد: این برخورد در برخی خانم‌ها حتی ممكن است طبیعی هم باشد در حالی كه اگر زیر یك سقف زندگی كنند نوسانات در مرزهای منفی زیاد اوج نمی گیرد. او با اشاره به اینكه زوج در دوران عقد ممكن است هنوز خود را در موقعیت انتخاب ببیند، گفت: خیلی وقت‌ها ممكن است زوجین در اثر برخورد با كوچك‌ترین ناملایماتی به انتخاب خود شك كنند و وقتی در انتخاب تردید ایجاد شد دلسردی‌هایی ممكن است به وجود ‌آید كه به آسیب‌ها دامن بزند یا به طلاق منجر شود.


ویدیو مرتبط :
کتاب صوتی بامداد خمار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بامداد خمار در زندگی مشترك



 اخباراجتماعی ,خبرهای اجتماعی, علل  طلاق


وقتی عقد كردند قرار بود تا یك سال بعد خانه‌شان آماده شود و با وام و قرض بتوانند مراسم عروسی گرفته و سرخانه زندگی خودشان بروند، اما این روند یك ساله الان بیش از پنج سال است كه به درازا كشیده و همین مشكلات زیادی را برای هر دوی آنها ایجاد كرده است.
 
چند سال پیش مسئول اتاق فكر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها درباره طولانی شدن دوران عقد و تبعات آن هشدارهایی داد. موضوعی كه شاید این روزها بیشتر از هر زمان دیگری به دلیل مشكلات مالی و بیشتر شدن خرج و مخارج و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها گریبانگیر خانواده‌ها باشد. دوران عقد می‌تواند باشد یا نباشد، اما در هر صورت نباید خیلی طولانی باشد. این عقلانی نیست كه زن و شوهری كه جوانند و نیازهای مختلفی دارند به بهانه‌های واهی از هم جدا زندگی كنند.

 

خانه و تامین مسكن به هر حال مشكل مهمی برای همه آنهایی است كه می‌خواهند زندگی خود را شروع كنند، در حالی كه مراسم عروسی و كیفیت برگزاری آن هم چالش‌های بزرگی را پیش روی زوج‌های جوانی كه می‌خواهند زندگی مشترك خود را شروع كنند، قرار داده است. طولانی شدن دوران عقد گاهی باعث می‌شود ازدواجی كه هنوز شكل نگرفته در نطفه خفه شود.
 
به گزارش آرمان، برای بسیاری آدم‌ها دوران نامزدی یكی از شیرین‌ترین و خاطره‌انگیزترین دوران‌هاست. بسیاری از افرادی كه پا به سن گذاشته‌اند و می‌توانند برای بچه‌ها یا نوه‌های خود خاطراتشان را تعریف كنند، ممكن است از دورانی حرف بزنند كه به تازگی با فردی كه به او علاقه مند بوده‌اند آشنا شده و خاطرات مشتركی را در كنار او رقم زده‌اند. دوران نامزدی از زمانی كه خانواده‌های دو طرف با هم آشنا می‌شوند تا روز ازدواج و مراسم آن بخشی از زندگی هر زوجی است كه كیفیت و نحوه گذران آن تاثیری شگرف بر آینده زوجین و ادامه زندگی مشترك دارد. برای مثال بعضی‌ها به محض خواستگاری و به فاصله كمتر از چند ماه عقد و عروسی می‌گیرند، اما برای بعضی دیگر این فرایند و طی كردن هر كدام از مراحل (نامزدی، عقد و ازدواج رسمی) ممكن است سال‌ها به درازا بكشد.

شروع زندگی با قرض و قسط
پدرش هر ماه به او می‌گوید باید زودتر تكلیفت را مشخص كند و آنها تقریبا هر روز با هم دعوا می‌كنند. مرد جوان می‌گوید نمی‌تواند عروسی بگیرند و به خانه خودشان بروند. امسال پنجمین سالی است كه با هم عقد كرده‌اند، اما هر كدام در منازل پدر و مادر خودشان زندگی می‌كنند و فقط به شكل مهمان به منزل یكدیگر رفته و بعد از چند ساعت ماندن برمی‌گردند و آخر هفته‌ها با هم بیرون می‌روند. وقتی عقد كردند قرار بود تا یك سال بعد خانه‌شان آماده شود و با وام و قرض بتوانند مراسم عروسی گرفته و سرخانه زندگی خودشان بروند، اما این روند یك ساله الان بیش از پنج سال است كه به درازا كشیده و همین مشكلات زیادی را برای هر دوی آنها ایجاد كرده است.

 

زن جوان درباره مشكلاتی كه بعد عقد كردن و طولانی شدن مدت آن برایش ایجاد شده می‌گوید: تا یك سال اول اصلا فكر نمی‌كردم همه‌چیز تا اینجا طول بكشد و هر روز منتظر بودم تا خانه‌مان آماده شود و سر زندگی خودمان برویم، اما بد قولی صاحبخانه و تامین نشدن مخارج عروسی كه حتی در بهترین حالت هم باید 30 تا 40 میلیون تومان برای آن كنار بگذاری، باعث شده امسال پنجمین سالی باشد كه ما شرعا و رسما زن و شوهریم ولی چون مراسم ازدواج نگرفته و خانه نداریم همه‌جا نامزد تلقی می شویم.

 

او درباره مشكلات عقد طولانی می‌گوید: بی‌اغراق باید بگویم این نوع رابطه به‌شدت باعث سردی ارتباط من و همسرم شد. من مطمئن هستم ما اگر زیر یك سقف زندگی می كردیم هیچ‌وقت این مشكلات این همه عمیق نمی شد. زنانی كه عقد كرده‌اند ولی با همسرشان زندگی نمی‌كنند عین همان كارهایی را كه همه زنان دیگری كه سر خانه و زندگی خودشان هستند باید درباره همسرانشان انجام دهند، ‌درباره همسران خود انجام می دهند؛ بی‌آنكه در قالب روابطی مشخص و در خانه و زندگی خود فرد این اتفاق بیفتد و این هزار مشكل ریز و درشت ایجاد می كند.

این دعواها بیشتر مال بی‌سوادهاست!
یكی از قضات دادگاه خانواده تهران درباره طولانی شدن دوران عقد می‌گوید: این ازدواج ها محكوم به شكست است. بر اساس تجربه این را به شما می‌گویم كه همه زوج‌هایی كه زندگی خودشان را به این شكل و كیفیت شروع می‌كنند در ادامه زندگی هم همین‌طور كج‌دار و مریز ادامه می‌دهند تا به جایی می‌رسند كه مسالمت‌آمیز از هم جدا می‌شوند. قاضی محبی ادامه می‌دهد: تا كی می‌خواهیم اصل را رها كرده و به فرعیاتی از این دست بپردازیم؟ مراسم ازدواج در ایران منحصر به شام دادن به یك عده آدم تحت عنوان فامیل دور و نزدیك شده كه حالا اگر این آدم‌ها این وعده شام را بخورند یا نخورند فرقی به حال هیچ كسی ندارد. این قاضی دادگستری در ادامه می‌گوید: معلوم است كه با این شرایط بد اقتصادی و جو نامناسب روانی كه علیه ازدواج در جامعه ایجاد شده و به همان نسبت آزادی‌ها و بی‌بند و باری‌هایی كه علنی شده دیگر كسی میل به ازدواج و زندگی زیر یك سقف نداشته باشد.

 

چرا هیچ خانواده ایرانی در باورش نمی‌گنجد دخترش بدون مراسم ازدواج راهی خانه بخت شود یا پسرشان دختری را بگیرد كه جهیزیه آن‌چنانی ندارد و با هر حداقلی در كنار هم زندگی‌شان را شروع كنند. این قاضی معتقد است: همه مشكلات دیر ازدواج كردن و طلاق مادی نیست و حتی در جاهایی هم كه مادی است باز ریشه فرهنگی دارد. این قاضی خانواده می‌گوید: افرادی كه سواد و شعور اجتماعی بالایی دارند زندگی‌شان را زیر یك سقف با هر شكلی و با هر وسیله‌ای كه هر كدامشان بتوانند تهیه كنند شروع می‌كنند و این دعواها بیشتر مال بی‌سوادهاست!

نداشتی بیخود زن گرفتی!
در مقابل مرد جوان درباره مشكلات این مقطع و دلیل طولانی شدن زمان عقد می‌گوید: پنج سال است آماده شدن خانه و تهیه پول مراسم عروسی تبدیل به كابوس شب‌ها و فكر ناراحت‌كننده همه روزهای من شده است و همین مساله باعث شده تا حد زیادی درباره ازدواج و همسری كه خودم آن را انتخاب كردم دچار شك شوم. همسرم خیلی زیاده‌خواه نیست، اما نمی‌تواند خودش را قانع كند كه بدون هیچ جشن و مراسمی به خانه خودمان برویم و من و خانواده‌ام هم واقعا نداریم كه بخواهیم الان سرویس 10 میلیونی بخریم و لباس عروس و خرج شام میلیونی بدهیم. وقتی حرف‌های مرد به اینجا می‌رسد زن با لحنی اعتراض‌آمیز می‌گوید: نداشتی بیخود زن گرفتی! جر و بحث بین آنها آن‌قدر بالا می‌گیرد كه متوجه رفتن من نمی‌شوند.

طولانی شدن این دوران آثار و تبعاتی دارد
سال 90 مسئول اتاق فكر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینكه نمی‌توان گفت به درازا كشیده شدن دوران عقد بد است، گفته بود: طولانی شدن این دوران آثار و تبعاتی دارد كه معلوم نیست دختران و پسران امروزی بتوانند به خوبی آن را تحمل كنند. حجت‌الاسلام پناهیان تصریح كرد: این برخورد در برخی خانم‌ها حتی ممكن است طبیعی هم باشد در حالی كه اگر زیر یك سقف زندگی كنند نوسانات در مرزهای منفی زیاد اوج نمی‌گیرد یا ممكن است آقایان و خانم‌ها دچار محاسبه‌هایی شوند، اینكه درست انتخاب كردند یا نه. او درباره آسیب‌های طولانی شدن دوران عقد گفت: از نظر عاطفی ممكن است برای دخترخانم‌ها طولانی شدن دوران عقد مشكلاتی به وجود آورد. خانمی كه علاقه‌مند به تشكیل زندگی و ارتباط عاطفی با همسر خود باشد، ممكن است دچار مشكلاتی شود كه مردان به خوبی آن ضرورت‌ها را درك نكنند و به این ترتیب سوءتفاهم‌هایی برای خانواده‌های نوپا به وجود‌ آید. او شكل نگرفتن عواطف و احساسات خانم‌ها به‌طور كامل نسبت به همسر و زندگی مشترك در دوران عقد را دلیل دیگر به وجود آمدن این آسیب دانست و گفت: به همین علت ممكن است كه دختران، بعضی اوقات در تمایل خود به آغاز زندگی مشترك دچار نوساناتی شوند و ناراحتی‌های خاصی پیش ‌آید و حتی از همسر خود بدون دلیل خاصی احساس تنفر كنند. او در ادامه تصریح كرد: این برخورد در برخی خانم‌ها حتی ممكن است طبیعی هم باشد در حالی كه اگر زیر یك سقف زندگی كنند نوسانات در مرزهای منفی زیاد اوج نمی گیرد. او با اشاره به اینكه زوج در دوران عقد ممكن است هنوز خود را در موقعیت انتخاب ببیند، گفت: خیلی وقت‌ها ممكن است زوجین در اثر برخورد با كوچك‌ترین ناملایماتی به انتخاب خود شك كنند و وقتی در انتخاب تردید ایجاد شد دلسردی‌هایی ممكن است به وجود ‌آید كه به آسیب‌ها دامن بزند یا به طلاق منجر شود.

 

 اخبار اجتماعی -  آرمان