اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بالون‌های اینترنتی گوگل بر فراز جهان


غول دنیای اینترنت، گوگل، قرارداد تازه ای که با سه شرکت ارائه خدمات اینترنتی در اندونزی منعقد کرده است که درآن به آزمایش پروژه لون (Loon) می‌پردازد.

فرارو: غول دنیای اینترنت، گوگل، قرارداد تازه ای که با سه شرکت ارائه خدمات اینترنتی در اندونزی منعقد کرده است که درآن به آزمایش پروژه  لون (Loon)  می‌پردازد.

 لون که هدفش رساندن اینترنت به نقاط دوردست کره زمین است بخشی از آزمایشگاه معروف گوگل، یعنی گوگل اکس است.

طبق این قرارداد تازه منعقد شده، گوگل بالن‌های بدون سرنشینی را به ارتفاعات بالای کوه و مناطق بادخیز می‌فرستد تا میزان کارآیی این بالون‌ها را آزمایش کند.

به گزارش یو اس ای تودی، اندونزی چهارمین کشور پر جمیعت جهان است که دو سوم شهروندان آن به اینترنت دسترسی ندارند.

بالون‌های اینترنتی گوگل بر فراز جهان

خبر این همکاری با سه شرکت اندونزیایی توسط یکی از موسسین گوگل یعنی سرگئی برین و مایک کسدی اعلام شد.  مایک کسدی، معاون ٰٰرئیس پروژه لون می‌گوید که شرکت آلفابت (که به تازگی به عنوان شرکت مادر گوگل و پروژه‌هایی مثل گوگل اکس منصوب شده است) می‌خواهد که برای میلیون‌ها شهروند اندونزایی دسترسی به اینترنت را محقق کند.

هدف پروژه لون ساخت بالون‌هایی است که با پرواز در ارتفاعاتی که برای هواپیماهای معمولی مقدور نیست، به اوپراتورهای اینترنتی کمک کند که بتوانند اینترنت وایرلس را به مکان‌هایی ببرند که کارگزاری کیبل‌های نوری و یا ساخت دکل‌های تلفن در آن ممکن نیست. وبلاگ گوگل نوشت که امیدوار است تا چند سال آینده بتواند اینترنت پرسرعت LTE را به بیش از صد میلیون شهروند اندونزایی برساند.

رئیس جمهور اندونزی، جوکو ویدو، که از آمریکا دیدن می‌کرد، قرار بود این هفته از مقر گوگل در کالیفرنیادیدن کند، اما به علت آتش‌سوزی های مهیبی که در جنگل‌های مرطوب این کشور رخ داده است، مجبور به بازگشت زود هنگام به اندونزی شد.  اندونزی به خاطر جزایر بسیار، جنگل‌های انبوه و همینطور کوه‌های متعدد و اقتصاد بی‌ثبات، زیرساخت‌های اینترنتی مناسبی ندارد.

رقابت برای کسب مشتری بیشتر


گوگل تنها شرکت اینترنتی نیست که به دنبال دسترسی شهروندان بیشتری در سراسر جهان به اینترنت است. فیس بوک هم پروژه‌های مشابهی را برای ارائه اینترنت به نقاط دوردست با استفاده از بپهپاد و هواپیماهای خورشیدی در دست دارد. آکیلا، هواپیمای بدون سرنشین فیس بو عرض بال‌هایش به اندازه عرض بال‌های یک هواپیمای بوینگ ۷۳۷ است، (اما وزنی کمتر از یک خودروی نقلیه دارد) قرار است در اواخر سال میلادی جاری به پرواز درآید.

در کنار اهدافی مانند دسترسی همه مردم به اطلاعات و دانش و بالارفتن آگاهی‌های عمومی، باید درنظر داشت که در آمد اصلی شرکت‌هایی مثل فیس‌بوک و گوگل از طریق آگهی‌های تجاری است. بالا رفتن تعداد کاربران اینترنت به معنای بالارفتن تعداد کاربران آنها و در نتیجه مخاطبان این آگهی‌هاست. بنابراین عجیب نیست که رقابت سختی بین شرکت‌ها برای دسترسی کاربران بیشتر به اینترنت درگرفته است. هر چند که کار اصلی این شبکه‌ها، ارائه اینترنت نیست، اما سوددهی آنان بسته به مرتبط بودن دائم تعداد بیشتری از شهروندان به اینترنت است.


ویدیو مرتبط :
پروژه گوگل بالون - اینترنت در تمامی نقاط جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بالون‌های اینترنتی گوگل در راه احاطه زمین


گوگل در پروژه‌ای به نام Project Loon، با هدف ارایه‌ی اینترنت به مناطق روستانشین و دوردست، بالون‌هایی را به استراتوسفر می‌فرستد.

مجله دیجی کالا - زهرا غلامی: گوگل در «پروژه‌ی لون» (Project Loon) برنامه‌های بزرگی برای سال ۲۰۱۶ دارد که شامل اولین چرخش دور دنیا با بالون هم می‌شود. «مایک کاسیدی» (Mike Cassidy)، معاون ارشد این شرکت می‌گوید اعضای تیم پروژه‌ی لون امیدوارند که سال بعد، بیش از ۳۰۰ بالون را به هوا بفرستند تا یک حلقه‌ی پیوسته دور جهان ایجاد کنند.

بالون‌های اینترنتی گوگل، زمین را احاطه می‌کنند

هدف آنها این است که مطمئن باشند همیشه، حداقل یک بالون منطقه‌ی خاصی را پوشش می‌دهد. وقتی یکی دور می‌شود، بلافاصله یکی دیگر جای آن را می‌گیرد. اگر این تیم اولین حلقه‌ی پیوسته را که نیمه‌ی جنوبی را پوشش خواهد داد، با موفقیت اعزام کند، در نظر دارد که اولین مشتریان تبلیغاتی آزمایشی را جذب کند. گرچه هنوز موفقیت این تیم در دستیابی به هدف‌شان مشخص نیست، اما شرکت‌های اندونزیایی ارایهدهنده‌ی سرویس اینترنت هم‌اکنون برای شراکت با پروژه‌ی لون قرارداد بسته‌اند.

بالون‌های اینترنتی گوگل، زمین را احاطه می‌کنند

گوگل برای اولین بار برنامه‌ی بالون‌های پرفشار را در ماه ژوئن سال ۲۰۱۳ معرفی کرد. در آن زمان حدود ۳۰ عدد بالون از نیوزیلند به هوا فرستاده شدند. این بالون‌ها در ارتفاع ۲۰ کیلومتری از زمین و به استراتوسفر فرستاده می‌شوند. نرم‌افزاری که در این سیستم تعبیه شده، بالون را به سمت بالا و پایین حرکت می‌دهد تا در مسیر باد مساعد قرار بگیرد. هر بالون به آنتن‌های روی زمین شبکه‌ی اینترنت ارایه می‌دهد. در ابتدا این بالون‌ها اینترنت با سرعت 3G فراهم می‌کردند، اما حالا سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه را در اختیار دستگاه‌های متصل قرار می‌دهند؛ یعنی تقریبا سرعتی معادل 4G. در ابتدا یک تا دو ساعت طول می‌کشید تا ۱۴ نفر یک بالون را بفرستند. اما حالا دو یا سه نفر هر ۱۵ دقیقه می‌توانند یک بالون را بفرستند.