اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

باز هم کلاهبرداری در بازار طلا



اخبار,اخبار اقتصادی , کلاهبرداری

 

اخبار اقتصادی - باز هم کلاهبرداری در بازار طلا

رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر تصریح کرد: با توجه به تقاضای بالا در بازار طلا، افراد زیادی با کدهای داخلی و استفاده از آن‌ روی مصنوعات خارجی، اقدام به فروش طلای خارجی به عنوان طلای داخلی می‌کنند.

عبادالله محمدولی در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار کرد: ظرفیت و تقاضای طلا در بازار خوب است و می توان گفت بازار بزرگی در این بخش داریم که مصرف بالایی دارد ولی همین موضوع سبب شده عده‌ای از آب گل آلود ماهی بگیرند و با توجه به تقاضای بالا، سوءاستفاده کنند.

وی با اشاره به گفته رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا، مبنی بر اینکه "به تازگی مشاهده شده برخی تولیدکنندگان داخلی علامت تجاری اختصاصی خود را در خارج از کشور روی طلاهای خارجی حک و به صورت قاچاق وارد کشور می‌کنند و تحت عنوان طلای ایرانی در داخل کشور می‌فروشند"، گفت: این موضوع درست است و خیلی‌ها با کدهای داخلی و استفاده از آن‌ روی مصنوعات خارجی، اقدام به فروش طلای خارجی به عنوان طلای داخلی می‌کنند.

محمدولی با بیان اینکه برای ایجاد فضای رقابتی بهتر باید مصنوعاتی که از کشورهای دیگر وارد می‌شوند، ارزان تر به فروش برسند، بر ضرورت وجود کنترل و نظارت در بازار داخلی طلا تاکید کرد.

وی اظهار کرد: هزینه‌های تولید طلا در بازار داخلی بسیار بالاست؛ بنابراین باید هزینه‌ها را در این بخش کاهش دهیم تا بازاری شفاف در حوزه طلا داشته باشیم.

رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر با تاکید بر اینکه برخی تولیدکنندگان آن قدر قیمت را بالا می برند که گرایش مصرف به مصنوعات خارجی افزایش می یابد، اظهار کرد: هزینه های تولید دربازار داخلی بسیار بالا است بنابراین باید هزینه های خودمان را کاهش دهیم و مصنوعاتی که از کشورهای دیگر وارد می کنیم ارزان تر بدهیم تا رقابت ایجاد شود.

نظارتی بر اجرت‌ ساخت طلا نیست
وی گفت:‌ متاسفانه نظارتی بر اجرت‌ ساخت طلا نیست و هر کسی براساس برنامه های خود و به صورت سلیقه‌ای در بازار طلا کار می‌کند. گاهی آن قدر که مصرف‌کننده به طرف کالای خارجی می رود به تولید داخل تمایلی ندارد.

محمدولی بر تنوع عیار طلا تاکید کرد و افزود: تنوع عیار طلا از موضوعات مهمی است که بارها به آن اشاره کرده ام.

رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر تصریح کرد: از اینکه دستگاه‌های ذیربط نسبت به بازار طلا حساسیت نشان می‌دهند خوشحالیم و به عنوان رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر اعلام آمادگی می کنم که هر گونه حمایت و تلاشی دراین زمینه انجام می دهیم. حدود 12 سالی است که در بازار طلا آسیب شناسی می کنیم؛ بنابراین برای داشتن بازار شفاف هر گونه اقدامات و همکاری لازم را انجام داده وفضا را برای کسب و کار موفق و خوب مهیا می کنیم.

به گزارش ایسنا چندی پیش رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا، اعلام کرد: به تازگی مشاهده شده که برخی از تولیدکنندگان داخلی علامت تجاری اختصاصی خود را در خارج از کشور بر روی طلاجات خارجی حک کرده و به صورت قاچاق وارد کشور می کنند و تحت عنوان طلای ایرانی در داخل کشور به فروش می رسانند.

به گفته سردار زمانیان افزایش یا کاهش قیمت جهانی طلا، تاثیر گذار بر بازار طلای ایران است و طلا در کشورمان از سال ها پیش به عنوان یک کالای سرمایه ای محسوب می شده و خریداران نیز به دنبال آن بودند بخشی از سرمایه خود را صرف خرید این کالای گرانقیمت کنند، طی سال های اخیر از آنجا که هزینه ساخت 20 تا 30 درصد قیمت طلا است؛ بنابراین طلا کارکرد خود را به عنوان یک سرمایه از دست داده است.

زمانیان با اشاره به اینکه قیمت اجرت طلای خارجی نسبت به ایرانی، پایین تر است، خاطرنشان کرد: استقبال مردم از طلای خارجی به دلیل آن است که تولید کنندگان نتوانسته اند سلیقه مشتری را تامین کنند و از طرفی، قیمت اجرت طلا را در حد توان مشتری نگه نداشته اند؛ از آنجا که طلا از کالاهایی است که ارزش افزوده به آن تعلق می گیرد و این ارزش تاثیر زیادی بر افزایش قیمت دارد لذا قاچاق آن به صرفه است همچنین حمل آسان به دلیل کم حجم بودن، سود سرشار آن و ظرافت و زیبایی طلاهای خارجی ریسک قاچاق را افزایش داده است. 

اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
باز هم کلاهبرداری، باز هم لیزینگ خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فروش طلای اینترنتی،‌ شیوه جدید کلاهبرداری در بازار طلا



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی, فروش  اینترنتی  طلا

پس از فروش طلای دست دوم و غالب کردن سکه‌های تقلبی، این بار بازار فروش طلا به صورت اینترنتی داغ شده است، شیوه‌ای که اغلب با مالباخته شدن خریداران همراه است.

به گزارش آنا، مدتی است که سایت‌های مجازی مختلف اقدام به تبلیغ طلا و جواهراتی کرده‌اند که می‌توان آنها را تنها به صورت اینترنتی خریداری کرد. اغلب این مصنوعات طلا قیمت‌های بالا و میلیونی داشته و برای ثبت سفارش خرید باید حداقل به میزان 50 درصد قیمت آن را پرداخت کرد.

برخی از این سایت‌ها در واقع گالری‌های طلا هستند که مدل‌های به‌روز خود را از طریق فضای مجازی در معرض دید عموم قرار می‌دهند و بر روی پایگاه اینترنتی خود آدرس دقیق و تلفن‌های تماس را نیز درج کرده‌اند. هر چند با پیگیری خریداران در تعدادی از سایت‌های اینگونه نیز مشخص شده است که درج آدرس و مشخصات تنها به علت جلب اعتماد مشتری بوده و اطلاعات صحت ندارد.

با این حال عموم سایت‌های تبلیغی و فروش طلا و جواهرات بدون درج مشخصات و در برخی موارد حتی بدون درج یک شماره تماس هستند که متاسفانه برخی افراد با اعتماد بیجا نسبت به پرداخت هزینه‌های گزاف و ثبت سفارش برای خرید از آنها اقدام می‌کنند.

حتی یک فروشگاه اینترنتی دارای مجوز فروش طلا در کشور نداریم

در همین رابطه رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه هیچ فروشگاه اینترنتی خرید و فروش طلا در ایران مجوز کسب از اتحادیه طلا و جواهر ندارد، گفت:‌ حتی یک فروشگاه فروش اینترنتی طلا مجوز فعالیت ندارد و تمامی واحدهای اینگونه به صورت غیرقانونی در حال فعالیت هستند.

احمد وفادار با تاکید بر اینکه مالباختگان به دفعات برای بازپس‌گیری سرمایه خود نسبت به خرید اینترنتی طلا به اتحادیه طلا و جواهر مراجعه کرده‌اند، افزود: توصیه می‌کنیم هیچ فردی طلا را به صورت اینترنتی خریداری نکند چرا که اکثر این موارد کلاهبرداری هستند.

وی تصریح کرد: اغلب صاحبان این فروشگاه‌های اینترنتی فروش طلا، زیرزمینی را اجاره کرده و اقدام به گشایش یک سایت کرده‌اند. این افراد چند نمونه طلای اینترنتی را بر روی سایت خود قرار می‌دهند و متاسفانه عامه مردم نیز فکر می‌کنند اینها تافته جدا بافته‌ای از سایر طلافروشی‌ها هستند.

اغلب ادعای شاکیان برای خرید طلای اینترنتی اثبات نمی‌شود

عضو هیات امنای اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه اغلب این سودجویان برای سخت‌تر شدن دسترسی به آنها پس از کلاهبرداری مکان خود را نیز عوض می‌کنند، بیان کرد: از مردم درخواست داریم فریب این افراد و تبلیغات را نخورند و برای خرید خود به واحدهای صنفی مراجعه کنند.

به گفته وی، اگر خریدار نسبت به خرید طلای خود به قیمت بیش‌ از نرخ طلای روز اعتراضی داشته باشد می‌تواند با داشتن فاکتور خرید به اتحادیه طلا و جواهر مراجعه کرده و این امر از سوی کارشناسان ما بررسی می‌شود اما عموما ادعای شاکیان نسبت به خرید از این فروشگاه‌های اینترنتی بدون مجوز و پروانه کسب در هیچ جایی به اثبات نمی‌رسد و فرد سرمایه خود را از دست می‌دهد.

وفادار با تاکید بر اینکه اغلب صاحبان این فروشگاه‌های اینترنتی فضای تجاری را برای فعالیت خود و فروش طلای اینترنتی انتخاب نمی‌کنند و بر این اساس دسترسی به آنها سخت است، خاطرنشان کرد: شاید واحدهای صنفی دارای مجوز کسب از اتحادیه طلا و جواهر مدل‌های جدید خود را بر روی سایت و درگاه اینترنتی قرار دهند اما به هیچ عنوان فروش اینترنتی ندارد.

 

 اخبار اقتصادی  -  آنا