اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بازنگری قیمت نفت در پیشنهاد بودجه 94


معاون وزیر نفت با بیان این‌که درخواست برگزاری نشست اضطراری اوپک به صلاح نیست، دلایل کاهش قیمت نفت را تشریح کرد.

خبرگزاری ایسنا: منصور معظمی در حاشیه اولین همایش بین المللی قیر در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به کاهش قیمت نفت، ایران برنامه‌ای برای درخواست برگزاری نشست اضطراری اوپک ندارد؟ گفت: ما فکر می کنیم در شرایط فعلی درخواست برگزاری نشست اضطراری به صلاح نیست البته این به معنی آن نیست که اقدامات لازم را برای اتخاذ استراتژی مناسب دراین شرایط نداشته باشیم.

وی افزود: براساس سیاست های دولت و همچنین نظرات رییس جمهور و سیاست وزارت نفت ،اقداماتی را آغاز کرده‌ایم که امیدواریم نتایج آن را مشاهده کنیم.

معظمی با بیان این‌که در نشست اوپک که بنا شده در زمان مقرر برگزار شود شرکت کرده و نظراتمان را اعلام می کنیم، گفت: بازار نفت تابعی از شرایط سیاسی و اقتصادی است و تنها مولفه‌های اقتصادی در این شرایط تاثیرگذار نیستند.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت خاطرنشان کرد:فعلا باید صبر کنیم و بردبار باشیم تا با رصد کردن درست بازار ببینیم که چه سیاست مناسبی لازم است تا اتخاذ شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که چه عواملی باعث بروز کاهش قیمت نفت شده با توجه به این که شما کاهش قیمت نفت را سیاستی از پیش تعیین شده اعلام کرده اید، گفت: عوامل متعددی باعث بروز این شرایط شده است. مسائل مربوط به عربستان، روسیه، اوکراین، اضافه عرضه، افزایش ذخایر استراتژیک در مجموع دست به دست هم داده و باعث بروز این شرایط شده است.

معظمی افزود: این شرایط در دوره بلند مدت پایدار نخواهد بود. زیرا برخی کشورهای تولیدکننده نفت اعم از اعضای اوپک و غیر اوپک با مشکلات اجتماعی قابل توجه روبرو هستند که این کاهش قیمت تبعات اجتماعی بیشتری را برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر این که از نظر شما قیمت نفت تا چه سطحی کاهش پیدا خواهد کرد تصریح کرد: حقیقتا نمی دانم اما ما کشور را با نفت پنج دلاری اداره کردیم و با نفت 140 دلاری نیز گذراندیم بنابراین لازم است برای قیمت‌های متفاوت سناریوهای مختلفی تهیه کنیم که در این راستا معاونت برنامه ریزی در حال بررسی است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به این‌که در فصل بودجه نویسی قرار داریم چه سناریویی را برای قیمت نفت در بودجه سال 1394 کل کشور پیشنهاد می کنید، اظهار کرد: از اعلام این موضوع معذورم اما به طور قطع و یقین قیمت‌های گذشته را پیشنهاد نخواهیم کرد.

معظمی در پاسخ به این که پس روی نفت 90 و یا صد دلاری برای سال آینده حساب نکرده‌اید، گفت: خیر، چنین قیمت‌هایی را پیشنهاد نمی کنیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت درباره چگونگی پیشنهاد قیمت نفت برای بودجه سال آینده اظهار کرد: بهترین روش این است که واقع بینانه با قضایا برخورد کنیم، باید توجه کنیم که بازار ویژگی‌های خاص خود را دارد و اگر به الزامات آن توجه نکنیم و قیمت های غیر واقعی را پیشنهاد دهیم با مشکل روبرو خواهیم شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به کاهش قیمت نفت در سال جاری چه میزان کسری بودجه خواهیم داشت،خاطرنشان کرد: تا این ساعت(تا شش ماه اول) نه تنها کسری بودجه نداشته ایم بلکه افزایش بودجه نسبت به آنچه مصوب شده داشته ایم.

معظمی افزود: اگر روند کاهش قیمت به این صورت باشد طبیعی است که باید پیش بینی دیگری برای بودجه سال آینده انجام دهیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در ادامه به افزایش تولید گاز طبیعی به میزان 60 میلیون متر مکعب از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره و تصریح کرد: در شش ماهه امسال نسبت به شش ماه سال گذشته روزانه حدود 39 درصد گاز بیشتری به نیروگاه‌ها اختصاص داده شده است.

وی تاکید کرد: به طور قطع و یقین تا پایان سال افزایش تولید گاز طبیعی به صد میلیون متر مکعب که پیش از این وعده داده شده می‌رسد.


ویدیو مرتبط :
چگونگی میزان وابستگی بودجه سال 94 به قیمت نفت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهاد مجلس برای قیمت نفت در بودجه 94



اخبار,اخبار اقتصادی,پیشنهاد مجلس برای قیمت نفت در بودجه


اخبار اقتصادی  - پیشنهاد مجلس برای قیمت نفت در بودجه 94

رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به ادامه روند کاهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی و تاثیر آن بر بودجه سال 94 کشور، گفت: مجلس و کمیسیون برنامه نقطه نظرات خود را در این خصوص به دولت اعلام کرده و براین اساس پیشنهاد ما برای قیمت نفت در سال آینده رقم حدود 80 دلار برای هر بشکه است.

به گزارش ایرنا؛غلامرضا تاجگردون با اشاره به آنکه دولت باید با توجه به بحث کاهش قیمت نفت، بودجه سال آینده را مناسب تدوین و لایحه آن را به مجلس ارایه کند، افزود: به نظر می رسد موضوع کاهش قیمت نفت ادامه دار باشد و بازگشت به قیمت های سابق در کوتاه مدت پیش بینی نمی شود.


وی با بیان آنکه در بودجه 94 به دلیل افت قیمت نفت با کاهش منابع در حوزه بودجه های عمرانی مواجه خواهیم شد، افزود: دولت با اولویت بندی برنامه های اقتصادی و صنعتی می تواند با موفقیت از این مشکل عبور کند.
 
این نماینده مجلس با بیان اینکه افت ناگهانی قیمت نفت در بازارهای جهانی، کشورهای نفتخیز را بر آن داشت تا در تدوین قانون بودجه سال آینده خود محتاط تر عمل کنند، افزود: اعضای اوپک قصد دارند در بودجه سنواتی خود قیمت هر بشکه نفت را حدود 60 تا 80 دلار تعیین کنند.
 
وی افزود: آینده نگری اعضای اوپک درحالی رقم می خورد که ایران نیز درصدد اعمال کاهش قیمت در بودجه سال آینده است اما از آنجا که هنوز قیمت نفت خام در بودجه 94 نهایی نشده است، احتمال گنجاندن نفت 75 تا تا 80 دلاری در بودجه و تقبل ریسک کمتر وجود دارد.
 
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه بودجه امسال براساس هر بشکه نفت 100 دلاری بسته شد، افزود: اما با توجه به اینکه در ماه های اخیر شاهد افت چشمگیر قیمت نفت هستیم، گنجاندن نفت گران در بودجه سال آینده، پیامدها و ریسک های اقتصادی زیادی به همراه خواهد داشت.
 
وی با اشاره به اینکه باید منتظر وضعیت بازار نفت در زمینه عرضه و تقاضا و دیگر مولفه های جهانی و داخلی باشیم، افزود: هنوز نمی توان قیمت مشخصی برای نفت در بودجه سال 94 متصور شد اما به نظر می رسد با احتیاط و دوراندیشی همان رقم 75 تا 80 دلار ملاک بودجه قرار داده شود.
 
به گفته تاجگردون؛ چنانچه قیمت نفت در همین سطح هم بسته شود، بازهم می توان به رشد درآمدها اطمینان داشت زیرا نباید بیش از حد روی قیمت نفت در بودجه تاکید بلکه باید برای افزایش بودجه کشور به رشد صادرات بها داده شود.
 
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه اگر قیمت نفت در بودجه سال آینده منطقی باشد، در صورت افزایش قیمت نفت حتی به بشکه ای بیش از 100 دلار نیز می توان مازاد درآمدهای نفتی را به صندوق توسعه ملی واریز کرد، افزود: اما اگر قیمت نفت در بودجه سال آینده بالا گنجانده شود، احتمال کسری بودجه وجود خواهد داشت.

کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ با توجه به اینکه بحث کاهش قیمت نفت با شیب تند در حال حرکت است، برگزاری جلسه اضطراری اوپک با کاهش سقف تولید اعضا می تواند مانع سقوط قیمت نفت شود.

 

 اخباراقتصادی  -  ایرنا