اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بازار لوازم خانگی در قبضه چشم بادامی ها


می‌گویند بازار لوازم خانگی هم همچون سایر بازارها این روزها کساد است و خرید و فروش چندانی انجام نمی‌شود؛ تنها افرادی که مجبور به خرید هستند، روانه بازار می‌شوند.

خبرگزاری مهر: می‌گویند بازار لوازم خانگی هم همچون سایر بازارها این روزها کساد است و خرید و فروش چندانی انجام نمی‌شود؛ تنها افرادی که مجبور به خرید هستند، روانه بازار می‌شوند.

سه راه امین‌حضور. اینجا چند سالی است که بورس لوازم خانگی پایتخت شده است. تا به حال هم هیچ محله‌ای نتوانسته گوی سبقت را از او برباید. هر وقت نام لوازم خانگی شنیده می‌شود، فردی نیازی دارد یا می‌خواهد کالایی بخرد، حتما یکی از گزینه‌هایی که به ذهنش می‌رسد همین چهارراه معروف است.

 اما این روزها دیگر این بورس هم سکه شده است. فروشندگانش تقلیل یافته‌اند و دیگر شور و شوق سابق را ندارد. البته باز هم هستند کسانی که روزانه برای خرید لوازم خانگی نو به این محله مراجعه می‌کنند. آن طور که فروشندگان می‌گویند، بیشتر خریداران این روزهای این بازار را عروس و دامادها تشکیل می‌دهند.

محدودیت ورود لوازم خانگی به دلیل تحریم

 یکی از فروشندگان لوازم خانگی در بازار امین‌حضور می‌گوید: بازار لوازم خانگی کساد است و به دلیل تحریم، دامنه کالاهای برخی برندهای معروف که در بازارهای جهانی وجود دارد، وارد ایران نمی‌‎شود، این در حالی است که بیشتر کالاهای ورودی به بازار را قاچاق تشکیل می‌دهد.

 وی تصریح کرد: کالاهای قاچاق هم اکنون بازار را تسخیر کرده، این درحالی است که مشتریان این روزها انتخاب محدودی دارند و معمولا به سراغ کالاهای می‌روند که قیمت مناسبی داشته باشند، آنها حتی به این فکر نمی کنند که اگر کالایی را گرانتر بخرند ولی کیفیت بهتری داشته باشد، بلکه ترجیح می‌دهند که فقط این کالا را در منزل خود داشته باشند؛ این جمله بیشتر در مورد عروس و دامادها صادق است.



 او می‌گوید: بیشتر خریداران این روزها، توجه زیادی به برندهایی که خریداری می‌کنند؛ ندارند و گاهی اوقات آنها فقط به دنبال این هستند که کالا ارزانتر باشد.

رواج برندهای تقلبی در بازار

 اما در میان انبوه لوازم خانگی که در بازار مشاهده می‌شود، برندهایی مشاهده می‌شود که برند تقلبی کالاهای معتبر و برندهای معروف لوازم خانگی هستند. حتی ممکن است که نام برند تقلبی آن تنها یک حرف کمتر، بیشتر با برند اصلی داشته باشد.

 گاهی اوقات نیز ممکن است یک حرف جابجا شود و نام برند را به طور کلی تغییر دهد، بنابراین همان برند مشابه برندی به چشم مشتری خواهد آمد که سالها قدمت دارد و برای خود در بازار توانسته جایگاهی را باز کند. بنابراین حتی قیمت هم ممکن است به شدت کاهش یابد.

 بنابراین مشتریان باید به خوبی به نام برند مورد تقاضای خود دقت داشته باشند تا در آَشفته بازار این روزهای لوازم خانگی، جنسی را تقلبی به منزل نبرند. این در شرایطی است که قیمت برخی از انواع لوازم خانگی با نوسانات نرخ ارز آنچنان افزایش یافته است که ممکن است مردم ترجیح دهند که دیگر از آن برند خرید نکنند، اما این طور نیز نباید باشد که برندی تقلبی را به خاطر ارزان خرید کردن به منزل خود برده و با مشکلات پس از آن مواجه شوند.



قاچاق، همنشین این روزهای بازار لوازم خانگی

 بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قاچاق در بازار لوازم خانگی به طور مشهود همنشین بازار شده است، این در حالی است که به وضوح کالای قاچاق در بازار خرید و فروش می‌شود و حتی فروشندگان نیز از جمله پیشنهاددهندگان خرید کالای قاچاق به دلیل اختلاف قیمت آن هستند.

 این در شرایطی است که به نظر می‌رسد بزرگترین بازار قاچاق کشور در لوازم خانگی نهفته است و بهتر است که دولت، هرچه سریعتر طرح شبنم را برای این دسته از کالاها اجرا کند، این در حالی است که به نظر می‌رسد البته مقاومت هایی نیز در این رابطه وجود داشته باشد.

 یکی از فروشندگان لوازم خانگی در بازار می‌گوید: مدتی است که ما نیز به خرید کالای قاچاق از دلالان و فروش آن به مردم اقدام می‌کنیم، چرا که دیگر خرید کالاهای وارداتی که از مبادی رسمی وارد کشور می‌شوند، مقرون به صرفه نیست، مردم خود هیجان بیشتری برای خرید کالاهای قاچاق دارند.

 او می‌افزاید: کالاهای قاچاق بازار لوازم خانگی را اشباع کرده اند و البته دولت هم به وضوح مبادی فروش کالاهای قاچاق را به صورت عمده می‌داند، اما مشخص نیست که به چه دلیل برای جمع آوری کالاهای قاچاق لوازم خانگی اقدام نمی کنند.  

قیمت انواع لوازم خانگی در بازار

نوع لوازم خانگی

قیمت در بازار

ساید بای ساید 29 فوت وی8 جنرال الکتریک

4 میلیون و 200 هزار تومان

ساید بای ساید 29 فوت دوو

2 میلیون و 580 هزار تومان

لباسشویی 9 کیلویی ایندزیت

1 میلیون و 400 هزار تومان

لباسشویی 7 کیلویی بوش

1 میلیون و 210 هزار تومان

اجاق گاز 5 شعله ایندزیت

1 میلیون و 950 هزار تومان

اجاق گاز 5 شعله رز گاز

950 هزار تومان

ال ای دی46 اینچ سامسونگ

2 میلیون و 545 هزار تومان

ال ای دی 40 اینچ ال جی

1 میلیون و 484 هزار تومان

جاروبرقی فیلیپس 1500 وات

707 هزار تومان

      


ویدیو مرتبط :
گزارش از بازار لوازم خانگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار چادر مشکی در قبضه چشم بادامی‌ ها


در حالی که در دهه ۵۰ و حتی اوایل دهه ۶۰ صنعت نساجی ایران یکی از صنایع شاخص کشور محسوب می‌شد، اما امروزه شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی نساجی به‌ویژه در بخش پوشاک هستیم.

روزنامه آرمان: در حالی که در دهه ۵۰ و حتی اوایل دهه ۶۰ صنعت نساجی ایران یکی از صنایع شاخص کشور محسوب می‌شد، اما امروزه شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی نساجی به‌ویژه در بخش پوشاک هستیم.

این صنعت که در دهه‌های گذشته بعد از صنعت نفت مهم‌ترین ظرفیت اقتصاد ایران به حساب می‌آمد، امروزه به علل و دلایل گوناگون به قهقرا کشیده شده و دیگر تولیدکنندگان ایرانی پوشاک دیگر رمقی برای ادامه فعالیت ندارند.

حتی کار تا جایی ادامه پیدا کرده است که بسیاری از پوشاک موجود در بازار ایران از کشورهایی نظیر چین و کره وارد کشور شده‌اند و تولیدکنندگان داخلی در رقابت با این کشورها بازار ایران را از دست داده‌اند. در همین زمینه معاون مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت گفت: پوشش بیش از ۵۰ درصد دختران و زنان ایرانی چادر است اما نکته اساسی این است که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد پارچه چادری در کشورمان تولید کارخانجات شرق آسیا به ویژه کره است.

فرشته جراحی با بیان اینکه نیمی از زنان و دختران ایرانی پوشش چادر دارند، افزود: با توجه به اینکه گرایش بانوان کشورمان به چادر در سطح بالایی قرار دارد باید بتوانیم برای این نیاز روزافزون تولیدات در خورِ زن ایرانی داشته باشیم. او ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد پارچه چادری در کشورمان تولید کارخانجات شرق آسیا به ویژه کره است که این با اصول اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد و باید با حمایت از تولید داخلی سهم کارخانجات کشورمان را در تولید پارچه چادری افزایش دهیم.

معاون مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت تاکید کرد: سهم پنج تا ۱۰ درصدی تولید داخل در پارچه چادری به هیچ وجه شایسته کشورمان نیست و تولیدکنندگان داخلی باید توان رقابت با رقبای خارجی را کسب کنند. جراحی اضافه کرد: تحقیقات نشان داده است که پارچه های سنگین که در تولید چادر مورد استفاده قرار می گیرد در بروز آرتروز گردن موثر است و به همین دلیل تولیدکنندگان خارجی به سمت پارچه های سبک وزن رفته اند و تولیدکنندگان داخلی هم گام هایی در این زمینه برداشته اند.

او خاطرنشان کرد: معتقدیم پوشش چادر بهترین نوع پوشش برای بانوان کشورمان است اما باید تولیدات مناسبی برای برآورده کردن سلیقه بانوان داشته باشیم. به هر حال مشکلات صنعت نساجی و پوشاک ایران فقط مربوط به واردات پارچه چادری نیست. یکی از مشکلاتی که صنعت پوشاک طی سالیان گذشته با آن دست و پنجه نرم کرده، میزان واردات از طریق رسمی یا به صورت غیرقانونی است و تولیدکنندگان داخل کشور از واردات پوشاک خارجی و ترک طی سال‌های گذشته متضرر شده اند.

همچنین با کاهش تعرفه های گمرکی در سال جدید حجم واردات پوشاک خارجی افزایش می یابد و ضربه ای جبران ناپذیر به صنعت نساجی و پوشاک وارد می کند. به هر حال باید گفت که واردات کالا از جمله پوشاک با روح اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی مخالف است و باید از ادامه روند واردات کالاهای غیرضروری به کشور جلوگیری شود و هر چه سریع‌تر باید با حمایت از تولیدکنندگان داخلی صنعت نساجی کشور را بازسای کنیم.