اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بازار ارز، آتش زیر خاکستر


قیمت دلار در بازار آزاد از ابتدای آذرماه نزدیک 9درصد افزایش یافته‌است و به تدریج بازار ارز دوباره به‌عنوان یکی از انتخاب‌های پیش‌روی سرمایه‌گذاران مورد توجه قرار می‌گیرد.

روزنامه دنیای اقتصاد: قیمت دلار در بازار آزاد از ابتدای آذرماه نزدیک 9درصد افزایش یافته‌است و به تدریج بازار ارز دوباره به‌عنوان یکی از انتخاب‌های پیش‌روی سرمایه‌گذاران مورد توجه قرار می‌گیرد.

صرف توصیه به نخریدن ارز و وارد نشدن به هیجانات بازار برای کنترل بازار کفایت می‌کند؟ به واقع بانک مرکزی به‌عنوان نهاد سیاست‌گذار و دارای اهرم اجرایی در بازار پول، چه رویه‌ متفاوتی را برای جلوگیری از التهاب‌های بازار ارز، مانند آنچه در سال‌های 90 و 91 تجربه شد، در پیش گرفته است؟

بانک مرکزی ادعا می‌کند نظام ارزی کشور، نظام «شناور مدیریت‌شده» است؛ با وجود این، شاهد بودیم که با انتشار خبرها و شایعه‌ها در دو ماه اخیر، قیمت دلار در بازار دچار جهش‌های روزانه شده‌است، موضوعی که برای فعالان اقتصادی و بخش مولد اقتصاد خبر ناخوشایندی بود.

آیا لزومی برای تغییر سیاست بانک مرکزی برای پایش و مدیریت بازار ارز وجود دارد؟ تجربه‌ کشورهای دیگر چون آرژانتین، ترکیه و همین اواخر روسیه می‌تواند برای جلوگیری از حملات سفته‌بازانه مفید باشد. در این باره می‌توان پرسید چه اقتضائاتی بر بازار ارز ایران وجود دارد که نمی‌توان از مدل‌های دیگر کشورها و نظام‌های ارزی موفق به خوبی استفاده کرد؟

غیرقابل پیش‌بینی بودن نرخ ارز، متغیری است که خود را تقویت می‌کند. ساز و کار موضوع به‌طور ساده به این ترتیب است که هر اندازه نتوان در میزان افزایش نرخ ارز در آینده مطمئن بود، تقاضای بیشتری برای ارز با نرخ فعلی به‌وجود می‌آید و این خود به جهش‌ و نوسان قیمت ارز دامن می‌زند. در نتیجه، حلقه‌ معیوبی شکل می‌گیرد و قیمت بالا می‌رود. این موضوع در ریزش قیمت نیز می‌تواند حادث شود، که البته به خاطر جذابیت همیشگی قیمت‌های ارزان معمولا قیمت‌های پایین دوام چندانی ندارند.

به هر حال باید بپذیریم که نوسان‌های قیمت در هفته‌های اخیر، به‌خصوص بعد از خبرهای هسته‌ای اوایل آذر و پیرو آن افزایش قیمت ارز در بودجه‌ سال آینده‌ کشور و خبرهای ریز و درشت دیگر، بار دیگر دمای بازار ارز را بالا برد. اگر چه مسوولان بانک مرکزی بیان کردند که این موضوع موقتی است، اما بروز هرچند وقت یک بار این التهاب‌های «موقتی» می‌تواند خود یک رویه‌ «دائمی» باشد؛ امری که در میان‌مدت و بلندمدت ضرر آن متوجه کل اقتصاد خواهد بود.


ویدیو مرتبط :
علی طیب نیا: ثبات در بازار ارز مهمتر از نرخ ارز است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار كنونی ارز و سكه آتش زیر خاكستر است



اقتصاد ایران,اخبار سکه,بازار دلار,قیمت سکه,قیمت روز سکه,بحران سال91,اخبار,افزایش رشد اقتصادی

 

بازار كنونی ارز و سكه آتش زیر خاكستر است

یك كارشناس مسائل اقتصادی بر لزوم اتخاذ تدابیر بلند مدت برای سامان بخشیدن به بازار ارز و سكه از سوی دولت تاكید كرد.

عباسعلی ابونوری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به رشد پایین اقتصادی طی سال های 88 و 89 و همچنین افزایش نقدینگی طی 2 سال گذشته اظهار داشت: با توجه به وابسته بودن اقتصاد كشور به نفت چنانچه سیاست دو سال گذشته در زمینه رشد اقتصادی تداوم یابد شاهد بازگشت بحران سال 90 بازار سكه و ارز در سال جدید نیز خواهیم بود.

این كارشناس مسائل اقتصادی، رشد اقتصادی مستمر، افزایش تولید ناخالص ملی، افزایش ارزش پول ملی را منجر به كمتر سوق یافتن مردم به سمت باار سكه و ارز طی سال جدید دانست و افزود: در صورتی كه برای افزایش رشد اقتصادی تدبیری بلند مدت اندیشیده نشود بحران ارز و سكه ای سال 90 به سال 91 نیز منتقل می شود.

وی با تاكید بر اینكه می بایست سیاست كنترلی دولت و بانك مركزی بر بازار سكه و ارز استمرار داشته باشد،ادامه داد: اگر دولت بازار سكه و ارز را باز بگذارد و سیاست اقتصاد بازار را دنبال كند شاهد بروز نوسانات لحظه به لحظه بازار سكه و ارز همچون سال گذشته خواهیم بود.

ابونوری در ادامه سیاست كنونی دولت در كنترل بازار سكه و ارز را راه حلی دائمی ندانست و خاطرنشان كرد:‌سیاست كنونی دولت در بازار سكه و ارز لاپوشانی كردن بحران اقتصادی و آرامشی كاذب و آتش زیر خاكستر است كه لزوم اتحاد راهكاری مناسب را می طلبد./باشگاه خبرنگاران