اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ای بسته که می‌روی به سویش...!


شال و کلاه دستباف مادربزرگ، پیراهن ساتن صورتی رنگی که مادر با چرخ خیاطی قدیمی به عشق نوه دختری‌اش دوخته، کتابچه 9 ماه در انتظار برای دختر ته‌تغاری خانواده که قرار است در غربت بارش را بر زمین بگذارد.

تابناک: شال و کلاه دستباف مادربزرگ، پیراهن ساتن صورتی رنگی که مادر با چرخ خیاطی قدیمی به عشق نوه دختری‌اش دوخته، کتابچه 9 ماه در انتظار برای دختر ته‌تغاری خانواده که قرار است در غربت بارش را بر زمین بگذارد.

 جعبه‌های صنایع‌دستی، قاب عکس خانوادگی قدیمی، ظروف سفالی، قابلمه‌های مسی، اسباب‌بازی‌های رنگ و وارنگی که برادری می‌خواهد به یاد خاطرات دوران کودکی برای برادرش در غربت یادگاری بفرستد‌؛ کلی آجیل، شیرینی و تنقلات خوش مزه، چند بسته کتاب و جزوه درسی، سی‌دی‌های آموزشی و... .

هر کدام از اینها قرار است مسافر راه دوری باشد؛ فرسنگ‌ها دور تا دل عزیزی دور از وطن را شاد و تلخی غربت را برایش شیرین کند. اینجا بخش بسته‌های خارجی اداره پست منطقه 14 تهران واقع در خیابان ولیعصر(ع) است.

ارسال بسته‌های پستی تعطیل بردار نیست و روزی 70 تا 80 نفر برای ارسال بسته پستی‌شان به خارج از کشور سر و کارشان به اینجا می‌افتد. این‌طور که محمدعلی دریایی، مسئول بخش امانات خارجی اداره پست منطقه 14 برایمان می‌گوید کارمندان این قسمت در دو مقطع از سال حسابی سرشان شلوغ است، سال نوی میلادی و دیگری اواسط اسفند تا پایان تعطیلات نوروزی مثل حالا که چیزی تا عید نوروز نمانده است.

ارسال یک بسته پستی از راه هوایی قانون خودش را دارد، از جمله این‌که وزن بسته ارسالی نباید از ده کیلوگرم بیشتر باشد، نرخ‌ها هم بسته به این‌که بسته شما راهی کدام کشور شود از لحاظ بعد مسافت متفاوت خواهد بود. هر کجای این دنیا از آمریکا، انگلیس، استرالیا، فرانسه و کانادا بگیرید تا دورترین کشورهای آفریقایی مثل اوگاندا، کاستاریکا، ونزوئلا، پرو و... فرقی نمی‌کند. ده روز تا یک ماه زمان می‌برد که بسته شما به مقصد برسد.

از شیر مرغ تا جان آدمیزاد


اینجا کالاهایی روی میز چیده شده و منتظرند تا نوبت بسته‌بندی‌شان برسد که بیشتر از این‌که جنبه مادی داشته باشند رنگ و بویی از عشق دارند، با زبان بی‌زبانی می‌خواهند بگویند اینجا نیستی، اما دل ما هر لحظه با تویی که در غربت دور از ما زندگی می‌کنی، هست و هوایت را داریم.

از مادربزرگی که چشم‌هایش را گذاشته برسر این‌که چند دست ژاکت و شال و کلاه رنگارنگ با دست خودش ببافد تا برای نوه‌های دختری‌اش که در لندن زندگی می‌کنند بفرستد تا خانم میانسالی که میوه و برگه‌های بسته‌بندی شده‌ای را که خودش خشک کرده، آورده و می‌خواهد برای خواهرش در کانادا بفرستد.

انواع خشکبار و آجیل، قند، بسته‌های شکلات و شیرینی خانگی هم که پای ثابت خوراکی‌هایی است که مردم از اینجا برای عزیزانشان در هر کجای این دنیا، می‌فرستند.

این وسط سوغات‌های جالب‌تری هم به چشم می‌خورد، انواع ظروف مسی و روحی از قابلمه و ماهی‌تابه تا زودپز و دیگ‌های سنگی مخصوص پخت آبگوشت و خورش. این هدیه‌ها سفارش آنها باشد یا خود افرادی که این کالاها را می‌فرستند مهم احساس خوبی است که با دیدن بعضی از این کالاها به آنهایی که فرسنگ‌ها از وطن‌شان دورند، دست می‌دهد.

از اینها که بگذریم چیزهای دیگری هم بین کالاهایی که قرار است پست شود دیده می‌شود، انواع دارو و قرص‌هایی مثل سرماخوردگی و تب‌بر و آموکسی‌سیلین به تعدادی که اجازه ارسال آن وجود داشته باشد؛ البته بجز شربت‌ها که جزو مایعات هستندو فرستادنشان ممنوع است.

بفرمایید لواشک خانگی

محال است اهل خوراکی‌ ترش و خوشمزه باشید و با دیدن لواشک‌های قرمز خوش آب و رنگ، آب دهانتان را قورت ندهید و وسوسه نشوید که ناخنکی به آنها بزنید‌؛ همان لواشک‌هایی که خیلی مرتب و تمیز بسته‌بندی شده‌اند و منتظرند تا داخل جعبه زردرنگی قرار بگیرند که مخصوص بسته‌های پستی خارجی است.

می‌گوید خودش درست‌شان کرده، چون خواهرش از بچگی عاشق هله‌هوله‌های ترشی مثل آلوچه و لواشک بوده، حالا که چند سالی است ساکن یکی از شهرهای آمریکا شده و به این راحتی‌ها نمی‌شود دیدش، با درست‌کردن خوراکی مورد علاقه خواهرش می‌خواهد به او بگوید که چقدر دوستش دارد.

از این دست خوراکی‌های خانگی اینجا زیاد است‌؛ نان برنجی‌، کلوچه و انواع برگه که می‌آورند و می‌خواهند برای عزیزانشان در هر کجای این دنیا بفرستند، به این امید که با این کار قلب‌هایشان به هم نزدیک‌تر شود و این فاصله طولانی کوتاه‌تر به نظر برسد.

بازار پررونق گیاهان دارویی

گل‌گاو‌زبان، آویشن، سنبل‌الطیب، بابونه، نعناع، زیره، مویز و انواع چای گیاهی با طعم‌های مختلف از چای ترش و چای سبز گرفته تا چای کوهی و حنا، ریواس، برگ سدر و...

اشتباه نکنید. شما را به عطاری نیاورده‌ایم، اینها نمونه‌هایی از گیاهان دارویی است که مردم از اینجا برای دوستان و بستگانشان در خارج از ایران می‌فرستند. این‌طور که می‌گویند در این یکی دو سال اخیر بازار گیاهان دارویی حسابی داغ شده است. آقای دریایی می‌گوید بالا رفتن سطح آگاهی کشورهای اروپایی و غربی نسبت به اهمیت طب گیاهی در درمان بیماری‌ها و خاصیت‌های فراوانی که دارند، باعث شده ایرانی‌هایی که آنجا زندگی می‌کنند فهرست بلندبالایی از گیاهان دارویی را بنویسند و از نزدیکانشان بخواهند این گیاهان را تهیه کنند و برایشان بفرستند.

خورش فسنجان مادربزرگ

یکی از همین مادربزرگ‌های نقلی که همه عشق‌شان نوه‌هایشان است، وقتی در آخرین تماس تلفنی با نوه‌اش که دانشجوی پزشکی در کاناداست، می‌شنود که نوه یکی یک دانه‌اش هوس خورش فسنجان کرده، دست به کار می‌شود و یک قابلمه خورش فسنجان درست می‌کند و آن را توی یک ظرف پلاستیکی دربسته می‌ریزد و راهی اداره پست می‌شود تا غذای مورد علاقه نوه‌اش را برایش بفرستد.

بعد از این‌که آن ظرف خورش فسنجانش با عطر و بویی که به راه انداخته حسابی باعث تعجب همه می‌شود، حالا نوبت توجیه‌ مادربزرگ می‌رسد که فرستادن چنین چیزی غیرممکن است، چون این بسته جزو کالاهای غیرمتعارف است و قطعا در گمرگ کشور مقصد به مشکل خواهد خورد و این بسته هیچ‌وقت به دست نوه‌اش نخواهد رسید.

آقای دریایی برایمان تعریف می‌کند که چقدر وقت گذاشتند تا مادربزرگ را راضی کنند که تازه اگر این مشکل هم نبود، باز نمی‌شد خورش فسنجان را فرستاد چون در فاصله ده روز تا یک ماهی که طول می‌کشد بسته به مقصد برسد، دستپخت مادربزرگ تبدیل به معجونی خواهد شد که نوه‌اش با خوردن یک قاشق از آن باید با زندگی خداحافظی کند، اما مگر گوش مادربزرگ بدهکار این حرف‌ها بود.

سرتان را درد نیاوریم، مادربزرگ آن روز کلی گریه کرد، خیلی هم غصه خورد، اما به هر حال قانون استثنا برنمی‌دارد‌؛ نتیجه این شد که مادربزرگ با ظرف خورش فسنجانش به خانه برگشت در حالی که می‌گفت حالا که نوه‌اش آن سر دنیا نمی‌تواند از خورش فسنجان مادربزرگ بچشد، این غذا از گلوی مادربزرگ هم پایین نخواهد رفت.

این بسته شکستنی است

قاب عکس قدیمی خانوادگی، اسباب‌بازی‌ دوران کودکی، آیینه و شمعدان سفره عقد مادر، صنایع‌دستی، گلدان، کوزه و مجسمه‌های سفالی و...

در میان بسته‌های پستی از این جور کالاهای خاص هم دیده می‌شود‌. براساس قانون محدودیتی برای ارسال کالاهای شکستنی وجود ندارد، اما آقای دریایی می‌گوید که به دلیل طولانی بودن مسافت و این‌که بسته‌ها در حین قرار گرفتن داخل هواپیما و همین‌طور در کشور مقصد هنگام پیاده‌کردن کالاها، روی هم پرتاب می‌شوند، احتمال این‌که اجناس داخل‌شان شکسته شود بعید نیست. به همین خاطر برای این‌که فرستنده اعتراضی در این زمینه نداشته باشد همین جا از آنها رضایت نامه گرفته می‌شود که مسئولیت شکستن کالا به عهده شخص فرستنده است.

ماجرای سوغاتی‌های عتیقه

ظروف مسی، سماورهای قدیمی مدل نیکلای روسی، آفتابه مسی، مجسمه‌های آنتیک و...

ظاهرشان نشان می‌دهد که بالای صد سال از عمرشان می‌گذرد‌؛ کم نیستند از این جور وسایل که اینجا آورده می‌شوند و می‌خواهند آن را به کشور دیگری بفرستند، اما هر چیزی را که رنگ و بوی عتیقه بودن دارد، نمی‌توان ارسال کرد، چون ممکن است شائبه قاچاق کالا به میان بیاید.

از طرفی هر چیزی که نتوان داخل آن را دید و ماهیت آن برای ماموران پست چه در اینجا و چه در کشور مقصد پنهان باشد و احتمال این‌که بتوان چیزی را داخل آن مخفی کرد وجود داشته باشد، محدودیت ارسال دارد، مانند اتفاقی که چندی پیش افتاد و شهروندی یک خرس عروسکی بزرگ را آورده بود که می‌خواست آن را برای فرزند یکی از بستگان ارسال کند، این خرس آنقدر بزرگ بود که براحتی هر چیزی را می‌شد داخل آن جا سازی کرد مثلا ماده مخدر. به همین دلیل چون امکان دیدن محتویات داخل آن وجود نداشت این عروسک هیچ وقت ارسال نشد.

علاوه بر این خیلی کالاهای دیگر هم هستند که پست برای ارسال آنها محدودیت گذاشته است، مواد شیمیایی، انواع مایعات، عطر و ادکلن، میوه‌ها و مرکبات تازه، طلا و جواهرات، اشیای قیمتی، پول نقد، چک بانکی، سفته، حیوانات زنده مانند گربه، زنبور عسل، زالو و کرم ابریشم. خلاصه هر نوع کالایی که ماهیت آن در گمرک کشور مقصد نامشخص باشد؛ از همین جا جلوی ارسال آن گرفته می‌شود تا بعدا مشکلی پیش نیاید.

بسته‌هایی که به مقصد نمی‌رسند

خوان اول که تمام شد، وقتی بسته پستی درون هواپیما قرار می‌گیرد، ده روز تا یک ماه زمان نیاز است تا به مقصد برسد و چشم عزیزانتان به سوغاتی‌هایی که شما با یک دنیا عشق و مهربانی از وطن برایشان فرستاده‌اید، روشن شود، اما هستند بسته‌هایی که هیچ‌گاه به مقصد نمی‌رسند‌؛ چه اتفاقی برای آنها می‌افتد؟

دریایی می‌گوید که چند عامل در این‌که یک بسته پستی هیچ‌وقت به مقصد نرسد، نقش دارد؛ بدی آب و هوا و شرایط جوی خاص کشور مانند سرمای هوا یا توفان که ممکن است خطوط هوایی و پروازها به آن کشور را تحت تاثیر قرار دهد، بعضی بسته‌ها هم ممکن است دزدیده شوند یا به‌دلیل ایرادهایی که در گمرک کشور مقصد به آنها گرفته می‌شود پس فرستاده شوند. با همه اینها وقتی موعد مقرر تمام شد و بسته شما به دست گیرنده نرسید؛ اگر می‌خواهید از سرنوشت بسته پستی‌تان مطلع شوید، باید دوباره به اداره پست مراجعه کنید و فرم مطالبه‌نامه را پر کنید تا همکاران اداره پست از طریق پست بین‌الملل پیگیری کنند که چه اتفاقی برای بسته شما افتاده است.

شیرینی وطنی در غربت

عید امسال هم خیلی‌ها آن سوی دنیا چشم به راه بسته‌هایی هستند که رنگ و بوی عزیزانشان را دارد. شال و کلاه بافتنی مادربزرگ،؛ سیسمونی اولین نوه دختری خانواده، لواشک‌های خانگی خاله خانم و... بسته‌ها که از راه برسد تلخی دوری و دلتنگی جایش را به یک دنیا عشق و مهربانی می‌دهد.


ویدیو مرتبط :
مرگ مستقیم به سویش می آمد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بسته مالیاتی برای بازار مسكن



 

 

بسته مالیاتی برای بازار مسكن

 

 

كارآیی ضعیف مالیات‌ بر ‌معاملات مكرر مسكن موجب شده برنامه اخذ چهار نوع مالیات جدید از فعالان بازار مسكن و دارندگان ملك با هدف تشدید كنترل بر تقاضای سوداگری زمین و مسكن، در دستور كار دولت قرار بگیرد.

 


سازمان امور مالیاتی از ابتدای امسال موظف شده بود از افرادی كه بیش‌از ۲بار در سال ملك خرید و فروش می‌كنند ۳۵ درصد عوارض تحت عنوان «مالیات بر معاملات مكرر» اخذ كند؛ اما ركود مسكن در ۱۰ ماه اخیر، تقاضای سفته‌بازی را به جای خرید و فروش مكرر، به سمت احتكار املاك به امید افزایش قیمت در آینده، هدایت كرده است. به همین خاطر دولت گزینه‌های جدیدتری برای مقابله با این نوع سفته‌بازی طراحی كرده كه مهم‌ترین آن، اخذ «مالیات بر افزایش ارزش زمین و مسكن» است.

 


كاربری مالیات بر افزایش ارزش زمین و مسكن - CGT - به گونه‌ای است كه دولت درصدی از افزایش ارزش معاملاتی املاك در هنگام نقل‌وانتقال را از فروشنده دریافت می‌كند تا از این طریق خرید و نگه‌داری املاك به امید كسب سود در آینده مهار شود.

 


دولت همچنین بنا دارد از زمین‌های بایر، املاك گران‌قیمت و خانه‌های خالی نیز مالیات سنگین اخذ كند كه نحوه دریافت آن و نرخ‌های پیشنهادی هم‌اكنون در كمیته‌ای مشترك از نمایندگان وزارت مسكن، سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد در حال بررسی نهایی است.

 


هر چند ناتوانی در شناسایی واحدهای مسكونی خالی از سكنه و طبیعی بودن تعداد این خانه‌ها در شهرهای بزرگ كشور باعث شده تصمیم قدیمی دولت به اخذ مالیات از خانه‌های خالی تاكنون دو بار به تعویق بیفتد؛ اما گویا این بار، موضوع جنگ مالیاتی با واحدهای خالی به‌صورت جدی مطرح است.

 


در این باره، یك عضو شورای‌عالی مسكن با بیان اینكه برنامه‌های جدید مالیاتی به عنوان بخشی از نظام طرح تحول اقتصادی در دستور كار قرار دارد به «دنیای اقتصاد» گفت: دریافت مالیات مسكن در سه حوزه «كنترل سوداگری و تقاضای زمین و مسكن»، «تخصیص بهینه منابع زمین‌شهری» و «كسب درآمد ناشی از اخذ مالیات» تعریف شده است.

 


در حوزه كنترل سوداگری پیش‌بینی شده دو نوع مالیات شامل مالیات بر معاملات مكرر و مالیات بر ارزش افزوده زمین و ملك دریافت شود. مالیات بر ارزش افزوده به این صورت است كه چنانچه ارزش ملكی در اثر خرید و فروش افزایش چشمگیر پیدا كند، بخشی از این درآمد باید به عنوان مالیات به دولت پرداخت شود.

 


در حوزه تخصیص بهینه منابع نیز سه نوع مالیات شامل مالیات بر زمین بایر شهری، مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر ارزش زمین پیش‌بینی شده است.

 


همچنین در حوزه كسب درآمد دو نوع مالیات شامل مالیات بر خرید املاك گران‌قیمت و مالیات بر ارزش زمین در نظر گرفته شده است.

 


یك منبع آگاه از تصمیمات جدید دولت در حوزه مالیات مسكن در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: بسته جدید مالیاتی فعلا به‌صورت پیش‌نویس درآمده كه بعد از بررسی توسط وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی در شورای‌عالی مسكن نهایی خواهد شد.

 


مقداد همتی تصریح كرد: بسته مالیاتی كه در حال تدوین است در قالب بخشی از طرح تحول اقتصادی قرار است در بازار مسكن اجرا شود.

 

 


میزان مالیات‌ها چقدر است؟



به گزارش «دنیای اقتصاد»، فعلا برای مالیات بر زمین‌های بایر دو گزینه ۱۲ درصد و ۲۵ درصد به عنوان مبنای نرخ پایه مالیات مطرح است.

 


اراضی بایر طبق قانون ساماندهی مسكن باید سالانه مشمول مالیات به نرخ ۱۲ درصد بر ماخذ ارزش معاملاتی شود و مالكان این قبیل اراضی مكلفند مالیات زمین‌های بایر خود را هر سال با تسلیم اظهارنامه مالیاتی پرداخت كنند.

 


این در حالی است كه گزینه دیگری برای مالیات زمین‌های بایر مطرح است. گفته می‌شود نرخ مالیات سالانه ۲۵ درصد برای نگهداری این گونه زمین‌های با كاربری مسكونی باعث خواهد شد دارندگان زمین یا برای ساخت‌وساز اقدام كنند یا اینكه آن را در اختیار سازنده‌ها برای بهره‌برداری قرار دهند.

 


رییس اتحادیه مشاوران املاك تهران كه در چند جلسه بررسی موضوع مالیات زمین‌های بایر در وزارت مسكن شركت كرده در این باره به «دنیای‌اقتصاد» گفت: دولت در نظر دارد برای ساماندهی بازار زمین مالیات سنگین از احتكارگران بگیرد. مصطفی‌قلی خسروی افزود: در این راستا پیشنهاد شده، یك سال وقت به دارندگان زمین در تهران داده شود تا در این فرصت تصمیم بگیرند كه روی زمین موجود ساخت‌وساز كنند یا آن را به انبوه‌ساز بفروشند.

 


وی گفت: چنانچه این طرح در دولت به تصویب برسد، در پایان یك‌سال مهلت، سالانه ۲۵ درصد به‌صورت تصاعدی از مالك زمین بایر در قالب مالیات اخذ خواهد شد.

 


به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حال حاضر برنامه‌های جدید مالیاتی در معاونت فنی - حقوقی سازمان امور مالیاتی در حال بررسی نهایی قرار دارد. همچنین مالیات بر معاملات مكرر طبق مصوبه دولت از املاكی كه از ابتدای سال ۸۸ خریداری شده و خریدار آن بیش‌از دو بار در سال اقدام به معامله ملك می‌كند، اخذ می‌شود؛ اما كارشناسان سازمان امور مالیاتی در این باره می‌گویند به علت اینكه مالیات بر معاملات مكرر مشمول املاكی كه از ابتدای سال ۸۸ خرید و فروش می‌شوند خواهد شد، هنوز در حد قابل توجه این مالیات اخذ نشده است كه این مساله به دلیل ركود سنگین مسكن در سال‌جاری بوده است.

 

 


عرب‌‌مازار: اخذ مالیات مسكن پیش‌شرط دارد

 


علی‌اكبر عرب‌مازار، رییس سابق سازمان امور مالیاتی كشور معتقد است تا زمانی كه دولت بانك اطلاعات قوی و تضمین‌شده‌ای از دارندگان ملك و زمین نداشته باشد و اشرافی بر بازار مسكن نباشد، هر نوع برنامه مالیاتی با ناكامی در اجرا روبه‌رو خواهد شد.عرب‌مازار در پاسخ به پرسش «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینكه آیا سامانه رهگیری معاملات مسكن نقش بانك اطلاعات در این حوزه را ندارد، گفت: بازار مسكن پیچیده است و نیازمند اطلاعات جامع از فعالان آن است.وی تصریح كرد: در حال حاضر در كشور برخی افراد به راحتی املاك با ارزش میلیاردی خریداری می‌كنند و حتی اتباع خارجی نیز بدون موانع قانونی در ایران صاحب مسكن می‌شوند؛ این در حالی است كه در سایر كشورهای خارجی اگر فردی فراتر از عرف بازار مسكن ملك خریداری كند بلافاصله دولت آن معامله را ردیابی كرده و بعد از تایید آن مالیات مخصوص را می‌گیرد.رییس سابق سازمان امور مالیاتی افزود: دولت قصد دارد از طریق مالیات تقاضای سفته‌بازی را هدف قرار دهد؛ بنابراین باید هدفمند و كاملا دقیق تیر مالیاتی را پرتاب كند.عرب‌مازار توصیه كرد: در همه كشورها بازار مسكن تحت كنترل بانك قوی اطلاعاتی است. در كشور ما نیز باید یك بار برای همیشه این بانك راه‌اندازی شود و با ضمانت قوی اجرایی شروع به‌كار كند.