اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایپک: کنگره لایحه علیه ایران را اصلاح نکند / نمی خواهیم بین دموکرات ها و جمهوریخوهان بر سر تهران اختلاف بوجود آید



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,مذاکرات هسته ای

یک منبع در ایپک گفت: اولویت ما اطمینان از این است که این لایحه با قوی‌ترین میزان آرای هر دو حزب تصویب شود تا کنگره فرصت داوری درباره توافق نهایی را برای خود تضمین کند.

رویترز نوشت: یک لابی پرنفوذ حامی رژیم صهیونیستی در حال فشار به نمایندگان کنگره آمریکاست تا از اصلاحات پیشنهادی برای تشدید مفاد لایحه‌ای که به کنگره اجازه بررسی توافق هسته‌ای با ایران می‌دهد حمایت نکنند به این امید که از نبرد میان دو حزب آمریکا که ممکن است موجب ازبین‌رفتن این لایحه شود جلوگیری شود.

به گزارش پایگاه خبری «تیک»، کمیته امور عمومی اسراییل و آمریکا موسوم به ایپک از نمایندگان خواسته است از این اصلاحات که ممکن است بسیاری از نمایندگان حزب دمکرات را به مخالفت با قانون بررسی هسته‌ای ایران بکشاند یا باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا را وادار به تکرار تهدید وتوی آن کند حمایت نکنند.

یک منبع در ایپک گفت: اولویت ما اطمینان از این است که این لایحه با قوی‌ترین میزان آرای هر دو حزب تصویب شود تا کنگره فرصت داوری درباره توافق نهایی را برای خود تضمین کند.

وی افزود: برای رسیدن به این هدف، از اقدامات باب کورکر و باب کوردین درباره این لایحه حمایت می‌کنیم.

ایپک یکی از قوی‌ترین گروه‌های لابی در واشنگتن است و حمایت این گروه موجب می‌شود اصلاحاتی که به عنوان قرص کشنده برای این لایحه توصیف شده است احتمال تصویبش کمتر شود.


 اخبار سیاست  خارجی  -  تیک 


ویدیو مرتبط :
اختلاف شیاطین با یکدیگربر سر ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلاف دولت اوباما و کنگره در خصوص اعمال تحریم جدید علیه ایران



اختلاف دولت اوباما و کنگره در خصوص اعمال تحریم جدید علیه ایران

اختلاف دولت اوباما و کنگره در خصوص اعمال تحریم جدید علیه ایران

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: کنگره در حال بررسی سری جدیدی از تحریم های شدید علیه تمامی بخش‌های ایران از معدن و ساخت و ساز گرفته تا صنعت نفتی است که همین حالا هم تحریم شده و این کار با وجود نگرانی دولت اوباما مبنی بر این انجام می‌گیرد که ممکن است چنین اقدامی مانع از مذاکرات هسته‌یی شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از واشنگتن گزارش داد: طرح‌های قانونی مجلس نمایندگان و سنا در زمانی در حال پیشروی است که تیم امنیت ملی باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در حال سنجیدن این موضوع است که آیا حسن روحانی رییس‌جمهور منتخب ایران در خصوص توقف بخش‌هایی از فعالیت غنی‌سازی اورانیوم ایران جدی است یا خیر. نمایندگان دخیل در این روند گفتند که دولت می‌خواهد تا زمانی که روحانی در ماه اوت دولت را به دست گیرد و فرصت داشته باشد که نشان دهد آیا دولتش امتیازاتی خواهد داد یا خیر، مانع طرح‌های کنگره شود.

در این طرح قانونی بخش‌های صنعت و معدن ایران تحریم می شود که از سال آینده به اجرا در می آید. این طرح همچنین آمریکا را به هدف پایان دادن به کلیه فروش های نفتی ایران در سراسر جهان تا سال 2015 متعهد می‌کند و بزرگ‌ترین مولد درآمدی ایران و اولین منبع پول برای تسلیحات و برنامه هسته‌یی‌اش را هدف می‌گیرد.

طرح مجلس نمایندگان ممکن است تا پیش از تعطیلی کنگره در ماه اوت به تصویب برسد. سناتور باب منندز، رییس کمیته روابط خارجی سنا و یکی از حامیان پیشروی اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران گفت که این طرح دست کم تا سپتامبر به رای گذاشته نمی‌شود.

به گفته مقاماتی که مانند دیگران به دلیل مجاز نبودن به صحبت علنی درباره تحریم‌ها خواستند نام شان فاش نشود، کمیته بانکداری سنا که این بسته را ارایه خواهد کرد در حال مشورت با دولت است.

سناتور جمهوری خواه جان مک کین گفت که آمریکا باید فورا با اقداماتی بزرگ تر و شدید تر علیه ایران پیش برود و «وقت ما در حال تمام شدن است.»

وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص تحریم های جدید مادامی که در انتظار سوگند یاد کردن روحانی است، اظهار نظری نخواهد کرد. ماری هارف، یک سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما منتظر می‌مانیم تا ببینیم که وقتی او دولت را به دست گیرد چه خواهد کرد.

یک مقام عالی‌رتبه آمریکایی گفت که دولت نگران زمان و محتوای طرح‌های قانونی کنگره است.
وی افزود: اگر روحانی در خصوص مصالحه جدی باشد، اعمال تحریم های جدید قبل از انجام مذاکرات خطر تضعیف او را به دنبال دارد. حتی اگر او جدی نباشد، اقدامات نفتی دردسر ساز هستند و می تواند موفقیت دیپلماتیک احتمالی آمریکا را به شکست تبدیل کند.

مثلا اگر چین یا ژاپن تصمیم به نادیده گرفتن درخواست آمریکا برای توقف کامل واردات از ایران بگیرند، دولت آمریکا باید با تحریم بانک‌ها و شرکت های چینی و ژاپنی این قانون را به اجرا درآورد. نتیجه محتمل‌تر این است که آمریکا کاری انجام ندهد و باعث شود تحریم ها پوچ به نظر برسند و همبستگی بین المللی برای تحت فشار گذاشتن ایران دچار خدشه شود.

با وجود حمایت دوحزبی از تحریم های شدیدتر در کنگره برخی دموکرات ها و جمهوری خواهان از رویکرد محتاطانه دولت حمایت می کنند. 18 نماینده جمهوری خواه هفته گذشته به بیش از 100 همکار دموکرات خود در ارسال نامه‌ای به اوباما پیوستند که از رییس جمهور می خواهد به تلاش ها برای رسیدن به توافق هسته‌یی از طریق مذاکره با ایران جان تازه‌ای ببخشد.
بنا بر این گزارش، پیروزی روحانی به وضوح به تقویت امید به مصالحه انجامید./ایسنا