اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

این 10 شغل بالاترین نرخ افسردگی را دارند



اخبار,اخبار اجتماعی,افسردگی

در دنیای کسب و کار برای برخی از مشاغل بیشتر احتمال بروز افسردگی می‌رود و این عمدتاً به علت استرس، ساعات کاری غیرقابل پیش‌بینی و طولانی یا عدم کنترل بر فضای کاری است.

در اینجا 10 طیف شغلی معرفی می‌شود که بین کارکنان آن سطوح زیادی از افسردگی گزارش شده است.

در این مقاله به 10 زمینهشغلی از 21 طبقه‌ شغلی اشاره می‌شود که کارکنان شاغل در آنها بسیار بیشتر از سایرین در طول یک‌ سال علامت‌های افسردگی حاد را گزارش کرده‌اند. با این حال، چنانچه می‌خواهید یک پرستار باشید (مورد شماره 4) این مطلب بدان معنی نیست که به سراغ حرفه دیگری بروید.

دکتر دبورا لگ، مشاور بهداشت روان معتقد است: جنبه‌های معینی در هر شغل وجود دارد که می‌تواند منجر به افسردگی یا تشدید آن شود. افرادی که در مشاغل پراسترس کار می‌کنند، اگر به خوبی از خودشان مراقبت کنند شانس بیشتری برای مدیریت افسردگی‌شان دارند.

1- پرستاران خانگی / نگهداری از کودکان
افرادی که خدمات شخصی می‌دهند در بالای این فهرست قرار دارند. در حدود ۱۱ درصد افرادی که این شغل را برعهده دارند، افسردگی شدید را گزارش کرده‌اند (این نرخ بین بیکاران ۱۳ درصد و برای کل جمعیت ۷ درصد است.)

دکتر کریستوفر ویلارد، روانشناس بالینی در دانشگاه تافتس معتقد است: یک روز عادی کاری برای این افراد می‌تواند شامل غذا دادن، حمام کردن و مراقبت از افرادی باشد که اغلب "توانایی تشکر و سپاسگزاری را ندارند..." چون یا بیش‌ از حد بیمار هستند یا خیلی کم‌سن هستند یا اصلا عادت به قدردانی و تشکر کردن ندارند. دیدن افراد بیماری که هیچ نیروی تازه و مثبتی به آدم نمی‌دهند، استرس‌زا است.

2- کارکنان خدمات غذایی
افرادی که امور مربوط به خدمات‌دهی در امر غذا را برعهده دارند، در رده‌ی دوم این فهرست قرار دارند. افراد شاغل در این کار حقوق پایینی دریافت می‌کنند و از طرفی هم هر روز آدم‌های زیادی بهشان امر و نهی می‌کنند که باعث خسته‌کنندگی این شغل می‌شود.

 

در حالی که ۱۰ درصد از کارکنان خدمات تهیه‌ی غذا یک دوره‌ی افسردگی‌ حاد را در مدت یک‌سال گزارش کرده‌اند؛ ۱۵ درصد زنان شاغل در این شغل هم در معرض افسردگی قرار گرفته‌اند.

لگ ‌معتقد است: "این کار یک شغل فاقد هرنوع تشکر و سپاسگزاری است. ممکن است مردم در برخورد با این کارکنان بی‌ادب باشند و کار حتی به درگیری فیزیکی هم بکشد. وقتی فردی افسرده است، همچنان پرانرژی و پرجنب‌وجوش بودن برایش سخت می‌شود. و اگر لازمه‌ی کارش حتما پرانرژی بودن است، کار خیلی سخت می‌شود."

3- مددکاری اجتماعی
این که مددکاران اجتماعی در رده‌های بالای این فهرست باشند خیلی هم تعجب‌آور نیست. سروکار داشتن با بچه‌هایی که مورد سوءاستفاده و آزارجنسی و بدنی قرار گرفته‌اند، یا خانواده‌هایی که در بحران به سر می‌برند - یک سری کاغذبازی‌های اداری را هم به این مشکلات اضافه کنید - می‌تواند این شغل را تبدیل به یک کار استرس‌زای ۷/۲۴ ( ۲۴ ساعته در تمام ۷ روز هفته) تبدیل کند.

ویلارد معتقد است یک فرهنگی هست که می‌گوید برای انجام شغل به شکلی مطلوب، ‌باید واقعا به سختی کار کنید و در اغلب موارد فداکاری کنید. از آنجا که مددکاران اجتماعی با افراد بسیار نیازمند سروکار دارند، این فداکاری خیلی زیاد برای انجام کار بسیار سخت است. من با بسیاری از مددکاران اجتماعی و دیگر حرفه‌های امور مراقبتی سروکار داشته‌ام و دیده‌ام که آنها واقعا خیلی زود از پا می‌افتند.

4- کارکنان امور بهداشت و سلامت
کارکنان امور بهداشت و سلامت شامل پزشکان، پرستاران، درمانگران و سایر افراد حرفه‌ای می‌شود که بیشترین زحمت را با حداقل تسهیلات متحمل می‌شوند. این کارکنان که زندگی سایر افراد در دستان آنها است ساعت‌ها و روزهای کاری نامنظم زیادی دارند.

ویلارد معتقد است: "آنها هر روز بیماری، انواع زخم‌ها و مرگ را می‌بینند و با خانواده‌ی بیماران سر و کار دارند. این قضیه می‌تواند بر دیدگاه‌های فرد تاثیر بگذارد و او را به این نتیجه برساند که جهان، جای غمگین‌تری است."

5- هنرمندان، بازیگران ‌و نویسندگان
این شغل با حقوق نامطمئن، ساعت‌های نامشخصی از زندگی فرد را درگیر می‌کند و او را به انزوا می‌کشاند.

افراد خلاق، بیش از سایرین در معرض اختلالات خلقی و روحی-روانی هستند، در حدود ۹ درصد این آدم‌ها در یک‌سال گذشته به افسردگی شدید مبتلا شده‌اند. احتمال ابتلا به افسردگی در هنرمندان و نویسندگان مرد بیشتر است. (تقریبا ۷ درصد کسانی که تمام‌وقت کار می‌کنند.)

لگ معتقد است: "یک چیزی که بین هنرمندان و بازیگران زیاد دیده‌ام، بیماری اختلال دوقطبی است. در بسیاری مواقع در افراد هنرمند اختلالات خلقی تشخیص داده نشده و یا درمان نشده‌ای وجود دارد. افسردگی در افرادی که به سمت کار هنری کشیده می‌شوند امری معمولی و رایج است و بعد از شیوه‌ی زندگی‌شان به این موضوع بیشتر دامن می‌زند.

6- معلمان
به نظر می‌رسد نیاز به معلمان روز به روز در حال افزایش است. بسیاری از معلمان، بعد از یک شیفت کاری دوباره کار می‌کنند و حتی کار خود را به خانه هم می‌برند.

ویلارد معتقد است: از جهات مختلفی به معلم‌ها فشار وارد می‌شود، از طرف بچه‌ها، والدین‌شان و مدرسه‌هایی که به دنبال ارتقای استانداردهایشان هستند؛ و همه‌ی این افراد هم خواسته‌های متفاوتی دارند. انجام این کارها برای معلم‌ها آنقدر سخت می‌شود که گاهی حتی یادشان می‌رود از روز اول با چه انگیزه‌ای به این شغل وارد شده‌اند.

7- کارکنان مدیریت پشتیبانی
افرادی که در این شغل مشغول به کار هستند از کوچک‌ترین مسائل تا موضوعات سطح بالای سازمان را باید تحمل کنند و چه بسا در بسیاری موارد برنجند و ناراحت شوند.

لگ در این باره می‌گوید: آنها همه‌ی امور سازمان، از گرفتن سفارش‌ها تا جهت‌دهی تمام امور در خط مقدم هستند. اما از سوی دیگر در چارت اداری در سطح پایینی قرار دارند که کنترلی بر سایر امور ندارند.

آن‌ها یک روز کاری غیرقابل پیش‌بینی و سخت را پشت سر می‌گذارند و ادامه‌ی کار و زندگی را برای بقیه راحت و آسان می‌کنند در حالی که هیچ‌کس آنها را نمی‌شناسد و نمی‌داند چه زحمتی را متحمل شده‌اند.

8- کارکنان واحد تعمیر و نگهداری
وقتی یک چیزی در محل کار یا منزل‌تان خراب می‌شود معمولا چه کار می‌کنید؟ این اساسا چیزی است که کارکنان شاغل در واحد تعمیر و نگهداری هر روز با آن سروکار دارند. آنان اغلب در ساعت‌های غیرعادی، هر فصل از سال بدون توجه به سرما یا گرما، و در شیفت‌های کاری شبانه به کارشان مشغول هستند.

آن‌ها بابت درست کردن خرابکاری وحشتناک دیگران اغلب حقوق بسیار ناچیزی می‌گیرند.

ویلارد می‌گوید شیفت کاری آنان مدام تغییر می‌کند و می‌چرخد و به همین سبب اغلب از سایر همکارانشان جدا می‌افتند و این بسیار خطرناک است.

9- حسابداران و مشاوران مالی
استرس، استرس، استرس. بیشتر افراد علاقه‌ای ندارند با پس‌اندازهای دوران بازنشستگی‌شان سروکار داشته باشند. حالا تصور کنید در شغلی باشید که هزاران یا میلیون‌ها دلار از دارایی دیگران را سروسامان دهید؟

لگ می‌گوید: "مسئولیت پاسخگویی بسیار زیادی برای امور مالی دیگران وجود دارد و این در حالی است که در بسیاری مواقع بازار در کنترل حسابدار و مشاور مالی نیست و نمی‌داند چه اتفاقاتی در دنیای کسب و کار در حال وقوع است."

 

هم‌چنین اگر یک مشتری بخشی از دارایی‌اش در هنگام کار از دست برود احساس گناه و عذاب وجدان زیادی برای مشاور مالی به همراه خواهد داشت و علاوه بر آن همواره افرادی هستند که مداوم بر سر حسابدار یا مشاور مالی و اقتصادی در حال جیغ کشیدن هستند! "

10- کارکنان بخش فروش
افراد شاغل در بخش فروش در رده‌ی دهم این فهرست جای دارند، و مجموعه‌ای از دلایل وجود دارند که چرا این شغل هم باعث افسردگی در افراد می‌شود.

 

بسیاری از فروشندگان بر مبنای دریافت پورسانت کار می‌کنند و این بدان معنی است که هرگز به طور دقیق نمی‌دانند چه زمانی حقوق‌شان را می‌گیرند.

 

معمولا آنان در سفر هستند و زمان بسیاری را دور از خانه، خانواده و دوستانشان می‌گذرانند. در شرایطی هم که بخواهند به تنهایی و مستقل کار کنند منافع و سود کمی عایدشان خواهد شد.

اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
‫10 تا از دلایل افسردگی افراد باهوش | top 10 farsi‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات نرخ جدید سود سپرده‌ در 10 بانک



 

سپرده های سرمایه گذاری  , نرخ سود سپرده‌ها

 

بعد از اعلام تغییرات نرخ سود سپرده‌ها در سیستم بانکی، بانک‌های دولتی و خصوصی با صدور اطلاعیه‌هایی مشتریان خود را در جریان این تغییرات قرار داده‌اند.

برهمین اساس و طبق توافق شورای هماهنگی مدیران بانک‌های دولتی و کانون بانک‌های خصوصی نرخ سود روز شمار 7 درصد و نرخ سود سپرده‌های 5 ساله 20 درصد تعیین شد.

بانک تجارت نیز در همین ارتباط نرخ جدید سود سپرده‌های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت خود را اعلام کرد؛ بانک تجارت، نرخ سود انواع سپرده های کوتاه مدت و بلندمدت این بانک در راستای اجرای سیاستهای پولی نظام بانکی کشور افزایش یافته بدین شرح تغییر داده است.

نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری سه ماهه 10 درصد ، شش ماهه 12 درصد و نه ماهه 15 درصد،‌ سود سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت یکساله 17 درصد ، دو ساله 5/18 درصد ، سه ساله 19 درصد ، چهار ساله 5/19 درصد و پنج ساله 20 درصد اعلام شده است .

بانک صادرات ایران دیگر بانکی است که در راستای اجرای سیاست‌های پولی، اعتباری و نظارتی جدید نظام بانکی کشور طی مصوبه‌ای نسبت به افزایش نرخ سود علی‌الحساب انواع سپرده‌های سرمایه‌گذاری اقدام کرد. براین اساس نرخ سود سپرده‌های این بانک به شرح زیر از روز دوشنبه مورخ 10 بهمن ماه سال 90 درکلیه شعب قابل اجرا است.

سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت روز شمار 7 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 3 ماهه 10 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت  6 ماهه  12 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 9 ماهه 15 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت یکساله 17 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت دو ساله 18 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت سه ساله 19 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت چهار ساله 19.5 درصد و سپرده سرمایه گذاری بلند مدت پنج ساله 20 درصد تعیین شده است.

در بانک ملی نیز بخاطر اجرای مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار و سیاست‌های جدید پولی و اعتباری نظام بانکی کشور، نرخ‌های جدید سود سپرده ها و تسهیلات این بانک به مشتریان اعلام شد.

این نرخ ها از تاریخ 8 بهمن ماه جاری در سطح تمامی شعب این بانک اجرایی شده و نرخ سود سپرده های قبل از تاریخ مذکور تا سررسید تابع  نرخ های زمان انعقاد می باشد.

بر اساس این گزارش نرخ سود علی الحساب سپرده های پنج ساله بانک ملی ایران 20 درصد، چهار ساله 5/19 درصد ، سه ساله 19 درصد ، دو ساله 5/18 درصد ، یک ساله 17 درصد ، نه ماهه 15 درصد، شش ماهه 12 درصد، سه ماهه 10 درصد و کوتاه مدت عادی 7 درصد خواهد بود.

در بخش اعتباری نیز نرخ سود عقود مبادله ای با مدت بازپرداخت تا 2 سال معادل 14 درصد و برای بازپرداخت بیش از 2 سال 15 درصد و همچنین حداقل نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی 21 درصد است.

ضمناً میزان تسهیلات خرید کالا تا مبلغ 40 میلیون ریال ، سقف تسهیلات جعاله رفع احتیاجات ضروری 40 میلیون ریال، تسهیلات جعاله تعمیر مسکن تا مبلغ 50 میلیون ریال، تسهیلات خرید خودروی سواری به میزان 70 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو، تسهیلات خرید خودروهای جایگزین وانت و تاکسی فرسوده به میزان 100 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو خواهد بود.

بانک ملت نیز نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری خود را تا 20 درصد افزایش داد. این بانک هم پیرو ابلاغ بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی و  با تصویب هیات مدیره، نرخ سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری را افزایش داد.

بر اساس این گزارش، نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی بانک ملت 7درصد، ویژه سه ماهه 10درصد، ویژه شش ماهه 12درصد، ویژه نه ماهه 15درصد، یک ساله 17درصد، دوساله 18.5درصد، سه ساله 19درصد، چهارساله 19.5درصد و پنج ساله 20درصد تعیین شد.

در عین حال، نرخ سود علی الحساب سپرده ها در مناطق آزاد نیز همانند سرزمین اصلی خواهد بود.

در دیگر بانک‌ها از جمله بانک سامان نیز نرخ سود علی‌الحساب انواع سپرده‌های کوتاه مدت و سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار افزایش یافت.

برپایه این گزارش، نرخ سود سپرده‌های بلندمدت دو تا پنج‌ساله 20 درصد، سپرده‌های یک‌ساله 17 درصد، سپرده‌های 9 ماهه 15 درصد، سپرده‌های شش ماهه 12 درصد، سپرده‌های سه ‌ماهه 10 درصد و سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی (روزشمار) نیز 7 درصد تعیین شده است.

همچنین در راستای اجرای بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نرخ سود سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت بانک سرمایه افزایش یافت.

در پی توافقات بعمل آمده در شورای هماهنگی بانکهای دولتی و خصوصی و مصوبه هیات مدیره این بانک نرخ سود سپرده های این بانک بر این اساس می باشد. سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت 7%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 3 ماهه 10%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 4 ماهه 11%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 6 ماهه 12%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 9 ماهه 15%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 1 ساله 17%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت2 ساله 18%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 3 ساله 19%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 4 ساله 5/19% و سپرده سرمایه گذاری 5 ساله 20% اعلام شد.

لازم به ذکر است، نرخ های اعلامی از ابتدای ساعت اداری روز سه شنبه مورخ 11/11/1390 قابل اجرا می باشد.

در راستای اجرای بسته جدید سیاستی– نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی نرخ جدید سود ماهانه انواع سپرده های کوتاه مدت و بلندمدت بانک سینا اعلام شد.

نرخ جدید سود علی الحساب سپرده های کوتاه مدت روزشمار 7% ، سپرده سرمایه گذاری 3 ماهه 10 درصد، سپرده سرمایه گذاری 6 ماهه 12% ، سپرده سرمایه گذاری 9 ماهه 15% و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری یکساله تا پنج ساله به ترتیب  17 درصد ، 18.5درصد، 19 درصد، 19.5درصد و 20 درصد تعیین شد.

بانک توسعه صادرات ایران، نرخ سود علی الحساب سالانه سپرده ریالی در طول دوره سپرده گذاری را اعلام کرد. نرخ‌های جدید به شعب این بانک ابلاغ شده است.

بر اساس این گزارش نرخ سود بلندمدت پنج ساله این بانک 20 درصد و بلندمدت یکساله نیز 17درصد تعیین شده است.

همچنین سپرده‌های کوتاه مدت بانک توسعه صادرات ایران به چهار نوع عادی، سه ماهه، شش ماهه و نه ماهه تقسیم شده که نرخ‌های آن بین 7 تا 15 درصد اعلام شده است.

نرخ سود علی الحساب انواع سپرده های ریالی بانک توسعه صادرات ایران کوتاه مدت عادی 7 درصد،کوتاه مدت سه ماهه 10 درصد، کوتاه مدت شش ماهه 12 درصد، کوتاه مدت نه ماهه 15 درصد، بلند مدت یکساله 17 درصد، بلند مدت دوساله 18 درصد، بلند مدت سه ساله 18.5درصد، بلند مدت چهار ساله 19 درصد و بلند مدت پنج ساله 20 درصد تعیین شده است.

در بانک کشاورزی نیز نرخهای سود بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار و همچنین در قالب سیاست های پولی،اعتباری و نظارتی بانکی کشور،تعیین و ابلاغ شده است و عملیات جایگزینی نرخ های جدید همزمان با دهه مبارک فجر از دوازدهم بهمن ماه سال جاری آغاز می شود.

براساس این گزارش؛ به سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت روزشمار 7 درصد، از سه ماه تا کمتر از شش ماه 10 درصد ،از شش ماه تا کمتر از 9 ماه 12درصد و به سپرده های از 9 ماه تا کمتر از یک سال 15درصد سود علی الحساب سالانه پرداخت خواهد شد.

این گزارش می افزاید نرخ سود علی الحساب سالانه برای سپرده های یکساله، دوساله، سه ساله،چهارساله و پنج ساله بانک کشاورزی نیز به ترتیب 17، 18، 19 ، 5/19و20 درصد تعیین شده است.

افزایش نرخ سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری بانک پارسیان؛ در پی ابلاغ سیاست های پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور  1390 از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا نرخ های جدید سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری بانک پارسیان از تاریخ 9/11/90 به شرح زیر اعلام می‌شود.

بر اساس این گزارش بانک پارسیان، نرخ سود کوتاه مدت عادی و کوتاه مدت ویژه سه ماهه از این تاریخ به ترتیب 7 و 10 درصد خواهد بود .  بانک پارسیان همچنین نرخ سود کوتاه مدت ویژه شش ماهه و نه ماهه خود را نیز به ترتیب 12 و15 درصد اعلام کرد.

این بانک برای سپرده های یکساله و پنجساله نیز به ترتیب نرخ 17 و 20 را تعیین کرده است.

بنا به این گزارش ، نرخ سود سپرده های بلند مدت 2لغایت 4 ساله ، "هفت" ، "کوثر"، "انتخاب" متعاقبا ابلاغ می‌شود.

سایر بانک‌ها که نام آنها در این گزارش نیامده نیز مشابه هم‌تایان خود در بخش دولتی و خصوصی برای سپرده های خود نرخ‌گذاری کرده‌اند.../انتخاب