اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

این مرد چشم و گوش حسن روحانی است


پایگاه خبری «بلومبرگ» با اشاره به حضور برادر رئیس‌جمهور ایران در مذاکرات هسته‌ای، این مسئله را نشانه اهمیت این دور از گفت‌وگوها دانسته است.

خبرگزاری فارس: پایگاه خبری «بلومبرگ» روز یکشنبه در گزارش خود در مورد دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، به حضور «حسین فریدون» برادر رئیس‌جمهور در این گفت‌وگوها اشاره کرده و آن را نشانه اهمیت مذاکرات دانسته است.

در این گزارش آمده است: «ایران برای اولین بار برادر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور را به عنوان ناظر ویژه به مذاکرات هسته‌ای در وین اعزام کرده که این نشانه اهمیت هفته آخر مذاکرات پیش از ضرب‌الاجل 20 جولای (29 تیر) است.»

این مرد چشم و گوش حسن روحانی است

«علی واعظ» تحلیلگر گروه بحران بین‌الملل در مورد سفر آقای فریدون به اتریش می‌گوید: «او چشم و گوش رئیس‌جمهور است.» بلومبرگ همچنین حضور آقای فریدون در مذاکرات را نشانه احتمالی تمایل بیشتر ایران برای دستیابی به توافق دانسته است.

پیش از این یک عضو تیم مذاکره‌کننده ایران نیز گفته بود حضور «حسین فریدون» به واسطه درخواست شخص رئیس‌جمهور و با هدف گزارش‌دهی در مورد روند مذاکرات صورت گرفته است. به گفته وی، فشردگی مذاکرات موجب شده تا «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه نتواند شخصا برای ارائه گزارش، به تهران سفر کند.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 از دو هفته قبل در شهر وین آغاز شده و همچنان نیز در جریان است. بر اساس توافق موقتی که سال گذشته در شهر ژنو به دست آمد، طرفین تا پایان تیر ماه برای توافق بر سر راهکاری جامع، زمان دارند.


ویدیو مرتبط :
سید حسن خمینی : منتخبین مردم چشم و گوش مردم اند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روحانی در گیر و دار خطر سندان محافظه کاران و پتک اصلاح طلبان/مردم ایران به کلید اقتصادی مرد اعتدال چشم دوخته اند



اخبار,اخبار سیاست خارجی,مخالفان روحانی


 اخبار سیاست خارجی - السفیر:
روحانی در گیر و دار خطر سندان محافظه کاران و پتک اصلاح طلبان/مردم ایران به کلید اقتصادی مرد اعتدال چشم دوخته اند

داستان حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، و مخالفان او امروز شروع نشده، بلکه داستانی قدیمی است. اختلافات میان این دو، آتش زیر خاکستری بوده که امروز شعله ور شده، به گونه که دیگر نمی توان آن را پنهان کرد.

السفیر نوشت: داستان حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، و مخالفان او امروز شروع نشده، بلکه داستانی قدیمی است. اختلافات میان این دو، آتش زیر خاکستری بوده که امروز شعله ور شده، به گونه که دیگر نمی توان آن را پنهان کرد.

به گزارش  تیک ، ماه عسل به پایان رسید . مرحله جدیدی آغاز شده است. هر دو طرف احساس خود را در قبال دیگری پنهان نمی کنند. روحانی به لحاظ این که حامی اصلاح طلبان است، تنها با محافظه کاران روبرونیست، بلکه همچنین اصلاح طلبانی نیز که رئیس جمهور منتخب را از خود نمی دانند بلکه او را شخصیتی میان جناحی به حساب می آورند رودر رویش قرار گرفته اند .

چند روز پیش، فیلم مستندی در تهران با عنوان "من روحانی هستم" منتشر شد. فیلم مهم ترین مراحل زندگی سیاسی روحانی را به تصویر کشیده بود. در این فیلم به حادثه بسیار مهم "ایران گیت" و سفر هیئت آمریکا به تهران به سرپرستی مشاور امنیت ملی این کشور در دهه هشتاد و دیدار آنان با روحانی در هتل آزادی تهران اشاره شده بود.

اولا درباره محتوا و ثانیا درباره اهداف این فیلم جنجال زیادی به راه افتاد . در شرایطی که طرفداران رئیس جمهور به این علت که فیلم غیر واقعی است از آن به شدت انتقاد کردند؛ مخالفان روحانی آن را امتحانی واقعی برای فهم میزان تحمل انتقاد از سوی رئیس جمهور به حساب آوردند.

از زمان انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهور، حدود یک سال پیش، کاملا مشخص بود او با دشواری هایی روبرو خواهد بود. به ویژه این که پیش روی او مأموریت هایی قرار دارد که جنجال برانگیز است.

محافظه کاران از همان آغاز با موضوع هسته ای ، و نزدیکی با غرب ، و چیزی که آن را مراوده بیش از حد لزوم با ایالات متحده توصیف می کنند محتاطانه برخورد می کنند . به اعتقاد آنان، اصول اساسی که امام خمینی [ره] درباره رابطه با آمریکا پایه گذاری کرد رعایت نمی شود و انقلابی ها فریب تلاش برای نمایاندن شیطان بزرگ به عنوان دوست جدید را نمی خورند.

فهرست اعتراض های اصلاح طلبان نسبت به رئیس جمهور در مقایسه با فهرست محافظه کاران کم تر نیست. هرچند که عناوین این اعتراضات متفاوت است. اصلاح طلبان طرح رویکرد باز از سوی او را تایید می کنند ودرعین حال، اعتقاد دارند که روحانی به خواست محافظه کاران تن می دهد .

خواسته های اصلاح طلبان بر اساس این که بیشتر به کدام طیف راست یا چپ متمایل هستند با یکدیگر متفاوت است. اما خواسته هایشان رئیس جمهور آینده با آرای اصلاح طلبان را آماج حملات قرار می دهد . ؛ هر چند که اصلاح طلبان با درایت ، تمایل دارند اعتراف کنند که اقدامات روحانی در قبال آنان بهترین اقدام ممکن است.

نظر توده مردم ایران با وجود تفاوت دیدگاه های سیاسی شان ، با نظر محافظه کاران و اصلاح طلبان متفاوت است. شهروندان عادی ازخواسته های بزرگ و مطالبات سیاسی صرفنظر نمی کنند، بلکه مهم ترین اولویت آنان بهبود اوضاع اقتصادی است.

هنگامی که روحانی وارد عرصه شد خطاب به ملت ایران گفت، کلیدی دارد که با آن قفل مشکلات کشور را باز می کند. او کلید بزرگی را در برابر جمعیت بالا برد . به همین علت طرفدارانش به او لقب "حسن کلیدساز" دادند.

تا این لحظه و تقریبا پس از گذشت یکسال به نظر می رسد قفل ها با کلید رئیس جمهور باز نشده است؛ قیمت ها افزایش پیدا کرده و نرخ دلار نیز کاهش نیافته است ، با این وجود، شاخص های کلی اقتصاد از زمان امضای توافقنامه موقت هسته ای رو به افزایش است وپیش بینی می شود با امضای قریب الوقوع توافق نامه نهایی در اندک ماه های آینده افزایش بیشتری نیز یابد.

توده ملت ایران خواهان به وجود آمدن تغییری ریشه ای در اوضاع اقتصادی کشورهستند ودر این مورد همه به روحانی چشم امید دوخته اند. به نظر می رسد او در این گیر و دار، همانند کسی است که بین پتک و سندان گیر کرده است . سندان محافظه کاران در صورت گرایش بیش از پیش او به غرب و پتک اصلاح طلبان در صورت روگردانی او از عادی سازی روابط با غرب . اگر روحانی از هر دو فشار جان سالم به در ببرد، همچنان مراقب خواهد بود شهروندان موشکاف ایرانی که مشی دولت شان را در مذاکره با طرف های خارجی تأیید می کنند تحریک نکند . آنان نیز به شعار " بده و بستان " اعتقاد دارند .
اخبار سیاست خارجی - تیک