اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

این جنگ‌ انحرافی در جنگ با داعش چیست؟


جنگ با این گروه، نبرد علیه تحجر با نقاب مذهب، خودکامگی عقیدتی و تفکر استالینیستی است که «هر که با ما نیست، دشمن ماست». این پیکار، میان دموکراسی و دیکتاتوری است.

روزنامه شرق: صادق زیباکلام  نوشت:

دیروز برای سخنرانی به مراسمی که شماری از حقوقدانان و وکلای هم‌میهن کردمان در اعتراض به وضعیت اسفناکی که در «کوبانی» به وجود آمده، دعوت شدم که در مقابل دفتر سازمان‌ملل برپا شده ‌بود. اما به دلیل اینکه در تهران نبودم؛ عذرخواهی کرده و در آن گردهمایی اعتراضی شرکت نکردم. ولی بعدا از مطالبی که در فضای مجازی از جانب کردها علیه «داعش» خواندم، هم متاسف شدم و هم متعجب. تاسف از این بابت که می‌بینم بسیاری از مخالفان «داعش» در ابراز مخالفت و انتقادشان از عملکرد آن، رویارویی با تروریست‌ها را به جنگ میان کرد و عرب، شیعه و سنی و حتی ایرانی و عرب تقلیل داده‌اند.

از جانب کردها در فضای مجازی، شجاعت و غیرت زنان مبارز کرد که از «کوبانی» دفاع می‌کنند با بزدلی و ترسوبودن نظامیان عراقی مقایسه شده که در نتیجه نخستین یورش «داعشی»‌ها تسلیم شده یا پا به فرار می‌گذارند. کردها سمبل مقاومت، شجاعت و شهامت ترسیم شده‌اند و در مقابل، اعراب مظهر مقاومت‌نکردن.

کردها، مظهر فرهنگ و تمدن جلوه داده شده‌اند و برعکس، اعراب مظهر تحجر. همچنین مطالب زیادی علیه ترک‌های ترکیه که چرا در نبرد علیه «داعش» سنگ‌اندازی می‌کنند؟ به موازات این‌دست از مطالب، مطالب زیادی هم درخصوص ایرانی‌بودن کردها و اینکه جنگ «داعش» علیه کردها در «کوبانی»، در حقیقت جنگ با ایران است و ایرانیان به‌واسطه دفاع از کردها، باید با اعراب «داعش» وارد پیکار شوند.

این دست مطالب؛ متاسفانه دقیقا همسو با نگاهی است که بسیاری از رهبران «داعش» می‌خواهند در منطقه رواج یابد. آنان به‌دنبال این هستند که کردها نگاهشان به مبارزه با این گروه، تبدیل شود به نبردی قومی و فرقه‌ای.

نبردی میان اعراب با کردها. «داعشی»‌ها بارها و بارها رسما و علنا حرکت خود را «جهاد با ایران شیعه» و «شیعیان» اعلام کرده‌اند بنابراین از هر گفتمانی که مبارزه با آنها را پیکاری میان شیعه و سنی تفسیر کند استقبال هم می‌کنند. برعکس آنچه رهبران «داعش» می‌خواهند، هم ایرانی‌ها و هم کردها باید همه تلاش خود را به‌کار گیرند تا در دام تبلیغات «داعش» نیفتند و نبرد علیه تروریسم تکفیری، به جنگ ترک و کرد، اعراب و اکراد و شیعه و سنی تقلیل نیابد.

جنگ با این گروه، نبرد علیه تحجر با نقاب مذهب، خودکامگی عقیدتی و تفکر استالینیستی است که «هر که با ما نیست، دشمن ماست». این پیکار، میان دموکراسی و دیکتاتوری است. اگر در برابر «داعش» می‌ایستیم، نه به واسطه آن است که این گروهک عرب است یا سنی. در برابر آنها باید ایستاد چون اسلام «داعش»، مخالف آزادی زنان، حقوق زنان، آزادی اندیشه و آزادی‌بیان است. باید در برابر «داعش» ایستاد نه به واسطه اینکه کردها اصالتا ایرانی هستند یا ما شیعه هستیم و آنها سنی.

باید علیه «داعش» ایستاد چون مروج خشونت و مخالف تحصیل زنان است. جنگ با این تفکر، نه جنگ مذهب علیه مذهب است و نه جنگ این قوم با آن قوم. این مبارزه، میان توسعه سیاسی و آزادی‌های مدنی با تحجر و خشونت است. اگر در «کوبانی» یا اقلیم کردستان باید در برابر «داعش» ایستاد، به واسطه آن نیست که این مناطق کردنشین هستند و آریایی، نه.

در «کوبانی»، اربیل، کرکوک و موصل، باید پیکار کرد چراکه تسلط این گروه بر این مناطق باعث می‌شود به جای مردمسالاری، نظام بسته سرکوبگر خشونت‌ورز، مشابه آنچه «طالبان» در افغانستان برپا کرده‌اند، ایجاد شود. اگر از زنان مبارز کرد در برابر مردان «داعش» تجلیل شود به‌واسطه آن نیست که آنها حجاب دارند یا ندارند یا از مردان «داعشی» عرب شجاع‌تر یا باشهامت‌ترند. موضوع این است که تقدیر از زنان مبارز کرد، به دلیل نبرد آنان برای دفاع از آزادی و حقوق قانونی در برابر خشونت و استبداد فکری است.


ویدیو مرتبط :
جنگ،جنگ اراده هاست،جنگ عزم های راسخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادعای روزنامه امریکایی در باره حضور نیروهای ایران در جنگ با داعش



 اخبار, اخبار بین الملل, داعش

 

 اخبار سیاست خارجی - ادعای روزنامه امریکایی در باره حضور نیروهای ایران در جنگ با داعش

 ادامه فعالیت گروه های ترویست تکفیری در عراق که سبب تداوم درگیری ها در این کشور شده، بازار شایعات و اخبار تأیید نشده درباره جنبه های مختلف تحولات عراق نیز داغ شده است. در یکی از همین موارد، یک روزنامه آمریکایی مدعی شده نیروهای نظامی ایرانی وارد عراق شده و توانسته اند موفقیت ها و پیشروی هایی نیز در این کشور داشته باشند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شده نیروهای سپاه پاسداران ایران وارد عراق شده و در زمینه بازپس گیری کنترل بخش اعظم شهر تکریت، به نیروهای نظامی عراقی کمک رسانده اند. به ادعای این روزنامه، ایرانیان مذکور متعلق به نیروی قدس سپاه پاسداران هستند.

این روزنامه می نویسد نیروهای ایرانی- عراقی توانسته اند امروز کنترل 85 درصد از محدوده شهر تکریت را از گروه های تروریست تکفیری باز پس گیرند. از سوی دیگر، نیروهای قدس در زمینه محافظت از اماکن مقدس شیعیان در شهرهای نجف و کربلا فعال شده اند. بخش دیگری از این نیروها نیز در مرز ایران و عراق مستقر شده و به تروریست ها هشدار داده اند که اگر به فاصله 100 کیلومتری مرز برسند، آن ها را بمباران خواهند کرد.

وال استریت ژورنال می نویسد ایران قصد دارد در صورتی که نیروهای فعلی نتوانند توازن قوا را به نفع نیروهای دولتی عراق تغییر دهند، بخشی از واحدهای نظامی فعال در سوریه را نیز برای کمک به عراق اعزام کند. در همین راستا، سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه نیز به بغداد سفر کرده تا به ارزیابی راه های مهار بحران بپردازد.

اما این ادعا در حالی از سوی وال استریت ژورنال مطرح می شود که تاکنون نه تنها حضور نیروهای ایرانی در عراق به تأیید هیچ منبع و مرجع رسمی نرسیده، بلکه ایران به طور رسمی اعلام کرده از آنجا که تاکنون درخواستی از سوی دولت عراق برای ارسال کمک از سوی ایران مطرح نشده، می توان نتیجه گرفت که نیروهای عراقی خود قادر به کنترل اوضاع در این کشور هستند و بنابراین اعزام نیروهای نظامی از سوی ایران منتفی است.

در این زمینه، باید توجه داشت که این ادعا و دیگر ادعاهای مطرح طی روزهای اخیر درباره ورود ایران به درگیری های عراق، بیش از هر چیز با هدف تحریف ماهیت واقعی درگیری های اخیر صورت می گیرد. در این راستا، برخی رسانه های غربی و همچنین مطبوعات و رسانه های شماری از کشورهای منطقه، تلاش دارند به افکار عمومی چنین القا کنند که درگیری های عراق، نوعی درگیری میان شیعه و سنی و یا در سطحی دیگر، گونه ای از جنگ نیابتی میان ایران و عربستان سعودی برای تفوق بر منطقه است.

این در حالی است که درگیری های کنونی در عراق – و پیش از آن، جنگ داخلی سوریه – بیش از هر چیز از تلاش گروه های تروریست تکفیری و حامیان منطقه ای و بین المللی آن ها برای گستراندن قدرت خود در منطقه و زدن تیشه ای هرچه محکم تر بر پیکره اسلام و مسلمانان است.

بر خلاف آنچه به طور معمول بیان می شود، گروه های تروریست تکفیری به هیچ وجه از جمله معتقدان به تسنن نبوده و هدف گیری آن ها نیز تنها علیه شیعیان نیست. وقایع رخ داده در سوریه و این روزها صحنه هایی که پس از ورود گروهک داعش به موصل شاهد آن بودیم، نشان داد که تروریست های تکفیری به هیچ کس، چه شیعه و چه سنی رحم نکرده و اصولاً درباره قربانیان خود رویکرد گزینشی ندارند!

ادعاهای مطرح درباره حضور ایران در عراق نیز با همین هدف صورت می گیرد که وانمود شود دشمنی تکفیری ها تنها با شیعیان و ایران است و بالطبع، واکنش ها نیز فقط به آن ها محدود می شود. با این وجود، وقایع اخیر به روشنی نشان داد که اصل ماجرا چیز دیگری است و شایعه حضور ایران در عراق با اهدافی کاملاً مشخص صورت می گیرد. 

 اخبار سیاست خارجی - تابناک