اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایندیپندنت: داعش در آستانه ساخت نخستین «بمب کثیف» خود است



اخبار,اخبار بین الملل ,گروه تروریستی داعش

ایندیپندت نوشت داعش مواد رادیواکتیو کافی برای ساخت نخستین «بمب کثیف» خود را به دست آورده است.

به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما در مطلبی به قلم آدام ویتنال در روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، بر اساس گزارش های دستگاه اطلاعات استرالیا، گروه شبه نظامی داعش از تاسیسات دولتی مواد رادیواکتیو لازم برای ساخت یک بمب بزرگ و مخرب موسوم به « بمب کثیف» به دست آورده است.


داعش در جدیدترین شماره مجله تبلیغاتی خود به نام« دابق» بلندپروازی های خود را برای توسعه سلاح های کشتار جمعی اعلام کرده است. مقامات دفاعی اندونزی نیز در گذشته درباره احتمال دست یابی این گروه شبه نظامی به یک سلاح اتمی از پاکستان هشدار داده بودند.


به گفته جولی بیشاپ وزیر امور خارجه استرالیا، ناتو به شدت درباره موادی نگران است که داعش از مراکز تحقیقاتی و بیمارستانی- که معمولا در اختیار دولت ها است- به دست آورده است.


تهدید ذخایر سلاح های رادیواکتیو و بیولوژیکی داعش به اندازه ای شدید است که گروه استرالیا- یک گروه متشکل از چهل کشور که خواستار توقف استفاده از سلاح های شیمیایی هستند- هفته گذشته تشکیل جلسه داد.


نگرانی های فزاینده درباره توسعه سلاح های کشتار جمعی داعش به این علت است که کارشناسان هراس دارند فعالیت های این گروه شبه نظامی با آغاز ماه مبارک رمضان و همزمان با گرامی داشت نخستین سالگرد اعلام « خلافت» داعش بیش از هر زمان دیگر افزایش یابد.

اخبار بین الملل - واحدمرکزی خبر

 


ویدیو مرتبط :
انهدام کارگاه بزرگ ساخت موشک و بمب داعش در عراق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

داعش در آستانه دستیابی به «بمب کثیف»/ سرقت رادیواکتیو در عراق



 اخبارین الملل ,خبرهای  بین الملل, داعش

دولت عراق در جست‌وجوی مواد رادیو اکتیو بسیار خطرناکی است که سال گذشته به سرقت رفته‌اند.

به گزارش  آنا به نقل از رویترز، بنا به اسناد وزارت محیط زیست عراق، این وزارتخانه به همراه هفت مقام امنیتی و محلی عراق به شدت نگران آن هستند که این مواد رادیواکتیو «بسیار خطرناک» به عنوان موادی برای تولید سلاح در اختیار داعش قرار گرفته باشد.


مدارک به دست آمده از سوی رویترز که مورد تایید مقامات قرار گرفته است، نشان می‌دهد که این مواد رادیواکتیو در حد یک لپ تاپ بوده و در ماه نوامبر (آبان و آذر سال جاری) از تاسیساتی نزدیک شهر بصره متعلق به شرکت نفتی آمریکایی «ویثفورد» به سرقت رفته است.


یک سخنگوی وزارت محیط زیست عراق با اشاره به ملاحظات مربوط به امنیت ملی دولت عراق گفت که نمی‌تواند در این باره صحبت کند.


سخنگوی شرکت آمریکایی ویثفورد حاضر نشد در این باره نظری بدهد و دفتر مرکزی این شرکت در هیوستن آمریکا نیز درخواست‌های مکرر رویترز برای اعلام نظر در این باره را بی‌پاسخ گذاشت.


مواد هسته‌ای به سرقت رفته برای آزمایش‌های مربوط به خطوط لوله گاز به کار می‌رفته و به شرکت ترکیه‌ای SGS تعلق داشته است.


مقامات این شرکت در عراق حاضر به ارائه پاسخی در این باره نشده و خبرنگاران رویترز را به مقر این شرکت در ترکیه ارجاع دادند. این در حالی است که دفتر این شرکت در ترکیه نیز تماس‌های تلفنی رویترز را بی پاسخ گذاشتند.


در اسنادی که به دست رویترز رسیده و تاریخ 30 نوامبر ( 9آذر) را دارند وزارت محیط زیست عراق از «سرقت منبع رادیو اکتیو بسیار خطرناکی متعلق به شرکت SGS از انبار شرکت ویثفورد در استان بصره» خبر داده است.


یکی از مقامات وزارت محیط زیست عراق که به دلیل نداشتن مجوز گفت‌و‌گوی عمومی، نخواست نامش فاش شود، گفت که این مواد رادیو اکتیو از نوع Ir-192 بوده است.


آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این نوع از رادیو اکتیو را به عنوان مواد هسته‌ای درجه دوم طبقه‌بندی کرده است. این به آن معناست که اگراین مواد به درستی نگهداری نشوند می‌توانند در چند دقیقه یا چند ساعت به انسان‌های نزدیک به آن مواد آسیب دائمی وارد کنند. همچنین این مواد برای افرادی که برای مدتی طولانی در نزدیکی آن هستند، کشنده است.


بنا به این گزارش، مواد هسته‌ای مورد سرقت قابلیت کاربرد در بمب‌های هسته ای و بمب‌های موسم به «بمب‌های کثیف» را دارند.


بمب‌های کثیف برخلاف بمب‌های هسته ای که قدرت زیادی داشته و به یک انفجار نوترونی نیاز دارند، می‌توانند به سادگی منفحر شده و محیط محل استفاده را به شدت از رادیواکتیو آلوده کنند.

 

 اخبار  بین الملل  -  آنا