اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اینترنت همراه افغانستان ارزان‌ تر از ایران


به نظر می‌رسد نرخ اینترنت همراه در کشور همسایه، افغانستان، ارزان‌تر از آن چیزی است که هم‌اکنون در ایران شاهدش هستیم.

زومیت: به نظر می‌رسد نرخ اینترنت همراه در کشور همسایه، افغانستان، ارزان‌تر از آن چیزی است که هم‌اکنون در ایران شاهدش هستیم. برای مقایسه در ادامه مطلب می‌توانید نرخ بسته‌های اینترنت همراه اوپراتورهای مختلف در افغانستان را مشاهده کنید.

مجوز ارائه نسل سوم به اپراتورهای تلفن همراه در کشورمان از شهریور ماه اعطا شده و قرار است در هفته‌ای آینده تعرفه خدمات اینترنت همراه نسل سوم تعیین شود. در این میان مروری بر تعرفه‌ و بسته‌های اینترنت همراه در کشورهای دیگر، می‌تواند استانداردی قابل قبول را در اختیار قرار دهد.

بنا به گزارش فارس از اپراتورهای تلفن همراه افغانستان، بررسی هزینه های ارائه خدمات مذکور در این کشور همسایه می‌تواند قضاوت در مورد هزینه‌های ارائه خدمات مشابه در ایران را ساده‌تر کند.

اپراتور روشن

نام بسته

حجم بسته

هزینه

مدت زمان اعتبار

روزانه

۶۰ مگابایت

60 افغانی برابر با 3300 تومان

۲۴ ساعت

هفتگی

۲۵۰ مگابایت

200 افغانی برابر با 11 هزار تومان

۷ روز

ماهانه کوچک

۱ گیگابایت

520 افغانی برابر با 28600 تومان

۳۰ روز

ماهانه

۲.۵ گیگابایت

950 افغانی برابر با 52250 تومان

۳۰ روز

ماهانه بزرگ

۵.۵ گیگابایت

2000 افغانی برابر با 110 هزار تومان

۳۰ روز

بسته داده

۱۲ گیگابایت

3499 افغانی برابر با 192445 تومان

۳۰ روز

بسته شبانه

۳.۵ گیگابایت

450 افغانی برابر با 24750 تومان

۳۰ روز


روشن، یکی از شرکت‌های مخابراتی افغانستان است که فعالیت خود را در سال 2003 شروع کرد. این شرکت با سرمایه‌گذاری 450 میلیون دلاری کار خود را آغاز کرد و در سال 2012 تعداد مشترکان آن از مرز 5.6 میلیون نفر گذشت. هزینه استفاده از خدمات نسل سوم این شرکت برای مشترکان خدمات پیش پرداخته و اعتباری به شرح زیر است: (هر افغانی معادل با 55 تومان در نظر گرفته شده است)

 هزینه استفاده از خدمات نسل سوم اینترنت این شرکت برای مشترکان خدمات پس پرداخته و ثابت به شرح زیر است:

نام بسته

حجم بسته

هزینه

مدت زمان اعتبار

ماهانه

۳۰۰ مگابایت


250 افغانی برابر با 13750 هزارتومان


۳۰ روز


ماهانه

۱ گیگابایت


500 افغانی برابر با 27500 هزارتومان


۳۰ روز


ماهانه

۳ گیگابایت


900 افغانی برابر با 49500 هزار تومان


۳۰ روز


ماهانه

۵ گیگابایت


1400 افغانی برابر با 77 هزار تومان


۳۰ روز


اپراتور ام تی ان


گروه‌ام تی ان برای اولین بار در ژوئن 2006 وارد افغانستان شد. این شرکت در سال 2012 با تحت پوشش قرار دادن بیش از 4.5 میلیون نفر در اکثر مناطق افغانستان به یکی از اپراتور های بزرگ تلفن همراه در این کشور مبدل شده است. هزینه استفاده از خدمات نسل سوم این اپراتور به ازای هر مگابایت تنها 10 افغانی معادل 550 تومان است. تعرفه خدمات نسل سوم شرکت یاد شده به شرح زیر است.

اپراتور اتصالات


این اپراتور اصالتا اماراتی فعالیت خود را در می سال 2006 در افغانستان آغاز کرد و 1.2 میلیارد دلار حق لیسانس به دولت افغانستان پرداخت کرد. شبکه اپراتوری آن به طور جدی از سال 2010 گسترش یافت. تعداد مشترکان اتصالات در سال 2012 بالغ بر 3.5 میلیون نفر بوده است. هزینه دسترسی به خدمات نسل سوم این شرکت در افغانستان به شرح زیر است.

نام بسته

حجم بسته

هزینه

مدت زمان اعتبار

روزانه

۵۰ مگابایت

20 افغانی برابر با 1100 تومان

۱ روز

هفتگی

۵۰۰ مگابایت

149 افغانی برابر با 8195 تومان

۷ روز

ماهانه ۱

۷۵۰ مگابایت

250 افغانی برابر با 13750 تومان

۳۰ روز

ماهانه ۲

۴ گیگابایت

499 افغانی برابر با 27445 تومان

۳۰ روز

ماهانه ۳

۵ گیگابایت

599 افغانی برابر با 32945 تومان

۳۰ روز

ماهانه ۴

۶ گیگابایت

899 افغانی برابر با 49445 تومان

۳۰ روز



با نگاهی به جداول فوق متوجه می‌شویم که نرخ اینترنت همراه در افغانستان به طور کلی ارزان‌تر از آن چیزی است که در ایران می‌بینیم. البته اخیرا وزیر ارتباطات اعلام کرده بود که قیمت اینترنت همراه کاهش یافته و تا اول دی‌ماه، اپراتورها نیز تعرفه‌های بسته‌های اینترنت موبایل خود را تغییر خواهند داد.


ویدیو مرتبط :
نسل چهارم اینترنت تلفن همراه به ایران رسید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هزینه اینترنت در ایران ٢ برابر افغانستان، ٣٥٠٠ برابر ژاپن(+جدول)




 اخبار اجتماعی - هزینه اینترنت در ایران ٢ برابر افغانستان، ٣٥٠٠ برابر ژاپن

کمتر از یک‌سال تا پایان برنامه پنجم توسعه باقی مانده است. در این برنامه رتبه ٢ منطقه در زمینه دسترسی به اینترنت برای کشور پیش‌بینی شده بود اما حالا نه‌تنها ایران از نظر سرعت اینترنت رتبه آخر منطقه را از آن خود کرده است که قیمت اینترنت در ایران دوبرابر افغانستان و بیشتر از ٣٥٠٠ برابر ژاپن است. این در شرایطی است که چندی پیش وزارت ارتباطات دولت یازدهم مجوز اعطای نسل‌سوم خدمات اینترنتی را اعطا کرد و همین موضوع کافی بود تا حملاتی علیه محمود واعظی آغاز شود و او حتی تهدید به استیضاح شود.

ساعاتی پس از انتشار خبر واگذاری نسل‌سوم خدمات اینترنت پرسرعت، انتقاد شدید به دولت آغاز شد.  نمایندگان مجلس، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را تهدید به استیضاح کرده و گفتند، تا زمانی که شبکه اینترنت ملی راه‌اندازی نشده است، دولت حق ندارد پهنای باند را افزایش دهد.

برخی رسانه‌ها مجوز نسل ٣ را غیرقانونی دانسته و برای این ادعای خود به فراهم‌نشدن زیرساخت‌ها متوسل شدند. حملات به دولت واکنش حسن روحانی را برانگیخت. او یک‌بار در نشست خود با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی اعلام کرد که برخورداری از اینترنت پرسرعت لازمه توسعه دانش و تولید علم در ایران است و در شرایطی که موقع لود شدن یک صفحه خوابمان می‌برد، نمی‌توان توقع پیشرفت سریع دانش در ایران را داشت. روحانی بلافاصله پس از آن و در اجلاس روز جهانی مساجد دوباره موضع خود را تکرار کرد و گفت: ما از آن دورانی که رادیو را در قفسه می‌گذاشتند و در آن را قفل می‌کردند، عبور کرده‌ایم و نمی‌توانیم دروازه‌های دنیا را روی نسل جوانمان ببندیم.

رتبه اینترنتی ایران در قعر خاورمیانه!
حملات به دولت برای ارتقای سرعت اینترنت کشور در شرایطی است که ایران از نظر سرعت و قیمت دسترسی به اینترنت، رده‌های آخر جهان را از آن خود کرده است.

براساس گزارش سالانه وب‌سایت معتبر نت‌ایندکس درباره میانگین سرعت اینترنت در کشورهای مختلف، ایران رتبه ١٦٩ را از میان ١٩٢ کشور جهان از آن خود کرده است. این رده‌بندی هرساله براساس میلیون‌ها تستی تنظیم می‌شود که کاربران کشورهای مختلف برای ارزیابی سرعت اینترنت خود انجام داده‌اند.

 نکته جالب اینجاست که ایران در سال‌های گذشته رتبه‌های بهتری ثبت کرده است به‌عنوان مثال در ٢٣ فوریه ٢٠١٢ ایران رتبه ١٥٥ دنیا را به دست آورد و در تست سالانه ٢٠١٠ رتبه ١٤٣ را به خود اختصاص داد. این موضوع نشان می‌دهد که سایر کشورهای دنیا در زمینه ارتقای خدمات اینترنتی خود با سرعت بیشتری نسبت به ایران پیشرفت کرده‌اند.

براساس گزارش‌های منتشر شده، کمترین سرعت اینترنت در جهان متعلق به چند کشور آفریقایی مانند لیبی و اریتره و برخی از کشورهای آمریکای‌جنوبی مانند کوباست. از این میان ایران رکورددار کمترین سرعت اینترنت در خاورمیانه نیز به‌شمار می‌رود و افغانستان و لیبی در جایگاه‌های بالاتر از ایران دسته‌بندی شده‌اند.

سرعت اینترنت در ایران پایین‌تر از آفریقا و تمام کشورهای همسایه
بررسی رتبه و سرعت اینترنت کشورهای مختلف، نکات جالبی فاش می‌کند. در شرایطی که کشورهای آسیای‌شرقی مانند کره‌جنوبی، ژاپن و سنگاپور در صدر پرسرعت‌ترین‌های اینترنت در جهان دسته‌بندی می‌شوند، برخی از کشورهای آفریقایی مانند اوگاندا، آفریقای‌جنوبی، غنا و زیمبابوه از میانگین سرعتی بالاتر از ٢ مگابایت برخوردارند.

در میان کشورهای همسایه نیز بحرین از متوسط سرعتی معادل ٣١/٢ مگابایت، سوریه ٥٧/١ مگابایت، پاکستان ٤٦/١ مگابایت و قطر ١٩/٣ مگابایت برخوردار است.  ترکیه با برخورداری از متوسط سرعتی حدود ٠٥/٦ مگابایت به‌عنوان یکی از ٣ پایتخت اینترنت در جهان انتخاب شده است.  متوسط سرعت اینترنت در ایران ٦٣/٠ مگابایت گزارش شده، این در شرایطی است که افغانستان میانگین سرعت خود را از  ٨٣/٠مگابایت به بالاتر از یک مگابایت رسانده است.

حرکت معکوس ایران در برنامه پنجم توسعه
اینترنت ٢ مگابایت بر ثانیه برای خیلی از ایرانی‌ها تبدیل به رویا شده است اما به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، این میزان کف سرعت اینترنت در جهان به‌شمار می‌آید. نصرالله جهانگرد به مهر گفته است: کف دسترسی به اینترنت در جهان ٢مگابایت بر ثانیه است و سقف این سرعت ٢٠ مگابایت در ثانیه به‌شمار می‌آید و در شرایطی که پهنای باند اینترنت در ایران تنها یک کیلوبایت در ثانیه است، پهنای باند اینترنت در ترکیه ٥٠کیلوبایت بر ثانیه و در قطر ١٠٠ کیلو بایت بر ثانیه است.


در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده بود ایران از لحاظ دستیابی به اینترنت، رتبه دوم منطقه را از آن خود کند اما کمتر از یک‌سال تا پایان برنامه پنجم توسعه باقی مانده و ایران رتبه آخر منطقه را از آن خود کرده است.

قیمت اینترنت ایران ٣٥٠٠ برابر ژاپن
ایران از لحاظ قیمت دسترسی به اینترنت نیز یکی از گرانقیمت‌ترین کشورهای جهان به‌شمار می‌آید. چندی پیش مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی اعلام کرد، خدمات اینترنت با ٢٥برابر قیمت اولیه به دست کاربران خانگی می‌رسد. بنابراین گزارش هر STM١ پهنای باند اینترنت با قیمت ٩‌میلیون‌تومان به کشور وارد می‌شود اما با قیمت ٢٣٢‌میلیون تومان به کابران فروخته می‌شود.


در شرایطی که نرخ مصوب برای اینترنت یک‌مگابایت در ثانیه برای ایرانی‌ها ماهانه ٤٣٠‌هزارتومان اعلام شده است، یک‌مگابایت اینترنت در کره‌جنوبی ماهانه حدود ٢‌هزار و ٦٤٠ تومان، در ژاپن ١٢٠ تومان، در بلغارستان ٢ هزارتومان و در مولداوی ٣‌هزار و ٥٤٠ تومان قیمت دارد.

بنا بر اعلام وزارت مخابرات افغانستان، قیمت ماهانه اینترنت یک مگابایتی ٤‌هزار افغانی است که با توجه به نرخ ٧/٥٦ تومانی یک افغانی، قیمت ماهانه اینترنت یک مگابایتی در افغانستان ٢٢٦‌هزار و ٨٠٠ تومان است که تقریبا نصف قیمت اینترنت در ایران است. تعرفه مصوب اینترنت در‌ سال ٩٣ به این ترتیب است: برای دریافت ماهانه اینترنت ١٢٨ کیلوبایتی ١٢‌هزار و ٥٠٠، اینترنت ٢٥٦ کیلوبایتی ١٥‌هزار تومان، اینترنت ٥١٢ کیلوبایتی ٢٤٠‌هزار تومان، اینترنت یک‌مگابایتی ٤٣٠‌هزار تومان و اینترنت ٢ مگابایتی ٧٤٠‌هزارتومان. براساس رده‌بندی جهانی، کشورهایی که اینترنت یک‌مگابایت بر ثانیه را ماهانه با قیمتی بیشتر از ٤ دلار عرضه کنند، در رده کشورهای گرانقیمت دسته‌بندی می‌شوند. در این دو جدول قیمت اینترنت یک‌مگابایت بر ثانیه در تعدادی از کشورهای گران و ارزانقیمت جهان به همراه سرعت اینترنت در این کشورها آمده است.

در جداولی که در این گزارش آمده می‌توانید قیمت اینترنت یک مگابایتی در ٢٠ کشور جهان و متوسط سرعت دسترسی آنها به اینترنت را مقایسه کنید. گفتنی است برای تبدیل نرخ‌ها از دلار به تومان، قیمت دلار ٣٠٠٠ تومان در نظر گرفته شده است.

 

اخبار,اخباراجتماعی, هزینه اینترنت در ایران

 

 اخبار  اجتماعی - شهروند