اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایلام نفس کشید


پس از دو روز حضور ریزگردها در ایلام، امروز آسمان استان نسبتا صاف است و بر اساس گزارش‌های هواشناسی این وضعیت پایدار خواهد بود.

خبرگزاری ایسنا: بر اساس اعلام هواشناسی استان هوای ایلام هم‌اینک صاف و 36 درجه‌ی سانتیگراد بالای صفر و با بیشینه و کمینه‌ی 30 و 11 درصد رطوبت نسبی است.

بر اساس این گزارش، در 24 ساعت گذشته بیشینه هوای ایلام 36 و کمینه‌ی آن 20 درجه سانتیگراد بوده است.

پیش‌بینی می‌شود بیشینه‌ی دمای هوا در 24 ساعت آینده 36 و کمینه‌ی آن 20 درجه‌ی سانتیگراد باشد و تغییر محسوسی نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش پیش‌بینی می‌شود هوای ایلام صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد شدید و افزایش ابر خواهد بود.

شدت ریزگردها در دو روز گذشته زندگی مردم را مختل و موجب تعطیلی ادارات در شهرستان مهران شد.


ویدیو مرتبط :
کجا می توان نفس کشید ؟؟؟؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تا چه ارتفاعی می توان نفس کشید؟



 

صعود به ارتفاعات بالا , عوارض ارتفاعات بلند

 

هر چه از سطح زمین ارتفاع می گیریم، فشار هوا هم کمتر می شود و کار اکسیژن رسانی سیستم تنفس هم سختتر. نسبت به سطح مغز انسان اکسیژن درون بدن بسیار حساس است، بنابراین با کاهش فشار هوا، سردرد و سرگیجه هم شروع می شود. با حضور طولانی در ارتفاع بالای پنج هزار متر، بافت ماهیچه ای رو به زوال می رود و احتمال جمع شدن مایعات درون شش ها و مغزها افزایش می یابد که می تواند کشنده باشد.

 

در ارتفاع بالاتر از 7500 متر، افت اکسیژن آن قدر شدید است که فرد هشیاری خود را از دست می دهد و حتی ممکن است منجر به مرگ شود.

 

به همین دلیل است که کوهنوردان برای صعود به ارتفاع های بالاتر، خود را برای مقابله با فشار پایین آماده می کنند و بیشتر از کپسول اکسیژن استفاده می کنند.

 

اما افراد بسیار کمی هستند که توانسته اند بدون استفاده از کپسول اکسیژن به قله اورست صعود کنند. ارتفاع اورست 8848 متر است و بابو چیری، با 21 ساعت ماندن در قلها ورست، آن هم بدون کپسول اکسیژن در این مورد رکورددار است. به نظر می رسد حد نهایی صعود بدون کپسول اکسیژن ارتفاع 9هزار متری بالای سطح دریا باشد.

 

 

منبع : tehrankids