اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران و ترکیه پل بزرگ اقتصادی منطقه هستند



رضایی در دانشگاه بورس و بازرگانی ترکیه:

ایران و ترکیه پل بزرگ اقتصادی منطقه هستند


وی گفت: اقتصاد ایران در گذشته بیشتر وابسته به دولت بود اما از چند سال پیش بدنبال کاهش حجم فعالیتهای اقتصادی دولت و فعال کردن بخش خصوصی هستیم که این امر به سیاستهای کلی اصل 44 مشهور شده است و ما این سیاستها را در مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و به تصویب رهبر انقلاب اسلامی ایران رسانده ایم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بازدید از دانشگاه بورس و بازرگانی (tob) ترکیه گفت: همکاری ایران و ترکیه مسیر توسعه اقتصادی در منطقه را هموار خواهد کرد.

به گزارش "تابناک" دکتر محسن رضایی و هیات همراه با حضور در دانشگاه بورس و بازرگانی (tob ) ترکیه با جمعی از اساتید و صاحبنظران حوزه اقتصاد دیدار و گفتگو کرد.

 

رضایی در ابتدای این دیدار گفت: روابط اقتصادی و سیاسی ایران و ترکیه رشد خوبی داشته و ظرفیتهای مناسبی جهت برقراری ارتباطات اقتصادی و سیاسی میان دو کشور وجود دارد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: ایران و ترکیه پل بزرگ اقتصادی منطقه هستند که از جمعیت 150 میلیون نفری عبور کرده و اروپا و سایر بخشهای آسیا به آن متصل شده و این جمعیت، یک بازار بزرگ اقتصادی را در منطقه تشکیل می دهند که این خود جمعیتی بالغ بر 500 میلیون نفر را تشکیل می دهد که از هند و چین تا اروپا ادامه خواهد داشت.

بنابر این گزارش دکتر رضایی با اعلام اینکه ایران و ترکیه می توانند همانند آلمان و فرانسه در اتحادیه اروپا، نقش مهمی در خاورمیانه ایفا کنند و به نظر می رسد همکاری دو کشور عاملی برای ایجاد نظم نوین اقتصادی در منطقه خواهد بود، اظهار داشت: من از طریق مذاکره با مسئولین اقتصادی و تجاری ترکیه دریافتم که این عزیزان هم با ما هم عقیده هستند که ما نیازمند این نظم نوین اقتصادی در منطقه هستیم، بنابراین هم ما و هم شما یک مسیر توسعه ای نامحدود را پیش روی خود خواهیم داشت.

وی در ادامه خطاب به میزبانان خود با تاکید بر اینکه اگر ما و شما خوب کار کنیم، در مقابل رشد اقتصادی 3 درصدی غرب، بیش از 7 درصد رشد خواهیم داشت گفت: بنده این مطلب را از طریق مطالعه و تحقیق علمی بدست آورده ام و این گونه نیست که بر پایه احساسات شخصی بر آن تاکید کنم.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به نقش نخبگان و دانشگاهیان گفت: البته این امر فقط برعهده دولتها نیست و شایسته است که دانشگاهیان و نخبگان و مراکز علمی و پژوهشی ایران و ترکیه برای دستیابی به این رشد و توسعه، دولتهای متبوع خود را یاری کنند.

در ادامه این دیدار یکی از مسئولان دانشگاه بورس و بازرگانی ترکیه به ارائه دیدگاه خود پرداخت و گفت: بنده با آنچه آقای رضایی بیان کردند کاملا موافقم و بر همین اساس است که با شورای ترکیه و ایران همکاری می کنم و معتقدم که بخش خصوصی ترکیه باید از فرصتهای اقتصادی موجود در ایران کمال استفاده را ببرد.

وی با تاکید برحسن همجواری دو کشور گفت: نزدیکی دو کشور با هم و دارا بودن جمعیت جوان از جمله مزایای ایران و ترکیه است که در مناسبات اقتصادی هم تاثیر بسزایی خواهد داشت.

او اضافه کرد: برای افزایش امور تجاری باید قراردادهای تجارت آزاد به امضای طرفین برسد، البته ما در حوزه اکو و D 8 ، همچنین در پروژه جاده ابریشم همکاریهای خوبی را با مسئولان ایرانی داشته ایم.

وی تاکید کرد: ترکیه همواره در صدد افزایش حجم ارتباطات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است.

 

دکتر محسن رضایی در ادامه اظهار داشت: اقتصاد ایران در گذشته بیشتر وابسته به دولت بود اما از چند سال پیش بدنبال کاهش حجم فعالیتهای اقتصادی دولت و فعال کردن بخش خصوصی هستیم که این امر به سیاستهای کلی اصل 44 مشهور شده است و ما این سیاستها را در مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و به تصویب رهبر انقلاب اسلامی ایران رسانده ایم.

وی در ادامه بیان کرد: ما در حال حاضر به دنبال آزاد سازی اقتصاد و آماده سازی محیط کسب و کار در ایران هستیم و به خصوصی سازی توجه ویژه ای داریم، حتی بنا داریم تا کارخانجات داخلی را به غیر ایرانیان هم به فروش برسانیم، مثلا کارخانه پتروشیمی رازی به یکی از برادران ترک فروخته شده است و بسیاری دیگر از کارخانجات هم در معرض فروش هستند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برگزاری سمینارهای مشترک اقتصادی، تشکیل صندوق مشترک سرمایه گذاری و تاسیس بانک ایران و ترکیه از جمله اهداف مهمی است که باید مد نظر مسئولین دو کشور قرار گیرد.

 

در ادامه استاد دانشگاه بورس و بازرگانی ترکیه ضمن عرض تسلیت به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به مناسبت حوادث تروریستی زاهدان گفت: ترور در هر شکل آن محکوم است و ما به شدت این حادثه تروریستی را محکوم می کنیم.

وی یادآور شد: ما اقدامات مفید ایران در مسیر خصوصی سازی را ارج می نهیم و معتقدیم که دیگر دنیا به اقتصادهای بسته چراغ سبز نشان نخواهد داد.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: ما پیشنهادات شما را با مسئولان عالیرتبه خودمان در میان خواهیم گذاشت و امیدواریم روزی فرا رسد تا به این ایده های مهم اقتصادی جامه عمل پوشانده شود.

در پایان این نشست و مذاکرات آن، مقرر شد هیاتی از دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همکاری های علمی و پژوهشی به دانشگاه بورس و بازرگانی عزیمت کند و همایش بین المللی مشترکی درباره منطقه آسیای جنوب غربی در ایران یا ترکیه برگزار گردد.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
سردارسلیمانی امروز در منطقه چندین ایران بزرگ بوجود آمده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر خارجه ترکیه: ایران پویش‌های منطقه را درک کند!



وزیر خارجه ترکیه: ایران پویش‌های منطقه را درک کند!

بازتاب سخنان مقام معظم رهبری درباره مذاکرات هسته ای اخیر، اظهارات وزیر خارجه ترکیه درباره نقش منطقه ای و برنامه هسته ای ایران، ادامه صادرات گاز ایران به اروپا به رغم تحریم ها، عزم پاکستان برای احداث خط لوله گاز ایران به این کشور و تحلیلی از اوضاع انتخاباتی ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

به گزارش «تابناک»، بخشی از اخبار مربوط به ایران در میان مطالب امروز مطبوعات جهان، به بازتاب سخنان مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای درباره مذاکرات هسته ای اخیر اختصاص دارد. «پاکستان آبزرور» از جمله مطبوعاتی است که این موضوع را مورد توجه قرار داده و می نویسد رهبر ایران، قدرت های غربی را به واسطه امتیاز ندادن در مذاکرات هفته گذشته مورد انتقاد قرار داده و گفته غرب از موضوع هسته ای به عنوان پیش زمینه ای برای اعمال تحریم های بیشتر و ضربه زدن به جمهوری اسلامی استفاده می کند. این روزنامه همچنین می نویسد به اعتقاد رهبر ایران، برای سنجش صداقت غربی ها باید تا دور بعدی مذاکرات صبر کرد. پاکستان آبزور اشاره می کند این اولین واکنش رهبر ایران به مذاکرات اخیر در آلماتی بوده است. 

در میان اخبار مربوط به منطقه، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه اظهارات روز گذشته احمد داووداوغلو، وزیر خارجه این کشور را منتشر کرده که در بخش هایی درباره ایران نیز سخن گفته و ادعاهایی را مطرح کرده است. به نوشته این خبرگزاری، داووداوغلو گفته کشورش و ایران در موضوع بحران سوریه دارای اختلاف نظرهای عمیق هستند. وی گفته: «ما بر سر موضوع سوریه با ایران اختلاف نظرهای جدی داریم. ما امیدواریم ایران پویش های جدید در منطقه را درک کند». وی همچنین بار دیگر با متوجه کردن مسئولیت همه کشتارها در سوریه به دولت این کشور، مدعی شده ایران در قبال کشته شدن مردم سوریه به دست دولت این کشور سکوت اختیار کرده است. وی درباره موضوع هسته ای ایران نیز گفته ترکیه مایل نیست هیچ کشوری در منطقه دارای سلاح هسته ای باشد؛ اما از حق داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای دفاع می کند. 

اما در حوزه انرژی، سایت خبری «انرژی تریبیون» در گزارشی از صادارت گاز ایران، میزان صادارت گاز ایران به اروپا را 7 میلیارد دلار برآورده کرده است. این سایت می نویسد با وجود تحریم های گازی اتحادیه اروپا علیه ایران، کشورهای اسپانیا، هلند، بلژیک، ترکیه و رومانی از جمله مهمترین مشتریان گاز ایران هستند که در پارس جنوبی تولید می شود. در ادامه این گزارش آمده سال گذشته میلادی، هشت میلیون تن میعانات گازی از مراکز نفتی و گازی عسلویه به بازارهای بین المللی صادر شده است. همچنین در مدت مذکور، بیش از 15 میلیون تن تولیدات پتروشیمی و پلیمر به ارزش 12856 میلیون دلار به بازارهای جهانی صادر شده است. 

در مطلب دیگری در همین حوزه، روزنامه «واشنگتن پست» از تأکید مجدد دولت پاکستان بر عملی ساختن پروژه خط لوله گازی ایران به این کشور، با وجود مخالفت های آمریکا خبر داده است. به نوشته این روزنامه، «معظم علی خان»، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، ضمن اعلام این مطلب، گفته آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان روز دوشنبه برای شرکت در مراسم آغاز به کار این پروژه راهی ایران خواهد شد. وی تأکید کرده این پروژه در راستای منافع پاکستان است و اسلام آباد در جهت پیشبرد آن اقدام خواهد کرد. واشنگتن پست اشاره می کند که دولت آمریکا در تلاش برای منزوی کردن ایران از لحاظ بین المللی، به طور جدی مخالف تحقق این پروژه است. 

در نهایت، خبرگزاری فرانسه تحلیلی از وضعیت نامزدهای قطعی و احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ایران منتشر کرده و می نویسد گرچه تنها 100 روز به زمان برگزاری این انتخابات باقی مانده، جناح های رقیب از رو کردن دست خود و معرفی کاندیدای نهایی خودداری می کنند. این خبرگزاری اشاره می کند که تاکنون محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و منوچهر متکی، وزیر خارجه سابق، به طور رسمی تمایل خود برای شرکت در انتخابات را اعلام کرده اند. در ادامه این مطلب، به طور خلاصه به فرایند انتخاباتی در ایران و نقش نهادهایی چون شورای نگهبان و همچنین به دیگر گزینه های مطرح برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری اشاره شده است./تابناک