اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران را در ایام تحریم بهتر از گذشته می سازیم



 

ایران را در ایام تحریم بهتر از گذشته می سازیم

 

معاون اول رییس جمهور:

ایران را در ایام تحریم بهتر از گذشته می سازیم

تهران - معاون اول رییس جمهور گفت: ملت ایران با تبدیل تحریم ها به فرصت، ایران را بااقتدار و به پیشرفته ترین شکل خواهد ساخت و به ملت نوید می دهیم که ایران را در ایام تحریم بهتر از دورانی که در تحریم نبود، بسازیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، " محمدرضا رحیمی " شامگاه یکشنبه در نشستی خبری با تبریک روز خبرنگار گفت: در فرهنگ اسلامی خبرنگاری و امانت داری در خبر آنقدر مهم است که به ابزار دست خبرنگار سوگند یاده شده است.

وی با بیان اینکه خبرنگاران در ایران اسلامی به دلیل اتصال به آموزه های دینی در نقطه مقابل خبرنگارانی قرار دارند که در جهان سلطه دست به تولید خبر می زنند، اظهار داشت: آنها با خبرهای خلاف واقع سوژه هایی درست می کنند که مبنای آن کسب درآمد نامشروع و توسعه مال دنیا و اقتصاد است.

رحیمی ادامه داد: این در حالی است که خبرنگار اسلامی چنین کارهایی را شیطانی تلقی می کند و با کارش جهاد می کند.

وی افزود: تعداد شهدای خبرنگار به نسبت جمعیت خبرنگاران خیره کننده است زیرا خبرنگاران ایران اسلامی به دلیل اتصال به آموزه های الهی و دینی، اهل مروت، راستی و حق هستند و هر نارساتی را درست جلوه نمی دهند و هر دروغی را راست به حساب نمی‌آورند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه با بیان اینکه شبکه های خبری و رسانه‌های جهان غرب در سلطه صهیونیست‌هایی قرار دارد که جمعیت آنها در سراسر جهان به 30 میلیون نفر هم نمی‌رسد، اظهار داشت: آنها با دروغ و ناراستی اقتصاد جهان را بلعیده‌اند و با وارونه کردن واقعیات، سعی در ساختن سوژه هایی دارند که تمامی آنها استوار بر درآمدهای نامشروع است.

رحیمی افزود: وضهیت جهان در حال دگرگونی است و خداوند وعده داده که حق بر باطل و درست بر نادرستی چیره می شود.

** تحریم به فرصت تبدیل می شود

وی به تحریم همه جهانبه و شدید غرب علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت، اتحادیه اروپا و اذناب آنان در کانادا و استرالیا اشاره کرد و اظهار داشت: استکبار تصور می کرد با این تحریم های جدید می تواند ملت ایران را به زانو در آورد اما در آستانه تحریم های جدید یکی از بزرگترین قراردادها را با 21 هزار میلیارد تومان با امکانات داخلی کشور در پارس جنوبی منعقد شد.

معاون اول رییس جمهوری افزود: ما تصمیم گرفتیم که همه راه‌های مواصلاتی را به هم وصل کنیم و ترانزیت را از هفت میلیون تن فعلی به 70 میلیون تن برسانیم.

رحیمی، رسیدن به خودکفایی در تولید قطعات حساس و رفع تمام نیازهای وزارت نفت و شرکت های وابسته در داخل را از تصمیمات دولت برای تبدیل تحریم به فرصت ذکر کرد و گفت: آنها وضعیتی به وجود آوردند که فاتحه آنها را در خاورمیانه بخوانیم و در آینده مجلس ترحیمی برای آنان برگزار کنیم.

وی افزود: مصمم هستیم تحریم را بی ارزش تلقی کنیم و نیازهای کشور را در داخل تامین کنیم.

معاون اول رییس جمهوری کل ارزش مبادلات اتحادیه اروپا با ایران را 20 میلیارد دلار برآورد کرد و اظهار داشت: گندم درجه دو، سویا و ذرت و اقلامی نظیر آن که می‌توان از سایر کشورها نیز تامین کرد، عمده محصولات وارداتی ایران از اروپا بود.

رحیمی وضع این تحریم‌ها را به ضرر اروپایی ها دانست و گفت: آنها با این کار 150 تا 200 هزار شغل را از دست دادند در حالی که همین میزان اشتغال در کشور ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به انعقاد قراردادهای متعدد از جمله سد سازی، احداث نیروگاه، احداث جاده با بسیاری از کشورها و نیز پیشرفت‌های قابل توجه ایران در حوزه فناوری و علم تاکید کرد: بنا داریم نظم جدیدی از اقتصاد بوجود آوریم.

رحیمی ادامه داد: ملت ایران با تبدیل تحریم ها به فرصت، ایران را بااقتدار و به پیشرفته ترین شکل خواهد ساخت و به ملت نوید می دهیم که ایران را در ایام تحریم بهتر از دورانی که در تحریم نبود، بسازیم.

وی وعده داد که در آینده درآمد کشور فقط از بخش ترانزیت کالا به اندازه درآمد نفتی کشور باشد و فازهای پارس جنوبی نیز به نحوی گسترش یابد که درآمد کشور از هر یک از این فازها به 10 میلیون دلار برسد.

معاون اول رییس جمهور از تشکیل یک کنسرسیوم بیمه در کشور با مشارکت شرکت‌های داخلی خبر داد و گفت: در حال حاضر 13 شرکت بزرگ بیمه در جهان هست که کار بیمه کشتی‌ها را انجام می دهند و ایران با تشکیل این کنسرسیوم بیمه‌ای، چهاردهمین شرکت بزرگ بیمه جهان را تاسیس و نه تنها کشتی‌های خود را بیمه خواهد کرد، بلکه در آینده حاضر است کشتی های سایر کشورها را نیز بیمه کند.

رحیمی با اشاره به سیاست دولت های قبل مبنی بر ذخیره درآمد کشور در بانک‌های خارجی، آن را نادرست دانست و گفت که این دولت این پول را که به آنها بهره ناچیزی تعلق می‌گرفت، در داخل کشور به کار تبدیل کرد و به آن سود بالایی نیز می‌پردازد.

معاون اول رییس جمهور وعده داد که ایران در آینده نزدیک به یکی از صادرکنندگان بنزین در جهان تبدیل شود و از این شیوه تهدیدها را به فرصت تبدیل می کند.

** انتقاد رحیمی از کسانی که به قلم احترام نمی گذارند

رحیمی در ادامه به انتقاد از کسانی پرداخت که حرمت قلم را نگه نمی دارند و مطالبی را می‌نویسند که موجب نگرانی در جامعه می شود.

وی اعلام برخی روزنامه‌ها مبنی بر اینکه سه برابر نیاز کشور، برنج وارد شده است را دروغ دانست گفت: دولت در زمینه برنج، تصمیم گیری را به استانداران شمالی کشور واگذار شده است و برخی با اعلام چنین خبرهایی سعی دارند تا برنج تولید شده در کشور را ارزان بخرند.

سخنگوی دولت انتشار برخی اخبار ناصحیح علیه دولت را به خاطر عزم دولت برای مقابله با مفاسد اقتصادی عنوان کرد و گفت: تا بحث زمین‌خواری مطرح شد، نقطه اول را زدند اما من شب و روز موضوع را دنبال می کنم و حساسیتی نسبت به این مسایل ندارم.

رحیمی افزود: وقتی موضوع معوقات بانکی را پیگیری کردیم، افرادی که در پشت صحنه قرار دارند، کار دیگری کردند که رسانه‌ای نشد و ما انتظار داریم که خبرنگاران کمک کنند که ما زودتر در این زمینه موفق شویم.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: اگر بردن آبروی فرد و ضایع کردن کشور در مقابل قدرت‌های زورگو صحیح است، آن را ادامه دهید.

وی از خبرنگاران خواست که حرمت قلم را پاس بدارند و پشت پرده دست شیاطین در داخل و خارج از کشور را افشا کنند.

** کاهش ساعت کاری کارکنان در ماه مبارک رمضان

معاون اول رییس جمهور در ادامه با تشریح مصوبات جدید دولت گفت: بر اساس یکی از مصوبات خبرنگاری در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفت و به زودی مزایای جانبازان شاغل و دیگر صاحبان مشاغل سخت برای خبرنگاران نیز در نظر گرفته خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور در این نشست خبری از تصویب یک بسته حمایتی کالا در جلسه هیأت دولت به میزان 750 میلیارد ریال برای ماه مبارک رمضان در جهت حمایت از تمامی بازنشستگان لشکری و کشوری خبر داد.

رحیمی همچنین به تصمیم گیری در خصوص ساعت کاری کارکنان دولت در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: مقرر شد ساعت کاری همانند سالهای گذشته باشد با این تفاوت که کارمندان می توانند کمبودهای ساعت کاری خود را از طریق دورکاری جبران نمایند.

وی در خصوص تصمیم گیری دیگری که در هیات دولت در زمینه ارتقاء سیستم حمل و نقل هوایی اتخاذ شد، خاطرنشان کرد: در راستای سیاستهای اصل 44 مقرر شد زمینه های لازم برای خصوصی سازی شرکت های هواپیمایی مهیا شود تا با ایجاد رقابت میان شرکتهای خصوصی هواپیمایی شاهد نظم در پروازها و ارائه خدمات بهتر به مسافران باشیم.

رحیمی همچنین ابراز امیدواری کرد به زودی با افزایش تعداد پروازها و خرید هواپیماهای جدید، گام بزرگی در جهت ارتقاء سیستم حمل و نقل هوایی کشور برداشته شود.


ویدیو مرتبط :
در اوج تحریم می سازیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گاردین: تحریم ها بزودی لغو می شود؛ باید ایران را بهتر بشناسیم



اخبار,اخبار سیاست خارجی , تحریم های ایران

ماه گذشته سرگرم دیدار از کشور های خاورمیانه بودم و همیشه از چیز های (مثبت) متعددی که در باره روش های مدیریتی و روحیه کارآفرینی آنها می آموزم، شگفت زده می شوم.

جو شرن در گاردین نوشت: ماه گذشته سرگرم دیدار از کشور های خاورمیانه بودم و همیشه از چیز های (مثبت) متعددی که در باره روش های مدیریتی و روحیه کارآفرینی آنها می آموزم، شگفت زده می شوم.

در ادامه این مقاله که با عنوان «ایران را بهتر بشناسیم» منتشر شده، آمده است: درباره ایران، باید بگویم که تحریم ها به احتمال فراوان در آینده ای نزدیک لغو خواهد شد. البته، این موضوع فرصت های فراوانی را برای موسسات بازرگانی ایرانی در داخل و خارج فراهم خواهد کرد. اما، احتمال به دست آوردن منافع بزرگتر برای بازرگانان غربی نیز وجود دارد.

کارآفرینان ایرانی در زمانی که ارزش پول رایج کشور¬شان به میزان قابل توجهی کاهش یافت و منابع [داخلی آن ها] به حداقل رسید و تحریم های تجاری بر آنان تحمیل شد، به رشد و موفقیت خود ادامه داده اند. آنها در ضمن رکود اقتصادی را تجربه کردند و عرضه خدمات و کالا از جهان خارج عملا قطع شد.

بنابراین، ما از همه این موارد چه می آموزیم؟
نخست انعطاف پذیری:آنها وقت تلف نمی کنند که از وضعیت جهانی- که کنترلی بر آن ندارند- شکایت کنند. آنها روی کار هایی که می توانند انجام دهند، متمرکز می شوند و برای غلبه برچالش های فنی،کمبود های لوازم ضروری یا ژئو پولیتیک، راه حل های خلاقانه پیدا می کنند.

آنها انسان های کاردانی هستند و برای غلبه بر قوانین دیوانسالار و فرایند های نا کارآمدی که مانع رشد و کاهش اشتغال می شوند، راه حل پیدا می کنند. از آنجا که احتمال دارد، دنیای آنها همین فردا تغییر کند، آنها به گونه ای پیش فعال برای آموزش و تعلیم کارکنان خود هزینه می کنند.

نکته آموزنده بعدی مستمری تامین اجتماعی است: برای افراد سالم که تا حدی کمک رسان هم می توانند باشند، مستمری تامین اجتماعی وجود ندارد. البته، آنها دست افراد تهیدست و ناتوان را می گیرند.

موسسات تجاری برای اینکه بیکاری را به حداقل برسانند و نیاز به کمک های تامین اجتماعی [در اجتماع] را کاهش دهند، اغلب بیش از نیازهای خود[نیروی انسانی] استخدام می کنند تا بدین وسیله شمار بیشتری از افراد شاغل باشند. منظور این است وقتی انسان ها مشغول به کار هستند، عزت نفس¬شان حفظ خواهد شد و به توسعه مهارت های خود ادامه می دهند و بدین ترتیب آماده اند تا درصورتی که مشاغل جدیدی پیدا شد، در آن مشاغل مشغول به کار شوند.

و این روش واقع گرایانه تر است تا اینکه دولت بودجه کل یک اداره جدید را برای جمع آوری مالیات بیشتر تامین کند. مالیاتی که برای توزیع آن بین مردم به یک اداره دیگر نیاز دارد و بودجه آن نیز باید تامین شود. و نتیجه این روند این می شود که فقط بخشی از این پولی که جمع آوری شده صرف کمک به نیازمندان واقعی می شود.

افزایش مالیات فعالیت های تجاری به افزایش قیمت کالاها و خدمات می انجامد و قیمت های بالاتر به نوبه خود به کاهش فعالیت های تجاری منجر می شود و فعالیت تجاری کمتر نیز به بیکاری بیشتر منتهی می گردد و بیکاری بیشتر نیز به پرداخت مستمری تامین اجتماعی بیشتر منجر می گردد. مستمری تامین اجتماعی بیشتر نیز به مالیات های بالاتر منجر می شود و این چرخه باطل همچنان ادامه می یابد.

بازدید کننده ای یکبار از یک نگهبان پارک سوال کرد که چرا به ما اجازه داده نمی شود به حیوانات غذا بدهیم: او در پاسخ گفت، چون حیوانات تنبل خواهند شد و توانمندی خود را برای یافتن مواد غذایی از دست می¬دهند و در نتیجه همیشه منتظر می مانند تا بازدیدکنندگان به آن غذا بدهند. من پیش خود فکر کردم که او را باید مسئول نظام تامین اجتماعی کشور خود کنیم.

[در ایران] به آسیب پذیر ترین افراد جامعه کمک می شود. اما مردم نباید از این کمک ها سوء استفاده کنند و بدین بهانه کار نکنند.

از قدیم در بین ایرانیان رسم بوده است و آنها طبیعتا احساس می کنند، وظیفه دارند به نیازمندان کمک کنند. در اسلام نیز برای کمک به مستمندان کمک مالی خاصی به نام زکات وجود دارد که مسلمانان ناگزیر به پرداخت آن هستند. هدف از پرداخت زکات، کمک به نیازمندان جامعه است. بنابراین، نیاز به برنامه های اجتماعی دولتی خیلی کم است.

در ضمن در بین تجار ثروتمند رسم است که درصدی از اموال خود را وقف می کنند. پرسش این هفته من از مدیران این است:« برای ایجاد یک فرهنگ نوآوری، خلاقیت و پاسخگویی در سازمان خود ، با هدف رویارویی با تغییرات بالقوه جهانی، چه کاری انجام می دهید؟»

 

اخبار سیاست خارجی - تیک