اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران در رتبه دوم تخریب تالاب‌ها



اخبار,اخبار اجتماعی,تالاب‌

یک عضو تیم مطالعاتی طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین‌المللی گاوخونی گفت: تالاب گاوخونی از پر تولیدترین سیستم‌های جهانی محسوب می‌شود و نگین بی‌همتای فلات مرکزی ایران است.

منطقه اصفهان، عاطفه چمنی در کارگاه آغاز طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین‌المللی گاوخونی با بیان اینکه در سال 1975 تالاب گاوخونی در کنوانسیون رامسر ثبت شد، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر 24 تالاب در کشور وجود دارد و ایران در مقام دوم به لحاظ تخریب تالاب‌ها در دنیا قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در گذشته 125 گونه پرنده، 49 گونه پستاندار، 42 خزنده و یک گونه دوزیست و هم‌چنین 12 گونه ماهی در این تالاب حیات داشتند، خاطرنشان کرد: در سرشماری سال 62، 140 هزار پرنده مسیر مهاجرت خود را از تالاب گاوخونی انتخاب کرده بودند و در سال 86 این آمار به 406 قطعه رسید و در سال گذشته نیز تنها 14 قطعه از پرنده در مسیر مهاجرت به تالاب گاوخونی آمدند.

این عضو تیم مطالعاتی طرح تدوین برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز تالاب بین المللی گاوخونی با تأکید بر اینکه متأسفانه بیش از 40 سال است که پلنگ و گور ایرانی در اطراف تالاب مشاهده نمی‌شود، اضافه کرد: یکی دیگر از انواع موجوداتی که در این تالاب حیاتش به خطر افتاده ماهی گورخری است که در این تالاب دیگر مشاهده نمی‌شود.

چمنی با بیان اینکه متأسفانه پنج تالاب ایران در فهرست مونترو قرار گرفته است، تصریح کرد: فهرست مونترو فهرستی است که تالاب هایی که به لحاظ حیات در خطر هستند را در خود جای داده است و از جمله این تالاب‌ها، تالاب ارومیه، ارژن، پریشان، میان کاله و گاوخونی است.

اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
بازسازی تالاب های کنار مرز ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رتبه هیچم برای گردشگری ایران ؛ هر روز بهتر از دیروز!



 

 

 

رتبه هیچم برای گردشگری ایران ؛ هر روز بهتر از دیروز!  ؟

 

 

دست خالی ما در بهره گیری از پردرآمدترین صنعت جهان ؛

رتبه "هیچم" برای گردشگری ایران ؛ هر روز بهتر از دیروز!

كشور ما از نظر دارا بودن مناطق گردشگری طبیعی و تاریخی و میراث فرهنگی جزو 10كشور اول جهان است اما در لیست كشورهای گردشگرپذیر حتی به رتبه صفر هم دست نیافته ایم و اصلاً اسمی از كشورمان در این فهرست جهانی به میان نیامده است!

سازمان جهانی گردشگری در جدید ترین گزارش خود فهرست كشورهای فعال در حوزه گردشگری را بر اساس تعداد مسافر خارجی وارد شده به هر كشور منتشر كرده است.به گزارش شبكه خبری « آتی نیوز»، در لیست منتشر شده در سطح جهان تعداد 940 میلیون گردشگر جابجا شدند كه در این میان كشورهای فرانسه، آمریكا و چین 3 رتبه بر تر را به خود اختصاص داده اند. درهمین حال در بین 10 كشور بر تر جهان در زمینه گردشگری، تركیه توانسته است رتبه 7 این فهرست را داشته و در بین كشورهای خاورمیانه ای این لیست كشورهای یونان، عربستان و سوریه 3 جایگاه بر تر را به خود اختصاص داده و امارات متحده عربی جایگاه 4 را تصاحب كرده است.

بی شك اگر سوریه، سوم و دبی چهارم شده اند به بركت پولهایی بوده است كه گردشگران ایرانی به دلیل نبود زیرساختهای كافی در مناطق گردشگری ایران در هتلهای این سرزمین ها خرج كرده و كالاهای بنجل چینی را با رنج و زحمت برای هموطنانشان به سوغات آورده اند!

مرگ زودرس برای گردشگری ایران

مناطق نمونه گردشگری بدون رعایت استاندارد ها و بر اساس نفوذ استانداران در هیات دولت به گردشگران - بدون تهیه زیرساختها- اعلام می شوند. كیش -به دلیل آلودگی سواحل - از فهرست مقاصد گردشگری غواصی خارج می شود، تالاب انزلی به دلیل انباشت زباله و فاضلاب دچار مرگ تدریجی شده است. نبود متولی كارآمد برای توریسم درمانی، افزایش بناهای خارج شده از فهرست آثار ملی، آلوده سازی زیست محیطی مقاصد اكوتوریسم ایران، همه این ها گردشگری مارا تهدید می كند. صنایع دستی و هنرهای بومی و باستانی ایران به دلیل عدم حمایت دولت یكی پس از دیگری دچار مرگ تاریخی می شوند و سیاسی شدن متولیان گردشگری كشور بزرگ ترین ضربه ها را به صنعت گردشگری ایران می زند؛ آن وقت ناله می كنیم كه چرا نام ایران در میان كشور های گردشگر پذیر اعلام نمی شود و برای ایران بزرگ و پر جاذبه، رتبه ای اختصاص داده نمی شود؟!

كار شناسان معتقدند برای بهبود وضعیت گردشگری در كشورمان عزم جدی وجود ندارد.

ضربه ای كه از بی توجهی دولت خورده ایم

«احمد رضا كریمیان» كار شناس گردشگری ومدرس دانشگاه در این باره به گزارشگر ما می گوید: ما در دارا بودن جاذبه های گردشگری جزو اولین كشور ها و در رتبه های یك تا پنجم هستیم اما ایران به لحاظ درآمد گردشگری در رتبه 70 جهان قرار دارد و این اصلا برازنده كشور تاریخی و بافرهنگی مانند ایران اسلامی نیست و این عقب ماندگی در جذب گردشگر، حاصل ضربه ای است كه از بی توجهی دولت خورده ایم.

وی می افزاید: متاسفانه سیاسی كاری و ایجاد حلقه های انحرافی از اصل گردشگری، با محوریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، باعث شده صنعت گردشگری در حوزه های تاریخی، میراث فرهنگی، اقلیمی و اكو توریسم، صنایع دستی و هنرهای بومی و حتی در حوزه های نوپدیدی مانند توریسم پزشكی -با توجه به ظرفیت موجود در كشورمان -مورد غفلت جبران ناپذیر دولت قرار بگیرد.این كار شناس گردشگری، واگذاری كامل صنعت گردشگری به بخش خصوصی را راه علاج مشكل می داند و می گوید: متاسفانه برای برخی مقاصد بین المللی و تامین یك سری از غرضهای جناحی در كشور ما، به خصوصی سازی گردشگری توجه نشده است.

رفاه گردشگران

«رشیدیان» یكی از خوانندگان روزنامه قدس در این باره می گوید: اگر شما دغدغه وضعیت گردشگری ایران و تركیه را دارید باید علت آن را نیز بررسی كنید. نكته مهم در جذب گردشگر رفاه است. برای نمونه، سرویس های بهداشتی عمومی، در كشور ما بسیار اندك وهمان تعداد محدود نیز بیشتر كانكسی با چاهی به میزان سه متر است كه رعایت بهداشت در آن میسر نیست.

در خارج، یك قطره آب رایگان نیست!

«اعلمی» كه یكی از گردشگران ایرانی آن طرف آب است می گوید: من دبیر بازنشسته هستم و سفرهای بسیاری نیز به تركیه داشته ام. به نظرم این همه تعریف ها فقط تبلیغ بوده و غیرواقعی است. چون در تركیه چه در آنتالیا و چه در استانبول برای دریافت هر خدماتی باید هزینه كنیم. چنانكه خودم یك قطره آب رایگان در استانبول ندیدم. یك بطری یك و نیم لیتری آب را 750 تومان خریدم. استفاده از دستشویی نیز750 تومان هزینه داشت! مساجد نیز برای ارائه خدمات بهداشتی 500 تومان می گیرند.

این مشترك روزنامه قدس راه جذب گردشگر به ایران را اطلاع رسانی صحیح دانسته و می گوید: ما امكانات خوبی در بخش فرهنگی و تاریخی داریم. اما متاسفانه هزینه دیدار از موزه در كشور ما چندان جا افتاده نیست ولی در یك سفر به تركیه ما سه نفری برای بازدید از «مسجد ایاصوفیا» و موزه، 90 هزار تومان پرداختیم. هتلی با فاصله 120 كیلومتری از استانبول را در اختیارمان قرار داده بودند. حتی در هتلهای استانبول اجازه نمی دهند با خودت نوشابه ببری. می گویند باید از هتل بخرید. یك سیخ كباب در محله معمولی 5500 تومان، در محله های مدرن تر به بالای 14000 تومان می رسد. من در بازار معروف استانبول 2 كتابفروشی ندیدم اما 100 تا مشروب فروشی وجود داشت. اگر افرادی رغبت به این سفر ها دارند و تبلیغ می كنند به خاطر آزادی ها وخدمات خاص آنهاست. از این رو بیشتر گردشگران ایرانی ترجیح می دهند به آنتالیا بروند و گردشگر ایرانی در استانبول و سایر شهرهای تركیه كه صبغه فرهنگی و تاریخی دارند، اندك است.

مناطق گردشگری جاذبه ندارند

گرچه بیش از 1366 منطقه نمونه گردشگری در كشور ثبت شده و برای رونق گردشگری هم 270 طرح گردشگری به سرمایه گذار واگذار شده است اما واقعیت این است كه در بحث «نمونه اعلام كردن مناطق گردشگری» نیز استانداردهای لازم برای ایجاد جاذبه های گردشگری لحاظ نمی شود و مناطق نمونه گردشگری كشورمان نه نمونه اند نه دارای جاذبه! «پیمان كاظمی» مدیركل دفتر مناطق نمونه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور در این باره به گزارشگر ما می گوید: متاسفانه رقابت خاصی در میان استان ها ایجاد شده و مناطق نمونه گردشگری فرصتی شده تا مسؤولان و استانداران در صدد معرفی جاذبه های گردشگری استان خود برآیند حتی اگر آن منطقه از حداقل های نیاز گردشگران بی بهره باشد و این به گردشگری و جذب توریست صدمه زده است.

نداشتن توجیه اقتصادی در جاذبه های گردشگری

وی نبود مطابقت برخی از این مناطق با قوانین موجود و نداشتن توجیه اقتصادی و جاذبه های گردشگری در مناطق مذكور را مورد اشاره قرار داده و خاطر نشان می كند: تاكید بر ماده 8 قانون تشكیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای جلب سرمایه گذاران داخلی و خارجی مصوب سال 1380 در دولت وجود دارد و بر اساس این مصوبه، دولت می تواند در مناطق مستعد كشور و قطب های گردشگری، به متقاضی بخش غیردولتی جهت ایجاد تاسیسات زیربنایی و ایرانگردی و جهانگردی اجازه تاسیس مناطق نمونه گردشگری را بدهد كه اگر به روح اصلی این قانون یعنی جذب گردشگر بعد از ایجاد زیرساخت ها توجه شود مشكلات كاهش می یابد...../تحلیل:انتخاب