اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران خواستار استرداد دارایی‌های رضا ضراب شد



اخبار,اخبار سیاسی,انتقال دارایی های ضراب به ایران


اخبار سیاسی - ایران خواستار استرداد دارایی‌های رضا ضراب شد

مقامات ایرانی برای انتقال دارایی های ضراب و شرکایش به ایران، از مقامات ترک درخواست مساعدت کرده اند.

منابع ترکیه ای اعلام کردند اخیرا مقاماتی از ایران به ترکیه سفر کرده اند تا دارایی های رضا ضراب، تاجر ایرانی بازدداشت شده در مورد پرونده فساد اقتصادی در این کشور را پس بگیرند.

به گزارش تسنیم روزنامه یورت دیلی ترکیه اعلام کرد اخیرا مقاماتی از ایران به ترکیه سفر کرده اند تا تمام دارایی های رضا ضراب، تاجر ایرانی که به دلیل اتهامات وارده در مورد پرونده فساد اقتصادی در بازداشت پلیس ترکیه به سر می برد را پس بگیرند.

مقامات ایرانی برای انتقال دارایی های ضراب و شرکایش به ایران، از مقامات ترک درخواست مساعدت کرده اند.

بابک زنجانی، دیگر تاجر ایرانی که گفته می شود شریک ضراب بوده، 14 میلیارد دلار دارایی را به اشکال مختلف در داخل ترکیه مدیریت می کرده است. زنجانی در دسامبر 2013، از سوی مقامات قضایی ایران بازداشت شد.

وی که اکنون در تهران زندانی شده است متهم به تصرف غیر قانونی میلیاردها دلار دارایی دولت ایران است. مقامات ایران می گویند تنها یک نهم طلب دولت ایران از وی با مصادره اموالش در ایران قابل وصول است.

بر اساس این گزارش، مقامات ایرانی در ترکیه اطلاعات مفصلی در مورد فعالیت های زنجانی و کاملیا جمشیدی جمع آوری کرده اند. جمشیدی به عنوان ناظر نقل و انتقالات مالی ضراب در ترکیه، برای زنجانی کار می کرده است.

در روز 17 دسامبر سال گذشته، پلیس استانبول و آنکارا 50 تن را برای انجام تحقیقات در مورد یک پرونده فساد اقتصادی دستگیر کرد. فرزندان وزرای سابق دولت اردوغان و 20 مظنون دیگر به همراه تاجر ایرانی، رضا ضراب در میان دستگیر شدگان هستند.

مظنونان به انجام تقلب در مناقصه های دولتی، دریافت رشوه در پروژه های شهری، دریافت مجوزهای ساخت و ساز در مناطق حفاظت شده در قبال پرداخت پول، کمک به خارجیان برای دریافت شهروندی ترکیه از طریق مدارک ساختگی و دست داشتن در اقدامات متقلبانه، جعل و قاچاق طلا متهم هستند.

بر اساس گزارش این روزنامه ترک، پس از آنکه اردوغان به ایران قول داده که انسداد دارایی های ضراب در ترکیه را لغو خواهد کرد، تهران با امضای یک موافقتنامه گازی جدید موافقت کرده است.
اردوغان به ایران گفته که ترکیه از تهران نفت و گاز خریداری می کند و حجم این واردات در آینده افزایش خواهد یافت.

پس از دو سال، اردوغان در 29 ژانویه 2014 یعنی در همان روزی که انسداد دارایی های رضا ضراب توسط دادگاه لغو شد، به تهران سفر کرد.

بر اساس این گزارش، اردوغان از وزیر دادگستری خود خواسته تا انسداد دارایی های این تاجر ایرانی را لغو کند؛ زیرا رئیس جمهوری ایران بدون دریافت دارایی های وی، تمایلی به امضای توافق گازی ندارد.

اردوغان در جریان دیدار با رهبر انقلاب نیز گفت: «ما می دانیم که تمام دارایی های ضراب متعلق به شماست. ترکیه حمایت لازم را برای فائق آمدن ایران به تحریم ها فراهم کرده است. من آماده همکاری هستم.»

به دنبال قول مساعد اردوغان، ایران و ترکیه یک توافق گازی امضا کردند که حاوی بندهایی در مورد دارایی های ایران در ترکیه است.

سخنگوی سفارت ایران در ترکیه در پاسخ به سوالی در این زمینه گفت، سفارت هنوز اطلاعی در این زمینه ندارد.
اخبار سیاسی - تسنیم


ویدیو مرتبط :
زیمبابوه خواستار استرداد عامل قتل شیر یال سیاه شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استرداد رضا ضراب به ایران و افشای نقش همدستانش



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, رضا ضراب

شنیده ها حاکی از استرداد رضا ضراب توسط آمریکا به ایران است و حالا احتمال محاکمه وی در ایران می تواند ابعاد پنهان این پرونده فساد بزرگ را برای افکار عمومی و ناظران حکومتی بیش از پیش آشکار کند.

دو هفته پیش رضا ضراب توسط دولت فدرال ایالات متحده به همراه کاملیا جمشیدی و حسین نجف  زاده به اتهام دور زدن تحریم های ایران در بازه زمانی 2010 تا 2015 بازداشت شدند.

به گزارش سیاسی، پس از اعلام رسمی دلیل بازداشت ضراب در آمریکا وکیل بابک زنجانی، به بهره برداری از این مساله پرداخت و مدعی شد که این اعلام جرم علیه رضا ضراب خود دلیلی محکم برای تبرئه متهم میلیادری است.

هر چند بابک زنجانی در تمامی دفاعیات خود هیچگاه از ضراب و خط واصل بین خود و ضراب نام نبرده، اما این اظهارات وکیل زنجانی پیام های مهمی را در برداشت و مهمترین آن ها تایید ارتباط بین دو فرد مساله دار زنجانی و ضراب از سوی نزدیکان زنجانی است.

در همان زمان هایی که بحث بابک زنجانی و اتهامام های مالی وی در رسانه ها باز شد، چند قضیه به موازات یکدیگر مطرح گشت. 1- بابک زنجانی باید همکار هایی بین مقامات عالی اجرایی و نظارتی کشور داشته باشد تا آنجا که برخی گمانه زنی ها مبنی بر این بود که بابک زنجانی پیاده نظام این تخلف میلیادری است و قطعا دانه های درشت تری در پس این پرونده ده هزار میلیارد تومانی وجود دارند. 2- افرادی از بدنه شبکه بانکی و صرافی‌ها بابک زنجانی را در این راه کمک کرده اند. 3- در خارج از کشور از جمله کشورهایی مثل ترکیه، تاجیکستان و مالزی فرد یا افرادی با مجموعه کاری زنجانی، تحت عناوین مختلف از جمله شرکت سورینت همکاری داشته اند.

یکی از دلایلی که بابک زنجانی از هم‌داستان‌های خود در پرونده تخلف بزرگ نفتی، سخنی به میان نمی‌آورد، احتمال افشای جزئیات بیشتر و آشکار شدن ردپاهای دانه درشت ها در سه دسته فوق بود. از همین رو با ظرافت و تبحر خاصی در تمام طول مدت دادگاه از ارتباط خود با ترکیه و محورهای ارتباطی اش سخن به میان نیاورد.

اکنون وکیل بابک زنجانی به صراحت در اشتباهی استراتژیک از ارتباط بین زنجانی و ضراب سخن به میان آورده است و باوجود اینکه تیم «زنجانی» سعی می کرد ارتباط مستقیمی بین این دو مطرح نشود چرا که در خصوص این ارتباط نام برخی افراد دیگر نیز مطرح است.

اقرار به ارتباط بابک زنجانی و رضا ضراب این حق را برای ایران ایجاد می کند تا دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، درخواست استرداد مجرمین دستگیر شده در آمریکا و آغاز محاکمه علنی آنها را از دولت آمریکا انجام دهد. چرا که بابک زنجانی و برخی نزدیکان وی هم اکنون به دلیل تخلفات گسترده مالی در حال محاکمه هستند و سه نفر از متهمان پرونده مذکور به اعدام محکوم شده اند.

علاوه بر لزوم توجه بیشتر دستگاه های مربوطه در خصوص ابعاد پرونده فساد بزرگ پولهای نفت، توجه به ایادی باند مذکور که در همان زمان در سایت های خبری منتشر شد نیز باید حساسیت داشته باشند، مخصوصا دو بانک پارسیان و سرمایه که بارها از آنها به عنوان پل ارتباطی بابک زنجانی نام برده شده است.

 اخبار  سیاسی  -  جماران