اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایرانی ها فقط «پایتخت» تماشا می کنند


محمود شهریاری - مجری تلویزیون - که این شب‌ها جشن رمضان استان البرز را اجرا می‌کند، معتقد است: انگار تلویزیون هنوز مدیریت جدید خودش را پیدا نکرده است.

خبرگزاری ایسنا: محمود شهریاری - مجری تلویزیون - که این شب‌ها جشن رمضان استان البرز را اجرا می‌کند، معتقد است: انگار تلویزیون هنوز مدیریت جدید خودش را پیدا نکرده است.

وی می‌گوید: برنامه‌های تلویزیون سمت و سوی خوبی ندارند و انگار تلویزیون همچنان با مشکل بودجه روبه‌رو است.

شهریاری گفت: فعلا برای حضور در تلویزیون هیچ برنامه‌ای ندارم و این شب‌ها جشن رمضان استان البرز را اجرا می‌کنم که هر شب ساعت 22 الی 24 در سالن شهید نژاد فلاح کرج برگزار می‌شود. خدا را شکر استقبال مردم طی این مدتی که برنامه برگزار شده، خوب بوده است. فکر می‌کنم تلویزیون هم بخش‌هایی از این مراسم را به شکل گزارش پخش می‌کند.

او در نقد برنامه‌های ماه رمضان 94 و خصوصا سریال‌های مناسبتی گفت: فرصت نکردم سریال‌های ماه رمضان امسال را ببینم اما آنچه که در جشن رمضان از نظرات مردم دستگیرم می‌شود، انگار مردم فقط سریال «پایتخت» را می‌بینند. من تقریبا هر شب در جشن رمضان از مردم درباره سریال‌های تلویزیون سوال می‌کنم و آنها می‌گویند که به غیر از «پایتخت»، سریال دیگری را تماشا نمی‌کنند و اغلب بینندگان همین سریال «پایتخت» را می‌پسندند.

شهریاری تصریح کرد: از طرفی دیگر همین که اسم تلویزیون می‌آید، سر درد دل مردم باز می‌شود و انتقاد می‌کنند؛ چرا که به نظر می‌رسد برنامه‌های تلویزیون این روزها سمت و سوی خوبی ندارد.

او در ادامه در پاسخ به اینکه تغییر رویکرد تلویزیون به سمت تولید و پخش مجموعه‌های طنز را چطور ارزیابی می‌کند؟ خاطرنشان کرد: طنز خیلی خوب است و مردم هم در شرایطی که اقتصادمان مناسب نیست، به طنز احتیاج دارند و ما باید با طنز کمی روحیه مردم را آرام کنیم ولی به شرطی که مقطعی نباشد و ادامه پیدا کند؛ چرا که سال‌های گذشته همین اتفاق برای تلویزیون افتاد و یک‌دفعه کل آنتن به سمت طنز رفت تا جایی که همه به طنز انتقاد کردند و سال بعد مقابل همه طنزها را گرفتند!

شهریاری در پایان همین مطلب اظهار کرد: اگر یک اعتدال و میانه‌روی برای تولید و پخش برنامه‌های طنز در تلویزیون وجود داشته باشد و در عین حال طنزهایمان پایدار و حساب شده باشند، اتفاق خوبی در تلویزیون خواهد افتاد.


ویدیو مرتبط :
تماشا کنید، تریلر جدید بازی ایرانی جنون سیاه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایتخت ایرانی در عراق



 

حد و مرزهای جغرافیایی و سیاسی امروز، تیسفون را شهری در عراق می دانند اما اگر قرار باشد فرهنگ و تاریخ یک سرزمین را از مرزهای سیاسی آن جدا در نظر بگیریم، تیسفون یکی از شهرهای ایرانی عراق است که این شهر در دوران اشکانیان به عنوان پایتخت غربی ایران در منطقه میان‌رودان بنا نهاده شد و در دوران ساسانی اهمیت خود را به عنوان مرکز قدرت سیاسی و اقتصادی حفظ کرد. پس از حمله اعراب به ایران، شهر تیسفون به تاراج رفت و رفته‌رفته متروکه شد.


تیسفون در غرب رود دجله قرار داشته و هم پایتخت اشکانیان بوده و هم پایتخت ساسانیان. این شهر هم اکنون در 30 کیلومتری بغداد پایتخت کشور عراق قرار دارد.

 

 

پایتخت ایرانی در عراق

 

 

تیسفون پایتخت زمستانی پادشاهان ایران بوده و بناهای آن یکی از باارزشترین بناهای به جا مانده از ایران باستان است و طاق معروف کسری یا طاق خسرو و یا ایوان مدائن در این شهر قرار دارد. این شهر در سال 637 میلادی به دست اعراب افتاد و گنجینه ساسانی در این شهر به غارت رفت.


تیسپون یا طاق کسری در واقع برگردان ایوان مدائن به زبان عربی است. این ایوان43 متر ارتفاع و 25متر پهنا دارد و بر دیوارهایی با قطر 4 تا 7 متراستوار است و در سال 1880 فرو ریخت

 

طاق کسری یا ایوان خسرو عظیم‌ترین بنای ساسانی و یکی از شاخصه‌های معماری جهان به شمار می‌آید. تیسپون یا طاق کسری در واقع برگردان ایوان مدائن به زبان عربی است. این ایوان43 متر ارتفاع و 25متر پهنا دارد و بر دیوارهایی با قطر 4 تا 7 متراستوار است و در سال 1880 فرو ریخت. بر بدنه طاق کسری تصاویری از فتح شهر انطاکیه توسط ساسانیان نقاشی شده بود.

 

 

پایتخت ایرانی در عراق

 

 

مهمترین قسمت این کاخ، که بقایای آن هنوز پابرجاست، ورودی اصلی آن است که به شکل ایوانی بلند روبه خارج ساخته شده بود و تالار مستطیل شکلی در پشت آن قرار داشته است. طاق بزرگ هلالی قسمت مرکزی را می‌پوشاند و در طرفین بخش مرکزی که محور اصلی بنا را تشکیل می‌داد، راهروها، اتاق‌ها و تالارها با پوشش گنبدی و گهواره‌ای قرار داشتند. نور تالار اصلی به وسیله 150 دریچه تأمین می‌شده و طاق بزرگ ایوان کسری روی دیواره‌های سرتاسری و بدون ستون بنا شده بود. قسمت جلویی هلالی بزرگ و بخشی از نمای اصلی کاخ هنوز پابرجا است.


كاخ ساسانی ها در محله سابق «اسپانبر» Aspanbar قرار داشته و مركب از حیاط‌ها و تالارها و باغ‌هایی بوده است كه طاق كسری امروز، در میان آن برپا بوده است. در جنوب طاق كسری خرابه‌هایی بنام «خزانه كسری» وجود دارد و محل دیگری بستان كسری است كه «رومگان» نیز نامیده‌می‌شد

 

اما تیسفون اصلی در مشرق دجله حصاری به صورت كمان داشت و برج‌های متعددی در این حصار بود كه آثارشان هنوز باقی است و مجموع زمینی كه در زیر آن بود از 58 هكتار تجاوز نمی‌كرد و آن را به زبان عربی «مدینه العتیقه» می‌نامیدند. در نتیجه كاوش‌هایی كه در سال‌های 1928 و 1929 در این ناحیه انجام گرفته پدیده‌های كلیسایی از زمان ساسانیان پدیدار شد.

 

 

پایتخت ایرانی در عراق

 

 

كاخ ساسانی ها در محله سابق «اسپانبر» Aspanbar قرار داشته و از حیاط‌ها و تالارها و باغ‌هایی تشکیل شده بود كه طاق كسری امروز، در میان آن برپا بوده است. در جنوب طاق كسری خرابه‌هایی بنام «خزانه كسری» Khazanat Kersa وجود دارد و محل دیگری بستان كسری است كه «رومگان» نیز نامیده‌می‌شد و خسرو اول پس از فتح انطاكیه عده‌ای از مردم آن شهر را به پایتخت خود انتقال داد و شهر جدید را برای آنها ساخت.

 

 

 

پایتخت ایرانی در عراق

 

 

قسمتی از مدائن را كه مغرب دجله قرار دارد حصاری از آجر احاطه كرده بود و بخش مهم آجرهای آن شهر از شهر بابل به این محل حمل شده بود و در مكان قدیمترین ساختمان این شهر یعنی سلوكیه برپا شده بود. اردشیر قسمتی از آن را تعمیر كرده و آنرا «وه‌اردشیر» نامید (ترجمه واژه اردشیر خوب یا خانه اردشیر). وه‌اردشیر مركز عمده مسیحیان ایران و مقر «كاتولیكوس» رئیس مذهبی آنان بود و كلیسایی در آن بنا شده بود كه به فرمان شاپور دوم ویران شد و بعد از مرگ این پادشاه مجدداً آن را برپا كردند.

 

 

پایتخت ایرانی در عراق

 

 


پایتخت ایرانی در عراق

 

 

برگرفته از همشهری آنلاین